Bipolar hastaları ve Yakınları (Manik Depresifler)

ilerlerse şizofrene çevirir diye okumuştum bi yerde ama uzun zamandır izlenen bipolar şizofreni olma ihtimali çok düşükmüş bipolar yakının mı var

Yatacaktim ancak yer yoktu.. Ben aydinlaniyordum. Muhteşemdir kargaya donustum mesela bu dünyadaki nazi boyutları gördüm daha sonra hizlica herkese anlattim.. Ama kimse inanmadi artik bende neye inanacagimi bilmiyorum.. İçim bosaliyor hiçbirşey bilmiyorum ve umrum degil

EŞİM ATAK ZAMANINDA BİZLER ŞEYTAN OLARAK GÖRÜYORMUŞ ben allahın sevgili kuluyum diyor sizi kurtarmaya geldim diyor kuran okuyor namz kılıyor dine aşırı derecede yöneliyor 2 kere yattı hastaneye senin gördüğün şeylerdemi böyle

Çiğlik atiyorum bi kaac ay öncede kam olduğumu düşünüyordum. Eşiniz kendisini sizden ustun görmüyor yani bende ustun gormuyordum doğuştan gelen bir yeti sadece.. Simdi evdeyim birşey görmedim .sadece bu dünyada işaretler var ama artik ilgilenmiyorum.. Herkes birşey söylüyor.. Bence Eşiniz hastalandiginda kafasini tutun ve gözlerinin içine bakin.. Eğer özel bi insanda bile size yardim edemez. bu şekilde kam olmak çok zor bir iştir.. Gözlerinin içine bakin o iyi geliyor ve konusmayin çok fazla çok sinir bozucu oluyor. Çünkü bilinci acik sadece herşeyi sizden iyi algiliyor ışık mesela.. Sarı isik kullanmayın evinizde. Mor rengi hayatına çok fazla sokmayın boyut değiştirir çünkü mor renk güneşin kontrastı ve herkes algılayamaz. Eşiniz için üzüldüm.. Geçmiş olsun

Son düzenleme:

canım sen doktora ne zaman gittin ihmal etme sakın bence yarın hemen git sanırım sen manidesin

Randuvum 25 önde bakın ben hastalıgımı kabul ediyorum sadece hastalık demiyorum. Zaten cezalandırılmış olabilirim artık kam olmaya bilirim. Şamanizm de de var bu durum esinize yardım edin çok üzüldüm. Bence bu durumu kabullenip daha az iyilik edebilir bende çok takintiliydim herkese yardim etmeye calisiyordum
Isık herşey gerçekten bu dünya boyle bi dünya.. Ama geldiysek bu dünyaya bi şekilde dayanisma içinde yasamaliyiz. Umarim eski enerjimi bulurum ve okulunu bitirir yönetmen olurum. İnsanlara film ceker o şekilde yasamlarina dokunurum.
Önceden insanlara söyleyecek çok sözüm vardi ancak simdi kendime bile diyecek sözüm yok.

Merhaba benimde erkek arkadaşım bikaç yıl önce bipolar teşhisi konmuş ve tedavisine devam etmekteydi yalnız artık yaptıklarına anlam veremiorm paikolojimi alt üst etti bir gün benden hır çıkarrak ayrılıyor ertesi gün hiçbirşey yokmuş gibi
davranıp aşkımdan ölüyor en son yaptığına ise artık şoklardayım benden ayrıldı ve çok geçmeden biriyle sözlendiğini duydum nasıl oluyorda daha çok kısa zaman önce bana aşık olduğunu söyleyen insan bunu yapıyor

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben bir bipolarım.tam 7 sene önce kondu bu teşhiş.sıradan bir panik atak hastasıydım ilaç terapi derken iyileştim hayat normal güzel derken birgün yine atak geçiriyorum sanarak başlayan bir kabus ve tam 1.5 yıl sürdü.ben depresif tarafındaydım çok acı çekiyordum intihar düşünceleri hergün gözyaşı nezaman iyileşeceğim iyileşekmiyim.................diğer taraftanda mükemmeliyetçilik okb de vardı..
doktorum çok iyiydi ama verdiği hiç bir ilaç fayda etmiyordu ben gün geçtikçe kötüleşiyordum.başka doktorlarada götürdü ailem beni.ama oda olmadı fayda yok ,tekrar kendi doktoruma götürdüler tekrar yeni ilaçlar olmuyordu olmuyordu olmuyordu.
en sonunda ekt yaptılar iyileşmeye başladım.tam 7 yıl oldu ve 7 yıldırda ilaç kullanıyorum hiç ara vermeden bırakmadan.hiç bir zaman iyi oldum ben artık ilaç içmemeliyim demedim.doktorum içeceksin dedi ve halen içiyorum.
bu böyle ne kadar devam eder bilmiyorum ama bu hastalığın 2 ucuda çok kötü.yaşayanlara allah şifa ve sabır versin

tekrar doktoruna gidip bi değerlendirmeden geçmeli bence.genelde bi öyle bi böyle olurlar bu hastalıkla yaşayan insanlar ama artık ilaçlar çok fayda görüyor insanlar.kendisi bu durumun farkındamı acaba değilse ona göre herşey normaldir.doktora beraber gidin sen onda ne gibi anormallikler olduğunu anlat tedavide hasta yakınlarının görüşleride önem taşır.

Benim Babam senelerdir bu hastalıkla savaşıyor. Biz de artık bitmiş ddurumdayız. Özellikle mani bitip depresyon döneminde perişan oluyoruz. Benim bir sorum olcak sizlere. Babamın hastalığı ki birçok kişide de aynısı oluyor mevsim değişikliklerinde daha çok kendini gösteriyor. Şu an da hafif bir hastalık seziyoruz. Belki de bize öyle geliyor ama ilaçlarını kullanıyor ( lityum) acaba ilaç kullandığı halde atak geçirebilir mi?

ilaçların amacı hastalığı kontrol altına almak değilmi?evet mevsim geçişleri sıkıntılı olur ama sizce kullandığı ilaç hastalığını kontrol altına alıyormu bi değerlendirin ve doktor kontrollerini asla ihmal etmeyin derim ben.allah şifa versinbabanada sizede sabır versin

Evet aslında 3 senedir tekrarlamadı. İlacını düzenli alıyor annemin kontrolü altında. İş değişikliği oldu bu yüzden hareketliliği başladı. Biz de haliyle telaşlandık. Erkenden doktora gitmeli. Çok teşekkürler cevabınız için.

MERHABA benim eşim bipolar 10 yıldır biz boşanıyoruz bugün mahkeme vardı eşim gelmedi bu yüzden ertelendi ...7 yaşında kızım var babanız kaç yaşında eşim 31 yaşında siz bipolar kızı olarak nasıl etkilendiniz bu durumdan ....eşim ilaçları düzenli kullanmıyor 2 kere hastaneye yattı şok tadavisi oldu ...babanız hastaneye yattımı ... eşiminkide mevsim geçişlerinde oluyor daha çok özellikle nisan mayıs ayında ....hastaneden çıkalı 5 ay oldu şimdi iyiymiş ben ayrılmak istemiyorum diyormuş .....babanız çalışabiliyormu ....atak zamanında neler yapıyor ..ben kızımın ruh sağlığı için boşanma kararı aldım...

merhaba eşim bipolar 10 yıldır eşim her iki ucuda yaşıyor ..7 ay önce atak geçirdi 2 ay hastanede yattı şok tedaviside oldu ....eşim ilaçları düzenli kullanmıyor siz atak zamanında neler yaşıyorsunuz...eşim bizi şeytan olarak görüyormuş devamlı absest alıyor namaz kılıyor ben allahın sevgili kuluyum sizi kurtarmaya geldim diyor dine aşırı derecede yöneldi şüphe donuk boş bakma var ben boşanma kararı aldım bugün mahkemem vardı ertelendi ...şok tedavisi fayda sağladımı ....en son atağını ne zaman geçirdin ...7 yaşında kızım var

bu hastalık yaşayanada yanındakilerede çok zor.hasta kişi bide farkında değilse dahada zor oluyor.şok tedaviside kişiye göre aslında.doktor karar veriyor kaç seans olacak ne ilaç kullanacak her seans faydalı oluyormu hasta iyi alabiliyormu yani derin uzun bi hastalık bu.ekt sonrasıda önemli ben 1 yıl terapi gördüm düzenli, ilaçları hiç bırakmadım.iyi doktor olmalı hasta güvenmeli yakınları güvenmeli.ufak bir değişiklik hissettiğimde kendimde yada ailem bende hissederse vakit kaybetmeden doktordayım ben.ilaç ayarlamaları yada ek ilaç gerekebilir.hastanın yanındada eşi annesi v.s kimle yaşıyorsa oda doktora beraber girmeli hastaylaki gördüğü değişiklikleri anlatabilsin.bu hastalıkta 3 ayak var bana göre.aile-doktor ve ilaçlar.ben hiç ilaca ara vermedim.sizde en kısa sürede tekrar doktorunuza gitmelisiniz fazla doktor değişmemekte gerek.Allah yardımcınız olsun

çok zor gerçekten bana dahada zor ...şok tedavisi 7 seans uygulandı 3 den itibaren iyi gelmeye başladı sonra ilaç tedavisine başlandı oda yan etki yaptı kusma ...böyle yazıcam artık delirtti resmen ...ilaçları değiştirmiş doktor...eşim ilaçları düzenli kullanmıyor ve hasta olduğunu hiç anlamıyor biz farkediyoruz söylüyoruz benim birşeyim yok diyor ...sizede geçmiş olsun

bu tür hastaların evli olması,hasta biriyle evli olmakta zor anlıyorum.sanırım iyi olunca bırakıyor ilaçları sonrada hastalanıyor farkında değil.ömür hastalıkla geçiyor kimbilir neler kaçırıyoruz hasta iken.

eşimi babası doktora götürmüş benim haberim yok tabi doktor evlimi demiş evet deyince çok büyük hata etmişsiniz bu hastalık evliliğin yükünü kaldıramaz demiş.....iyiykende hastaykende ancak ben ilaçları elile içiricem öyle içecek yoksa umursamıyor ...kaç yaşındasınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…