Bir arkadasimin basina gelen bir olay - yorumlarinizi merak ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Aslinda bence cocugun bunu benim kiza soylemesi de cok sacma. Bak boyle hitap etme diye sakayla karisik uyarabilirdi ama uyarmamis. Kavga ettik filan demesine gerek yoktu esiyle olan seyi anlatmasi iyi olmamis. Kizin cocugun esini aramasi da bir anlik panik ve kotu hissetmeden kaynakli, keske aramasaydi ozurunu cocuga dileseydi bir daha dikkat ederim agiz aliskanligi olmus filan deseydi. Ama artik yapacak bir sey yok normal davran mesafeli ol dedim.

Ya bu dokunsallık olayı da palavra. Ben dünyanın en elleyici insanıyımdır nasıl bir tanımlamaysa dkfmfkf ama sadece eşim annem kardeşime yaparım yani bir de ennnnnn yakın arkadaşıma, onun dışında orta ayar yakınlarım dahil öyle çok elleşmem dokunmam her gördüğümüz d*tü avuclayacaksak ohooo

Bence arkadasınız sizi de kekliyor, ayartmaya calıstıgını düsünüyorum. İyi niyetlisiniz ama herkesi kendiniz gibi sanmayın

Bence arkadasınız sizi de kekliyor, ayartmaya calıstıgını düsünüyorum. İyi niyetlisiniz ama herkesi kendiniz gibi sanmayın

Yok be valla kiz yeni bir iliskinin icinde boyband uyelerine benzeyen cok yakisikli bir sevgilisi var gece gunduz ondan bahsediyor. Yanlislikla askim dedigi cocuk normalde bakacagi bir tip de degil yani Allah gunah yazmasin tamam herkesin bir albenisi vardir elbette seven sevmistir ama yani zannetmiyorum ki hoslaniyor ayartmaya calisiyor olsun. O gozle bakmadigindan eminim. Kendisinden 10 yas buyugum kiz bana bile askim diyor guluyorum sevimli buluyorum.

Valla KK sen o kıza çok güvenme bence. Zira o kadar Z kuşağı ile muhattapım birinin bile ona buna aşkım diye hitap kullandığını görmedim. Aksine böyle hitapları sevgilisine bile kullanmayı avam buluyor yeni nesil valla. Gayet insanı gömen hitap bir şekilleri var.Burda bir arkadaş diyor ya herkese aşkım diyen sadece konsomatrisleri gördüm diye doğru valla o da ağız alışkanlığı. Bakın iş yerinde samimiyet, ismi ile hitap etmek farklıdır, ortak program yapmak bu olayı kabul edilebilir kılmaz. Hatta konuşurken bile bir iki defa ağzından kaçırsa sadece hadsiz dersin ama yazı dilinde bunu kullanan bunu bile isteye kullanıyordur. Burada yaşı o arkadaşınızdan bile çok genç olan üyeler var. Onlardan bile bir kişi hak vermedi. Kaldı ki kadını arayıp karı kocanın arasına girmeye özellerini konuşmaya çalışması gayet kötü bir hareket. Kadın bilmiyormuydu arkadaşınızı arayıp hesap sormayı? Bence arkadaşınız şu herkese mavi boncuk dağıtıp, herkes beni beğeniyor diye ego tatmin edenlerden, bence siz fazla iyi niyetli biri olduğunuz için konduramıyorsunuz. Ayrıca bu durumu iş yerinde samimi bile olsa üçüncü kişilere anlatıp , iş yerinde olayın boyutunu büyütmeside bence ofsayt bir hareket. Zira iş çevresi dışında birine anlatıp akıl alabilirdi çok rahat.

Cok tuhaf iliskiler, askim canım nedir ya.

Benim için canim kelimelesi çok önemli ve sadece çocuğuma söylerim.
Askimda yine aynı, eşimden başka asla kimseye söylemem.
Banada başkası tarafından siylenmesini istemem.

Heleki milletin esine söylememek yuhh diyorum, ne münasebet.
Aliskanlik olmuş böyle kelimeler milletin dilinde. Vıcık vıcık boş laf.

Ortamla alakası yok, benim iş ortamım çok rahattır, yemek yerken doğuma gelen hastanın açıklığını kadınlı erkekli konuşuruz aynı konudan sohbet ederiz. Samimidir, samimi olmak zorundadır çünkü birlikte yatılır kalkılır. Ama kimse kimseye askım demez, ismimle dahi hitap edemez ortalama yakınlıkta olduklarım. Ya hocam derler ya da Hanım getirirler ismimin başına.

Ben canim diyorum genelde ya, veya ahmetcigim aysecigim derim, sanki o sekilde konusmazsam cok kuru ve emir verir gibi geliyor kaba geliyor, canim demeyeyim mi yanlis mi anlasilir sizce? Bu konuyu bu kadar takmamin sebebi de bu yani kendimden daha genc arkadaslarima filan hep canim, canimcim, sekerim diyorum acaba onlar da rahatsiz oluyor mudur hic hissetmedim ama?

Sanirim doktorsunuz, benim annem de genel cerrah, erkek asistanlarina "tamam canim sag ol Ahmetcigim, Mehmetcigim" derdi, yani askim hitabi benim icin de alisildik degil ama canim hitabi benim icin cok normal ve ozellikle kendimden genc kadin ve erkek arkadaslarima hitap ederken kullaniyorum ama bu olay ve buradaki yorumlar sonucunda kendimden supheye dustum acaba yanlis anlasiliyor olabilir miyim diye, sizce kullanmayayim mi bu hitaplari, yanlis anlasiliyor olabilir mi? Yani kimsenin beni yanlis anladigini dusunmesem de bu olay beni dusunmeye itti belki de ondan bu kadar dert edinip konu actim.

Herkes farkli, belki onlar seviyordur.

Ben samimi bulmuyorum, benim için o kelimeler çok anlamlı, özel. Asla herkese
Gelisi guzel soyleyemem, söylenmesindende hoşlanmıyorum

Valla 28 yaşındaki kadının 32 yaşında taş gibi kocasını , 55 yaşındaki kel göbekli bir adamla boynuzladığını gördü bu gözler. Hayır parasına vuruldu desem amcanın maddi durumu yerlerde kocası bir şirkette yöneticiydi. Aynı olayın karşı cinste olanından da bir sürü örnek verebilirim.Kimin kime neden bakacağı pek belli olmuyor. Bence siz hep insanlara iyi niyetle bakanlardan ama en çok onlardan darbe alanlardansınız.

Benim de tanıdığım birisi var böyle, yavrum, gülüm, canım şeklinde konuşan. Ve ne kadar da karakteri iyi olsa herkes böyle konuştuğu için ayy yılışık diyor.
Hoş değil işte bu şekilde yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Lise yada üniv çağında arkadaş ortamında değilsiniz artık. Eşi çok haklı yani. Karşı taraf dese dahi arkadaşınız bu şekilde hitap etmemeliydi.
Bir daha adamın eşiyle de diyaloga girmesin. Mesafeli olsun her ikisine karşı da..

Herkes farkli, belki onlar seviyordur.

Ben samimi bulmuyorum, benim için o kelimeler çok anlamlı, özel. Asla herkese
Gelisi guzel soyleyemem, söylenmesindende hoşlanmıyorum

Yani mesafeli olurum mesela ozel hayatlarini sormam soylemedikce. Mudurumun yakini vefat etti ama anlatmadikca sormadim sormak istemedim belki rahatsiz olur diye. Insanlarin ozel hayatlarini ana babalarini sevgililerini sormam cok resmi sorarim anlatmak istedikleri kadar anlatirlar. Ama hitap olarak samimi davranirim cunku eger kuru kuru konusur veya yazarsam sanki soguk geliyor bir sekilde sicakkanli olmaliyim gibi geliyor. Ama bu olaydan sonra kendimi de sorguladim ya o canim dedigim 110 kisinin esi bu mesajlari okuyup bu ne bicim laubali bi tip diyorduysa diye.

Hemsireyim. Tutumlarından anlarsınız bence, benim tutumum serttir bana kimse sevgi sözcükleri sıralayamaz. Burda zaten adamı da sucladım buna izin verdigi icin. Cım-cim ekinden devam edebilirsiniz cok problem olmaz. Ama balım şekerim çiçeğim tarzı hitaplar cıkss bana ters ve ayarsız geliyor.

Evet anladim biraz daha dikkatli olucam ben de artik herkese canim demicem.

Eşi olanlara hiç söyleme bence
Ne kadar iyi niyetli olsanda hoş karşılamaz kimse

Söz konusu eşimse ben de dokunsalım, ayrı otursak bile ayaklarimizi dokundururuz.

Ama onun disinda karşimdaki kadın dahi olsa sevmiyorum dokuna dokuna konuşulmasını. Ha millete dokunmayi seviyor olsaydim(niye sevilir bilmiyorum ama) yine de insanlarin rahatsiz olabilecegini dusunurdum sanirim.

Bu dokunmama, sacma sapan hitaplar kullanmama konusunda karşi tarafı uyarmak zorunda kalmakta sıkıntı yaratan birsey, yani ben uyarirken rahatsiz oluyorum zaten uyardiktan sonra ortam bir an soğuyor gibi garip bir durum oluşuyor işte. Kendileri düşünseler daha iyi aslinda.

Adamın eşi haklı.
Eşiyle arasında olan problemi gidip iş arkadaşına yetiştiren koca beş para etmez bana göre. Benim için daha büyük bir krize sebep olurdu bu eşimle aramda.

Kiz arkadaşınız da biraz ders çıkarır bu yaşanandan da önüne gelene hele iş arkadaşına aşkımli saçma hitaplarda bulunmaz.
Adamın eşini aramasıyla iyice saçmalamıs.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…