Bir çıkmaza girdim sanki..

Ev arkadaşlığı çok tehlikeli hele sen caliyo sun o uni öğrencisi.....
öğrencilik yıllarimdan biliyorum ev arkadaşlığı insanın hayatını cehennem eder kotuyse...bence hiç bekleme sen kendine göre bir yer bul çık 1+0 1+1 falan...yanına yanaşmaya calisincada ben kendime göre buldum evim ufak aylarca sizi bekledim dersin olur biter...keşke hiç konusmasaydin onlarla bu konuyu 6 ay oyalamak normal değil...basbaya sen hallet tut o yanına konsun diye bekliyorlar:stop:

Teyzem daha dün akşam aradı ve bu konuyu konuştuk. Bakarız kızım az daha sabret kızım. He he dedim geçtim nasıl tepki vereceğimi bilemedim. O aramasaydı ben sessiz sedasız halledecektim.
Aramasına rağmen yine de kafama göre mi hareket edeyim sizce?

Ya ben neden bukadar büyüttüğümü bile anlamıyorum benim arkamda babam ve annem var onlar bile diyor kendini düşün başka kimseyi değil, ufak bir yere yerleş kendi hayatına bak kızım diye. Herhangi bir sorun çıkarsa topu aileme atarım olur biter yani dimi?

Arkadaşlar şu an çalıştığım için kısa ve öz anlatacağım derdimi.
Ben 8 aydır istanbulda yaşıyorum ve 8 aydır ev arayışındayım. Orda burda kalmaktan ordan oraya taşınmaktan mafoldum. Kendi eve çıkamama sebebim ise teyzemin kızı. İlk zamanlar onunla birlikte bir eve çıkacağız diye konuşuldu. 6 aydır oyalıyorlar beni. Bekle kızım az daha sabret kızım. okullar kapanınca daha kolay bulunur bekle bekle bekle...diye diye aradan 6-7 ay geçti. Ve ben hala ortalıktayım, bir düzen kuramadım, sığıntı gibi elalemin evinde yaşıyorum (yine de Allah razı olsun şu anki arkadaşımdan bana kapısını açtı sahip çıktı 1 kuruş bile istemedi bugüne kadar). Bana kalsa 1+0 bile yeter başımı sokacak keseme uygun bi daire olsun yeter ki. Ama yok işte başkalarını düşünmekten kendime sıra gelmiyor bir türlü.

Şimdi ben alıp başımı gitsem yerleşsem bir yere, bu sefer teyzemle kötü olacağız. Olan anneme olacak (senin kızın şöyle yaptı böyle yaptı). Ama gitmezsem ve onları beklersem sürünmeye devam edeceğim. Resmen enayi yerine konmuş hissediyorum kendimi. Birde aylardır kendileri 1 tane ilan bile araştırmadılar, bana sorup duruyorlar buldun mu ev, sen bul biz de bir ara gelir bakarız falan filan. Yahu ken kadın başıma koskoca istanbulda ev arama cesaretini kendimde bulamıyorum. Yurt dışından gelmişim zaten ne çevre var ne tanıdık ne başka birşey. Kusura bakma da senin kızın neden hiç bakmıyor? Neden hep ben uğraşmak düşünmek çabalamak zorundayım? (Bunları da söyledim teyzeme, tamam o da, yani kuzenim, gelir birlikte bakarsınız diyor).

Sizce sessiz sedasız yerleşeyim mi bir yere? Yoksa teyzemlerin keyfini mi bekleyeyim?
İçinde bulunduğun durumu ailene anlat neden teyzenin anneni dolduruşa getirmesini bekliyorsun ki :KK43:

Bunun emlakçı masrafı,elektrik su doğalgaz isim değiştirme masrafı,temizliği vs var.hepsini sana yıkacaklar ve o gelip yerleşecek ohh.iki gün izin alsın gitsin baksın o da.ayrıca bir doğalgaz bile bir gününüzü alabilir.yani habersiz tutsan da o yine yerleşecek.ve bence amaçları zaten senin gidip tutman onların hazıra konması.bekle canım ya tek çık ya da bekle

Annen de seni destekliyorsa daha neyi bekliyorsun ki anlamadım. Kusura bakma ama "el elin eşeğini türkü çağırarak arar". Orda burada rezil oluyorsun. Bir yere ait olamama fikri çok kötüdür bilirim.

internetten emlakçıdan vs araştırmanızı yapın şu gün şu eve bakıcam diye kuzeninize de haber verin gelirse birlikte karar verirsiniz gelmezse kafanıza göre bir ev tutun, yerleşin.bir şey derlerse de aylarca onu beklediğinizi ve evi tutarken de haber verdiğinizi söylersiniz

Annen de seni destekliyorsa daha neyi bekliyorsun ki anlamadım. Kusura bakma ama "el elin eşeğini türkü çağırarak arar". Orda burada rezil oluyorsun. Bir yere ait olamama fikri çok kötüdür bilirim.

Katiliyorumm neyi bekliyosun cidden. Annende demis ben teyzeni hallederim diye

Bu zamanda kendini dusuneceksin yoksa daha cok surundururler seni

Bence gidin keyfinize isteğinize göre tutun evinizi, hiç haber de vermeyin. Olur da ararlarsa söylersinz siz de okadar zaman bekledim sizi ama siz gelmediniz, ben de sadece kendime göre bir ev tuttum. Kuzenimle kalmak istemiyorum deyin. Ne düşünürlerse düşünsünler, ne derlerse desinler boşverin. Sizin rahatınızdan önemli değil ya

Valla kardeş kuzenin sen ev bulsam o da hiçbir masrafa ortak olmadan atlasa diye bekliyor.

1+1 bul.

Teyzen madem kızını bu kadar düşünüyor sana yamamak yerine gider ev/yurt bulurdu.

Sen ev bak bence.

Kuzenin hepmi boyle?
Cokmu usengec?
Farkindamisin sorun cikmasin diyosun.
Ama en buyuk sorun snradan cikacak.
Hadi kirmiyim dedin ayni eve ciktin kizla.
Ayni cati altinda neler neler yasanicak anneni birak mevzuya babangilde kardeslerinzde dahil olacak.

Bnce sakin ayni eve cikma o kizla.
Bi ev ayarla arkadaslarinla snra aa kusura bakma boyle denk geldi de tamamdir.
Elestiri sadece su sekil olur: dusuncesiz, hic bizi dusunmedi kizimi yari yolda koydu.

Ama ya ayni cati altinda kaldiktan snraki sorunlar?
Tek bu cumleyle bitmez elestirileri emin ol.
Heleki kuzenin dibine gelick. Arkdaslarinin arasina giricek. Her kuck bi hata yapn arkdasina senin uzerinden gidicek kuzenin.
Aileye yayicak belkide.

Uzak dur.
Sakin.

X