Bir Cennet Kuşu Arya Hikayesi

Valla nerden okudum dağıttınız gece gece beni Rabbim cennete bir melek yollamış sizi karşılasın diye çok zor Allah ım sabırlar versin sağlıkla gelsin bebişiniz kız mı erkek mi merak ettim
Bu sefer erkek. 🥲 Aryam eşyalarını başkası kullanmasın istemiş

Sevgili arya evanin güçlü annesi okurken hem ağladım hem anladım benimde bebeğim yoğun bakımda dua ederken hem iyileşsin istemek acı çekeceğini düşününce Allah'm cennetine al demek karmakarışık olmak.. Rabbım içinize ferahlık versin bu duygunun tarifi yok..
Merhaba... Umarım evladınız için en hayırlısı olur. Çünkü ne olursa olsun bizim için hayırlı olmadığı seçenekler mevcut.
Benim şimdi 8 aylık bi oğlum var hala nefesini dinliyorum.

Ah içim paramparça oldu okurken :KK43: oy cennet kuşu arya inşallah oğlumla oyun oynuyorlardır şimdi :KK43: çok güzel bir anne olmuşsunuz çok güzel savaşmışsınız. Biz sadece 2 hafta hastanede kaldık ama perişan oldum siz 1 yıl boyunca evladınız için savaşmışsınız. İnşallah cennette kavuşacaksınız yavrunuza.
Ben size bir soru sormak istiyorum. Tekrar bir evlat doğurmuşsunuz Allah ona uzun ömür sağlık versin. Ben hem tekrar bir çocuk istiyorum ama o oğlum olmayacak o yüzden onu sevemem reddedip oğlumu Can’ımı istiyorum derim diye korkuyorum. Cennet kuşlarının acısı ömür boyu geçmeyecek bunu biliyorum ama başka bir evlatta aynı şekilde çok seviliyor mu? :KK43:
Başka bir çocuk seversem oğluma haksızlık yapacakmışım gibi geliyor :KK43:

Son düzenleme:
3. Bölüm
Kendimi biraz toparlayınca kızımın neden bu hale geldiğini araştırmaya başladım. Elimde evraklar doktor doktor gezdim. Yoğun bakıma yatış sebebini akciğerleri olarak göstermişlerdi. Ancak kızımın solunum desteği almadığına ilişkin resimler vardı. Hatta olaydan 1 gün önce 20.04.2020 tarihinde kızımı yıkamışlar. O bu durumu hiç sevmemiş ağzını yüzünü buruşturmuş. Resmi attıktan sonra hemşire evine hazırlıyoruz yazmıştı. Evi kısmet olmadı kızıma…

Ayrıca yazdıkları akciğer sıkıntısı için kullanılan bir ilaç varmış. Bu ilaç epikrizinde yok bile.

Bize genetik test yaptırmamızı söylediler. Eşimle akraba değiliz. Aynı şehirli bile değiliz. Ama yine de olabilirdi. Bu görüşle hareket ederek en kapsamlı olanı yaptırmaya karar verdik. Kızımın DNA’sını alıp Almanya’ya WGS testine gönderdik… Güvenemedik Türkiye’de de tekrar ettirdik. Test de bir şey çıksa bile kızınıza çaresi yok denildi inanmadım. Yurtdışından kök hücre ilaçları bile getirdim. Amacım onun tamamen iyi olması değildi. Ama bir kere göz göze gelmek için dünyaları vermeye hazırdım.

Genetik Sonuç… Herhangi bir genetik hastalık saptanmamıştır.

Çok istedim genetik olmasını. Bunun bir kuldan değil de Allah’tan geldiğine inanmak istedim. Olmadı.

Sonra bir çok araştırma yaptık. Bu olayın ayrıntısı çok anlatmıyorum. Belli bir savcılık dosyamız mevcut. Son durum şu ki... Kızımız boğulmuş. Ciğerine mama kaçırmışlar. 18:00’da mesai bittiği için nöbetçi doktor gelmeden yb doktoru çıkmış. Kızım entübe edilememiş ve kalbi durmuş… Hatalar silsilesi böylece bizi bulmuştu….

Kul kurar kader gülermiş…
Son paragrafa gözüm kaydı sadece. . Diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Allah yardımcınız olsun

Ah içim paramparça oldu okurken :KK43: oy cennet kuşu arya inşallah oğlumla oyun oynuyorlardır şimdi :KK43: çok güzel bir anne olmuşsunuz çok güzel savaşmışsınız. Biz sadece 2 hafta hastanede kaldık ama perişan oldum siz 1 yıl boyunca evladınız için savaşmışsınız. İnşallah cennette kavuşacaksınız yavrunuza.
Ben size bir soru sormak istiyorum. Tekrar bir evlat doğurmuşsunuz Allah ona uzun ömür sağlık versin. Ben hem tekrar bir çocuk istiyorum ama o oğlum olmayacak o yüzden onu sevemem reddedip oğlumu Can’ımı istiyorum derim diye korkuyorum. Cennet kuşlarının acısı ömür boyu geçmeyecek bunu biliyorum ama başka bir evlatta aynı şekilde çok seviliyor mu? :KK43:
Sizde konu açın isterseniz. Başınız sağ olsun.

Merhaba hamile olduktan sonra oğlan olduğunu duyunca çok ağladım. Sanki kızım olsa herşey bitecek arya yeniden doğacak gibi hissetmiştim bu duygunuzu anlıyorum. Ama annelik öyle bir şey ki şimdi oğlum anne dediğinde hem mutlu hem kırık hissediyorum. Ama iyi ki olmuş oğlum o olmasa yapamazdım. Başta insan korkuyor ama yeniden umut ediyor. Sonra hele büyüdükçe tamamlanıyorsunuz. Bir organınız elbette hep eksik ama insan yaşamayı böyle öğreniyor.

Bu arada ben hamile olduğumu aryanın doğum gününde öğrendim. Zaten o göndermişti bana. Sizde oğlunuzun mezarında bunu ona sorun. Kim bilir belki o da size bi mucize gönderir

Ağlayarak okudum. Rabbim size sabır versin. Arya'ya da kardeş nasip etsin. Arya kardeşini anlatırsınız. Benim de vefat etmiş bir kardeşim var. Onunla cennetle buluşmanın hayali bile beni çok mutlu ediyor. 🌹
Merhaba bi oğlum oldu iki yaşına girecek. ❤️‍🩹

Merhaba hamile olduktan sonra oğlan olduğunu duyunca çok ağladım. Sanki kızım olsa herşey bitecek arya yeniden doğacak gibi hissetmiştim bu duygunuzu anlıyorum. Ama annelik öyle bir şey ki şimdi oğlum anne dediğinde hem mutlu hem kırık hissediyorum. Ama iyi ki olmuş oğlum o olmasa yapamazdım. Başta insan korkuyor ama yeniden umut ediyor. Sonra hele büyüdükçe tamamlanıyorsunuz. Bir organınız elbette hep eksik ama insan yaşamayı böyle öğreniyor.

Bu arada ben hamile olduğumu aryanın doğum gününde öğrendim. Zaten o göndermişti bana. Sizde oğlunuzun mezarında bunu ona sorun. Kim bilir belki o da size bi mucize gönderir
Çok şanslısınız Arya size ayağa kalk anne bana yeterince annelik yaptın şimdi ise kardeşime bakma zamanı demiş 🌺
Teşekkür ederim cevabınız için inşallah bende bu düşüncelerden kurtulurum :KK43:

1. BÖLÜM
EN ZOR ZAMANLAR...

Ne desem nasıl başlasam bunca acıyı anlatmaya…

Hayatımda hep sorumluluk sahibi biri oldum. Hem çalıştım hem iyi bir üniversitede okudum. İşçi bir ailenin kızıyım. Türkiye’de sayılı mesleklerden birine sahibim. Mutlu bir evlilik yaptım. Eşimle 17 yaşından beri birlikteydik. Önce çalıştık kuruş kuruş biriktirdik. Tırnaklarımızla kazıdık. 25 yaşındayken o da 26 yaşındayken evlendik. Ailelerimizin maddi hiçbir desteği olmadan her şeyi gönlümüzce yaptık. Bir evimiz olsun bir de kızımız dedik. Kredi çektik . Ailelerden borç aldım. Altın ve dolar olarak. O ay hamile kaldım. Hamileliğim biraz sancılı geçti. 12. Haftada düşük tehlikesi ve kanama yaşadım. Yattım ve 32+6’ya kadar geldim. O sabah her sabah gibiydi. Tuvalete gittim kalktığımda su damladı. İçime alev düştü. Suyum geliyordu. Ama sızıntı sızıntı. Hemen hastaneye gittik. 1 gece yattım sabah sezaryen ile 17.04.2020 tarihinde kızım dünyaya geldi . 1900 gr. 1 hafta ileri 34 ile uyumlu. Kadın doğum doktorum anneye verin bebeği demiş. Ama özel hastane yoğun bakıma alalım biraz emmesi gelişsin demiş. Bilseydim bırakmazdım. Spinal sezaryen ile doğum yaptım ağlayarak doğdu kızım. İlk ve son sesini duyuşumdu.

Sezaryen akşamı kızımı görmek için aşağı indim kadın doğum doktorum göstersinler bebeği sana dediler. Göstermediler kapıdan döndüm. Şimdi ki aklım olsa kırardım o kapıları… Resimlerinden sevdim kızımı hep. Ağlarken bakarken ki resimleri…

21.04.2020 günü… Ramazan ayı. Eşim iftardan sonra hastaneye süt götürdü. Gitti gelmedi. Bekledim bekledim… İçim ruhum daralıyordu. Eşim geldi. Perişan haldeydi.Entübe etmişler dedi. Ya normal erken doğdu az destek olsun dedim. Bilemedim. Olay 18:30’da olmuş bize kimse bilgi vermemiş. Eşim 23:00’da süt götürmeye gittiğinde öğrenmiş. Neler gizlenmiş bizden sonra anlıyorum.

Bize önce beyin kanaması dediler temiz çıktı. MR çekildi sonucu bizden saklandı. Bir şeyler olmuştu. Hastanenin beyin cerrahı bize bilgi vermiyordu. Ben yoğun bakıma bilgilendirme yaptım size cevap vermek zorunda değilim diyordu. Bize bilgi vermiyorlardı. Bugün uyanacak yarın uyanacak bizi oyaladılar. MR sonucunu kavga dövüş alıp özel bir muayenehane açtırdık. Oradaki çocuk nöroloğu bize kızımızın oksijensiz kaldığını yüksek ihtimal öleceğini, beyninde hasar görmemiş yer kalmadığını söyledi. MR sonucu ile kapısına dayandık. “Siz eğitimli anneler her şeyi biliyorsunuz ya.. Uyanacak çocuk” dedi. İnanmadım. Kızımı hemen ertesi gün başka bir hastaneye sevk ettik.Sevk ederken doktor aşırı tedirgindi. “Acele ediyorsunuz bebeğin bir şeyi yok. Gel istersen göstereyim ama sevk etmeyin” vs vs dedi. Sağlıkla verdiğim kızım komadaydı bu gerçeği kimse değiştiremezdi.

Kızımı o gün ambulansa binerken tam 12 gün sonra gördüm. Sevk edildiği gün evlilik yıldönümümüzdü. Seni her şekilde kabul ediyorum gel bana dedim… 1 haftalık sezaryenliyken ambulans peşinde koştum ben. Ne dikiş bildim ne acı. Yüreğim öyle acıyordu ki başka fiziksel acıları hissetmedim bile.

Sevk ettiğimiz hastanede ilk kontrolleri yapalım anne babayı bilgilendirmeye alalım dediler. Bekledik. 10 dk kadar sonra hemşire çıkıp sadece babayı alalım pandemi var dedi. Ben kapıdan dinleyeyim sizle temasım olmaz dedim. Dinlemediler. Eşim çıktığında bana sarıldı. Haftalar sonra anlattı bana orada denileni… Anneyi hazırla… Baba olarak size çok yük düşüyor… vs.vs. haftalar sonra anlatma sebebi de sevk edilen hastanenin yb baş hekimi bizi arayıp organ nakli düşünür müsünüz demesi… Çünkü kızımın ışık refleksi yokmuş, emme yutma, görme, kendi nefes alması bile beyin aktiviteleri yokmuş. Beyin ölümü tetkiki yapılması önerilmiş. Organların dayandığı yere kadar gider. Ama çok sürmez demişler.

Önce kızımı reddettim. Ölecekse ona bağlanmaktan korktum. Sonra aylarca özür diledim ondan. Ama hayat ya işte. Saksıda bir bitki gibi hiç gülmeden ağlamadan hiç kımıldamadan midesine inen bir hortum ile beslenerek, boğazında bir delikle nefes alarak yoğun bakımda tam 1 yıl yaşadı benim kızım… Tam 6 kez kalbi durdu. 7. Sinde kaybettim onu…

Evlat acısı çok zor. Ama evladını 1 yıl boyunca yoğun bakımda bırakıp eve gelmek ve dünyaya sığamamak çok zor. Çaresizlik en zoru… Acılarına çare olamamak derdini çözememek… Bir yeri ağrıyorsa bilememek çok zor.

Profilimdeki resim kızım ve ben…

Burayı onunla yaşadığımız 1 yıllık beni büyüten serüveni Dünyaya gelen Arya Kuşu anlatmak için açtım. Bu daha başlangıç bizim hikayemiz bu postta devam edecek… (DİĞER BÖLÜMLER SAYFALARDADIR. Toplam 12 bölüm ve Son bölüm)
Hamileyim 38 haftalık nasipse kızım olacak cigerim yandi rabbim düşmanıma bile yaşatmasın 😭

Hiç pes etmemeniz beni çok etkiledi. Şu dünyada anneliğin en yakıştığı insanlardan biri sizsiniz. Benim 2 oğlum var ve3. ye hamileyim. Sizin yazdıklarınızdan şu yaşıma rağmen hem anneliğe dair hemde özel hastanede doğum sürecine dair dersler aldım. Bulunduğum yer 1 devlet hastanesi 2 özel hastane var. Özelde doğum yapacaktım ama eski korkularım tetiklendi tekrardan, bu yazıdan sonra kararım tekrar kesinleşti özelde yapmayacağım. Maddi durumum iyi olmasına rağmen diğer 2 oğlumda da korkup özelde doğum yapmamıştım. Bana ne olursa olsun ama yavrum doğduktan sonra emin ellerde değilse dünya bana kalsa ne olur. Allah sabır versin. Tekrar anne olacaksınız ve bu sefer herşeyi gönlünüzce yaşayacaksınız inşallah.

Hiç pes etmemeniz beni çok etkiledi. Şu dünyada anneliğin en yakıştığı insanlardan biri sizsiniz. Benim 2 oğlum var ve3. ye hamileyim. Sizin yazdıklarınızdan şu yaşıma rağmen hem anneliğe dair hemde özel hastanede doğum sürecine dair dersler aldım. Bulunduğum yer 1 devlet hastanesi 2 özel hastane var. Özelde doğum yapacaktım ama eski korkularım tetiklendi tekrardan, bu yazıdan sonra kararım tekrar kesinleşti özelde yapmayacağım. Maddi durumum iyi olmasına rağmen diğer 2 oğlumda da korkup özelde doğum yapmamıştım. Bana ne olursa olsun ama yavrum doğduktan sonra emin ellerde değilse dünya bana kalsa ne olur. Allah sabır versin. Tekrar anne olacaksınız ve bu sefer herşeyi gönlünüzce yaşayacaksınız inşallah.
Doğumdaki çocuk doktorunu ve yoğun bakım ekibini tanımıyorsanız özele hiç yanaşmayın. Yoğun bakım ekibi de gece ve gündüz kim var kim yok sorgulayın. Maalesef çok büyük bi hastane olmasına rağmen benim kızımda gece çocuk doktoru yokmuş hastanede

X