Bir çıkmaza girdim sanki..

CitirTurtam

Az insan, çok huzur !
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
1.467
1.362
Arkadaşlar şu an çalıştığım için kısa ve öz anlatacağım derdimi.
Ben 8 aydır istanbulda yaşıyorum ve 8 aydır ev arayışındayım. Orda burda kalmaktan ordan oraya taşınmaktan mafoldum. Kendi eve çıkamama sebebim ise teyzemin kızı. İlk zamanlar onunla birlikte bir eve çıkacağız diye konuşuldu. 6 aydır oyalıyorlar beni. Bekle kızım az daha sabret kızım. okullar kapanınca daha kolay bulunur bekle bekle bekle...diye diye aradan 6-7 ay geçti. Ve ben hala ortalıktayım, bir düzen kuramadım, sığıntı gibi elalemin evinde yaşıyorum (yine de Allah razı olsun şu anki arkadaşımdan bana kapısını açtı sahip çıktı 1 kuruş bile istemedi bugüne kadar). Bana kalsa 1+0 bile yeter başımı sokacak keseme uygun bi daire olsun yeter ki. Ama yok işte başkalarını düşünmekten kendime sıra gelmiyor bir türlü.

Şimdi ben alıp başımı gitsem yerleşsem bir yere, bu sefer teyzemle kötü olacağız. Olan anneme olacak (senin kızın şöyle yaptı böyle yaptı). Ama gitmezsem ve onları beklersem sürünmeye devam edeceğim. Resmen enayi yerine konmuş hissediyorum kendimi. Birde aylardır kendileri 1 tane ilan bile araştırmadılar, bana sorup duruyorlar buldun mu ev, sen bul biz de bir ara gelir bakarız falan filan. Yahu ken kadın başıma koskoca istanbulda ev arama cesaretini kendimde bulamıyorum. Yurt dışından gelmişim zaten ne çevre var ne tanıdık ne başka birşey. Kusura bakma da senin kızın neden hiç bakmıyor? Neden hep ben uğraşmak düşünmek çabalamak zorundayım? (Bunları da söyledim teyzeme, tamam o da, yani kuzenim, gelir birlikte bakarsınız diyor).

Sizce sessiz sedasız yerleşeyim mi bir yere? Yoksa teyzemlerin keyfini mi bekleyeyim?

Kendinize ev bakın ve yerleşin. Teyze kızınızla beraber yaşamak zorunda değilsiniz. 8 aydır sizi düşünmemiş oyalamışlar. Bu süre zarfında teyzeniz ve teyze kızınız nerede yaşıyor ?

Annenler düşüncelerine katılıyorsa mesele edecek bir şey yok. "Teyze böylesi daha iyi olacak" de, git evini tut. Konuyu uzatma onlar da senin düşmanın değil, teyzen, kuzenin. Boşver...

teyzemler çorluda, kızları ise beylikdüzünde amcasında kalıyor. B.düzünden şişliye gelmek zorunda hergün. Eziyet gibi geliyormuş kendisine. E madem eziyet niye aylardır çekiyorsun? Eee CitirTurtam enayi ya o bulacak edecek masrafları karşılayacak kendisi gelip hazır yerleşecek oh mis gibi.

Annenler düşüncelerine katılıyorsa mesele edecek bir şey yok. "Teyze böylesi daha iyi olacak" de, git evini tut. Konuyu uzatma onlar da senin düşmanın değil, teyzen, kuzenin. Boşver...

Annemde diyor kızım önce can sonra canan diye. biliyor çünkü neler çektiğimi. şu iyi niyetimden tamamen kurtulabilsem çok iyi olacak

Kendinize ev bakın ve yerleşin. Teyze kızınızla beraber yaşamak zorunda değilsiniz. 8 aydır sizi düşünmemiş oyalamışlar. Bu süre zarfında teyzeniz ve teyze kızınız nerede yaşıyor ?

Bende onu planlıyordum iyice odaklamıştım hatta kendimi bu karara..taa ki dün akşam teyzem arayana kadar. Pişkin pişkin soruyor naptın ev buldun mu diye. Ne ara bulacağım ben çalışıyorum vaktim yok hem tek başıma halledemem diye. 2 hafta daha sabret biz de gelir bakarız diyorlar.. diyemedim de ben tek çıkmak istiyorum diye. insanları ortada bırakmış gibi hissediyorum..

Sessiz kalırsanız daha çok yıpranacaksınız. Kirayı bölüşürüm diye düşünüyorsunuz belki ancak önce şunu düşünün. Kuzeninizle ev tutunca Çorlu İstanbul arası mesafe kısa , teyzeniz de sıklıkla siz de kalmaya başlayacak. Bu hayat sizi yormayacak mı ?

Şu anda yanında kaldığınız arkadaşınız ev arkadaşı arıyor mu mesela ? Arıyor ise onunla bir süre daha devam edebilirsiniz veya en kısa sürede kendi bütçenize uygun küçük bir ev tutabilirsiniz.

tek başınıza istanbul gibi bir yerde eve çıkılmaz korkarsınız tehlikeli bence, teyzenizin kızını bekleyin zaten önceden söz verdiysen şimdi vazgeçmen hoş kaçmaz. ev bulma konusunda siz onları sıkıştırın.

Ben ev arkadaşı istemiyorum kafamı dinlemek istiyorum. Şu anki arkadaşıma yerleşmeden önce bir başkasiyla yaşadım aylarca..ve sömürüldüm resmen. berbat bir daireye bünyanın kirasını ödedim. Kimse yardım etmediği için çıkamadım da. Yeni gelmişim tek başıma halledemem diye hiç cesaret edemedim. Ve teyzemler bu durumumu biliyorlar oraya çok para verdiğimi biliyorlardı ve yine de beklettiler.

Şimdi kuzenim 3 ay sömestr tatiline girecek. Ee bence boşuna kira vermezler kızı gider tatilde çorluda kalır. Ben en iyisi dedikleri gibi 2 hafta daha ''sabredeyim''. o süre içindede boş durmayayıp araştırayım ve onlardan 2 hafta sonra ses soluk çıkmazda tek başıma gideyim. Sonra diyebilirim kusura bakmayın sizden bir haber alamayınca kendi başımın çaresine bakmak zorundaydım, 6 aydır bekle diyorsunuz daha fazla bekleyemem diye.

Sizce doğru mu olur bu karar?

Ben 6 aydır sıkıştırıyorum onları ama tık yok :) artık benden bekliyorlar bulayım edeyim de kızları hazıra konsun diye. onca kadın tek başına yaşıyor korkmadan ben niye yapamayayım? Bekleye bekleye bir hal oldum bana da yazık yani. Kendimi düşününce neden suçlu durumuna düşüyorum?

Kendimi sizin yerinize koyuyorum. 2 hafta daha beklemezdim az zaman değil 6 ay beklemişsiniz. Anladığım kadarıyla siz çalışıyorsunuz kuzeniniz ise üniversitede öğrenci. Bu dönemi amcasında kalarak atlattı. Seneye sizinle kalmasını düşünüyorlar anlaşılan. Bu şekilde okul da bitmiş olacak zaten.

Dolayısıyla siz teyze kızınızla kalırsanız sadece daha çok yıpranacak ve stres sahibi olacaksınız. Teyzeniz ve kuzeninizle aranızın bozulmaması için en sağlıklısı tek başınıza bir ev tutmanız.

Korkmayın teyzeniz yaz günü gelip ev tutmaz. Üniversitelerde dersler ekimde başlayacak 4 ay boyunca boşa kira ödemek istemeyeceklerdir.

Size gelip bir şey derlerse "dostla ye iç , alışveriş yapma derler" bizimki de o hesap oldu , sizi beklerken zor durumda kaldım. Kendime bir ev tutmaya mecburdum , ev arkadaşı da istemiyorum dersiniz.

Haklısınız bende onu istiyorum zaten. Birşey demelere hakları yok bende kendimi düşünmek zorundayım. Bu sene nişanım olacak seneye de düğünüm ve ben şimdiye kadar hiçbir birikim yapamadım. Ben evlendikten sonra kuzenim zaten yalnız kalacaktı. Ha şimdi ha seneye yani ne fark eder.

Ayrı ev tutsan bile kuzenin yanına gelmeye çalışır gelme diyebileceksen o cesaretin varsa söylersin , şahsen ben söyleyemezdim akraba bu sonuçta en yakınım , gelme de diyemez ki insan sonra arkandan konuşsun dursunlar.

Kuzeniniz muhtemelen akraba desteğiyle okulundan mezun olacak ve ayrı bir ev tutulmayacak. Çorlu İstanbul arası mesafe kısa olunca hafta sonu ve tatillerde baba evine gidiyordur zaten.

Yakın zamanda evlenecekseniz zaten ev arkadaşlığına kalkışmanızın bir anlamı yok. Tuttuğunuz evde evlenince de oturmayı da seçebilirsiniz.

Bir an önce gönlünüze ve kesenize uygun bir ev bulmanız dileklerimle.

işte ben de onu söylemeye çalışıyorum. direk içimden aklımdan geçenleri diyemiyorum akraba sonuçta. tek gitsem o ufaktan ufaktan yerleşmeye çalışacak yanıma. bu durumda enayi değilim de neyim?

Ev arkadaşı olayı alengirli mevzudur. Teyzeni, kızını seviyorsan aynı evi paylaşmayın :)
bencede ayrı çıkk ev ark. olunca en sevdiğin insan bile olsa bir süüreden sonra soğuyorsun yakının diye susup kendi kendini yiyirsun. aylardır seni zaten yeterince mağdur etmiş aynı evin içinde daha çok gerginlik olur. boşver sen kendi hayatına bak önce

Aynı hatayı ben de yaptım, inan değmez. Sen çık evine zaten onlar duruma bir süre sonra alışır. Senin yerinde o olsa emin ol 1 gün beklemez kendi evine taşınırdı. Durumuna anlayış göstermeleri gereki göstermiyorsa da bırak zamanla anlayacaktır zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…