Bir arkadasimin basina gelen bir olay - yorumlarinizi merak ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Banada konu sahibinin arkadaşı karşı tarafa nabız yoklamış gibi gelmedi değil, bu hitapları kullanarak. Hele kadını araması tam huzur kaçırmalık hareket bana göre. Resmen kadına, bak kocan bana özelinizi anlatıyor, biz samiyiz mesajı vermiş. Yoksa böyle bir durumda kadını aramak için aşırı saf falan olmak lazım.

Arkadaşına verdiğin akıl doğru ama devamında iş yerinde veya evli bir erkeğe hitap ederken aşkım yavrum kuzum falan gibi kelimeler seçmemesi gerektiği anlamalı.
Bunun farkında olmayacak kadar sosyal becerisi düşükse sevabına öğret.
Art niyetli diyebilirsin ama etrafındaki her erkeğin kendisine hayran olmasını seven herkese nazar boncuğu dağıtan bir tip canlandı gözümde.
Kadının eşini araması tam fiyasko.
Muhtemelen adam, arkadaşının konuşmasına dikkat etmesini istedi ve arkadaşın neden neden diye üstüne gitti.
Dediğim gibi sosyal ilişki konusunda beceriksiz değilse arkadaşının bu olaylardan zevk aldığına eminim ama ispatlayamam.

Ben de çiçeğim derim sevdiğim bir erkek arkadaşıma, sevgilisi ya da benim sevgilim bu hitaptan rahatsız olsa hak veririm ama bir yandan da içten içe hitabimi normal bulurum.
bu ayrı , tatlım ayrı, minnoş ayrı, hatta canım ayrı ama "aşkım" da ayrı yani.
Ne münasebet ?
Ariza çıkartan kadın yüzde yüz haklı.
Arkadaşının arayıp birbirbir bir seyler demesi hiç önemli değil, sonuçta aldattığı kadın da yakalandığını öğrenince arayıp 'ay yanlış anladin' diyebilirdi.
Bence arkadaşın hayalet taklidi yapsin, bıraksın adam karısıyla meselesini kendi halletsin.
çocukla da beş tık daha resmi durmaya gayret etsin.

Hayır tabiki iyi dememişsin, arkadaşım aklını başına al elalemin kocasına aşkım denmez diyecektin.

Ayrıca bu hitap şekli adamın hoşuna gitmiş ki mesafe koymamış. Ne biçim iş arkadaşlığı ilişkileri bunlar ya

Mevzunun arkadaşinizla nasil "çok alakasi" yok. Arkadaşiniz mevzunun kendisi olmuş. İş arkadaşina aşkım denmez.
Hoş normal arkadaşa da denmez bence ama denilecekse de karşindaki kişiye göre kullanirsin bunu, karşilikli sorun olmayacağini bildiğin kişilere askim da dersin baska ne istiyorsan onu dersin.

Benimle konuşurken garip garip hitaplar kullanip, devamli elime koluma dokunan insanlari sevmem ben mesela ve bunu belirtince "ayy ben çok dokunsalim, ben herkese boyle derim" savunmalarina da ayri gıcık olurum. Herkese yapınca otomatik olarak kabullenilmek zorunda değil. Dikkat edecek insanlarin sinirlarına.

Ha diyeceksiniz adam rahatsizlik belirtseydi. Malesef herkes bunu kolay dile getiremiyor, iş yerinde yuz yzue bakiyoruz simdi bozulur alinir diye. Biri sinirlarini cizemiyor, oteki "acaba rahatsiz olur mu? " Dusunmuyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…