Bir arkadasimin basina gelen bir olay - yorumlarinizi merak ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adamın kıza eşiyle kavga ettiğini söylemesinde sorun yok. Söylemese “bana aşkım deme lütfen” dese kız işin ciddiyetini anlamayıp devam edecekti muhtemelen. Belli ki laubali bir karakter. Kadını araması efsane yalnız, yüzsüzlüğün nirvanası.

Bu diyarların en geniş kadını olabilirim, bir çok kez konya ovası iltifatı almışlığım vardır. Ancak biri (özellikle iş arkadaşı) eşime aşkım dese rahatsız olurum. 20 yıllık en yakın dostuma aşkım demem. İnsanın ayarı olmalı çünkü. Şunu düşünemeyen insan da ne bileyim 🤷🏻‍♀️
Kudra hanım ilk defa tamı tamına aynı fikirdeyiz çok şaşkınım :rolleyes:

Etrafımda hep erkek arkadaşım fazla olmuştur şu an en yakın dostum da bir erkek böyle bir şey aklıma gelmez . İş arkadaşına girmiyorum bile

Erkek arkadaşım yada yakinen tanıdığım erkeklere hadi laf arasında yok canım öyle olmaz,tabii canım haklisin diye konuşurum.
Ama mesela eniştem dahil kimseye mesajda da olsa aşkım,kuzum,hacim falan demem
Aşkım demesi çok başka.
Benim eşim aynı şekilde iş arkadaşıyla aşkımli konuşsa bende problem çıkartırım.
Eşimin ablası bazen eşime hayatım der eşimde cevap verirken bak hayatım canım falan der bana çok gereksiz samimiyet gibi geliyor bu durum.
Öte mic mic bana çok uygun değil
Tek samimi cümlem canım(etrafa karşı)
Eşime her cümleyi söylerim o ayrı.

Kudra hanım ilk defa tamı tamına aynı fikirdeyiz çok şaşkınım :rolleyes:

Etrafımda hep erkek arkadaşım fazla olmuştur şu an en yakın dostum da bir erkek böyle bir şey aklıma gelmez . İş arkadaşına girmiyorum bile
Farklı fikirde olunacak bir konu değil ki. Birine yürümüyorsan, flört etmiyorsan, sevgilin falan değilse aşkım demezsin. Nereden arkadaş olduğunun bir önemi yok. O yüzden sevgilisi şöyle yakışıklı böyle yakışıklı güzellemesini de yemedim ben. Hatun adama yürümüş, şimdi yok karakteri öyle yok herkese öyle der diye hafifletiliyor mevzu bence. Akıl sağlığı yerinde olan her insan bunu ayırt edebilir bence.

Farklı fikirde olunacak bir konu değil ki. Birine yürümüyorsan, flört etmiyorsan, sevgilin falan değilse aşkım demezsin. Nereden arkadaş olduğunun bir önemi yok. O yüzden sevgilisi şöyle yakışıklı böyle yakışıklı güzellemesini de yemedim ben. Hatun adama yürümüş, şimdi yok karakteri öyle yok herkese öyle der diye hafifletiliyor mevzu bence. Akıl sağlığı yerinde olan her insan bunu ayırt edebilir bence.
bencede ortada bi yürüme var ya da kadın cidden çok laubali

Valla ben burdan inanmadim aralarinda bir sey olmadigina farkında degiller belki ama flörtleşiyorlar. Eşi yine iyi tepki vermiş

Bana göre canım falan neyse de kişilere aşkım diye hitaplarda bulunma egenlikte kalan birşey. Burada bunu söylediği kişi iş arkadaşı. Karşı cinsten bir iş arkadaşına aşkım diye hitaplar kullanmak bana göre en hafif tabirle ayarsızlıktır. Hadi konuşma falan olsa neyse bir insan bir anlık boşluğuna geldi falan diyeceğim ama bir insan yazı dilinde bu hitapları bilinçsiz kullanamaz. Sonuçta yazdığımızı kontrol ediyoruz göndermeden. Ben olayın kıskançlık olduğunu da düşünmüyorum, kadın bence kız arkadaşınızın hadsizliğine ve eşinin pasifliğine kızmış. Üstelik arkadaşınız arayarak resmen üstüne tüy dikmiş. Bence arkadaşınıza vereceğiniz en büyük tavsiye önce ergenlikten çıkmasını ve iş ilişkilerinde profesyonel bir konuşma şekli geliştirmesini söylemeniz olur. Bırakın elin arkadaşınızla samimi olmayan kadınını, kendi sevgilisi sevgilisinin, iş yaptığı adamlarla yazışmalarında lakayıt bir aşkım hitabı kullandığını öğrense o bile bu konuda kendisi ile çok güzel bir konuşma yapardı.

Canım kelimesi o kadar kötü değil anlamını yansıtmıyor zaten genellikle cümlede ama aşkım bebeğim nedir ya 😑

bencede ortada bi yürüme var ya da kadın cidden çok laubali
Laubali olma ihtimali benim aklıma yatmıyor. Normal iq ve eq seviyesine sahip her insan evli bir iş arkadaşına nasıl hitap etmesi gerektiğini bilir. Kadın çalışabildiğine ve sosyal ilişkiler kurabildiğine göre bunlarda problem yok. Geriye sadece adama yürümek kalıyor. Kadını arayıp özür dileme mevzusu da tamamen adama şirinlik yapmak için bence.

Eşimin kadın iş arkadaşları var, bazen beraber göreve gittikleri için gece gündüz farketmez evden alır, bırakır çoğu da bekardır. Hiç kıskanmak aklımın ucundan geçmedi.

Ancak eşime “aşkım, yavrum” diyecek olan kadına sanırım sakin konuşamam.

Siz güzel konuşmuşsunuz, arkadaşınızın ciddi üslup sıkıntısı var.

Laubali olma ihtimali benim aklıma yatmıyor. Normal iq ve eq seviyesine sahip her insan evli bir iş arkadaşına nasıl hitap etmesi gerektiğini bilir. Kadın çalışabildiğine ve sosyal ilişkiler kurabildiğine göre bunlarda problem yok. Geriye sadece adama yürümek kalıyor. Kadını arayıp özür dileme mevzusu da tamamen adama şirinlik yapmak için bence.
O zaman konuda eksiklik var ortada bir flört varsa erkek de bunun kokusunu almış rahat rahat yürümüştür.Öyle olmasa bu kadın hala adamla aşkım cicimli konuşamazdı. Efendi diye bahsedilmesinden konuda ayrı bir ironi

Valla kendısı de görse uyuz olur böyle bırseyı
Iş arkadasıma neden aşkım falan dıyeyım kı ne münasebet ya evlıyı bırak bekar adama bıle demem bazı kadınların herkese aşkım kuzum demesı ıtıcı yanlış anlaşılabılır

O zaman konuda eksiklik var ortada bir flört varsa erkek de bunun kokusunu almış rahat rahat yürümüştür.Öyle olmasa bu kadın hala adamla aşkım cicimli konuşamazdı. Efendi diye bahsedilmesinden konuda ayrı bir ironi
Muhtemelen adamın da hoşuna gitmiş durum karısı görene kadar sesini çıkarmadığına göre.

Kadın erkek ilişkilerinde anlayışlı ve makul bir insanım fakat biri bana ya da eşime "aşkım " dese pardon derim :) O yüzden arkadaşınız biraz mesafeli olsun bundan sonra sorun da çözülmüş olur .

Yurumek falan bılemem de var böyle tıpler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X