Bir ADIM aticam? Allah bilsin yeter diyorum...

Ahuzarim

Isvicreden
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
2.291
497
398
Selam Arkadaslar;

Bundan tam 9 ay once esimle tartistigimiz bir gunde,cok caresiz kaldigim icin Erkek kardesimi aramistim. Bizim tartistigimiz gunden birgun oncede bize gelmisti yegenimle birlikte bizde agirlamistik. Elimizden gelen her iyi niyeti ona gostermistik bu hep boyleydi..Ertesi gunu yurtdisina gidecegi icin oglu ile evlerinde tekti. Bizde ev hali esimle tartisinca onu arayip durumumu izah ettim,gelemeyecegimizi soyledim.(Hem agliyordum,hem uzgundum) Ama o rahatsiz olmus bu durumdan,yuzume telefonu kapatti dinlemedi bile beni. Gelip cocuklarimi alabilirdi,evden goturup siz sorununuzu halledin diyebilirdi. Beklemistim bunu.Amacim sadece kardesimle dertlesmekti..icim cok doluydu cunku..
Ama o benim onu aramami, "kendisini kullanmak oldugunu,egoist oldugumu,ne hakla onu arayip evladi ile huzurunu bozmusum"diye nitelendirmis ve hanimina gidecegi gun,asla birdaha ablama gitmeyeceksin, ne sen ne oglum demisti.! inanilmaz kirildim ve gucendim. Bizi de kesinlikle aramadi gitmesine 1 saat kala ben gidiyorum deyip kapatti esime.. Haniminin cep telefonuna benim icin "o kadin bizim dusmanimiz" bile yazmis esi gosterdi bana..

Bunlari duyunca bende rest cektim. Beni istemeyeni,evime gelmenizi istemeyeni o zaman bende zorlamam. Gelmeyin bundan boyle dedim geline..Ben kotu insanim oyle ya size zarar veririm dedim. Aradan 9 ay gecti asla bizimle konusmuyor..Hanimida esinin baya sozunu dinleyen biriymis ki, ne kendi aradi geldi, nede yegenimi getirdi bana.. Aramiz arabayla 5dk...Erkek kardesim baska bir sehirde calisiyor cok uzakta.. Hanimi yegenim ile yalniz yasiyor.. (Bu arada daha yeni bosandilar)

cocuklarim kuzenlerine cok duskun,yegenimde cocuklarima cok duskundur. Resmen ayirdi cocuklari bu tavri ile. Oysa o da cok iyi biliyor ki,cocuklarim nasil duskun onun ogluna. Nasil kiyar insan cocuklara? simdiye kadar hep sustum,9 ay icinde kac kez geldi evine yegenimi gordu gitti, Birgun kapimiza gelmedi benim cocuklarimi merak edip..Hal hatirlarini sormadi..(Buna ise cok ayri icerledim) Benim icim icimi yerken, ben nasil bir Hala olarak yegenimi gormem? diye hep dusundum. Ama cok kirgin oldugum icin asla gitmedim evlerine.

Bugun kendi kendime dusundum, yarin arabaya atlayip cocuklarimla birlikte kapilarina gidecegim. Cunku onlardan hic ses yok,iyice koparmak istiyorlar aradaki baglari. Yegenimi cok ozluyorum,cocuklarimda ozluyor. Cocuklarim her sordugunda "Anne nicin kuzenimiz gelmiyor? O uzaklara gitti anne babasiyla burda yasamiyorlar" dedim. Bir anne icin bunu anlatmak cok zordu cunku.. Nasil derdim; Dayiniz istemiyor bize gelmesini...

Yarin kapisina gidip yegenimi gormek istedigimi soylemeyi dusunuyorum. cocugu alip gezdirmek istedigimi soyleyecegim. Umarim verir..hem cocuklarim hem yegenim hasret giderirler.. inanin bana yaptiklari onca haksizliga ve nankorluge ragmen sirf cocuklar mutlu olsun sevinsin diye Allah rizasi icin yapmayi dusunuyorum..Anne ve Babama da dedim asla bu tavrimdan umut beslemesinler.. Ben erkek kardesim ve hanimi icin gitmiyorum. sirf Yegenim icin yapiyorum..

Sizce dogru mu bu yaptigim? Cunku onlarin bana karsi yaptigi hatalari fark etme gibi,ozur dileme gibi bir adetleri yok,asla da olmadi..bundan oncede ayni seyleri hep yasattilar bana.. Biliyorum kiymetim yine bilinmeyecek..Ama Allah bilsin diyorum..

siz ne dusunursunuz..? Nasil davranmaliyim?...............

sevgiler.

Reactions: Joy

kardeşler arasındaki butür sorunlar her ailede oluyor malesef.. her iki taraf da gurur yapıp konuşmuyorlar olanda çocuklara oluyor.. sizi çok takdir ettim sana taş atana sen ekmek atarsan kazanan sen olursun.. ayrıca kardeşin özür dilemese bile insanlık sende kalsın sen git konuş bence aranızdaki asıl sorun iletişim bozukluğu ortada aşılmayacak sorun yok gibi... birinize bişey olsa , el bir gün yanar siz ömür boyu yanarsınız.. eskiler ne güzel söylemiş "kardeş kardeşi bıçaklamış,dönmüş ah kardeşim deyip kucaklamış" sana abla tavsiyesi dediğin gibi al çocuklarını git oturun konuşun bütün sorunlarınızı açık açık ne olup bittiğini...

Tsk.ederim Arkadasim..
Olmasi gereken budur. Benim hayat felsefem budur. Ben bana kotuluk yapani iyiligimle cezalandiririm..
Erkek kardesim burda yok zaten. Hanimi burda..
Yarin gittigimde esi olacak orda, kardesimin mutlaka haberi olur ama oraya gittigimden..
Yegenimi alip goturecegim zaten, hanimi ile evde oturmayi dusunmuyorum..
cunku kalbim hala kirik onlara. konusmak eski konulari desmek istemiyorum..

sagolasin..sana aynen katiliyorum.

Ayrıntıları, öncesini sonrasını bilemem ama işaretlediğim kısıma dayanarak yorum yapıyorum. Siz resti çekip ilişkiyi bitirmişsiniz. Şimdi nasıl gelmelerini bekliyorsunuz ki?

Gelmeyin diye rest cekmissiniz zaten bide kardesiniz bosanirken 1 kez gelini veya kardeşinizi aramadinizmi aramadiysaniz asil en büyük ayibi siz yapmissiniz

Ayrıntıları, öncesini sonrasını bilemem ama işaretlediğim kısıma dayanarak yorum yapıyorum. Siz resti çekip ilişkiyi bitirmişsiniz. Şimdi nasıl gelmelerini bekliyorsunuz ki?

Selam Arkadasim

Ben rest cektim derken aciklama yapmayi gerek duymamistim ama aciklayayim.
Erkek kardesim en ufak sorun oldugunda, hata gordugunde aninda kardeslik iliskisini bitirir.
Hanimina hemen "o kadinin evine ne sen ne cocugum gidecek" der. bu sekilde yaparak bizimle 1 yil 2 yil konusmadigi oldu.
o kadar uyardim ki her seferinde bunu yapmamasi icin.
Bu sekilde yaparak kardeslik baglarina zarar verdigini yakismadigini defalarca soylememe ragmen hic orali olmayip her defasinda ipleri kopardi.
bu en son olaydan once onca sozler vermesine ragmen yine ayni seyi yapti, kesti atti.

Esine diyor ki "ablama gitmeyeceksin, cocugumu goturmeyeceksin, onlarin evinin onunden gecmeyeceksin tehditler savuruyor"
siz olsaniz ne kadar dayanirdiniz boyle kardese? her defasinda giden ben oldum,alttan alan ben oldum.
Ben en son bu dediklerini duyunca "Peki nasil istiyorsan oyle olsun, sen bizi istemiyorsun o zaman sen bilirsin karin ve cocugun bize gelmesin" dedim..
Anlatmak istedigim REST buydu....

Gelmeyin diye rest cekmissiniz zaten bide kardesiniz bosanirken 1 kez gelini veya kardeşinizi aramadinizmi aramadiysaniz asil en büyük ayibi siz yapmissiniz

Gelmeyin diye Rest cekdim derken; once Erkek kardesim bize rest cekti,istemiyorum sizi dedi.. onu o kadar ikaz etmeme ragmen..
kardesiz biz en ufak tartismada insan oz ablasi ve yegenleri ile iplerini koparir mi?
evlerine gidip gelmeyeceksin,uzak dur onlardan, o ablam benim dusmanim? der mi ....
Benim rest dedigim artik benimde sabrimin tukendigidir.. sen madem bizi reddediyorsun o zaman sen bilirsin restidir..

Ayrica onlar zaten ayriydi..(son 2 yildir, tum aile bireyleri olarak biliyorduk bosanma olacagini, kagit ve islemler iceri verilmis bekleniyordu. o anlarda Ayrilmamalari icinde elimden gelen fedakarligi gostermis biriyim Ablalari olarak. Gecem gunduzum onlar ayrilmasin diye kendileri ile konusmakla gecti. Ama kismet degilmis, olmayacak abla deyip ayrilmislardi (evlerini ayirmislardi zaten) bu olaylar oldugunda ise herzaman yanlarindaydim..
Evlerini ayirdiklari zaman zaten bende iclerindeydim.. Tabikide uzuntume sahit oldular. Mahkemeden resmi bosanma kagit geldigi anda kardesim bizimle gorusmuyordu zaten,bizimle konusmak istemiyordu..yuzume kapilarini kapatmisti..

inanin benimde bu 9 ay icinde cok dara dustugum gunlerim oldu birkere bile beni aramadilar. Hastanede kaldim ama ne kardesim nede esi birkez bile bizi sormadilar, ben onlarin en dar ve kotu anlarinda hep yanlarinda olmusumdur..olurumda. canlari sagolsun.

Son düzenleme:

Zaten erkek kardesini taniyorsun. Ne yapida biri oldugunu da biliyorsun. Yegenin cok onemliyse senin icin grur yapma istersen. Ama kardesine de normal davran ama mesafeli ol. Dertlerini anlatma ve birsey de bekleme. Bence yengeniz eski esinin sozu u dinledigi icin deyil ke disi umursamadigi icin sizi gormeye gelmiyordur. Ve ayrica niyeyse niye, bosverin o onlarin bilecegi birsey. Sizin derdiniz yegeniniz ise gidin gorun. Sizi iceri alirlarsa ne ala iceri almazlarsa da ben elimden geleni yaptim dersiniz, gerisini Allah'a birakirsiniz.

Bence siz onlar icin neler yaptiginizi unutun. Bu insanlarla kan baginiz olmasa gorusmeyin olsun bitsin dicem ama bu kotude olsa can. Siz onlar icin yaptiklarinizi yapmissiniz ama onlar size karsilik verme kapasitesine ve karakterine sahip deyiller demekki. Olgun davranin, vermeye cok devam etmeyin ozellikle sonra ben ettim ama onlar yapmadi diyeceginiz seyse. Sizi zora sokmayacak kadar sey yapin onlar icin bundan sonra, ve yegeninizi o kadar gormek istiyorsaniz olanlara sunge cekip gidip gorun. Ama onlardan karsilik beklemeyin derim cunku karsilik vereceklerini sanmiyorum.

Erkek kardeşte evlendikten sonra hükümlülüğünü bitiriyor sanırım
ama hanımı sizinle neden görüşmüyor o kafama takıldı o gelebilir aslında çok şeyde onun hanımında bitiyor o gelip çocukları kaynaştırabilir sanki onunda işine gelmiş gibi sizinle görüşmemek , olabilir siz gidin çocuklar görüşsün
erkek kardeşin bir orta yol bulsaydı durumlar farklı olurdu bu şekilde kız kardeşe sahip çıkılmaz
vurum ,döverim gibi kendininde çocuğu var insan bu kadar katı olmamalı düşmez kalkmaz bir allah kimse ne olacağını bilmez merhamet etmeyene allahta merhamet etmez

Kardesimin yuzu yok beni aramaya sormaya,bundan adim gibi eminim. cunku ben bu hikayeleri daha oncede cok gordum yasadim.
aynisini hemde. Bu defa sahidende cocuklar icin yapmak istiyorum. cunku onun oglu ve benim cocuklarim birbirine o kadar duskun o kadar iyilerdi ki. O da bunu cok cok iyi biliyor. Benim cocuklarim ufaciklar daha ama kendine birsey alinca buda kuzenimizin derlerdi. oyle severler onu.. Yegenimde oyle...
Cocuklar birbirinden kopmasin diye bu adimi atmayi dusundum zaten..Onlarla zaten eskisi gibi asla olamam .Derdimi ne anlatirim ne de birsey beklerim.
Ben zaten oz kardeslerimden anlayis beklemeyi keseli yillar oluyor. Canlari sagolsun hicbir hayirlarini gormedim cunku. Allahim sahittir..
Erkek kardesimin eski hanimi "sozum ona esini dinliyor bahanesi cekiyor ama ben eminim onunda isine geliyor kardesimin ablama gitme demesi" Ekmegine yag surulmus gibi seviniyor.. Oysaki ona hicbir zararim dokunmamistir kendisi cok iyi bilir. Her firsatta beni goklere cikaran biriydi..sen iyisin,hossun,severim seni abla derdi... Demek ki hepsi yalanmis...

Ben gidip yegenimi gormek istiyorum cocuklar birbirini gorsun diyecegim. Herhangi bir ters,olumsuz bir sey hisseder ve duyarsam engel olursada kendisi bilir eski gelin hanim.. (Bu arada eski gelinimiz isvicreli yani Turk degildir.. Benim evime gelmeyi hicbir zamanda sevmemisti..Bize gidip gelmek istememesi ise oglunu Turk adet ve goreneklerine gore degilde, bir isvicreli gibi yetistirmek istemesinden kaynakli) Turkleri sevmiyor kendisi!...Cunku yegenim buraya geldikce bizim orf adetlerimizi goruyordu, Turkce konusuyordu ogretirdim,konustururduk cocuklarimla.. Kadin istemiyordu.. Erkek kardesim aslinda silahi kendine dogrultuyor farkinda degil.. Karisina "ablama gitmeyeceksin"demekle ogluna zarar veriyor hic farkinda degil.. ne yazik...

Son düzenleme:

Bende oyle yapmayi dusunuyorum zaten arkadasim.
Ben onlar icin yaptigim tum insanligi bir baskasi da olsa onada yapardim.. Allahtan korkan ve Allahin rizasini onemseyen biri olarak..
Yegenim kac kez demis "ben kuzenlerimi ozledim,niye gitmiyoruz?niye gelmiyorlar?" (yegenim 7 yasinda cocuklarimla hemen hemen ayni yastalar.)
Anne ve babasi hic orali olmuyor ne aci... o yavrucak da ozluyor bizi, ozlem cekiyor.. Sirf cocuklar kavussun diye bu adimi atmayi dusundum hep zaten..
Ne kardesim nede eski karisi umurumda bile degil.. Onlardan hicbir sekilde karsilik beklemiyorum asla..

Benim bu adimimdan hicc umut beslemesinler bile kendi adlarina zaten kendi anne babamada dedim. Bunu yuzlerinede derim onlarin. Ki; zaten evlerine gittigimde eski gelin hanima diyecegim ilk sey bu: Ben Yegenim icin geldim onun icin burdayim.. kendinize pay cikarmayin diyecegim..
..Beni tek ilgilendiren cocuklarin mutlulugu..
Oz dayisi onlara yasaklar koyuyorsa bende o yasagi delmesini bilirim...

Dedigim gibi kardesimin eski karisi yabanci yani isvicreli.. Kardesimiin bana karsi bu kadar dolmasinda kendisininde payi oldugunu cok iyi hissediyorum. Kardesim ablama gitme! dedikce kadinin isine geldi.

Son düzenleme:
Ben olsam giderdim herhalde.
Ama siz de rest cektiginize gore, tukurdugunuzu yalamak oluyor bu. Bir de her turlu tepkiye hazir olun. Kapi yuzunuze de kapanabilir zira.
Bir daha boyle buyuk laflar etmeyin derim. Yani aileye rest cekmek gibi. Madem bir sure sonra dediginizden geri doneceksiniz, boyle seylere gerek yok.

sevde arkadasim

sen benim konumu ve ne demek istedigimi bastan sona kadar okudun mu ? Yoksa okumadan mi yorum yaptin merak ettim.
Ben ne anlatmisim sen ne yorum yapmissin..
Ailesine rest ceken ben degilim Erkek kardesim. Benim buyuk konustugum bir soz yok.. Bizi istemeyen reddeden o .. Erkek kardesimin bana ettigi beylik laflari okumadiniz sanirim?
Ben tukurdugumu yalamis olmuyorum. Ben onlar gibi kinci ve vicdansiz olmadigimi ispatlamis oluyorum cocuklari bulusturarak.

onlara kalsa bu cocuklar asla bir daha bir araya gelmeyecek bundan adim gibi eminim cunku.
Oz ablasina "dusman" diyen erkek kardesim, esi icin ablama gidersen seni gebertirim diyen yine kendisi, cocugumda sende ablamin evine adiminizi atmayacaksiniz diyen yine erkek kardesim.. O bana hicc utanip sikilmadan bu kadar agir laflar etmis onu hos gorseydim o zaman? Yada ben onun bu kadar agir sozlerine ragmen yalvarip yakarsaydim, gurursuz olsaydim o kovsaydi ben gitseydim oyle mi?

siz olsaniz kardesiniz size bu kadar agir ve kirici konussa ona ne derdiniz ? cok merak ettim.
Benim restten kast ettigim, bikkinligim ve sabrimin tukenmesidir.. cunku bu sekilde cokk davrandi bana. Bizi hice sayan yok sayan hep o oldu..
bende bikmisim dogal olarak, gelmezsen gelme derim bunda ne var onu anlamadim ben..????

Son düzenleme:
Konumu okuyan Arkadaslar;

Lutfen bu aciklamami anlamaya calisin,ricamdir..

Ben anlatamiyorum sanirim.. Benim kardesime rest cekmis oldugum bir durum yok.
Size kardesiniz her firsatta en ufak bir tartisma ve kavganizda
"birdaha bize gelme!
sakin benim aileme cocuguma yaklasma!
bizden uzak durun!
Hanimina; benim icin o kadin benim dusmanim,o bizi kullaniyor! sakin oglumu ablama goturme!"

bu tip ve daha ne agir kelimeler dese ve bunu hep yapsa o kadar ikaz etmenize ragmen...sizin cocuklarinizi hice saysa, yasaklar koysa gorusmelerini engellese Allah askina merak ediyorum siz bu kardese ne yapardiniz? Ve bir konusmayi kestimi de aylarca,senelerce bizimle konusmuyor.
Bizi rest ceken o, bizi istemeyen o, bizi reddeden o .. Ben niye kapiyi yuzume yiyecek misim onu anlamadim ?
sahiden anlamadim .. ?

Bana bu kadar cile cektiren ve onu o kadar uyarmama ragmen koparma baglari, cocuklara nasil engel koyarsin sen? demememe ragmen en sonki olayda yine aynisini yapan kardese kusura bakmayinda kim olsa hadi yoluna o zaman der ! Gidip de ayaklarina kapanacak halim yoktu.. Adam bizi istemiyor ben niye ona yalvarayim.. "sen bilirsin,gelmeyin o zaman evime" demekle rest cekmis oldum demek istedim.. Reste takildi cogu arkadas.. ? O dua etsin ben onun gibi vicdansiz degilim.. Yegenimi cok seviyorum ve ozluyorum. Gidip gorurum tabi. Babasi utansin ! oz yegenleri ile oglunun gorusmelerini engelledigi icin..
Bana olan kini o kadar buyuk ki, cocuklara o masum yavrulara kiyiyor.. Bende onun bu hukumdarligina son verecegim olay budur...

O ne yaparsa yapsin, asla karisamaz cocuklarin gorusmesine.. Ayiptir gunahtir..

Umarim anlasilabiliyorumdur. Tekrar yazma geregi hissettim..

Son düzenleme:
QUOTE=yakamozum35;35750012]
Bunlari duyunca bende rest cektim. (Burdaki Rest; duydugum uzuntudendir, Beni istemeyeni,evime gelmeyi istemeyeni, oz ablasini Dusmanimiz diye nitelendireni o zaman bende zorlamam Restidir...Bikkinligimin,usandigimin Restidir. Cunku bizi istemeyip,baglari kopariyor ve aylarca senelerce konusmuyor kardesim..(ACIKLAMA GEREGI DUYDUM) Gelmeyin bundan boyle dedim geline..Ben kotu insanim madem size zarar veririm dedim,gelmeyin. cunku bende dolmusum. Kardesim bunu hep yapiyor bikmistim. ipleri koparip atiyor senelerce konusmuyor. Bikkinligin verdigi Resttir..Durup dururken insan kardesine rest cekmez...

[/QUOTE]

Konunuzu sonuna kadar okudum. Ben okudum ve okudugumu da anladim da da siz ne yazdiginizin farkinda degilsiniz galiba. Rest cektim diyen siz, nerde cekmisim diye sasiran yine siz. Neyse bildiginiz gibi yapin yani. Ne dediginiz belli degil zira, benim nevrim dondu.

Konunuzu sonuna kadar okudum. Ben okudum ve okudugumu da anladim da da siz ne yazdiginizin farkinda degilsiniz galiba. Rest cektim diyen siz, nerde cekmisim diye sasiran yine siz. Neyse bildiginiz gibi yapin yani. Ne dediginiz belli degil zira, benim nevrim dondu.[/QUOTE]

Arkadasim nevrinin donmesini gerektirecek bir durum yok ne kadar abarttin?
Ben rest cektim diye yazdim evet ama o nasil bir restti onu acikladim. Bizi reddeden istemeyen kardese ne yapsaydim kucak mi acsaydim,pesinden gidip yalvarsa miydim?
Onlarin beni istememesi karsisinda bende "Siz bilirsiniz keyfiniz bilir" diye soyledim kabul ettim.. Ben buna Rest demek istedim..o kadar yorum yazdim aciklama yaptim herkez geldi reste takildi.. :))))

sevgiler

Arkadasim nevrinin donmesini gerektirecek bir durum yok ne kadar abarttin?
Ben rest cektim diye yazdim evet ama o nasil bir restti onu acikladim. Bizi reddeden istemeyen kardese ne yapsaydim kucak mi acsaydim,pesinden gidip yalvarsa miydim?
Onlarin beni istememesi karsisinda bende "Siz bilirsiniz keyfiniz bilir" diye soyledim kabul ettim.. Ben buna Rest demek istedim..o kadar yorum yazdim aciklama yaptim herkez geldi reste takildi.. :))))

sevgiler
[/QUOTE]

Nekadar çok peşlerine düşüyosunuz boşverin artik elinden geleni yapmış sın sana dönüş olmamış onlarda böyle demekki beni aramayanı hiç aramam valla o kardeşliginin farkında degilse sizde umursamayın bana sorasan evine falanda gitme senin bilicen ben olsam gitmezdim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bak burdada yazmış sın görúşmek istemiyo beni adam yerine koymuyo zorlada kimseye bi şey yaptirılmazki çocuklar görüş sün diyosunda birazda kardeşinin tarafından bak görüşmek istemedigim birine çocugumuda göstermem olay budur bence sende kendini çek zorluyosun yapma:O

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ablacığım öncelikle sizi çok takdir ettim erkek kardeşiniz size çok büyük saygısızlık yapmış ama siz abla olarak gene büyüklük bende kalsın deyip adım atmayı düşünüyorsunuz helal olsun kaç kişi yaparki sizin bu yapacağınız şeyi şahsen ben olsam silerdim kendimi biliyorum ama siz mehametli bi insansınız keske kardeşinizde azıcık bu yönden size benzese Allah yardımcınız olsun... Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…