Bipolar hastaları ve Yakınları (Manik Depresifler)

dayanamıyorum... dayanamıyorum. ne olur dua edin bana. ölüyorum sanki... ya o ölsün ya ben... insan karısının gözünün içine baka baka söyleyebilir mi bunları.. der mi hiç ailece görüştüğümüz evli bi bayana.. der mi gülüşü çok hoşuma gidiyordu.. onunla olmak istedim der mi.. allahım yardım et nolur.. ölmek istiyorum artık..

sadece fiziği düzgün seksi kadınlar hoşuna gidiyormuş şişmanlardan hiç hoşlanmıyormuş... ve işin ilginci beni de çok seviyormuş... bu mu sevigi

dayanamıyorum... dayanamıyorum. ne olur dua edin bana. ölüyorum sanki... ya o ölsün ya ben... insan karısının gözünün içine baka baka söyleyebilir mi bunları.. der mi hiç ailece görüştüğümüz evli bi bayana.. der mi gülüşü çok hoşuma gidiyordu.. onunla olmak istedim der mi.. allahım yardım et nolur.. ölmek istiyorum artık..

Ben olsam dayanmazdım, hastalıksa hastalık, hastalığı arkasına alıp tüm sapkınlıklarını sergileyenler de çok. Sizdeki sabır muazzam, belki sizin yaptığınız doğrudur kim bilir. Ama ben olsam bir dakika dayanmazdım, biliyorum.

Canim benim esin hasta kendini kontrol altina alamiyor sana söylemesi cok normal geliyor ona ,suan eger asiri derecede ise anlattiklari maniye de girmis olabilir .Ne yapabilirsin ; üzülme sinirlerini bozma , evlendiginde biliyormuydun hasta oldugunu gözlemleyebildin mi,yoksa senden sakladilarmi hastadir diye bunlar önemli seyler ona göre hareket ederdin.

Ama simdi birden bu hastalikla karsi karsiya kaldiysan kendini toparla öncelikle ölmek istemek isyan etmek fayda etmiyor önce sabirli ol ,cevrendeki insanlarda az cok onun hasta oldugunu ögrenecek zaten saklanamiyor bu hastalik ,onlarda ona göre hareket ediyorlar.Dua ediyorum ama imtahan dünyasindayiz ,ne yapabiliriz bosan sana diyemem onu ancak sen bilirsin ,dayanma gücün nereye kadar kendini kontrol et.Allah yardimcin olsun.Yazmak istedigin zaman buraya gel yaz ,elimden geldigi kadar sana geri yazarim,isterdim ki daha güzel bir konuda yazisalim ama ne yapalim ...

O söyledigi sözler atak aninda geliyor söylüyor atak gectimmi hali nasil devam ediyormu eger ediyorsa o ilaci hemen kesin ,doktoruyla da konusun en kisa yoldan.

Ben olsam dayanmazdım, hastalıksa hastalık, hastalığı arkasına alıp tüm sapkınlıklarını sergileyenler de çok. Sizdeki sabır muazzam, belki sizin yaptığınız doğrudur kim bilir. Ama ben olsam bir dakika dayanmazdım, biliyorum.

Bende senin gibi düsünüyordum fakat yapilan mr ler beyin kontrollerinden sonra bu hastalarin beyin kimyalarindaki bozukluklar ve neorotransmitter denilen bölgenin iyi calisamamasi halinde ataklari hareketlendiriyor ,yani hasta o an hastaliginin farkinda bile degil.Cok zor bir hastalik.Hasta yaptiklarinin farkinda degil, en cok yakininda olanlar etkileniyor .

Canim benim esin hasta kendini kontrol altina alamiyor sana söylemesi cok normal geliyor ona ,suan eger asiri derecede ise anlattiklari maniye de girmis olabilir .Ne yapabilirsin ; üzülme sinirlerini bozma , evlendiginde biliyormuydun hasta oldugunu gözlemleyebildin mi,yoksa senden sakladilarmi hastadir diye bunlar önemli seyler ona göre hareket ederdin.

Ama simdi birden bu hastalikla karsi karsiya kaldiysan kendini toparla öncelikle ölmek istemek isyan etmek fayda etmiyor önce sabirli ol ,cevrendeki insanlarda az cok onun hasta oldugunu ögrenecek zaten saklanamiyor bu hastalik ,onlarda ona göre hareket ediyorlar.Dua ediyorum ama imtahan dünyasindayiz ,ne yapabiliriz bosan sana diyemem onu ancak sen bilirsin ,dayanma gücün nereye kadar kendini kontrol et.Allah yardimcin olsun.Yazmak istedigin zaman buraya gel yaz ,elimden geldigi kadar sana geri yazarim,isterdim ki daha güzel bir konuda yazisalim ama ne yapalim ...

O söyledigi sözler atak aninda geliyor söylüyor atak gectimmi hali nasil devam ediyormu eger ediyorsa o ilaci hemen kesin ,doktoruyla da konusun en kisa yoldan.
atağın ilk gününden bu yana 3 hafta 2gün oldu. git gide düzeliyor nerdeyse birşeyi kalmadı ama o iyileştikçe ben hastalanıyorum. bilemiyorum artık boşanmak istiyorum istemesine ama normalken öyle iyidir ki... ne istesem alır, gezdirir vs. sadece sinirlendiğinde ne yaptığını bilmiyordu. bi de bunları geçmişte yapmış. şimdi tövbe ettim bakmıyorum normalde sen de biliyorsun diyor. gerçekten en az 1 senedir gözünü haramdan sakındığına eminim ama canım yanıyor işte...

atağın ilk gününden bu yana 3 hafta 2gün oldu. git gide düzeliyor nerdeyse birşeyi kalmadı ama o iyileştikçe ben hastalanıyorum. bilemiyorum artık boşanmak istiyorum istemesine ama normalken öyle iyidir ki... ne istesem alır, gezdirir vs. sadece sinirlendiğinde ne yaptığını bilmiyordu. bi de bunları geçmişte yapmış. şimdi tövbe ettim bakmıyorum normalde sen de biliyorsun diyor. gerçekten en az 1 senedir gözünü haramdan sakındığına eminim ama canım yanıyor işte...

Canim benim ataklar yapiyor öyle ,o ataklar olmadigi gectigi zaman dünya iyisi insanlar ,gecicek hepsi öyle düsün ,onun elinde degil ,bipolar hastalari cok iyi niyetli temiz düzgün insanlardir ve cok akillidirlar , ince ruhlu düsünceli olmalari bu hastaliktan daha fazla etkilenmelerine yol aciyor.

Sen kendine dikkat et ,sinirlerini bozma gecicegini düsün , o o ataklari yasarken kendiside zorlaniyordur kim bilir ic aleminde neler cekiyor.

Canim benim ataklar yapiyor öyle ,o ataklar olmadigi gectigi zaman dünya iyisi insanlar ,gecicek hepsi öyle düsün ,onun elinde degil ,bipolar hastalari cok iyi niyetli temiz düzgün insanlardir ve cok akillidirlar , ince ruhlu düsünceli olmalari bu hastaliktan daha fazla etkilenmelerine yol aciyor.

Sen kendine dikkat et ,sinirlerini bozma gecicegini düsün , o o ataklari yasarken kendiside zorlaniyordur kim bilir ic aleminde neler cekiyor.
bilmiyorum canım ya. aslında normalde gerçekten iyi birisi. hatta ben peygamber ahlakı var sende diyordum. dedesi de köyde anlatırmış peygamber gibi çocuk diye. her ihtiyaç sahibine yardım eder, dertleriyle dertlenir. şimdi ben kimsesiz kaldım. kimseye de diyemiyorum eşimin hastalığını. insanlar bilmiyor sapık der çıkarlar..

Merhaba arkadaşlar son yazılanları elimden geldiğince okumaya çalıştım. Yurt dışında yapılan araştırmalarda birçok psikolojik rahatsızlığın nedeninin bakterilerden dolayı beyne etsinin olduğu sonucuna varılmış ve bununla birlikte yeni yeni Türkiyede de yapılmaya başlanan GAPS diyetine bakmanızı öneririm.Birkaç doktor tanıdığımızla da paylaştık ve 1 ay belki daha fazla süredir uygulayanlardan gerçekten olumlu duyumlar aldık...

merhabalar bende 4 sene önce bipolar duygu durum bozukluğu yaşamış ve bunu acı yaşamış kişilerden biriyim ben ilk önce panikatak ve ağır depresyon tedavisi gördüm malesef bir doktorun yanlış antidepresan dozuyla olay bipolara döndü o kadar yüksek dozda ilaç kullandırdıki fazla mutluluk hormonundan sonra kendimi inanılmaz güçlü özel farklı daha başka boyutlarda hissetmeye başladım bir gece kulağımda bazı sesler duyarak evden çıkıp gittim malesef kendimi denize attım 250 metre açıkta sahil güvenlik gece beni bulup çıkarmış sonra gözümü hastanede açtım ama hiç o kadar korktugumu hatırlamıyorum çünkü ailem yok tanıdıgım yok çok kötüydü neyse polisler benim adresimi zorla alıp eve götürdüler ailem şok olmuş sonra karakola götürdüler hepimizi ifadeleri alındı tekrar eve geldik ve acile kaldırmışlar tekrar tabi zorla küfretmediğim saldırmadıgım kimse kalmamış ben izmirde yaşıyorum önce egeye götürmüşler ama araştırılan tüm hastanelerdeki doktorlar manisa ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde daha çabuk iyileşeceğimi söylemişler ve yatırmış bizimkiler 3 hafta kaldım ağlaya zırlaya yalvardım beni çıkarın diye ama ailem sabretti şükür beni dinlemediler çıktıktan sonra baktım ki tek ilaçla olmuyor iyi bir doktor bulmak için internette hergün doktor araştırdım en sonunda egede doktorumu buldum ve allaha şükür terapilerle kendime güvenim sağlığım yerine geldi 4 yıldır hiç atak geçirmedim evet düzenli ilaç kullanımı önemli terapi çok önemli altta yatan sebepler bulunuyor kendine inanmak ve iyileşmek önemli ilaçların zararını gidermek için yılda 2 kez kan testi yaptırın bol su için bol güneş bol mutluluk herşeyin ilacı bence ve ailevi destek asla bipolar hastası bir insanı suçlamayın çünkü o hayatın darbesini zaten çoktan yemiştir çok kırılgan ve evet gerçekten zeki ince düşünen insanlarda çok fazla görülüyor matah bişey deil zekanın fazla olması oda zarar çünkü yanlış yerlere kullanıyor insan umarım faydam dokunur azda olsa iyi doktor iyi insan sizi insan yerine koyan hekim herşey demektir!!!

Arkadaşlar herkese merhaba.Prozac isimli bi ilaç kullandım anksiyetem için ama kullanırken aşırı bi mutluluk özgüven konuşmadan duramama ki aşırı sessiz ve utangaç biriyim ben.bıraktım ama şimdide resmen dipteyim intihar denemem oldu arkadaşım engelledi.manik depresif olabilir miyim nasıl teşhis ediliyor korkmaya başladım artık.

Arkadaşlar herkese merhaba.Prozac isimli bi ilaç kullandım anksiyetem için ama kullanırken aşırı bi mutluluk özgüven konuşmadan duramama ki aşırı sessiz ve utangaç biriyim ben.bıraktım ama şimdide resmen dipteyim intihar denemem oldu arkadaşım engelledi.manik depresif olabilir miyim nasıl teşhis ediliyor korkmaya başladım artık.

Merhaba winchesterr doktor kontrolünde başlamamış mıydın ilacına? Manik depresif durumları için gözlem yapılıyor bu durum değişikliğinle ilgili sen ve yakınlarının gözlerine bağlı olarak doktora anlatımlarınızla olmalı.Kişi eğer manik depresif ise duygularında değişim olur.Bu seninde bahsettiğin özgüven patlaması aşırı konuşkanlık enerjik hissetme gibi.Ve bir süre sonra depresif bir hale bürünebilirsin intihar nedeni olarakta bu enerjik hallerinden birden düşüş ve sanki bir daha olamayacakmış gibi endişelere bağlanır.Doktor kontrolünde ilacına başladın ise devam etmeni ve birden kesmemeni öneririm bunu doktorunda söyler zaten

Merhaba winchesterr doktor kontrolünde başlamamış mıydın ilacına? Manik depresif durumları için gözlem yapılıyor bu durum değişikliğinle ilgili sen ve yakınlarının gözlerine bağlı olarak doktora anlatımlarınızla olmalı.Kişi eğer manik depresif ise duygularında değişim olur.Bu seninde bahsettiğin özgüven patlaması aşırı konuşkanlık enerjik hissetme gibi.Ve bir süre sonra depresif bir hale bürünebilirsin intihar nedeni olarakta bu enerjik hallerinden birden düşüş ve sanki bir daha olamayacakmış gibi endişelere bağlanır.Doktor kontrolünde ilacına başladın ise devam etmeni ve birden kesmemeni öneririm bunu doktorunda söyler zaten
ailemde bu hastalığa sahip olan kmse yok netten araştırdım genetik demişer hep anlayamıyorum pazartesine randevu aldım ama endişeliyim

ailemde bu hastalığa sahip olan kmse yok netten araştırdım genetik demişer hep anlayamıyorum pazartesine randevu aldım ama endişeliyim

Bir rahatsızlığın olması için ailenizde olması gerekmez ama şunu da söylemeliyim ki 7 kuşak öncesine dayanan rahatsızlık duymuştum bir yakınımdan.Endişenizi anlayabiliyorum doktor seçiminiz iyi olur umarım.Ama unutmayın en iyi doktor kendinizsiniz her zaman,yeter ki bir şeyleri isteyin,isteyelim.Yenemeyeceğimiz yada kontrol edemeyeceğimiz bir şey olamaz bence.O yüzden kendinizi özellikle gözlemleyin ve bu ne olursa olsun doktorunuz ve yakınlarınızla paylaşın..

Bir rahatsızlığın olması için ailenizde olması gerekmez ama şunu da söylemeliyim ki 7 kuşak öncesine dayanan rahatsızlık duymuştum bir yakınımdan.Endişenizi anlayabiliyorum doktor seçiminiz iyi olur umarım.Ama unutmayın en iyi doktor kendinizsiniz her zaman,yeter ki bir şeyleri isteyin,isteyelim.Yenemeyeceğimiz yada kontrol edemeyeceğimiz bir şey olamaz bence.O yüzden kendinizi özellikle gözlemleyin ve bu ne olursa olsun doktorunuz ve yakınlarınızla paylaşın..
çok teşekkür ederim fikirleriniz için

Doktorum bana da bu teşhisi koydu.. Üstüne gitti sen hiperaktifsin dedi. Günde 5 ilaç kullandım. Sonra gittim bir de bir ay açık psikiyatri de yattım şizofren belirtisi var diye.

Akıl hastalıkları benden sorulur.:KK14:

Bipolar olsan kendin anlamazsın ki. Atak geçirirsin. Çok ciddi rahatsızlık.
Bu sayfalarda yazılanlara da bakarsan delirmiş gibi bir hale gelip hastaneye yatırıldıktan sonra kendilerine geliyorlar.
Antidepresan kullanan tanıdıklarımın kimi ruhsuz gezerdi kimi de çok şen şakrak olurdu. Bunlar değişebilir. Seninki depresyon ve anksiyete olsa gerek.
Depresyona girdin demek ki. Bu yüzden de duygu değişimlerin yoğun oldu. Benim de öyle olmuştu.
Doktorun ne diyecek bakalım..

Doktorum bana da bu teşhisi koydu.. Üstüne gitti sen hiperaktifsin dedi. Günde 5 ilaç kullandım. Sonra gittim bir de bir ay açık psikiyatri de yattım şizofren belirtisi var diye.

Akıl hastalıkları benden sorulur.:KK14:

=( geçmiş olsun. Sonuç ne oldu? Şizofreni var mıymış yoksa bipolar mısın? Psikoz durumları iki hastalıkta da yaşanıyor çünkü. Tanı ne oldu sonuç olarak?

o zıkkımı bende içtim. bende de aynı etkileri yaptı bıraktıktan sonra kilo filan almana sebep oluyor.
bunun harici bende 2 sene bipolar tedavisi gördüm.bende normal düzeyde sanırım etkileri kalkınca hastalıkta kalkıyor.daha doğrusu yaşayabileceğin düzeye iniyor.en sağlıklısı bu sanırım yoksa ömür boyu ilaç içip onların beni idion yada şeker kalp tansiyon obezite yapmasını istemezdim. şu sıralar geçmişte ne kadar hormon ve antipsikotik ilaç içtiysem hepsinin yan etkisi bol ödemli şişmanlığı yaşıorum.eşimin dengesizliği şu sıralar bu hastalığımı körüklemeye başladı. üzüntülü bir şarkı çalınca sanki yedi çocuğu toptan ölmüş anne gibi ağlayasım.hareketli şarkı çalınca da tekrar düğün yapıyormuş gibi dans edesim geliyor.zaten odaklanmam ve okuduğumun aklımda kalması,manik depresiflik ve onu iyileştiren ilaçlar sayesinde tarihe karıştı kitap okumaktan nefret ediyorum. çünkü aklımda yarım yamalak kalıyor.kesinlikle geçmiyorda eğer eşim beni çıldırtmazsa bu düzeyde idare ediyorum.onun harici bende çok ağlama ve ayağı kırık köpek gibi gezme etkisi veriyor.bu sıralar beni ağlattığı için eşim ağlatsa bile beni sanki annesinin dövdüğü çocuk gibi onun teselli etmesini istiyorum.

X