• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Çaresi Olmalı?

Lady Otranto

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2019
9
2
16
25
Merhaba, önümüzdeki haziran çok önemli bir sınavım var aylardır ders çalışıyorum ve maddi sıkıntılardan dolayı hiçbir şekilde özel ders de alamadım kursa da gidemedim (mezuna kaldığım için okula da gitmiyorum), tüm kitaplarımı bile alamadım internetten bir şekilde halletmeye çalıştım. Derdim şu, sınav yaklaştı ama acil paraya çok ihtiyacım var. Part time çalışıp (market,mağaza) kalan zamanlarda da ders çalışmayı düşünüyordum fakat çalışma şartları çok ağır olduğu için kararsız kaldım. Eğer işe başlarsam yeterince ders çalışamazmışım gibi geliyor üstelik ders konularım da bitmedi. Diyelim ki işe girdim(iş bulmak da ayrı bir sorun), haziran başı bayram sebebiyle mağaza ve marketlerde yoğunluk oluyor, esnek çalışma saatleri devreye giriyor bu da en çok ders çalışmam gereken zamana denk geliyor. Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum :( ya sınavdan fedakarlık etmeliyim ya da parasızlığı seçmeliyim iki durumda da üzüleceğim :(

Hem bir ise girip calisacaksiniz hemdesinava hazirlanacaksiniz. Universiteyi tam 4 yil haftada 5 gun okula gidip 6 gunde calisarak okudum. Ortalikla ceset gibi geziyordum ama mecburdum baska carem yoktu. Sizde bir an once is bulun, 4 ay disinizi sıkın. Sinavinizi gecince rahatlarsınız zaten. Oturup ne yapacagim diye düşünürken harcadiginiz vakti dera calismaya ya da is aramaya verin.
Insallah sinavinizi başarıyla gecersiniz. Allah yardimciniz olsun.

Ne kadar bir paraya ihtiyaciniz var ki? Part time bir iste bir ay kadar calissaniz kitap paraniz cikmaz mi? Surekli calismazsiniz. Sabah uyanin kutuphaneye gidin,ogle yemeginizi yaninizda goturun. Aralarda dinlenir butun gun calisirsiniz sonrasinda. Ogrenci arkadaslarim var su meshur kozmetikcilerde part time calisiyorlar haftada 3gun. Diger gunler de kutuphaneye takiliyorlar siz de yaparsiniz

Derslerine odaklan derim arkadaşım. Tecrübeyle sabit çalışırken ders çalışılmıyor hem fiziksel hem ruhsal olarak bitkin oluyorsun. Rabbim çalışan insanın yanındadır kolaylıklar verir inşallah.

Hem bir ise girip calisacaksiniz hemdesinava hazirlanacaksiniz. Universiteyi tam 4 yil haftada 5 gun okula gidip 6 gunde calisarak okudum. Ortalikla ceset gibi geziyordum ama mecburdum baska carem yoktu. Sizde bir an once is bulun, 4 ay disinizi sıkın. Sinavinizi gecince rahatlarsınız zaten. Oturup ne yapacagim diye düşünürken harcadiginiz vakti dera calismaya ya da is aramaya verin.
Insallah sinavinizi başarıyla gecersiniz. Allah yardimciniz olsun.

Ne kadar bir paraya ihtiyaciniz var ki? Part time bir iste bir ay kadar calissaniz kitap paraniz cikmaz mi? Surekli calismazsiniz. Sabah uyanin kutuphaneye gidin,ogle yemeginizi yaninizda goturun. Aralarda dinlenir butun gun calisirsiniz sonrasinda. Ogrenci arkadaslarim var su meshur kozmetikcilerde part time calisiyorlar haftada 3gun. Diger gunler de kutuphaneye takiliyorlar siz de yaparsiniz
Açıkçası sürekli bir gelire ihtiyacım var ve en temel ihtiyaçlarımı bile bankaya borçlanarak alıyorum, haftada 3 gün ise başvuru yapabilirim tabi

Ailemin borçları ve kendi ihtiyaçlarım için.
ailende çalışacak başka bir yok mu? bırak onlar kendi borçlarını düşünsünler. sen de hafta sonu marketlerde tattırım işleri vs oluyor, onlara bakabilirsin. 200-300 harçlık çıkar en azından haftalık.

ailende çalışacak başka bir yok mu? bırak onlar kendi borçlarını düşünsünler. sen de hafta sonu marketlerde tattırım işleri vs oluyor, onlara bakabilirsin. 200-300 harçlık çıkar en azından haftalık.
Ne yazık ki çalışamazlar, çalışabilme gibi bir durumları olsa en başta ben karşı çıkardım bana bakmalısınız diye

yapacak bir sey yok, calisacaksiniz demek ki,
en kotu bayram zamani icok yogun calisman beklenirse cikarsin isten,
ama sinava yaklastikca kafa dagitmak da iyi olabilir.

Ne yazık ki çalışamazlar, çalışabilme gibi bir durumları olsa en başta ben karşı çıkardım bana bakmalısınız diye
Bu güne kadar evi gecindiren sizdiniz o vakit? Aile uyelerinizin çalışamama sebebi nedir? Raporlanilabilir engelleri varsa bununla maaş baglatabilirsiniz

Elbetteki calısın,
Tüm gün evde olunca tüm gün ders mi calişiyorsunuz sanki?
Kalan vakitlerinizin kiymetini anlar planli calişirsiniz boylece.
Herkes calisarak birseyler basarıyor, ders calişamam diye bahane edinmeyin kendinize

çok da zorlanmazsın mezuna kalan bir sürü arkadaşım öyle hazırlandı zaten.sınav zamanı geldiğinde zaten konularının bitmiş olması lazım hazirandaki sınav için haziranda konu çalışılmaz hatta şu ana kadar konuların bitmiş olması soru çözüyor olman lazım.ne kadar ağır bölümlerde okuyup hem de çalışanlar var.mağazalar , marketler, kafeler hep istihdam sağlıyorlar.haftada 2 günü boş olan öğrencilere part time iş de oldukça mevcut.ki senin her günün boş şu an.kısacası istersen yaparsın yani bahaneler tembellik geliyor bana.

ben uni okurken hep calistim- yoruldum ama öyle ölü gibide gezmedim.
gercekci olursan hicbir insan gibi sende günün 16 saatini full konzentre ders calismiyorsundur. part time bir is kesinlikle olur

Back