- 8 Nisan 2009
- 2.433
- 2.046
- 773
Merhaba hanımlar. 4 yaşında oğlum var benim. Yeni memleketimize atandık ve burada eşimin ailesi ile aynı yerde oturuyoruz. Aile iç içe anlayacağınız. Eşimin bir yengesi var kuzeninin eşi. Kızlarıda oglum ile yaşıt sayılır aralarinda 1 yaş var. Oğlum ile surekli birlikte oynuyorlar. Gündüzleri ben çalışıyorum oğlum annemde kalıyor. Akşamları eve döndüğümüz de hemen birlikte oynamaya başlıyorlar. Haftasonlari sabahtan oynamaya geliyor ya da oğlum gitmek istiyor onlara. Ancak 2-3 ay önce maalesef ondan oğluma ve sonra da bize bit bulaştı. Annesine ilk söylediğimde kızımda yok gibisinden bir tepki ile karşılaştım. Ustelemedim çünkü laftan anlamıyordu. Binbir uğraş ile o bitlerden kurtuldum. Oğlumun saçlarını direk kestirdim kısacık. Çarşaf yorgandan tutunda oynadığı oyuncaklara kadar herşeyi yıkadım. Bende oğlumda kurtulduk. Sonradan bana kızında hatta kendisinde hatta diğer büyük çocuklarında bit olduğunu söyledi. Nerden bulaştı bilmem ki falan demeye başladı. Ama öncesinden ben zaten biliyordum olduğunu. Temizlemeye uğraşıyordu ancak öyle çok titizlikle yaklasmiyordu konuya çünkü hala kızında bit var. Kizi söyledi bana bende bit var diye.Şimdi ise oğlumda yeniden gördüm.. sinirden ve tiksintiden deliriyorum artık... ben oğlumu nasıl sürekli temiz tutacağım? Oğlumu onlara gondermemeye çalışıyorum ancak o sürekli bizde. Annesi bizdeyse zaten kızını hic çağırmıyor birakiyor doyana kadar oynasın. Oynasinlarda oğlum için iyi birşey bu ancak bu bitlerden nasıl uzak durabiliriz???? Ben sürekli böyle uğraşacakmıyim bunlarla... ???