- 1 Mayıs 2017
- 608
- 283
- 34
-
- Konu Sahibi hanxixmsultan
On on beş dakika gene iyi 5 dakikayı zor buluyor .benim bahsettiğim durum devlet hastanesi için geçerli. Hepsi olmasa da devlet hastanesindeki psikiyatrlar genelde terapi eğitimleri almamış oluyorlar. Bazıları almış olabilir tabi ki ama alsa bile devlet hastanesinde 15 dakika dinlemek zorunda günde onlarca hastaya baktıkları için terapi bilgisi 10 15 dakikada işe yaramaz.
Bu hastalıkla ilgili bir sorum olacak.Major depresyon tedavisi görüyorum 5 aydan beri.Cok şükür iyi oldum terapi ve ilaç desteği ile.
1. Sorum bipolar olabilir miyim? Bu konuda kendimden şüphelerim var.Icine kapanık bir insanım.Sanki konuşup eğlenince saçmalayacakmisim,dozunu kaçıracakmışım gibi hissediyorum.toplum içinde hep susmayi tercih ederim.Psikolojik de olabilir..Bilemiyorum.
Mutlu olduğum zamanlarda genelde yalnız kaldığımı hissediyorum özellikle bu sene.Bir de çok alınganım. Küçücük şeyleri takarım her ne kadar bu özelliğimi törpülemiş olsam da. savurgan değilim ama bazen sonunu düşünmeden harcama yaparım fakat aileme güvendiğim için rahat davranirim.Acaba bipolar miyim?bu ataklar nasıl oluyor?Doktorum olmadığımı söyledi.
2.Ozel bir kliniği olan doktordan yardım aldim.Major depresyon terimi depresyondan daha ağır bir terim. Doktorum reçeteye yazdığım major kelimesine takılma dedi ama pek bir açıklama yapmadi ya da ben anlamadim.
Orta düzeyde bir depresyon geçirdiğimi söyledi ama reçeteye major depresyon yazdı ben anlayamadim.intihar etmedim,niyetlenmedim ama ya edersem kaygısı çok oldu.Gercekten major muyum?
Teşekkürler.En doğru kararı hekimin verecektir fakat hekimin konusunda içine sinmeyen birşey varsa istersen farklı bir hekimde yeniden değerlendirsin seni ama kendini tam açık şekilde ifade edebilmen çok önemli geçmiş olsun.
Evli misin çocuk var mı?ben bipolarım sorularınız varsa alıyım.. yani manik depresifim ama daha çok mani görülüyor bende.. o yüzden ilaç kullanıyorum sürekli.. doktorum var.. aklıma gelenler bunlar şimdilik..
Sen yine de kendi kafandan o kadar genelleme yapma !Eşimde bipolar affektif bozukluk 6 yıldır evliyiz 11 yıldır bu hastalık varmış hayatımın hatası benim karşıma çıkması oldu.Hastaligini gizlediler ve defalarca hastaneye yatti kapalı psikiyatri bölümüne yatti her defasinda en az 2 ay yatisi oluyordu.Artik boşanmak istiyorum ve dava açtım.Dr özellikle evlenmesin bu hastalar diyor lütfen dinleyin karşıdaki insanın hayatını mahvediyorsunuz üzerine bi de cocuk olunca çekilmez oluyor
Siz tedavilere cevap veren biri olmuşunuz ve eşinize değer vermissiniz bu yüzden güzelleşmiş . hapları kullanmak istemeyen iğnesini vurdurmak istemeyen bi insanla 6 yıl harcadım defalarca evden koyulduk gece yarıları 4 yaşında kızımla annemleri evine döndük.Evlenmeden önce kesinlikle kayıtsız şartsız söylenmesi lazım.Sen yine de kendi kafandan o kadar genelleme yapma !
Valla 10 yıllık evliyim eşimin hayatı benimle daha güzelleşti.
Hele çocuklarım olduktan sonra hayatım daha da anlam kazandı.
Ne mutlu benim aileme :)
Neyse siz boşanın en iyisi
Kimin kimden kurtulacağını en iyi Allah bilir.
Ailesi destekçin değilse ve de ilaçlarını kullanmayıp tedaviyi reddediyorsa boşuna mücadele etmeBenim hayatımın aşkı dünyalar kadar çok sevdiğim kocam bipolar.6 senedie birlikteyiz.Yeni evliyiz diyebilirim.6.ayımızda beni evden kovdu.Annemin yanına geldim.Beni her yerden engelledi.Eşyalarımı sokağa attı.Boşanmak istediğini söyledi.2 ay sonra gel seni götürüyorum dedi gitmedim.2 gün sonrada 2 aydır neden yoksun?Karım nerde?Ne yaptığın belli değil dedi.Çalışacağım iş yerini aramış.Karımın çalışmasını istemiyorum demiş.Isten de oldum.beni sevmediğini söylüyor.2 gün sonra ne der bilmem.ailesi tedavi ettirmekle uğraşmak istemiyor.Bende tek başıma ulaşamıyorum.Ailem boşanmamı ıstiyor ben direniyorum.Bu arada ilaçlarını kullanmıyor.en son gördüğümde sanki kendi değildi.yardim edin lütfen?
Emin ol bu hastalığı yaşayan kadınlar daha kolay kontrol altına alınabiliyo ama bi erkek için aynı şeyi söyleyemem sen tek başına yapamazsın emin ol ve ailenin yanında kalmaya devam et. Duygularını değil mantığını dinle.Benim hayatımın aşkı dünyalar kadar çok sevdiğim kocam bipolar.6 senedie birlikteyiz.Yeni evliyiz diyebilirim.6.ayımızda beni evden kovdu.Annemin yanına geldim.Beni her yerden engelledi.Eşyalarımı sokağa attı.Boşanmak istediğini söyledi.2 ay sonra gel seni götürüyorum dedi gitmedim.2 gün sonrada 2 aydır neden yoksun?Karım nerde?Ne yaptığın belli değil dedi.Çalışacağım iş yerini aramış.Karımın çalışmasını istemiyorum demiş.Isten de oldum.beni sevmediğini söylüyor.2 gün sonra ne der bilmem.ailesi tedavi ettirmekle uğraşmak istemiyor.Bende tek başıma ulaşamıyorum.Ailem boşanmamı ıstiyor ben direniyorum.Bu arada ilaçlarını kullanmıyor.en son gördüğümde sanki kendi değildi.yardim edin lütfen?