Bıpolar hastalıgı veya yakınları

Plutonyendunya20

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2019
78
43
3
26
Merhaba arkadaslar hesabı daha once acmıstım ama yenı kullanıyorum buraların yabancısıyım bu hastalık ıcın burdayım bu hastalıga sahıp olanlar veya yakınından tanıdığı olanlar benımle tecrübelerinı paylasabılecek olan var mı? Erkek arkadaşım bıpolar aklımda cok soru var lutfen bekliyorum

Çok kötü bir hastalık açıkçası iki tanıdığım vardı birine yılda bir kez atak gelirdi sokaklarda yatar bağırirdi kendini köprüden atmaya kalkardı.
Diğeri ise bekar bir kadın sürekli internetde erkeklerle tanışıp konuşuyor evli bekar fark etmiyor
Kendinden 20 yaş küçük erkeklerle buluşuyor aşık oluyor adamların amacı farklı oluyor
Bundan vazgeç diyorum pişman oluyor dinine yöneliyor sonra yine aynı şeyler.

Pekı acaba ılaclarını duzenlı sekılde ıcıyorlar mıydı

Bipolar arkadaşım vardı. Aynı şekilde her önüne aşık oluyodu. Dediğiniz gibi hepsiyle beraber olup sonra terk edilince ağlıyodu. Yaptığı şeyleri hastalığına bağlıyordu sürekli artık onun bahanesi olmuştu. En son eşime de bişeyler hissetmeye başladığını farkettim. Sonra çıkarttım hayatımdan zaten. Kendini benim yerime filan koymaya çalışıyordu. Bence şizofreni de vardı onda çünkü olmayan şeyleri var gibi anlatıyodu bipolarda var mı bunlar bilmiyorum. Konu Sahibi bu bahsettiğim kişi ilaçlarını kullanıyordu bu arada. Allah düşmanımın başına vermesin bu kız gibisini. Herkes böyle değildir muhtemelen ama başka örnek verenler çıkacaktır

Genelde bu hastalığın mani döneminde kendilerini mükemmel hissettikleri için ilaç içmeyi kabul etmezler ve bu yuzden depresif dönemleri berbat geçer.
Normalde ilaçlarını düzenli alsalar büyük sorun olmuyor ancak büyük çoğunluğu kabul etmiyor hasta olduklarini. Böyle üç kişiyi biliyorum. Biri arkadaşımın babası ve kiz maalesef babasından nefret ediyor. Ilerleyen zamanlarda sanri gormede cok fazla. Adamın saygın bir işi var genelde de çalışkan olurlar, eve gelip bir gün "Ben mehdiyim" vs diyormuş mesela.
Oteki bir arkadaşımın esi. Sair ruhlu bir adam arkadaşım da bu özelliğinden sevmişti sanırım. Ilaç kullanmayı reddettiği için bir ay Bakırköy ruh ve sinir hastalıklarında yatmisti. Daha sonrasında düzenli kullandı ancak uzun zaman iste çalışmadi. ( hastalıkla direk ilintili mi bilmiyorum) en son arkadaşım kendi birikimi ile iş yeri açtı ona, öyle çalışıyor.
Bir diğeri benim evlenmek üzere tanistirildigim bir genc. Hikâye ilkiyle benzer. Saygın bir insan. Okumuş çalışmış gayretli. Tanıştık bir kez sadece. Ertesi gün bana abuk subuk mesajlar atınca suphelendim. Meğer atak geçiriyormuş. Bana "Annemin gözlerinde şeytani görüyorum" gibi laflar etmişti. Direk kestim iletisimimi, aracı olan arkadaşa anlatınca ailesini aramıştı ve o zaman bipolar olduğunu itiraf etmişlerdi. Ve sıkı durun aradan üç sene geçmiş olmasına rağmen maalesef ara ara yoklar. Gecen yine twitter adresimi bulmuş, yazmış. Ki ne fotom var ne kullanıcı ismimden anlayabilir. Korkutmak istemezdim ama malesef benim bu hastalıkla ilgili duyduklarim boyle. Elbette her hasta biriciktir, belki erkek arkadanizda bu durumlar yoktur. Ozellikle sanri var mi diye dikkat edin derim. Geçmiş olsun.

Bana bipolar teşhisi kondu bundan 5 sene kadar önce. Hafif depresif ve bi tık daha yoğun mani dönemlerim oluyordu . Kanıma falan bakilmisti . D...kin ve L....ul isimli iki ilacı 1 seneye yakın kullandım.sonra başka bir doktora gittiğimde onca ilacı boşa aldigimi asla bipolar olmadığımı söyledi. Ona güvenmeyip 2 doktora daha gittim onlar da benzer şeyler söylediler çok şükür ilacı azaltarak bıraktım . Öyle sokaklarda yatmak , garip cinsel dürtülerim de olmadı çok şükür. Bahar dönemlerinde çok coşkulu olurum .
Bipolarsam demek ki hafif seyrediyor diyorum .
Erkek arkadaşınız kesinlikle bir kaç doktora daha gidip görüşsün bir tek klinikle sınırlı kalmasın . Belki de değildir . Ankarada yaşıyorsanız şu herkesin bildiği tunaliya giderken kocaman binasi olan psikiatri merkezini asla asla önermem.

Çok geçmiş olsun ben bu hastalığı haberlerde duymuştum Genco dizisi vardı belki bilirsin HaZal Kaya ile oynuyordu bu oyuncu hayatını oku netten ilaçlarını kullanmıyormuş pek ;haber :Adıyaman'da babasını öldürdükten sonra tutuklanan, daha sonra 'bipolar bozukluğu' hastalığı nedeniyle hastaneye yatırılan oyuncu Orhan Şimşek'in Adli Tıp Kurumu raporu çıktı.

Aaa bu olayı bu oyuncuyu hıc duymadım yanı boyle bı olay oldugunu bılmıyordum ama ılaclarını kullanmamıs kesınlıklee bu kadar ılerı derece olduysa

Ayy yaa gercekten kotu uzucu seyler duzenlı ılac kullanmamak cok etkılıyor ıste kendını peygamber bıle ılan edebilir evet bu sanrı dedıgınız olmayan bı seylerı varmis gıbı zannetmek mı acaba

Aaa sıze bı kac doktor degılsınız dedıyse o zaman sorun yoktur ne guzel

Ayy yaa gercekten kotu uzucu seyler duzenlı ılac kullanmamak cok etkılıyor ıste kendını peygamber bıle ılan edebilir evet bu sanrı dedıgınız olmayan bı seylerı varmis gıbı zannetmek mı acaba
Evet aynen öyle şizofrenin alt basamağı gibi olduğunu okumuştum o ara araştırırken ancak dediğim gibi herkeste baska seyredebilir. Ilaç kullanmayı genelde bu hastalığa sahip büyük çoğunluk reddediyor çünkü mani döneminde öyle iyi hissediyorlar ki ben hasta değilim diyorlar. Benim tanıştığım genç kabul etmiyordu mesela.

Off offf evet manıde cok ozguvenlı mutlu

Bahsettiğim kişilerden ilki hep ilaçları kullandı fakat dönem dönem sinir ve ruh sağlığı hastanesinde yatıyordu bir kaç ay
İlaç alınca da dünya ile bağlantısını kesiyordu hep uyurdu.
İkinci kişi ise ilaç kullanmaya gerek yok bende diyordu.

Benim ex erkek arkadasim bipolardi cok sık depresyona giriyordu sürekli gece gezmeleri baska kızlar vs 1 sene sonunda koptuk tabi ama hic hastalik yuzundendir diye suclamadim bence karakteri o yöne egilimliydi
Bipolar birkac cesit tipi var hem acaba hangisi arkadasiniz? Kimisi ataklari agir geciriyor zor oluyormus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…