• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir baba evleneceği oğluna hiç mi destek olmaz?çok sinirlerim bozuk

canim insallah hakkinda hayirlisi olur.eger gercekten erkek arkadasinla bir gelecegin olduguna inaniyorsan sen de biraz destek olmaya gayret goster.eger calisiyorsan yardimci ol,calismiyorsan is bulmaya calis.bi ortak hesap acin surekli belli miktarda para yatirin oraya farketmez cok olmasi 50-100 her ay atin o hesaba.eger birbirinize bu sekilde destek olmaya calisirsaniz belki hersey biraz da olsun rayina oturur.erkek arkadasinin maasinin hepsi de eline gecse cocuk yine kalkamaz altindan tekbasina. ailesi iliskinizin ciddiyetini biliyor mu? yani ortada aileler arasinda da konusulmus bisey yoksa onlar da daha bisey yok ortada diye herhangi bi girisimde bulunmuyolardir.
hem bak babasi bile yillarca calismis emekli maasi oldugu halde bile zaman zaman oglundan destek aliyormus.evlenseniz siz nasil gecineceksiniz? eger yuksek maasli bi is bulursa (maas tartisilir.size yetecek kadar ne kadarsa) o zaman rahat edersiniz.yasadiginiz sehir de onemli tabi. bence ailenle bi gelip konusmlarini teklif et belki ondan sonra onlar da yardimci olmaya baslarlar.

bizimkilerde bize bir iğne almadı. herşeyi kendimiz yaptık. ama bende çalışıyorum.
tek kişinin hemde asgari ücretle yapabileceği iş değildir yuva kurmak. tabii aileler yardımcı olmuyosa.neden herşeyi nişanlının sırtına yüklüyosun ki canım. sen de çalış. biyerinden tut. biraz daha kolay olur herşey. zaten bu maaşla evlendiniz diyelim herşey güllük gülistanlık mı olacak sanıyosun?

ben çalışsam ne alabilirimki bileziklere yardım edecek değilimki..hangi gelin takılacağı bileziğe destek olmuş ...beyaz eşya alma zamanına gelince ben destek olucam da beyz eşya alma zamanına daha çok var baksana 2012 nin yazında başlarmış...ben bu zamana üzülüyorum işte

Canım biraz empati kurmalısın. Bu durumda erkek arkadaşının bir suçu yok, onun üzerine bu kadar gitme. Zaten baya bunalmış ailesinin maddi durumuyla ilgili, birde sen üstüne gidersen dahada kötü olacak, ilişkinide bozacaksın.. Senin tarafından bakıyorum ve ne hissettiğini çok iyi anlıyorum, hayaller kurup sonra onların olmaması insanı gerçekten üzer.. Ailen maddi açıdan kötü bir dönem geçirse emin ol ki sende yardım edersin onlara, bu hepimizin borcu bence, tamam maaşı az birikim yapamıyor diyeceksin ama zaten 600 lira maaş ile birikim yapması, hadi birikim yaptı diyelim evlenmesi çok zor, seninde ona destek çıkıp bazı şeyleri birlikte yapmanız belki bir çare olabilir. Çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ama madem ailesinden destek yok ikiniz herşeyinizi birlikte yapın ailelere bağımlı kalmayın. Biliyorum tek istedğin onunla güzel ve mutlu bir yuva kurmak ama ne yazıkki evlilik sadece bu değil. Maddi olarak kendini hazırlaması lazım. Sevgi tek başına karın doyurmuyor ne yazıkki.

canim insallah hakkinda hayirlisi olur.eger gercekten erkek arkadasinla bir gelecegin olduguna inaniyorsan sen de biraz destek olmaya gayret goster.eger calisiyorsan yardimci ol,calismiyorsan is bulmaya calis.bi ortak hesap acin surekli belli miktarda para yatirin oraya farketmez cok olmasi 50-100 her ay atin o hesaba.eger birbirinize bu sekilde destek olmaya calisirsaniz belki hersey biraz da olsun rayina oturur.erkek arkadasinin maasinin hepsi de eline gecse cocuk yine kalkamaz altindan tekbasina. ailesi iliskinizin ciddiyetini biliyor mu? yani ortada aileler arasinda da konusulmus bisey yoksa onlar da daha bisey yok ortada diye herhangi bi girisimde bulunmuyolardir.
hem bak babasi bile yillarca calismis emekli maasi oldugu halde bile zaman zaman oglundan destek aliyormus.evlenseniz siz nasil gecineceksiniz? eger yuksek maasli bi is bulursa (maas tartisilir.size yetecek kadar ne kadarsa) o zaman rahat edersiniz.yasadiginiz sehir de onemli tabi. bence ailenle bi gelip konusmlarini teklif et belki ondan sonra onlar da yardimci olmaya baslarlar.

canım bunu ona teklif ettim kabul etmiyor ben yapacam sen sabret sadece diyor...evet ailesi ciddiyetin farkında hatta evlerinde bunun evlenme konusu açılınca gelin hazır hazır diyomuş ya herşeyi biliyor işte askere gitmeden aldığı bilezkleri benim için aldığını dafalan.da

ya o da diyor şimdi evlendik diyelim bu parayla nasıl geçincez diyor...ama ben razıyım herşeye...geçinen geçiniyor çok örnek var etrafımda ...ben hepsine razıyım işte anla o konumdayım şuanda yılların hayali bana herşeyi göze aldırabiliyor...

600 le geçinmek.
bence hayal aleminden çıkın biraz. ütopya söylediğiniz. demek çalışmayı düşünmüyorsunuz. bu durumda,anyayı konyayı yaşadığınızda göreceksiniz. yuva kurmak ve bir evi geçindirmek öyle kolay değil. birde bebeğiniz olursa....

ya o da diyor şimdi evlendik diyelim bu parayla nasıl geçincez diyor...ama ben razıyım herşeye...geçinen geçiniyor çok örnek var etrafımda ...ben hepsine razıyım işte anla o konumdayım şuanda yılların hayali bana herşeyi göze aldırabiliyor...
kocanla çıkıp bi yerlerde bişey yiyemiceksin. arkadaşların çağıracak gelin şurda bişeyler içelim gidemiceksin. beğendiğin ayakkabıyı alamicaksın. ve bu parayla yaşanacak bir ev tutupta bide yiyecek, içecek,giyecek, yakacak alabileceksen bravooo
benden büyükmüsün küçükmüsün bilmem ama evli biri olarak o cicim ayları çabuk geçer diyim sana. hele para yoksa çooook daha çabuk geçer. 1 hafta diyim yani sen anla.
o etrafımda 600 milyonla ev geçindiren çok insan var diyorsun ama onlar gün boyu bugün karnımızı nasıl doyuracaz diye düşünmekten aşk düşünmeye vakit bulamıyolardır söyleyim. çıkar şu pembe gözlükleride etrafa bak.

Canım biraz empati kurmalısın. Bu durumda erkek arkadaşının bir suçu yok, onun üzerine bu kadar gitme. Zaten baya bunalmış ailesinin maddi durumuyla ilgili, birde sen üstüne gidersen dahada kötü olacak, ilişkinide bozacaksın.. Senin tarafından bakıyorum ve ne hissettiğini çok iyi anlıyorum, hayaller kurup sonra onların olmaması insanı gerçekten üzer.. Ailen maddi açıdan kötü bir dönem geçirse emin ol ki sende yardım edersin onlara, bu hepimizin borcu bence, tamam maaşı az birikim yapamıyor diyeceksin ama zaten 600 lira maaş ile birikim yapması, hadi birikim yaptı diyelim evlenmesi çok zor, seninde ona destek çıkıp bazı şeyleri birlikte yapmanız belki bir çare olabilir. Çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ama madem ailesinden destek yok ikiniz herşeyinizi birlikte yapın ailelere bağımlı kalmayın. Biliyorum tek istedğin onunla güzel ve mutlu bir yuva kurmak ama ne yazıkki evlilik sadece bu değil. Maddi olarak kendini hazırlaması lazım. Sevgi tek başına karın doyurmuyor ne yazıkki.

tv ye hiç ihtiyaç yoktu aldırdılar çocuğa ...o tv yi bizim çeyizimize alsa daha iyi olmazmıydı yıkıldım ihtiyaç olmayan eve tv alınınca..halbuki benim hayelimi bir tv yıllarca süsleyebilirdi...evliliğimizin ilk adımı olarak...destek konusunda benim yapacağım bişey yok sanırım çünkü şuan da en yaptığı birikim bilezikler üzerine ..beyaz eşyayı nişanlıyken alırız diyo belki..ozamana çok var yani

600 le geçinmek.
bence hayal aleminden çıkın biraz. ütopya söylediğiniz. demek çalışmayı düşünmüyorsunuz. bu durumda,anyayı konyayı yaşadığınızda göreceksiniz. yuva kurmak ve bir evi geçindirmek öyle kolay değil. birde bebeğiniz olursa....

kocanla çıkıp bi yerlerde bişey yiyemiceksin. arkadaşların çağıracak gelin şurda bişeyler içelim gidemiceksin. beğendiğin ayakkabıyı alamicaksın. ve bu parayla yaşanacak bir ev tutupta bide yiyecek, içecek,giyecek, yakacak alabileceksen bravooo
benden büyükmüsün küçükmüsün bilmem ama evli biri olarak o cicim ayları çabuk geçer diyim sana. hele para yoksa çooook daha çabuk geçer. 1 hafta diyim yani sen anla.
o etrafımda 600 milyonla ev geçindiren çok insan var diyorsun ama onlar gün boyu bugün karnımızı nasıl doyuracaz diye düşünmekten aşk düşünmeye vakit bulamıyolardır söyleyim. çıkar şu pembe gözlükleride etrafa bak.

sizin bu dediklerinizin hepsinin farkındayım ama duygularım herşeyin önüne geçti...ama sevgilimin duygularının önüne geçemedi...ben ona herşeyi sundum oysaki...gerçekten sundum..fakirliği biliyorum ağır gelmez dedim ama ona ağır gelir biliyorum...rahat yaşamak istiyorum diyor...sizlerin dediklerinizi diyor bende susup bekliyorum işte...ama yıllar bana ağır geliyor fakirlik değilde...

üzüldüm senin adına sinir olmakta haklısın ama bide şu var kısmet cnm ya vakti gelmiyorsa olmaz zaten kendini bu kadar yıpratma içim acıdı valla allah yardımcınız olsun bide yaşını merak ettim bi kaç konuda okumuştum yorumlarını daha 20 lerin başındasın sanırım.

yaşım 21 olucak bikaç gün sonra ....halbuki 21imde evlenecektik...
evet kısmet işte
yıpransanda ağlasanda nasip ne zamansa ozaman...
ama duygularıma hakim olamıyorum

Son düzenleme:
canım bunu ona teklif ettim kabul etmiyor ben yapacam sen sabret sadece diyor...evet ailesi ciddiyetin farkında hatta evlerinde bunun evlenme konusu açılınca gelin hazır hazır diyomuş ya herşeyi biliyor işte askere gitmeden aldığı bilezkleri benim için aldığını dafalan.da[/QU

canim bilmeleri ayri yuz yuze ailelerle gorusmek kararlastirmak ayri.siz ciddi olabilirsiniz,aileleriniz de biliyo olabilir ama ailelerin birarada oturup herseyin konusuldugu bi ciddi ortam yok.
600 le gecinen geciniyor demissin.nasil geciniyolar bilir misin hic? anladigim kadariyla calismak da istemiyorsun 600 tl yle gecinirim dedigine gore.su an anliyorum seni sadece evlenmek senin istegin.herseyin ustesinden gelirim diyorsun ama bi de sevgilin icin dusun onun ustune bu kadar sorumluluk yuklemek hakkin mi? eger gercekten bu maasla gecinirim diyosan erkek arkadasina bileziklerden vazgectigini ilerde evlendikten sonra durumunuz duzelince alabileceginizi dusundugunu ilet.

peki
siz çalışacakmısınız. yada çalışıyormusunuz..
eğer çalışmıyorsanız 600 ytl maaşla nasıl geçineceksiniz. bunun kirası,aidatı ,ısınması ,elektriği tüpü,mutfak ihtiyacı vs vs.. var...
bence sizin evlenmeniz bu maaşla çok zor. hemen bir işe girin ,eğer çalışmıyorsanız.

biz evlenene kadar zaten maaşı 800 olur bide borçsuz evlenicez sanırım bu beklemelerime karşılık...

:46::46::46::46:

canım sende çalış bence ikiniz beraber yapın bişeyleri madem seviyorsun bu kadar beklemişsin. birde ben anlamıyorum neden illa bilezik. bileziğinde olmayı versin. ben istemedim bilezik. sonradan elimden alacağına hiç almasın daha iyi.

o bileziklerle ilerde ev alırmışız bir bakıma yatırım diyor işte..

tv ye hiç ihtiyaç yoktu aldırdılar çocuğa ...o tv yi bizim çeyizimize alsa daha iyi olmazmıydı yıkıldım ihtiyaç olmayan eve tv alınınca..halbuki benim hayelimi bir tv yıllarca süsleyebilirdi...evliliğimizin ilk adımı olarak...destek konusunda benim yapacağım bişey yok sanırım çünkü şuan da en yaptığı birikim bilezikler üzerine ..beyaz eşyayı nişanlıyken alırız diyo belki..ozamana çok var yani

Bazen bazı şeyler yokuşa sürülüyor ve olmuyorsa vardır bir hayırı o işin.. Herşeyin sırası ve zamanı belirlenmiş.. Tek yapman gereken isyan etmek yerine sabır etmek.. Bazen hayatta planladığımız herşey tepetaklak oluyor bir hayal kuruyoruz, olmasınıda çok istiyoruz ama birşekilde olmuyor işte ne kadar ağlasakta, yalvarsakta olmuyor.. Birşey olmuyorsa daha kötüsü olacağı için değil daha iyisi olacağı için olmuyordur bunu hiç unutma.. Çok hayal kurdum ben ama çoğu tepetaklak oldu ama hayal kurmaya devam ediyorum hala, umudunu yitirme ne evlilik tarihleri belirleniyor salonlar tutuluyorda o evlilikler gerçekleşemiyor.. Bazen bazı şeyler süpriz gibi karşımıza çıkıyor o yüzden umutsuzluğa kapılma tek sabret ve sevgiline sarıl, ona maddi olmasada manevi destek ol sana güveniyorum sen bu borçların altındanda kalkacaksın ve bizim mutlu bir yuvamız olacak diye onu yüreklendir..

acaba sevgılın senle olan ciddiyetini mi aksettıremedı ailesine madem bır evın bır oğluymuş bu ınsanlar da aslında duşunuyolardır ogullarının evlenecegını ..bı de ablası kardesıne araba alabılıyorsa neden asgarı ucretle calışan kardesınden para ıstıyorlar ki abla yardımcı olsun ..ben anlamadım bu aıleyı .bı de sevgılın hep bu işi mi yapacak yoksa gecıcı mı ..kendını yıpratma para pul gelır gecer derler ama iş öyle degil huzurun kaçtı mı gerisi sökülür gider..

sizin bu dediklerinizin hepsinin farkındayım ama duygularım herşeyin önüne geçti...ama sevgilimin duygularının önüne geçemedi...ben ona herşeyi sundum oysaki...gerçekten sundum..fakirliği biliyorum ağır gelmez dedim ama ona ağır gelir biliyorum...rahat yaşamak istiyorum diyor...sizlerin dediklerinizi diyor bende susup bekliyorum işte...ama yıllar bana ağır geliyor fakirlik değilde...

iyi de senin sorununun bizlik bir çözümü yok. sana çalış deniliyo o konudan hiç bahsetmiyosun.
bir şarkının aynı nakaratını söyleyip duruyorsun.
fakirliğe razıyım yeter ki evlenelim.
biz de genç kız olduk. hayallerimiz vardı. ben kocama resmen taparak evlendim. ama kazın ayağı öyle değilmiş işte diyorum sana.
şimdi istiyorsun ki sevdiğinin nefesini içine çekip uyuyayım diyosun ama parasızlıktan birbirinizi yediğinizde gözün onu görmek bile istemicek. o da seni.
bu hayatın kanunu bu. leyla ile mecnun zamanında yaşamıyoruz ki samanlık seyran olsun.
sevgilin daha mantıklıymış. bida bişey yazmicam. zaten bu şartlarda evlenmeniz zor görünüyor.
gençliğini koca bekleyerek heba etme arkadaşım. gir bir işe çalış. üret. mutlu ol.
ve ya oku. okumadıysan üniversite yada ne bilim master doktora bunun sonu yok.
hiç yapamadın bir ingilizce kursuna git. neden bir adamın 600 milyonuna hayatını bukadar bağlıyosun.
birey ol. ayaklarının üstünde dur.

Şimdi böyle okuduğumuzda haklı gibi görünüyorsunuz da.
Bu adam askere gitmeden önce bir şirkette ceo falan mıydı ,döndüğünde de asgari ücretle çalışacağını biliyordunuz.
Asgari ücretle hem ev diz hem altın al hem düğün yap..
Benim hesabıma göre baba kuruş almasa bile o paradan 5 yıl sürer.
Eğitimi nedir bilmiyorum ama çalışacak kpss Ye girsin ölümüne çalışsın..
asgari ücretle çalışmaktansa ders çalışsın memur olsun.
yaşı kaç bu arada siz ufakmışsınız gibime geld ifadelerinizden.
bir baba oğlum 30 gibi evlenir diye düşünebilir,evi bir derlesin toplasın diyebilir.
haklı mıdır,tartışılı ama diyebilir..
evlilik planını siz yapmışsınız kafanıza göre,keşke herkesi haberdar etseydiniz.
biz evleneceğiz deseydiniz askerden önce,herkes de ona göre para ister yada istemezdi.
bir de altın mecburi midir..?
para yoksa altınımda olmayıversin derim ben olsam..
asgari ücret alan adamdan altın istemem,git buzdolabı al ne bileyim koltuk takımı al derim..çeyiz yap derim.onu ödesin.
ağlamakla çözüme ulaşan bir konu var mı bilmiyorum..
karşına alacaksın adamı oturup burya yazdıklarını ona anlatacaksın varsa o denli yakınlığınız..

askere gitmeden önce aynı işde açlışıodu muhasebe işi..ozaman çok az dı 250 ye girdi işe 400le çıktı sanırım ..askerliği yapana daha çok iş bulma şansı var diye daha yüksek di hesplar...aöf de okuyor biryandan...yaşı 22...altın..düğünde gelinin koluna bişey takılmassa olmazki...onada aynı bu yazıklarımı diyorum ..sabır falan diyor işte

acaba sevgılın senle olan ciddiyetini mi aksettıremedı ailesine madem bır evın bır oğluymuş bu ınsanlar da aslında duşunuyolardır ogullarının evlenecegını ..bı de ablası kardesıne araba alabılıyorsa neden asgarı ucretle calışan kardesınden para ıstıyorlar ki abla yardımcı olsun ..ben anlamadım bu aıleyı .bı de sevgılın hep bu işi mi yapacak yoksa gecıcı mı ..kendını yıpratma para pul gelır gecer derler ama iş öyle degil huzurun kaçtı mı gerisi sökülür gider..

hayır ablası kendine araba aldı..sevgilime değil..bilmiyorum ciddiyeti anlamaları laızm yaptığı birikimleri biliyoar çünkü..ama dili pek konuşmuo evde galiba...hissetiremiyor galiba.

iyi de senin sorununun bizlik bir çözümü yok. sana çalış deniliyo o konudan hiç bahsetmiyosun.
bir şarkının aynı nakaratını söyleyip duruyorsun.
fakirliğe razıyım yeter ki evlenelim.
biz de genç kız olduk. hayallerimiz vardı. ben kocama resmen taparak evlendim. ama kazın ayağı öyle değilmiş işte diyorum sana.
şimdi istiyorsun ki sevdiğinin nefesini içine çekip uyuyayım diyosun ama parasızlıktan birbirinizi yediğinizde gözün onu görmek bile istemicek. o da seni.
bu hayatın kanunu bu. leyla ile mecnun zamanında yaşamıyoruz ki samanlık seyran olsun.
sevgilin daha mantıklıymış. bida bişey yazmicam. zaten bu şartlarda evlenmeniz zor görünüyor.
gençliğini koca bekleyerek heba etme arkadaşım. gir bir işe çalış. üret. mutlu ol.
ve ya oku. okumadıysan üniversite yada ne bilim master doktora bunun sonu yok.
hiç yapamadın bir ingilizce kursuna git. neden bir adamın 600 milyonuna hayatını bukadar bağlıyosun.
birey ol. ayaklarının üstünde dur.

iyide ben çalışsam ne yapabilrimki...tek başıma beyaz eşyamı alayım...beyaz eşyaya ta 2012 de başlayacam diyor ben kendi kendime ne yapayım şimdiden..e altınlarıda ben alıcak değilim ki..nişanlı falan olsak beyaz eşyanın yarısını alıdrım ama arada hiç bişey yokken ben nasıl gidip dolap çamaşır.mak falan alayım...

Back