• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir baba evleneceği oğluna hiç mi destek olmaz?çok sinirlerim bozuk

yellowbomb

günün birinde!!!
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
2.845
7
66
Diğer
600 milyon asgari ücretle birikim yapmaya başladı sevgilim bilezikleri ve beyaz eşyayı alıcak tabi allah izin verirse..bukadar az parayla bunları nasıl alıcak demeyin alıcak işte bekleyen varya böyle yıllardır ...babasına borcu vardı onu ödüyor bide bu parayla aynı zamanda her ay çeyrek alıcak da bileziğe dönüştürecek..aynı zamanda babası hiç destek olmadığı gibi şimdi tutturdu her ay bana 150 milyon ver ben işi bırakıcam hastayım. sanki sevgilim ayda 5 milyar alıyor .sevgilim dedi babasına ee ben nasıl birikim yapıcam böle diye..biraz sonra yendien başlıyormuş para istemeye..şimdide tv aldı babasına sırf bu 150 milyon işinden kurtulmak için..her ay taksitle ödüyecekmiş daha para istemez benden diyor..bunun yol parası yemek parasıda vardı tabi..yemek yemiyo işte yol parasınıda ablası araba almış onla gidicek öyle kar olucak..böyle 3-5 kuruş artırıp hem babasıa hem birikime nasıl katlanacaz bilmiyorum....askerden gelince hemen nişan takıp biraz zaman sorada evlenecektik güya bütün maaşını birikime yatıracaktı tabi böyle az maaş olucağını nerden bilelim..benim sabır taşım çatladı artık 1,5 yıl askerliğini bekledim evlencez diye şimdi birsürü şey çıktı...ne bu sene nişan oldu ne 2011 de bişey olucak ,2012 nin yazında beyaz eşyayı anca alırmış ...benim okadar hayalim yıkıldı ..yıllardır bekledim şimdi okadar yıl daha uzadı nasıl bekliyecem sabır taşım çatlamış hayallerim yıkılmış yıllar gözümde büyüyor..sürekli ağlıyorum ...şuanda da çok ağlıyorum klavye ıpıslak oldu..annemde kaçıyorum ağladığımı görmesin diye..gözlerim şişti..çok berbatım..ne zormuş bu evlilik bana ya ...allah kahretsin...millet yağmur çamur demeden kar kış demeden evleniyor ben hala nelerle uğraşıyorum babasının gönlünü yapmaya çalışıyo beyefendi benimde gönlümü yapmaya çalışıo saolsun ama onlara daha ağırlık veriyo sevinio babam gurur duyuyo benle diyo oğlum eve tv aldı diye diyo..bende hı sevinsin hayırlı olsun dedim sustum...bi ben sevinemedim der gibi...öyle ama bi ben sevinemedim çok sinirim bozuk aniden ağlıyorum ..evliliği kafamdan çıkarmaya çalışıyorum bugünlerde böyle oluncada hepten duygusallaşıyorum...hiç demiyolarki oğlum beyaz eşyanı biz alırız senin maaşın çok az falan...hiç hiç destek olan yok bide bi evin bi oğlu..yazık yaa...okadar maaş alıyo emekli maaşı kendi maaşı 2 kardeşler zaten ablasının kimseye yükü yok arabasını bile kendi aldı..bizimki de yük olmaz ...hala daha yetiremiyomuş da asgari ücretle çalışan çocuğun 150 milyonuna göz koymuş adama bak ya...nefret geldi ...bu ayda 300 milyon istediler borçları varmışda...ay dedim ver verde kurtul dedim..yok okadar vermem diyo altın alcam diyo...zaten altın aldı başını gidiyo böyle ayda bir tane 2 taneyle yıllar geçecek de geçecek....çok yavaş ilerliyoruz ...hiç bişeye sabrım kalmadı ..çok dua etmiştim 2010 da nişan takalım 2011 de evlenelim diye...2010 çıktı gidiyor kaç gün kaldı şurda ama kaç kişiyi evlendirdi 2010 ben bırak evlenmeyi nişanlanamadım bile..2011 de de olmayacağı kesinleşti ne nişan ne düğün...bütün hayallerim yıkıldı ne zormuş hayllerden vazgeçek..allah nasip etmedi işte ...ben bekleyeme mahkum olmuş gibi hissediyorum kendimi...koskaca askerliğini bekledim bu hayallerle asker beklemek çok zor bilirsiniz..şimdi üstüne yetmezmiş gibi hem hayallerim olmadı hem bi asker bekleme yılı kadar hatta ondan da fazla zaman var önümde evlilik için..zaten nasip olurmu olmazmı o da belli değil...çok kötüyüm ben boşluktayım ...bu yıllar nasıl geçicek ...sinirden telefonda konuşamıyorum onunla..hemen gözümden yaşlar boşalıyor sabır diyor sabır taşım çatladı dedim senin yüzünden hayallerim yıkılıd dedim hayır yıkılmadı diyo en herşeyi halletcem diyo hep aynı muhhabbet....sonu ne olucak bilmiyorum bu işin....herkeze herşeye sinirliyim.......

ah canım ya öyle babalar okadar çok ki oğullarına gelince oğlum param yok diye ağlarlar üzme ya canını sen okurken ben bile sinir oldum bizdede eşim yaptı herşeyi hala borç ödüyoruz bazı babalar anneler çok vicdansız çokkk pek ne yapmayı düşünüyorsunuz?seni daha kaç yıl bekletecek?sen bekleyecek misin hala?bu şartlarda çok zor sabır taşının çatlaması çok normal rabbim yardımcınız olsun şimdiden ne diyeyim ki başka:59:ama kafana filan takma sen ne kadar üzülsende iş olacağına varıyor bunu sakın ama sakın unutma....:16:

peki diyelimki yaptılar herşeyinizi ..borçsuz oturuyorsunuz asgari ücret size yetecekmi ev geçiminde evlenmek yuva kurmak bu zamanda zor işler malesef öyle bi zamana geldikki kimseden fayda yok o yüzden iyi düşünüp taşının derim yapsalarda yaptıkları ömür boyu size sıkıntı olarak dönüyor

Canım öncelikle sinirlenmemeye çalış çünkü sinir olduğunla kalırsın
Benim eşimin aileside hiç bir şeye elini sürmedi karışmadı üstelik düğün önceside bir sürü sorun çıkardı mobilyamızı her şeyimizi kendimiz aldık benim ailem yaptı kız tarafının yapacaklarını ama onlardanda düğünden sonra bir darbe takılarımı aldılar elde var sıfır.Evlendiğimizde eşimin cebinde 100 lira parası kaldı zor şartlar altında evlendik ama her şeyimiz oldu borcumuz çok hala ödemeye devam ediyoruz ne eşimin ailesinden bir şey görüyoruz ne de kendi ailemden...
Bence çok beklemeyin yani erkek arkadaşın öyle bir ailede olduğu sürece birikim yapamazsın asgari ücretle zor düğün yapmak sende destek olmalısın bence bilezik için para biriktireceğine sözlenin mobilyanızı falan ödeyin taksit taksit oraya ödeyin yani ihtiyacınızı alın öncelikle bilezik yapsa bile düğünden sonra gidecek onlar benim öyle oldu bu yüzden en azından gözle görünür bir şey olur canım kendimde yaşadığımdan biliyorum bileziklerimi bile istedi benim kayınpederim ama vermedim tabi ki Allah yardımcın olsun ama saın sinirlerini bozma hasta olursun ve niye yapmıyorlar diyede takma ben çok takıyordum kafama şimdi takmıyorum boşver varsın yapmasınlar sen hasta olursun güzelim onlara bir şey olmaz

bizimkilerde bize bir iğne almadı. herşeyi kendimiz yaptık. ama bende çalışıyorum.
tek kişinin hemde asgari ücretle yapabileceği iş değildir yuva kurmak. tabii aileler yardımcı olmuyosa.neden herşeyi nişanlının sırtına yüklüyosun ki canım. sen de çalış. biyerinden tut. biraz daha kolay olur herşey. zaten bu maaşla evlendiniz diyelim herşey güllük gülistanlık mı olacak sanıyosun?

üzüldüm senin adına sinir olmakta haklısın ama bide şu var kısmet cnm ya vakti gelmiyorsa olmaz zaten kendini bu kadar yıpratma içim acıdı valla allah yardımcınız olsun bide yaşını merak ettim bi kaç konuda okumuştum yorumlarını daha 20 lerin başındasın sanırım.

herkes kaynanadan çeker,ben de kayınpederden...
bizim kayınpederde bize ç.makinası,b.makinası,buzdolabı,setüstü altı düğünden önce 5,500 tlye.biz de herhalde hediye dedik,gidip bir de en pahalısından almış.tabi düğüne kadar herşey normal,düğün akşamı bizden beyazeşyaların parasını istedi.zaten düğünde çok takı olmadı,birde eşimin ailesi bir iğne bile sokmadı evimize..bir sürü borç,taksitler...neyse bozdurduk altınları verdik k.pederin parasını..dedik çenesinden kurtulalım,attığı kazık yanımıza kalsın..tabi o dönemde eşim asgari ücretle çalışıyo,ben iş bulamadım.6 ay böyle geçti bir süre her ay taksitler gelince bilezik bozdurduk ama tabi kuyumcu değiliz, o da bitti.tam ne yapacağız derken evlilik nedeniyle işyerimden ayrıldığım için hakettiğim tazminatım geldi..son kalan taksitleri de öyle kapadık..

kısaca eşimin ailesinin hala evde bi iğnesi bile yok..herşeyi eşim ve ben yaptık..
eşim iş değiştirdi şimdi maaşı daha iyi..ve kayınpederin gözü eşimin maaşında..direk istemiyor ama gelirken şunu alın bunu alın parasını vereyim diyor,ve tabi ki vermiyor...sinir oluyorum bende sinir...

lafı gelince de oğlum oğlum,ve akrabaların hepsine beyaz eşyaları karşılıksız ben aldım demiş..tabi yalancının mumu söndü,artık herkes biliyor,beyaz eşyaları bize kakaladığını,tabi bu arada sadace beyaz eşya değil,düğün,kına hepsini biz yaptık,yine de şükür ediyorum ki bir kuruş parası geçemedi boğazımızdan sonra söyler söyler dururdu!!!!
ama kendileri biz balayındayken gelen altınları bize vermedi??!!!!!!!!!!

Son düzenleme:
Bence bardağın dolu tarafınıda görmeli.
Babası onu büyütüp bu yaşa getirmiş ve şimdi cüz-i miktar istemiş bence çok değil.
Sonuçta evlat anne babaya bakmak zorundadır.
Babası evladını dışarı atıyor bakmıyorsa yadırgarım, ama kocaman adam olmuş bir miktar para istemesi bence çok değil.

peki
siz çalışacakmısınız. yada çalışıyormusunuz..
eğer çalışmıyorsanız 600 ytl maaşla nasıl geçineceksiniz. bunun kirası,aidatı ,ısınması ,elektriği tüpü,mutfak ihtiyacı vs vs.. var...
bence sizin evlenmeniz bu maaşla çok zor. hemen bir işe girin ,eğer çalışmıyorsanız.

canım sende çalış bence ikiniz beraber yapın bişeyleri madem seviyorsun bu kadar beklemişsin. birde ben anlamıyorum neden illa bilezik. bileziğinde olmayı versin. ben istemedim bilezik. sonradan elimden alacağına hiç almasın daha iyi.

Şimdi böyle okuduğumuzda haklı gibi görünüyorsunuz da.
Bu adam askere gitmeden önce bir şirkette ceo falan mıydı ,döndüğünde de asgari ücretle çalışacağını biliyordunuz.
Asgari ücretle hem ev diz hem altın al hem düğün yap..
Benim hesabıma göre baba kuruş almasa bile o paradan 5 yıl sürer.
Eğitimi nedir bilmiyorum ama çalışacak kpss Ye girsin ölümüne çalışsın..
asgari ücretle çalışmaktansa ders çalışsın memur olsun.
yaşı kaç bu arada siz ufakmışsınız gibime geld ifadelerinizden.
bir baba oğlum 30 gibi evlenir diye düşünebilir,evi bir derlesin toplasın diyebilir.
haklı mıdır,tartışılı ama diyebilir..
evlilik planını siz yapmışsınız kafanıza göre,keşke herkesi haberdar etseydiniz.
biz evleneceğiz deseydiniz askerden önce,herkes de ona göre para ister yada istemezdi.
bir de altın mecburi midir..?
para yoksa altınımda olmayıversin derim ben olsam..
asgari ücret alan adamdan altın istemem,git buzdolabı al ne bileyim koltuk takımı al derim..çeyiz yap derim.onu ödesin.
ağlamakla çözüme ulaşan bir konu var mı bilmiyorum..
karşına alacaksın adamı oturup burya yazdıklarını ona anlatacaksın varsa o denli yakınlığınız..

canim sana özel mesaj yollicaktim, ancak gelen kutun doluymus.. bazi mesajlari silde mesaj yolliyabiliyim.. söylemek istedim..

konuna gelince, seni COK COK COKKKKKKKK iyi anliyabiliyorum.. bazi babalar böyle iste.. demezler cocuguma yardim edeyimde biraz olsunda ben yuvasina katkida bulunayim.. kenara cekilirler birseye elemedikleri gibi birde hala daha para isterler.. inan seni cok iyi anliyabiliyorum.. babasina sinirli olsanda nefret geldiyse bilene sonuna kadar haklisin... sen üzülme canim üzülme.. ümidini kesme.. allah büyük elbet vardir allahimin bir bildigi .. bak bana? yüzdük yüzdük kuyuya geldik ama nafile.. allahim sabirr yaa sabiiirrrrr allahim.. , seni fazla teselli edemedim kusura bakma canim.. ama inan bende cok kötüyüm bu aralar.. insanin hayallerinin yikilmasindan daha kötü birsey olamaz sanirim.. birseyi bukadar istiyipde olmamamsi.. ah ah... dün arkadasin kinasi vardi 6 ay önce tanisti diyorum ya nasil yaa? nasil diyorum? kiz 6 ay icerisinde bütün isleri bagladi.. söz nisan, kina, dügünü de ocak sonunda olacakmis.. neki bu simdi nee??... :50::43::43::43::43::43: anlamiyorum.. anliyamiyorum.. anlam veremiyorum biz neden böyle sürünüyorz anlamiyorum.. allah ikimizede sabir versin aminn.....

ah canım ya öyle babalar okadar çok ki oğullarına gelince oğlum param yok diye ağlarlar üzme ya canını sen okurken ben bile sinir oldum bizdede eşim yaptı herşeyi hala borç ödüyoruz bazı babalar anneler çok vicdansız çokkk pek ne yapmayı düşünüyorsunuz?seni daha kaç yıl bekletecek?sen bekleyecek misin hala?bu şartlarda çok zor sabır taşının çatlaması çok normal rabbim yardımcınız olsun şimdiden ne diyeyim ki başka:59:ama kafana filan takma sen ne kadar üzülsende iş olacağına varıyor bunu sakın ama sakın unutma....:16:

son zamanlarda hep bu aklımda zaten ben daha kaç yıl bekeyecem ...seviyorum ne yapayım...hem söz verdim sözümden dönemem ki..askere gitmeden önce 2 tane bilezik aldı şimdi onu öle oratada bırakamamki zaten seviyorum....evet ne kadar üzülsemde yrıtınsamda olmayan olmuyor işte...şuan başım nasıl ağrıyor ya ..ama bana kalacak bu ağrılar..kümsenin umrunda değil çünkü...benimki benim gibi takmıyor herşey güzel olucak ben halletcem deyip kapatıyor konuyu..anlamıyor beni galiba...ben onun babasını hiç böle sanmıodum melek gibi adam diyodum kendimce evlenmemeizi de istiyor diyordum destek olur diyodum ama en çok köstek ondan geldi malesef...

canım sana bişey söyleyimmi,benim eşimin ailesi bize sadece 50gr bilezik taktı düğünde,başka hiçbirrrrr şeylerini görmedim,düğün masrafı şuyu buyu herşeyi eşimle ben çalışarak yaptık,,,birde borçlu olduğumuz halde kendilerine buzdolabı aldırdılar,
nerden baksan bütün evin eşyalarını ben tek başıma aldım çalışarak,,,şimdide yeter dedim yoruldum,evimdeyim çalışmıyorum artık,,,
bence sende çalışsan ,herşeyini kendin yapsan,kimseden bişey beklemesen daha iyi olmaz mı??baksana sevgilinin maaşı çok az,ve bunu ailesiyle paylaşıyorr,,,sen bu şekilde çok yıpranırsn,böyle yıpranacağına,çalış diğer türlü yıpran derim,,,en azından bişeyleri hızlandırmış olursunuzzz.....
Allah yardımcın olsun canımm,,,

Canım öncelikle sinirlenmemeye çalış çünkü sinir olduğunla kalırsın
Benim eşimin aileside hiç bir şeye elini sürmedi karışmadı üstelik düğün önceside bir sürü sorun çıkardı mobilyamızı her şeyimizi kendimiz aldık benim ailem yaptı kız tarafının yapacaklarını ama onlardanda düğünden sonra bir darbe takılarımı aldılar elde var sıfır.Evlendiğimizde eşimin cebinde 100 lira parası kaldı zor şartlar altında evlendik ama her şeyimiz oldu borcumuz çok hala ödemeye devam ediyoruz ne eşimin ailesinden bir şey görüyoruz ne de kendi ailemden...
Bence çok beklemeyin yani erkek arkadaşın öyle bir ailede olduğu sürece birikim yapamazsın asgari ücretle zor düğün yapmak sende destek olmalısın bence bilezik için para biriktireceğine sözlenin mobilyanızı falan ödeyin taksit taksit oraya ödeyin yani ihtiyacınızı alın öncelikle bilezik yapsa bile düğünden sonra gidecek onlar benim öyle oldu bu yüzden en azından gözle görünür bir şey olur canım kendimde yaşadığımdan biliyorum bileziklerimi bile istedi benim kayınpederim ama vermedim tabi ki Allah yardımcın olsun ama saın sinirlerini bozma hasta olursun ve niye yapmıyorlar diyede takma ben çok takıyordum kafama şimdi takmıyorum boşver varsın yapmasınlar sen hasta olursun güzelim onlara bir şey olmaz

buara hiç destek olmuyorum ona üzülüyorum bu duruma ama bana söz vermişte 2011 yaz evlenecez diye biyandan da kızıyorum....diyo aslında şimdi evlensek ben sana 600 tl ile nasıl bakayım diyo..kafayı yerim diyo..hem bu bilezikler bizim işimize çok yarıyacak diyo....dediğin gibi gözle görünür birşey beni çok mutlu eder..söze nişana yanaşmıyor...babamın karşısına birikim yaptıktan sonra çıkarmış...takmamaya çalışmak da çok zor..ama sen haklısın..

Bu çekilcek bir durum değil,ailesinin istekleri bitmez ben sana söyleyeyim,iki yakanız bir araya gelmez.Sen en iyisi zengin bir koca bul,onlar da çatlasın.:95::86:

seni incitmek istemem ama buradaki evlilerin hepsinin beni anlayacağından eminim 600 milyonla evlenirsen ve onla ev geçindirmeye çalışırsanız o kurduğunevlilik hayalleri hiç yaşamadan 1 haftada puff diye uçar gider... ben niyee evlendim baba evim de ne rahattım dersin.
parasızlıkta sen kocanı kocan senin başını yer.çok büyükteolsaaşk yıpranır eriir gider.
ne evlendiğinden bişey anlarsın ne de bişey.
çalışmıyorsan gir bir işe çalış. evlenmek kolay. nasılsa evlenirsiniz....

peki diyelimki yaptılar herşeyinizi ..borçsuz oturuyorsunuz asgari ücret size yetecekmi ev geçiminde evlenmek yuva kurmak bu zamanda zor işler malesef öyle bi zamana geldikki kimseden fayda yok o yüzden iyi düşünüp taşının derim yapsalarda yaptıkları ömür boyu size sıkıntı olarak dönüyor

ya o da diyor şimdi evlendik diyelim bu parayla nasıl geçincez diyor...ama ben razıyım herşeye...geçinen geçiniyor çok örnek var etrafımda ...ben hepsine razıyım işte anla o konumdayım şuanda yılların hayali bana herşeyi göze aldırabiliyor...

seni incitmek istemem ama buradaki evlilerin hepsinin beni anlayacağından eminim 600 milyonla evlenirsen ve onla ev geçindirmeye çalışırsanız o kurduğunevlilik hayalleri hiç yaşamadan 1 haftada puff diye uçar gider... ben niyee evlendim baba evim de ne rahattım dersin.
parasızlıkta sen kocanı kocan senin başını yer.çok büyükteolsaaşk yıpranır eriir gider.
ne evlendiğinden bişey anlarsın ne de bişey.
çalışmıyorsan gir bir işe çalış. evlenmek kolay. nasılsa evlenirsiniz maddi durum düzelince....

Back