• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir daha yeniden başlamamak için değişiyorum.

Lillian

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
175
76
318
"bu kez son" demekten bıktığım için, durmadan baştan başlamaktan sıkıldığım için, vücuduma hak ettiği enerjiyi ve gücü çok gördüğüm için son "diyet" bu. "diyet" diye yazdım çünkü bu 2 ay yapıp sonra bırakacağım, pizzalara her akşam dışarıdan yemeklere tıkınmalara döneceğim bir süreç olmayacak artık. kendimi değiştirmek için, alışkanlıklarımı değiştirmek için, iyi beslenmek ve iyi hissetmek için yapıyorum bunu. koşarken 2 dakikanın sonunda nefes nefese kalmamak için, 30 yıl sonra da zinde ve esnek olabilmek için, sağlığım için yapıyorum. görünce öyle aşırı bir kilom yok belki ama ben bu berbat yeme alışkanlıklarını, sıkıntıdan yemeleri, moralim bozulunca yemeleri on yıldan fazla zamandır sürdürüyorum ve artık yeter dedim. hedef kilom sadece bir hedef olması için var, yoksa ne zaman kendimi iyi hissedersem, ne zaman sağlıklıysam o zaman anlayacağım amacıma ulaştığımı. burası da günlüğüm olsun diyorum işte, kendime saklamadan herkesle paylaşırsam daha çok motive olcağıma inanıyorum. :56: 25 yaşındayım, boyum 164, kilom 64. Hedefim 50lerin ortasına gelmek, 54-55 kiloda fit olmak içinn :10: buraya yedikledimi, beni motive eden resimleri, yaptığım egzersizleri yazıcm, haftada ya da 2 haftada bir de kilo güncellemesi düşünüyorum.

Dünkü kahvaltım:
2 dilim çavdar ekmeği
beyaz peynir 1-2 kibrit kutusu
roka
şekersiz

Ara öğünüm:
Yeşil çay

Ara öğünüm:
1 kutu activia sade

Öğle yemeğim:
Bir küçük kase etli nohut (şirketteki yemeklerle kısıtlı olduğumdan çok seçeneğim yok, ama yanındaki pilavı yemedim mesela.)
Bir küçük parça ekmek
Ayran

Ara öğünüm:
Kepekli krakerle 1 çay kaşığı bal

Akşam yemeğim: (yedi buçuk gibi bitmişti)
1 yumurta
salata
Bir kaşık labne peyniri
Bir küçük dilim muzlu kek
------
Bugünkü kahvaltım:
2 dilim çavdar ekmeği
bir iki tane peksimet
beyaz peynir
1 çeri domates
2 küçük salatalık

Öğlen yemekte rosto ve sebze sote var, patates püresini yemeyip sadece et ve sebzeyi yiyeceğim. Az sonra da activiamı.

Sabah-akşam iş-ev arası yolu yürüyorum, haftada 2 gün de yogaya gidiyorum. Yogayı 3-4 güne çıkarıp evde de egzersiz yapmaya başlayacağım. Kendime 2 tane 1,5 kiloluk ağırlık alarak üst beden hareketlerini de yapacağım, kas direncini ve kemikleri güçlendirmek için. İşte masamda yarım litrelik bir şişe duruyor, onu günde 3-4 kez doldurup içmek için zorluyorum kendimi. Evde de 3-4 bardak su mutlaka. Elma sirkeli suyu 2 gündür deniyorum, tadı çok iğrenç olduğundan içine limon suyu da sıktım, o zaman hafif kokusu dışında çok belli olmuyor. önerisi ve tavsiyesi olanları beklerim :3:

Son düzenleme:
"bu kez son" demekten bıktığım için, durmadan baştan başlamaktan sıkıldığım için, vücuduma hak ettiği enerjiyi ve gücü çok gördüğüm için son "diyet" bu. "diyet" diye yazdım çünkü bu 2 ay yapıp sonra bırakacağım, pizzalara her akşam dışarıdan yemeklere tıkınmalara döneceğim bir süreç olmayacak artık. kendimi değiştirmek için, alışkanlıklarımı değiştirmek için, iyi beslenmek ve iyi hissetmek için yapıyorum bunu. koşarken 2 dakikanın sonunda nefes nefese kalmamak için, 30 yıl sonra da zinde ve esnek olabilmek için, sağlığım için yapıyorum. görünce öyle aşırı bir kilom yok belki ama ben bu berbat yeme alışkanlıklarını, sıkıntıdan yemeleri, moralim bozulunca yemeleri on yıldan fazla zamandır sürdürüyorum ve artık yeter dedim. hedef kilom sadece bir hedef olması için var, yoksa ne zaman kendimi iyi hissedersem, ne zaman sağlıklıysam o zaman anlayacağım amacıma ulaştığımı. burası da günlüğüm olsun diyorum işte, kendime saklamadan herkesle paylaşırsam daha çok motive olcağıma inanıyorum. :56: 25 yaşındayım, boyum 164, kilom 64. Hedefim 50lerin ortasına gelmek, 54-55 kiloda fit olmak içinn :10: buraya yedikledimi, beni motive eden resimleri, yaptığım egzersizleri yazıcm, haftada ya da 2 haftada bir de kilo güncellemesi düşünüyorum.

Dünkü kahvaltım:
2 dilim çavdar ekmeği
beyaz peynir 1-2 kibrit kutusu
roka
şekersiz

Ara öğünüm:
Yeşil çay

Ara öğünüm:
1 kutu activia sade

Öğle yemeğim:
Bir küçük kase etli nohut (şirketteki yemeklerle kısıtlı olduğumdan çok seçeneğim yok, ama yanındaki pilavı yemedim mesela.)
Bir küçük parça ekmek
Ayran

Ara öğünüm:
Kepekli krakerle 1 çay kaşığı bal

Akşam yemeğim: (yedi buçuk gibi bitmişti)
1 yumurta
salata
Bir kaşık labne peyniri
Bir küçük dilim muzlu kek
------
Bugünkü kahvaltım:
2 dilim çavdar ekmeği
bir iki tane peksimet
beyaz peynir
1 çeri domates
2 küçük salatalık

Öğlen yemekte rosto ve sebze sote var, patates püresini yemeyip sadece et ve sebzeyi yiyeceğim. Az sonra da activiamı.

Sabah-akşam iş-ev arası yolu yürüyorum, haftada 2 gün de yogaya gidiyorum. Yogayı 3-4 güne çıkarıp evde de egzersiz yapmaya başlayacağım. Kendime 2 tane 1,5 kiloluk ağırlık alarak üst beden hareketlerini de yapacağım, kas direncini ve kemikleri güçlendirmek için. İşte masamda yarım litrelik bir şişe duruyor, onu günde 3-4 kez doldurup içmek için zorluyorum kendimi. Evde de 3-4 bardak su mutlaka. Elma sirkeli suyu 2 gündür deniyorum, tadı çok iğrenç olduğundan içine limon suyu da sıktım, o zaman hafif kokusu dışında çok belli olmuyor. önerisi ve tavsiyesi olanları beklerim :3:

bakalım bende başladım 1 hafta önce diyete 1 kilo vermşim.ben emzirdğim için süt yapıcı diyet verdi doktor.egzersiz olarak mekik ekiyrm sadece.göbeğim gitti mekik sayesinde.cynax var google playdan indirebilirsin 2 ayda göbeğim gitti.5 ay önce doğm yaptm.spor yapamıorm çünkü fırsatım yok.sürekli koşuşturuyorm evde çocuk yemek temzlik derken.2 gün önce tarçın bal kürüne başladım.bakalım bu hafta kaç kilo gidicek.he bide günde 3 lt su içiyorum

tebrikler canım, zaten çocuk peşinde yeterince aktifsindir bence :)) ikimize de kolay gelsin şimdiden

Ofise abur cubur alma yasağı getirsek mi acaba?? Öğle yemeğim: dalyan köfte, sebze sote. Arkasından yoldan çıkıp bir Halley yedim.

Az önce bir elma yedim, şimdi yeşil çay içiyorum. Akşam yemeğine kadar başka atıştırma yok.

motivasyoon

$0e467f26f81088f5de7676724168c358.jpg $d3258aa07eab4037a1dcf60146bb063a.jpg $ed2a23434e1df84ccb90892be1d2499f.jpg $ffffe7ad9159bd7aed82e98a375a21e8.jpg

Bu sabahki kahvaltım:

1,5 kibrit kutusu beyaz peynir
4 yeşil zeytin
avuç içi kadar maydonoz
1 küçük salatalık
2 tane çeri domates
2 dilim tam buğday ekmeği
şekersiz çay

sabah da 1 dakika plank yaptım ve sonra stretching ekledim.

Bu hafta T25'e başlıyorum, başka yapan ya da bitiren var mı? :18:

Haftasonu internet bağlantım korkunçtu, PMS sağolsun mutfaktan uzak durmak tam bi savaş haline geldi, regl bitse de rahatlasam..

Sabah: İnce bir dilim beyaz peynir, 2 dilim tam buğday ekmeği, 2 küçük salatalık, bir küçük domates, bir çay kaşığı sarelle, zencefil çayı (şekersiz)
Ara öğün: Bir sade activia.
Öğlen: 6 tane küçük köfte, 1 tane fırınlanmış yeşil biber, 2 yemek kaşığı sebzeli makarna, bir küçük kase lahana salatası
Ara öğün: 1 tane wasa krakeri, 1 çay kaşığı bal, 1 çilekli activia, küçük bir parça ekmek, yarım çay bardağı kola

Bugün niyeyse çenem durmuyo, ağzımı bantlamak istiyorum. can sıkkın olunca, adet dönemi yaklaşınca, işler yavaşlayıp vakit bollaşınca yemeğe dadanan tek benmişim gibi gelmeye başladı. Henüz tartılmadım, çarşamba günü kilo güncellemesi yapacağım. Bu akşam 1 saat yoga dersim var, sonra evde T25'e başlıyorum, torrentten indirdim. Akşam yemeğini hala düşünmedim, ofiste bir çorba içip öyle gideceğim sanırım. T25 sonrası da salata ya da nesfit. Ne diyet keyfim var ne motivasyonum, ama hareket edersem daha iyi hissederim diye umuyorum....

Dün yogadan sonra o kadar yorgundum ki kendimi eve zor sürükledim, T25e bugün başlıyorum..

Kahvaltı: 1 yumurta, az yağda pişmiş, bir dilim beyaz ekmek, 1 kk beyaz peynir, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı (kronik kabızlık sorunu başladı sanırım, yardımcı olduğunu duydum.)
Ara öğün: Yarım mısır unundan poğaça
Öğle yemeği: 3-4 yemek kaşığı kıymalı kabak, 1 yemek kaşığı pilav, yarım kutu çilekli activia, 1 wasa krakeri, 1 fincan zencefil çayı (hala içiyorum).

Hala tartılmadım ama hiç fark hissetmiyorum. Bakalım tartıda ne çıkacak çarşamba günü...

Akşam yemeği: 1 kase zeytinyağlı kabak yemeği, 2 peksimet, 2 parça çikolata

Bugün yoga yok, az sonra T25'e başlıyorum. Hadi bakalım.

Sabah aç karnına tartıldım, değişiklik yok, hala 64 kg. Arada sırada diyerek kendimi kandırarak kaçamak yapmayı kesmem gerekiyor, özel tatları özel anlara saklayacağım, abur cuburu atıştırmalık olarak görmekten vazgeçeceğim.

Kahvaltı: 1 köşe ekmek (buğday ekmeğim kalmamış), 1 tane peksimet, 2 kk beyaz peynir, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı (bağırsaklara takviyeye devam), bir avuç bol limonlu maydonoz, 1 fincan limonlu zencefilli çay.

Bugün çok geç uyandım (9a geliyordu) o yüzden kahvaltıyı da normalden 1 saat geç yaptım, ara öğün yememeyi düşünüyorum. 12 civarındaki öğle yemeğimi saat 1e almayı deneyeceğim, çok acıkırsam yerim ama bazen iş yavaş olduğunda sırf canım sıkıldığı için yapacak bir şey olsun diye yemek yiyorum. Kendimi başka şeylerle oyalamayı öğrenmem gerek. Şimdi de büyük kupada zencefil çayımı içiyorum. Haftaya umarım daha iyi sonuçlar görürüm...

Bugün ara öğün yemedim, bir fincan kahve içtim, tok da tuttu. Öğle yemeğim mantarlı et sote (suyunu yemedim) ve bulgur pilavıydı. canım sonrasında tatlı istiyor ama tatlı yerine çar kaşının ucuyla bal yedim, dilimde uzun süre tuttum, o da isteğimi karşıladı zaten. birazdan zencefl çayı içeceğim.

(Zencefil çayını kür olarak ya da zayıflatıcı olarak kullanmıyorum, tadını seviyorum ve mideme iyi geliyor sadece. metabolizmayı hızlandırdığını duydum ama doğru mu bilmiyorum.)

Son düzenleme:
Midemkazınmaya başladı, yoğurt yiyip yemek arasında kaldım çünkü uykumu getiriyor öğleden sonra. Şİmdilik 1 wasa kraker yiyorum, hala açsam activia yiyeceğim. sadece çileklisi kaldı.

Düzenleme: krakerin yarısına çilekli activia sürdüm, milföy yerine kendimi kandırıyorum :8:

Son düzenleme:
Dün girmeyi unutmuşum; kahvaltım yarım çanak yulaf ezmesiydi. Sevmeye çalışıyorum ama sanırım olmayacak, üzerine bal boca edince gereğinden fazla şeker almış oldum ama ya çöpe gidecekti ya da tadını güzelleştirmenin yolunu bulacaktım. :26: Ardından da bir parça peynir yedim tatlı içimi baydığı için.

Ara öğünüm kahveydi, bir şey yemedim. Öğle yemeğinde ıspanaklı börek yiyip bir bardak kola içtim, tansiynum düştüğü için az yiyeyim diye düşünemeyecek haldeydim. Sonrasında ara öğünüm yine yoktu. Akşam yemeğinde ise dışarı çıktık, hamburger-birkaç tane soğan halkası- 2 tane bira olunca dünkü beslenmemin tamamen güme gittiğini rahatlıkla söyleyebilirim. :56:

Bugünkü kahvaltım:

Bir köşe ekmek (büyük değil)
1 rafadan yumurta (az yağla)
bir parça beyaz peynir
Yarım avokado püresi (limon suyu, tuz ve biberle tatlandırdım)

Ara öğün yemedim, yemeyi de düşünmüyorum. Öğle yemeğim tavuk fileto ızgara olacak. Yanında patates kroket de gelmiş ama ben evden büyük bir çanak içinde roka salatası getirdim. Kroketi yemiycem. menüdeki buğday salatasını öğleden sonrası için ara öğünüm yapmayı düşünüyorum. salata için küçük bir kavanoza koyduğum sosta azıcık elma sirkesi, biraz zeytinyağı ve bolca hardal var. çalkalayınca krema kıvamında oluyor, fazla yağ koymadan lezzet de veriyo, kendimi otluyor gibi hissetmiorum o zaman :19:

Yarım litreden biraz fazla su içtim, bugn 2,5 litreye tamamlamak istiyorum, dünkü fiyaskodan sonra detoks yapması için. bol su önemliii :46:

Öğle yemeğim:

2 tane, 2 parmak büyüklüğünde tavuk göğüs ızgara
parmağın 3te 1i büyüklüğünde 2 patates kroket (ah ah ah. ayıramadım kenara hepsini naparsın. sadece 2 parça yedim en azından, kalanı hop kenara)
kocaman bir çanak hardal soslu roka salatası

Tatlıda krem karamel vardı, o kadar severim ki anlatamam. Görünce içim gitti üzüldüm kızdım hatta ama sonra dedim ki ne oluyor yahu, önünde uyuşturucu yok ya. alt tarafı yemek bu, böyle oflamalar poflamalar kaçar gibi uzaklaşmalar falan... bir kaşık da yesem bir tabak da yesem alacağım tat aynu değil mi? ben de 1-2 çay kaşığı yedim yemekten sonra, tadını çıkararak, kaçmadan ama abartmadan. tadını aldım ya bana yeter. kalanını da çöpe attım, hem ben yediğim için nasılsa başkası yiyemezdi artık hem de tadını çıkardıysam fazlasına ihtiyacım yoktu.

1,5 lt oldu içtiğim su da, birazdan kendime zencefil çayı yapıcam...

sabah kahvaltısı öğle yemeğini birleştirip brunch yaptım kendime bugün, geç uyandığım için.

1 yumurta, 1 tane mercimek köftesi, 1 kk beyaz peynir, 1 küçük dilim kıymalı börek, 1 dilim ekmek, bir fincan şekersiz çay
ardından da bir parça milföy ve bir tane küçüük ekler, yine şekersiz çayle birlikte :) Yazınca çok geldi ama porsiyonlarım küçüktü ve kendimi şişkin hissetmedim, o yüzden kötü hissetmiyorum. bugünkü egzersizime karar vermedim, dün 20 dk dans edip biraz ip atladım. bugün de yürüyüş-koşu düşünüyorum akşam üstü. bir de temizlik işlerim var. hala tartılmadım, sonuç ne olacak bilmiyorum. 3 gün sonra görücez. birazdan bi fincan zencefil çayı içeceğim.

dayanamadım mezurayı kaptım. kiloma bakmadım daha ama bel ölçüm 79 cmden 78 civarına inmiş görünüyor, umarım doğrudur :8:

Şu anki cm ölçüleri de yazıyorum, tartı değişmese bile vücut değişebiliyor. her yönden takip :1:

göğüs: 93 cm
bel: 78~ cm
kalça: 102 cm
üst bacak: 56~ cm
üst kol: 28~ cm

Saat 17:34 akşam yemeği: 1 dilim lazanya, bir küçük parça beyaz peynir.

Back