Bipolar hastaları ve Yakınları (Manik Depresifler)

delimorbulut yazın tedaviye başlamışlardı, ama hastane eski doktoru gönderip de yenisi geldiğinde tedavi hevesim kırıldı, sekteye uğramış hissedip bırakmıştım. Aylardır ilaç kullanmıyorum üstelik tedaviyi de yarıda kestim. Sanırım o yüzden hastalığım ilerlemiş durumda.

İki yıl önce okuldaki kurumdan ücretsiz olarak psikoterapi alıyordum dr. psikologdan. Kendisine neredeyse bir yıl kadar uzun bir süre devam etmiştim. O zamanlar da terapilerin işe yaramadığını, benim düzelmem için ilaç tedavisinin şart olduğunu söyleyerek sürekli psikiyatriye yönlendirirdi beni fakat ilaçların yan etkisinden dolayı iki gün kullanıp bırakırdım. Sonra, ilaç kullanmayacaksan benimle görüşmeye gelmenin faydası yok dediğinde alınıp gitmeyi bırakmıştım.

Bir kaç gün önce, iki yıl sonra ilk defa olarak kendisiyle görüşmeye gittim. Çünkü beni en uzun süre gözlemleyen, hayatımı en iyi bilen, beni en çok tanıyan insan ve de doktor kendisiydi, bunu göz ardı etmemeliydim, ben geleceğe dair kaygılarım için gittim, çünkü okulu bırakmayı düşünüyordum, bu süreçte ne yapabilirim diye sormaya gittim. Fakat o daha çok hastalığımla ilgilendi ve beni daha kötüye gitmiş gördüğünü söyledi. Geleceğe dair tek önerim bir psikiyatrla tedaviye başlaman dedi. Görüşme bitmek üzereyken ona "Size görüşmeye geldiğim zamanlarda da bana hangi teşhisi koyduğunuzu hiçbir zaman söylememiştiniz" dedim "Şimdi söyleyebilir misiniz? Benim hastalığım ne?" dedim.

Söylediği şeye inanmakta güçlük çekiyorum, inanamıyorum, bu kelime hala kulaklarımda çınlıyor ve anlamını unutuyorum, bir kabus gibi beynimde dolanıp duruyor.

Benimle konuşan hayaletler görmeyi istemiyorsam bir an önce bir ilaca başlamak zorundayım. Bütünlemeler geçsin doktora gidicem.

hatta bipolar için özel klinik bile duymuştum ben ama ismini unuttum. ama genel olarak psikiyatri bölümü de bu hastalıktan anlıyor zaten öyle değil mi

Eşimle evlenmeden önce ağır bir depresyon geçirdim.psikiyatri detavileri felan.o dönemde eşimle oturup konuşuyor sariliyorduk.sonra telefonum çalıyordu bi bakiyordum arayan o.halbuki yanımda değilmiş.biz daha şimdi oturuyorduk hayal miydi o diyordum..oyle şeyler ışte.insan anlamlandiramiyor.

canım o kadar sıkılıyor ki kknın sohbet bölümü var mı acaba diye bakınacaktım az önce her şey gibi onu da unuttum.
ders desen asla çalışamıyorum zaten, kitap okumak imkansız, internette gezinmek gibi eylemler kolay ve hafif geldiği için sadece böyle eylemleri gerçekleştirebiliyorum bu aralar.

off o kadar sıkıcı ki..

Şimdi baktım sohbet gibi bir bölüm yok kkda. İyice saçmalıyorum ya. Bu konuyu da gereksiz ve ilgisiz şeylerle işgal ettim.

Tabi anlar herhalde.ızmirdeysen ege universitesinde affektif hastalıklar diye bölüm varmış.sadece bu tür hastalara bakıyor ii bir yer olduğu söyleniyor.

Ya bende aynı durumdayım bulasiklar çamaşırlar birikiyor.yikasam katlayamiyorum.örgü oruyorum sipariş olarak kac gündür bitiremiyorum.kızımın doğum gününe iki hafta var hiçbir hazırlık yok.

Canım oyle düşünme gereksiz birşey yazdığını düşünmüyorum.kac yasindasin sen merak ettim muhtemelen yakınız yaş olarak.

kızlar nasılsınız neler yapıyorsunuz ben bu ara gene cok bunaldım sımdı sehır falan degıstırıp bıseyler yapmayı dusunuyorum yoksa sankı aglama krızlerıne gırıcekmısım gıbı hıssedıyorum.. sacma sacma bı cok enerjıgım bı cok mutsuz

kızlar nasılsınız neler yapıyorsunuz ben bu ara gene cok bunaldım sımdı sehır falan degıstırıp bıseyler yapmayı dusunuyorum yoksa sankı aglama krızlerıne gırıcekmısım gıbı hıssedıyorum.. sacma sacma bı cok enerjıgım bı cok mutsuz

çok enerjik olabilenlere öyle imreniyorum ki.. ben çok bitkin, yorgunum. çok enerjikken bunun değerini bil, değerlendir.

kızlar 3 hafta önce dr eşime zprexa verdi. bugün kontrole gitti ozaprin vermiş. hangisi daha ağır. sanki ozaprinin daha fazla yan etkisi var. fikri olan varsa buradan paylaşırsa sevinirim

sanki diğer ilaç daha iyiydi. kafayı yemiş gibi. su cinsel istek olayı beni deli ediyor. önüne gelene bakmaya başladı. yetmezmiş gibi bana anlatıyor. onların göbekleri küçücük falan... ben doğum yaptım spor da yapıyorum. çıldırmamak için kendimi zor tutuyorum. hastalık diyorum ama insanın eşinin yüzüne baka baka başka kadınları anlatması beğendiğini söylemesi... nasıl dayanıcam ben ya... hergün gözyaşı... hergün kalbime bıçaklar saplıyor resmen...

sanki diğer ilaç daha iyiydi. kafayı yemiş gibi. su cinsel istek olayı beni deli ediyor. önüne gelene bakmaya başladı. yetmezmiş gibi bana anlatıyor. onların göbekleri küçücük falan... ben doğum yaptım spor da yapıyorum. çıldırmamak için kendimi zor tutuyorum. hastalık diyorum ama insanın eşinin yüzüne baka baka başka kadınları anlatması beğendiğini söylemesi... nasıl dayanıcam ben ya... hergün gözyaşı... hergün kalbime bıçaklar saplıyor resmen...

Ona buna bakip gelip sana anlatmasi ilacin yan etkileri ,ilaci degistirmelisiniz daha fazla yeni ilaci almasina müsade etme ,doktoruna gittigi zaman sende git buraya yazdiklarini ona anlat belliki hareketlerini düsüncelerini yatistiricak ilaca ihtiyaci var bazen 3 lü kombine ilac kullanmak zorunda kaliyorlar ,doktorla konus .Canim benim cok zor ama ne yapabilirsin ,mani dönemi atlattiysa eger daha beter biliyorsundur.

Senin yapicagin ona kulak verme dinleme isine bakmaya calis ,kendinden emin ol onun sana birseyler anlattipta psikolojini bozmasina müsade etme ,bunu yapabilirsin ...durmak bilmez konusma istekleri ancak ilaclarla bastirilabiliyor zaten sen saglikli bir insan olarak kendine daha fazla dikkat etmelisin.

X