- 23 Ocak 2015
- 415
- 280
-
- Konu Sahibi hanxixmsultan
dayanamıyorum... dayanamıyorum. ne olur dua edin bana. ölüyorum sanki... ya o ölsün ya ben... insan karısının gözünün içine baka baka söyleyebilir mi bunları.. der mi hiç ailece görüştüğümüz evli bi bayana.. der mi gülüşü çok hoşuma gidiyordu.. onunla olmak istedim der mi.. allahım yardım et nolur.. ölmek istiyorum artık..
dayanamıyorum... dayanamıyorum. ne olur dua edin bana. ölüyorum sanki... ya o ölsün ya ben... insan karısının gözünün içine baka baka söyleyebilir mi bunları.. der mi hiç ailece görüştüğümüz evli bi bayana.. der mi gülüşü çok hoşuma gidiyordu.. onunla olmak istedim der mi.. allahım yardım et nolur.. ölmek istiyorum artık..
Ben olsam dayanmazdım, hastalıksa hastalık, hastalığı arkasına alıp tüm sapkınlıklarını sergileyenler de çok. Sizdeki sabır muazzam, belki sizin yaptığınız doğrudur kim bilir. Ama ben olsam bir dakika dayanmazdım, biliyorum.
atağın ilk gününden bu yana 3 hafta 2gün oldu. git gide düzeliyor nerdeyse birşeyi kalmadı ama o iyileştikçe ben hastalanıyorum. bilemiyorum artık boşanmak istiyorum istemesine ama normalken öyle iyidir ki... ne istesem alır, gezdirir vs. sadece sinirlendiğinde ne yaptığını bilmiyordu. bi de bunları geçmişte yapmış. şimdi tövbe ettim bakmıyorum normalde sen de biliyorsun diyor. gerçekten en az 1 senedir gözünü haramdan sakındığına eminim ama canım yanıyor işte...Canim benim esin hasta kendini kontrol altina alamiyor sana söylemesi cok normal geliyor ona ,suan eger asiri derecede ise anlattiklari maniye de girmis olabilir .Ne yapabilirsin ; üzülme sinirlerini bozma , evlendiginde biliyormuydun hasta oldugunu gözlemleyebildin mi,yoksa senden sakladilarmi hastadir diye bunlar önemli seyler ona göre hareket ederdin.
Ama simdi birden bu hastalikla karsi karsiya kaldiysan kendini toparla öncelikle ölmek istemek isyan etmek fayda etmiyor önce sabirli ol ,cevrendeki insanlarda az cok onun hasta oldugunu ögrenecek zaten saklanamiyor bu hastalik ,onlarda ona göre hareket ediyorlar.Dua ediyorum ama imtahan dünyasindayiz ,ne yapabiliriz bosan sana diyemem onu ancak sen bilirsin ,dayanma gücün nereye kadar kendini kontrol et.Allah yardimcin olsun.Yazmak istedigin zaman buraya gel yaz ,elimden geldigi kadar sana geri yazarim,isterdim ki daha güzel bir konuda yazisalim ama ne yapalim ...
O söyledigi sözler atak aninda geliyor söylüyor atak gectimmi hali nasil devam ediyormu eger ediyorsa o ilaci hemen kesin ,doktoruyla da konusun en kisa yoldan.
atağın ilk gününden bu yana 3 hafta 2gün oldu. git gide düzeliyor nerdeyse birşeyi kalmadı ama o iyileştikçe ben hastalanıyorum. bilemiyorum artık boşanmak istiyorum istemesine ama normalken öyle iyidir ki... ne istesem alır, gezdirir vs. sadece sinirlendiğinde ne yaptığını bilmiyordu. bi de bunları geçmişte yapmış. şimdi tövbe ettim bakmıyorum normalde sen de biliyorsun diyor. gerçekten en az 1 senedir gözünü haramdan sakındığına eminim ama canım yanıyor işte...
bilmiyorum canım ya. aslında normalde gerçekten iyi birisi. hatta ben peygamber ahlakı var sende diyordum. dedesi de köyde anlatırmış peygamber gibi çocuk diye. her ihtiyaç sahibine yardım eder, dertleriyle dertlenir. şimdi ben kimsesiz kaldım. kimseye de diyemiyorum eşimin hastalığını. insanlar bilmiyor sapık der çıkarlar..Canim benim ataklar yapiyor öyle ,o ataklar olmadigi gectigi zaman dünya iyisi insanlar ,gecicek hepsi öyle düsün ,onun elinde degil ,bipolar hastalari cok iyi niyetli temiz düzgün insanlardir ve cok akillidirlar , ince ruhlu düsünceli olmalari bu hastaliktan daha fazla etkilenmelerine yol aciyor.
Sen kendine dikkat et ,sinirlerini bozma gecicegini düsün , o o ataklari yasarken kendiside zorlaniyordur kim bilir ic aleminde neler cekiyor.
Arkadaşlar herkese merhaba.Prozac isimli bi ilaç kullandım anksiyetem için ama kullanırken aşırı bi mutluluk özgüven konuşmadan duramama ki aşırı sessiz ve utangaç biriyim ben.bıraktım ama şimdide resmen dipteyim intihar denemem oldu arkadaşım engelledi.manik depresif olabilir miyim nasıl teşhis ediliyor korkmaya başladım artık.
ailemde bu hastalığa sahip olan kmse yok netten araştırdım genetik demişer hep anlayamıyorum pazartesine randevu aldım ama endişeliyimMerhaba winchesterr doktor kontrolünde başlamamış mıydın ilacına? Manik depresif durumları için gözlem yapılıyor bu durum değişikliğinle ilgili sen ve yakınlarının gözlerine bağlı olarak doktora anlatımlarınızla olmalı.Kişi eğer manik depresif ise duygularında değişim olur.Bu seninde bahsettiğin özgüven patlaması aşırı konuşkanlık enerjik hissetme gibi.Ve bir süre sonra depresif bir hale bürünebilirsin intihar nedeni olarakta bu enerjik hallerinden birden düşüş ve sanki bir daha olamayacakmış gibi endişelere bağlanır.Doktor kontrolünde ilacına başladın ise devam etmeni ve birden kesmemeni öneririm bunu doktorunda söyler zaten
ailemde bu hastalığa sahip olan kmse yok netten araştırdım genetik demişer hep anlayamıyorum pazartesine randevu aldım ama endişeliyim
çok teşekkür ederim fikirleriniz içinBir rahatsızlığın olması için ailenizde olması gerekmez ama şunu da söylemeliyim ki 7 kuşak öncesine dayanan rahatsızlık duymuştum bir yakınımdan.Endişenizi anlayabiliyorum doktor seçiminiz iyi olur umarım.Ama unutmayın en iyi doktor kendinizsiniz her zaman,yeter ki bir şeyleri isteyin,isteyelim.Yenemeyeceğimiz yada kontrol edemeyeceğimiz bir şey olamaz bence.O yüzden kendinizi özellikle gözlemleyin ve bu ne olursa olsun doktorunuz ve yakınlarınızla paylaşın..
Rica ederim bir nebzede olsa yardımcı olabiliyorsa birbirimize ne mutlu..çok teşekkür ederim fikirleriniz için
ailemde bu hastalığa sahip olan kmse yok netten araştırdım genetik demişer hep anlayamıyorum pazartesine randevu aldım ama endişeliyim
Doktorum bana da bu teşhisi koydu.. Üstüne gitti sen hiperaktifsin dedi. Günde 5 ilaç kullandım. Sonra gittim bir de bir ay açık psikiyatri de yattım şizofren belirtisi var diye.
Akıl hastalıkları benden sorulur.
o zıkkımı bende içtim. bende de aynı etkileri yaptı bıraktıktan sonra kilo filan almana sebep oluyor.Arkadaşlar herkese merhaba.Prozac isimli bi ilaç kullandım anksiyetem için ama kullanırken aşırı bi mutluluk özgüven konuşmadan duramama ki aşırı sessiz ve utangaç biriyim ben.bıraktım ama şimdide resmen dipteyim intihar denemem oldu arkadaşım engelledi.manik depresif olabilir miyim nasıl teşhis ediliyor korkmaya başladım artık.