Bir büyük bit sorunu

tethyss

☆☆☆☆★☆☆☆☆
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2009
2.433
2.046
773
Merhaba hanımlar. 4 yaşında oğlum var benim. Yeni memleketimize atandık ve burada eşimin ailesi ile aynı yerde oturuyoruz. Aile iç içe anlayacağınız. Eşimin bir yengesi var kuzeninin eşi. Kızlarıda oglum ile yaşıt sayılır aralarinda 1 yaş var. Oğlum ile surekli birlikte oynuyorlar. Gündüzleri ben çalışıyorum oğlum annemde kalıyor. Akşamları eve döndüğümüz de hemen birlikte oynamaya başlıyorlar. Haftasonlari sabahtan oynamaya geliyor ya da oğlum gitmek istiyor onlara. Ancak 2-3 ay önce maalesef ondan oğluma ve sonra da bize bit bulaştı. Annesine ilk söylediğimde kızımda yok gibisinden bir tepki ile karşılaştım. Ustelemedim çünkü laftan anlamıyordu. Binbir uğraş ile o bitlerden kurtuldum. Oğlumun saçlarını direk kestirdim kısacık. Çarşaf yorgandan tutunda oynadığı oyuncaklara kadar herşeyi yıkadım. Bende oğlumda kurtulduk. Sonradan bana kızında hatta kendisinde hatta diğer büyük çocuklarında bit olduğunu söyledi. Nerden bulaştı bilmem ki falan demeye başladı. Ama öncesinden ben zaten biliyordum olduğunu. Temizlemeye uğraşıyordu ancak öyle çok titizlikle yaklasmiyordu konuya çünkü hala kızında bit var. Kizi söyledi bana bende bit var diye.Şimdi ise oğlumda yeniden gördüm.. sinirden ve tiksintiden deliriyorum artık... ben oğlumu nasıl sürekli temiz tutacağım? Oğlumu onlara gondermemeye çalışıyorum ancak o sürekli bizde. Annesi bizdeyse zaten kızını hic çağırmıyor birakiyor doyana kadar oynasın. Oynasinlarda oğlum için iyi birşey bu ancak bu bitlerden nasıl uzak durabiliriz???? Ben sürekli böyle uğraşacakmıyim bunlarla... ???

direk söyleyin kızından yine bit bulaştı oğluma diye.
bitlerini temizlemeden bir daha gönderme lütfen de.
geçen sefer banada bulaştı çalışıyorum uğraşmak istemiyorum de.
eczanedende oğluna bit broşu al ense kısmına tak.

Bit gelmesin diye yakaya takılan bişey var bildiğim
Eczanede satılıyor
Kızın saçı temizlenmediği sürece zor kurtulursunuz gibi
Sürekli görüşüyomuşsunuz çünkü
Annesiyle bi daha konuşun şampuan hediye edin bari

Günün konusu bit oldu galiba..

Direk söyle "şu bitleri kökünden hallet oğlumda tekrar çıktı. Ailecek temizlenin yatağını yorganını kıyafetleri yıka. Çocuğa bit tokası al" diye..
Bilmiyor demekki.

direk söyleyin kızından yine bit bulaştı oğluma diye.
bitlerini temizlemeden bir daha gönderme lütfen de.
geçen sefer banada bulaştı çalışıyorum uğraşmak istemiyorum de.
eczanedende oğluna bit broşu al ense kısmına tak.

Bit broşunu bilmiyordum. Sağolun öneriniz için. Maalesef kendi bu konularda hassasiyet gösteren biri değil. Hatta görümcem kizin kafasindan biti eliyle çıkardı kafasinda yürüyordu. "Benim kızımda yok ki senin kizlarindan bulaşmıştır "dedi. Yani laf anlamak istemeyince anlamıyor.

Bit gelmesin diye yakaya takılan bişey var bildiğim
Eczanede satılıyor
Kızın saçı temizlenmediği sürece zor kurtulursunuz gibi
Sürekli görüşüyomuşsunuz çünkü
Annesiyle bi daha konuşun şampuan hediye edin bari

Ya inanın ne yapacağımı şaşırdım. Sampuani kutu kutu aldılar ilk başta. Sampuan hediye etmek sorun degil de ne çarşaf değiştiriyor ne de uğraşıyor uzun uzadıya. Laftan da anlamıyor bazen. Inkar ediyor. Geçen gün temizlendi gibi diyordu. Bugün oğlumda bit gördüm

Bitlerin gelmesini önleyen yakaya takılan sanırım ürünler mevcut,eczaneden alabilirsiniz.

Günün konusu bit oldu galiba..

Direk söyle "şu bitleri kökünden hallet oğlumda tekrar çıktı. Ailecek temizlenin yatağını yorganını kıyafetleri yıka. Çocuğa bit tokası al" diye..
Bilmiyor demekki.

Ilk soyledigi zaman herseyi anlattım. Actim interneti gosterdim. Camasirlari 60 derecenin altinda yikama olmezler yoksa dedim. Taraklarini nasil dezenfekte edecegini bile anlattım. Bilmiyor olmasi imkansiz yani.

Ilk soyledigi zaman herseyi anlattım. Actim interneti gosterdim. Camasirlari 60 derecenin altinda yikama olmezler yoksa dedim. Taraklarini nasil dezenfekte edecegini bile anlattım. Bilmiyor olmasi imkansiz yani.
O zaman kendin de gelme çocuğu da eve gönderme diyeceksin başka çare yok

Bit broşunu bilmiyordum. Sağolun öneriniz için. Maalesef kendi bu konularda hassasiyet gösteren biri değil. Hatta görümcem kizin kafasindan biti eliyle çıkardı kafasinda yürüyordu. "Benim kızımda yok ki senin kizlarindan bulaşmıştır "dedi. Yani laf anlamak istemeyince anlamıyor.

net şekilde söyleyin. yine gönderirse kabul etmeyin kapıdan çevirin. sorun kimden bulaştığı değil sonuçta çocuk bitli .
temizlemek annesinin görevi.

okula giden çocuk olunca bit bulaşmasın diye önlemleri öğrendik malesef..

Eve almayın bu kadar basit.
Daha kızını temiz tutmaktan aciz insanlar var yarabbim bitleriyle gezdirip herkese bit bulaştırıyor sonra da ııı nerden geldi ki acaba bizde bit yok filan diyor peh.
Öyle bir imkanım olsa keşke.Bizim eve almadigimda oğlumu çağırıyor onlara ya da gel dedenlerde oynayalim diyor. Alt katta zaten kayinbabamlar. Yani bir yerden almasam diğer yerden giriyor bir sekilde. Oglumda gidecem diye aglamaya başlıyor. Laftan anlamiyor kafani yaklastirma kafasına diyorum ama daha anlamiyor oğlum. Ya başta ilk görümcem farkettiginde senin kızlardan bulasmistir kizima yoksa benim kizimda yokki demisti...

Yeminle kaşınmaya başladım..

O zaman tembellikten umursamıyor.
Kızını siz yıkayın saçlarını temizleyin diyeceğim de sadece kızda değil tüm ailede vardır.
Aileden başka birilerine de söyleyin onlar da konuşsunlar..

Yeminle kaşınmaya başladım..

O zaman tembellikten umursamıyor.
Kızını siz yıkayın saçlarını temizleyin diyeceğim de sadece kızda değil tüm ailede vardır.
Aileden başka birilerine de söyleyin onlar da konuşsunlar..
Kendi onceden kabullenmiyordu ki bit olduğunu. Kaynanasi kızmış bu kiz bu kadar kafasini kaşıyor temizle şu kızı diye... daha kim ne desin

çok açık yazayım eve alma.. 1 saat oynayacaklar diye 1 hafta temizlik yapıyorum kızının bitlerini temizlemeden yollama de.. şimdiden sınırı çizersen çok rahat eder kafan, çekinsinler senden..

Kendi onceden kabullenmiyordu ki bit olduğunu. Kaynanasi kızmış bu kiz bu kadar kafasini kaşıyor temizle şu kızı diye... daha kim ne desin

Eşinden çekinir mi?
O kaynanaya söyleyin oğluna desin bir de.

Çocuğun özbakımı sadece anneden sorulmaz ama nedense böyle kabul edilir.
Anneci bir adamsa onun sözünü emir telakki edip harekete geçer belki..

Öyle bir imkanım olsa keşke.Bizim eve almadigimda oğlumu çağırıyor onlara ya da gel dedenlerde oynayalim diyor. Alt katta zaten kayinbabamlar. Yani bir yerden almasam diğer yerden giriyor bir sekilde. Oglumda gidecem diye aglamaya başlıyor. Laftan anlamiyor kafani yaklastirma kafasına diyorum ama daha anlamiyor oğlum. Ya başta ilk görümcem farkettiginde senin kızlardan bulasmistir kizima yoksa benim kizimda yokki demisti...
Diyorum ya hiçbir yerde görüştürmeyin ağlayıp dursun oğlunuz bir ağlar iki ağlar.
İzin verdikçe oğlunuz değil siz ağlar durursunuz bence

net şekilde söyleyin. yine gönderirse kabul etmeyin kapıdan çevirin. sorun kimden bulaştığı değil sonuçta çocuk bitli .
temizlemek annesinin görevi.

okula giden çocuk olunca bit bulaşmasın diye önlemleri öğrendik malesef..
Aynen okuldan da bulaşma çok oluyor. Sürekli kafasina bit şampuanı koymakta istemiyorum oğlumun zararli sonuçta. Bit bulaşma önlemlerini öğrenmek daha karlı galiba bu süreçte

Kafamı kaşıntılar bastı
Bu insanlar nasıl bu kadar rahat ya
Benim çocuğumda bit olacak ve başkası bunu anlayacak, yerin dibine girip bi daha çıkmazdım sanırım
Ilk öğrendiğimde utancimdan anneme gönderemedim oğlumu kadına bu yaşında bitler bulasirsa nasil bakarim yüzüne diye... ofisime getirdim sürekli yanımda kaldi oğlum... bu yuzden kadinda ki rahatlığı hiç anlayamiyacagim galiba...

Back
X