Bipolar hastaları ve Yakınları (Manik Depresifler)

Keşke rahatlayabilsem geleceği düşünmesem ama benim kaygım sadece hastaligimla ilgili doktorumla görüsücam bu konuyu çok sağolun güzel dilekleriniz için

ben hala ilacımı bulamadım deneme tahtasına döndüm bugun gene uyuya kalmışım sürekli hayatım sekteye gidiyor bir türlü düzene alamadım her ilaç her bünyede farklı etki gösteriyor çözeceğiz inşallah ama tek başına altından kalkılabilir bir yük değil bu. Psikoterapi ve psikiyatrik düzenli kontroller şart.

Ben seni seviyorum aşqummm ben yanındayım

Ben yıllar önce midemden boğazıma kadar uzanan aşırı heyecan yanma hissi bu hissini beni boğuyor gibi olması bu durumdan kurtulmak camları açıp abax avaz bağırmam toplum içinde garip davranışlar, şarkı söyleme gibi sonucunda annem tarafından hastaneye götürüldüm. Psikiatriye sevkedildim. Kan tahlilleri yapıldı. Bipolar teşhisi konuldu. İlaçlar verildi. Bu ilaçlar yoğun uyku yapıyor.

Arkadaşlar doktorum major depresyon teşhisi koydu.agir derecede degilmis.Bende yoğun kaygı vardi.Umutsuz ve mutsuzdum.son zamanlarda hiç bir şey zevk vermiyordu.15 günden beri prozac kullanıyorum 20 mg.ne zamandır etkisini hissetmiyordum.bugun için bir kıpır kıpır oldu."Galiba deliriyorum "dedim.elim ayağım tir tir titredi
Düz duvarı tırmanabilirdim
Doktoruma mesaj attim.Yarin bir gel görüşelim dedi.Ne diyecek bilmiyorum ama şu an sakınım.Bi polar belirtisi midir bu acaba?mesajlarda doktorum herhangi bir şey yazmadı?sadece Acil bir vaka değil,yarın görüşelim dedi.

bu tür ilaçlar ilk bir ayda vücutta bazı yan etkiler yapabiliyor 1 ay sonra normale dönebilirsiniz ancak depresif döneminizde iseniz aileniz ya da arkadaşlarınızla sık zaman geçirmeye çalışın ilaçla birlikte psikoterapi de almanız halinde hastalıkla başetmeniz kolaylaşır sevgiler..

günlük hayatınızı aksatacak kadar yoğun bir uykudan bahsediyor iseniz pskiyatrınızla tekrar görüşmenizde fayda var

sizde bipolar olsa bu ilaç sizi maniye sokardı.depresif uclu olsa da prozac verilmez uzun vadeli olarak manik depresiflere.

Ben de gelecek kaygısı ve ümitsizlik vardi.bir gece kendime zarar verme dürtüsü ile panik atak gecirdim.intihar edicem sandim.Doktorum böyle bir şey yapmaya meyilli olmadığını sadece bunun korku ve kaygıdan ibaret olduğunu söyledi.
Ben de hep ya bir gün hayallerim biter,ünitelerim tükenirse korkusu vardi..bu durum bana azap vermeye başlayınca destek almaya karar verdim
Doktorum depresyon geçirdiğimi soyledi.panik atak da vsrmis.Agir olmadığını soyledi.Ne zamandır keyifsizdim.ama bugün aşırı bir heyecan ,keyiflenme oldu."çıldırıyorum herhalde "dedim.Elim ayağım titredi..tahminimce gene atak gecirdim.bakalim yarın ne diyecek.

Haklısınız galiba.yalniz yaşadığım için endişelendim kendi adima..
bende depresif uçlu bipolar var. Evde bol bol vesvese yaparım direk depresyona girerim ama artik lackalastim mi bilmiyorum.benimkinin genetik geçmişi var.inanin depresyona girmek daha güzel en azından düzelirsiniz bipolarla iyi olsaniz bile kendinizo omur boyu salamazsiniz.bende bipolardan once ictim prozac genel olarak insanı cilgin yapıyor hiper aktif yapiyor cok kilo verdiriyor.fakat aniden bırakınca problem çıkarmıyor

Cok.gecmis olsun canim benim..

Doktorunuzla görüştükten sonra tekrar yazın lütfen sevgiler...

Doktorunuzla görüştükten sonra tekrar yazın lütfen sevgiler...
Merhabalar .Doktorumla gorustum.Bir kaç soru sordu.Normal bir süreçte olduğunu soyledi.Ilaclara alışma esnasında anksiyete durumu geçici birsüre ilerleyebiliyormuş. Normalmis..su an şikâyetlerim ortadan kalkti..cok sukur..

ilaç yerine terapiste gitmeni tavsiye ederim. ilacın bi işe yaradığını görmedim bağımlılık yapıyor. hem beyne hem mideye zarar. ben gittim terapiste çok faydasını gördüm. problemlerimden kurtuldum şükür

Ben de ilânlara karşıydım ama pskiyatrima çok güveniyorum bu konuda.tek başıma terapinin yeterli olmayacağını soyledi.Mecburen kullaniyorum

Ben de ilânlara karşıydım ama pskiyatrima çok güveniyorum bu konuda.tek başıma terapinin yeterli olmayacağını soyledi.Mecburen kullaniyorum
Psikiyatrlar terapi bilmezler genelde ve ilaçlı tedavi uygularlar. terapiyi psikologlar, psikolojik danışmanlardan terapi eğitimi alanlar yaparlar. Ülkemizde hastanedeki psikiyatrlar 10 -15 dakika dinleyip ilacı basarlar. Psikoterapide 50 dakika boyunca danışan dinlenir. Danışanı iyice tanıyıp öyle müdahale ederler terapistler.

Yalnis düşünüyorsunuz biliyorlar.Ama bir devlet hastanesi psikiyatrisi terapi yapmaz.pskiyatrlar reçete ile ilaç yazabilir bunun yanında psikoterapi de yapar.Ayrica bu konuda psikolog ve psikolojik danışmanlara da eğitim verir ki benim pskiyatrim gayet güzel terapi yapiyor.yaklasik 1 saatlik bir görüşme yapıyoruz.Gayet verimli geciyor.

benim bahsettiğim durum devlet hastanesi için geçerli. Hepsi olmasa da devlet hastanesindeki psikiyatrlar genelde terapi eğitimleri almamış oluyorlar. Bazıları almış olabilir tabi ki ama alsa bile devlet hastanesinde 15 dakika dinlemek zorunda günde onlarca hastaya baktıkları için terapi bilgisi 10 15 dakikada işe yaramaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…