Bipolar hastaları ve Yakınları (Manik Depresifler)

bende 36 yaşındayım ve nişanlıyım.bu sene evleneceğim.benimde kendimce kaygılarım oluyor.yine depresif ağır bir atak geçirsem eşim ne kadar yardımcı olabilir ne kadar anlayışlı olabilir diye.hasta olduğumu biliyor bide üstüne çocuk istiyorki asla ama asla ben istemiyorum.şimdi iyiyim ama ataklarda annem kardeşlerim çok yardımcı oldu.sizede allah yardım etsin resmen bakım isteyen bi eşiniz var.evlenmeden önce anlatılmalı karşı tarafa ben hastayım hastalığım bu diye ciddi bir durum.bak sendede bi çocuk eş hasta durumun zor gerçekten

Babam 55 yaşında. Şu ana kadar 7-8 kere atağı olmuştur. Zaten her atakta hastanede yatıp şok tedavisi gördü çoğunda. Hastalığı reddettiği için hep yaka paça adam tutup yatırdık. Babam her atağında anneme düşman olup çok para harcamaya başlıyor. Hep annemi kötülüyor. Babamda düzenli kullanır ama biz içiyor sanarken bırakıyormuş. Ben mani li bir babanın kızı olarak her hastalığında inanın perişan oluyorum. Özellikle mani bitip depresyona döndüğünde onun o hali perişanlık. Kardeşim dayanamadı. 2 sene önce çok ağır depresyon geçirdi daha 20 yaşında. Ama ne olursa olsun babamdır hep yanındayım. 6 yıldır evliyim uzak şehirdeyim. Şöyle düşünüyorum bu bizim kaderimiz. Daha ne hastalıklar var. Çok şükür buna bile. Çok uzun yazdım kusuruma bakmayın çok doluyum. Çalışma konusuna gelince şu an çalışıyor ama atak gelmiş gibi. Etrafındaklere küfürler ediyormuş ki ağzına almaz. Zaten hastaneye yatıp çıkınca çalışması imkansız

babanıza üzüldüm rabbim tüm hastalarına şifa versin ..eşimde son atağında bana taktı kafayı herkes iyi selisya kötü bana şunu dedi bunu yaptı diye annesine anlatıyormuş baya düşman gibi gördü ..manidede depresyondada dine çok yöneliyor bizi şeytan olarak gördüğünü söylüyor devamlı okuyor çıkarmak için 15 defa abdest alıyor gece kaılkıp 2 de namaz kılıyor ben allahın sevdslı kuluyum sizi kurtarmaya geldim diyor sol elinle bişey ver yemiyor sol şeytandandır diyor yaptığım yemekleri okuyup yiyiyor ahireti düşünüyor vs vs ...budurum beni korkutuyor kızıma bana bişey yaparmı diye ...kızıma lailaheillallah demezsen seninle oynamam diyor çocuğu zorla söylettiriyor...eşim ilaçları bi içiyor bi içmiyor yada mg düşürüyor ..ben onun peşinden koşmaktan çok yoruldum ben mücadele edreken onun çabalamaması beni soğuttu artık ....rehber öğretmeniyle konuştum kızınız boşansanda etkilenecek evli kalsada etkilenecek çünkü sağlıklı evlilik değil anlattıklarınız dedi ...eşimde şiddet yok aldatma küfür sigara bile içmez ....ama çalışmıyor hastaolmadığındada çalışmıyor sabah gidiyor öğlen geliyor sıcak yoruldum zor geldi diye .....anneniz boşanmayı düşündümü ..siz bipolar kızı olarak annenize babanızdan ayrılmasını söyledinizmi yada böyle olsaydı kızarmıydınız ...uzun uzun yazın dertleşelim

merhaba evleneceksiniz hayırlı olsun ...siz nişamlınıza anlatmışsınız ne güzel .ben bilmiyordum hasta olduğunu evlendikten sonra öğrandim hamileyken ...kabul ettim ilaçlarını düzenli kullanırsan ömür boyu yanındayım dedim ...8 yıldır hep ben uğraştım eşim hep ilaçları bıraktı ....atak zamanlarında neler yaşadığımı tahmin edersiniz ....eşim atak geçirdiği zaman 20 yaşındaydım okadar çok korktumki kalbimin atışından uyuyamadım ..sanki kocamdeğilde çocuğum gibi oldu devamlı gözetim altında o yorulmasın strese girmesin diye herşeyi üstüme aldım o dahada rahatlaştı hiç birşeyi takmadı ...ben çok yoruldum artık ..bipolar kişi hastalığın farkında olmalı bilinçli olması gerekiyor o zaman sorun olmaz eşim içtiği ilaçların adını bilmiyor ...

slm.ne yapmayı düşünüyorsun kesin boşanacakmısın.Ailesi yokmu eşinin birazda onlar ilgilensin.ben yada başkası ne dese boş aslında sen doğru bildiğini yap hayat senin

slm.ne yapmayı düşünüyorsun kesin boşanacakmısın.Ailesi yokmu eşinin birazda onlar ilgilensin.ben yada başkası ne dese boş aslında sen doğru bildiğini yap hayat senin

slm ben kendim olsam boşanmak için kararlıydım .ama kızım olunca karar veremiyorum bu süreçte bunu düşünücm hep ...ailesi bakıyor şimdi ...hayat benim ama kızımında hayatını mahvedermiyim diye düşünüyorum onu aile hayatından mahrum bırakıcam büyüyünce ban kızarmı diye endişeliyim

slm ben kendim olsam boşanmak için kararlıydım .ama kızım olunca karar veremiyorum bu süreçte bunu düşünücm hep ...ailesi bakıyor şimdi ...hayat benim ama kızımında hayatını mahvedermiyim diye düşünüyorum onu aile hayatından mahrum bırakıcam büyüyünce ban kızarmı diye endişeliyim

ozaman eşinle oturup enine boyuna konuşman lazım.kendisine bakmayı sağlığıyla ilgilenmeyi öğrenmeli.süreklide hasta gezmiyor ya sağlıklı olduğu zamanlarda var.valla benim çocuğum olmadığı için ezberede konuşmak istemem ama şunuda biliyorumki çocuk önemli aile içende büyümesi doğru olan.hakkınızda hayırlısı çocuğun güzel günlerde mutlulukla büyür inşallah

siz hasta yakınları,eşler,çocuklar,anneler ve babalar evet haklısınız hasta ile uğraşmak onların bu hasta hallerine tanık olmak zor,Allah kimsenin başına vermesin biz hastalar içinde zor manisi ayrı derpesyonu ayrı.ama biz istemedik hasta olmayı.ama şu ilaçlar ve doktor kontrolleri konusu çok önemli aksatmamak gerek.ben depresif atağım 1 yıldan fazla sürdü hiç bir ilaca cvp ta veremedim.çok acı çektim çok.sonunda ekt yaptılarda......onunlada bitmiyor bide ekt sonrası toparlanma dönemi var hafıza sorunları var varda var.hayata dönmek çok zor oluyor.bende defalarca ilaçları bırakmak istedim.yan etkileri ayrı dert 25 kilo aldım ayrı dert ama öyle bir acıydıki o korkudan tekrar aynı şeyleri yaşamamak için bırakmıyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.

evet sizlerde hasta olmak istemezdiniz ama allah dert vermiş dermanınıda vermiş ...hastasın diye herşeyden elini eteğini çek dememiş...ilaçlar stabil tutuyor ama inadına ilaçları reddetmekde ne oluyor o zaman bütün aile etkileniyor ...eşiminde depresyon ataği 6 ay sürdü sonunda maniye girdi zaten hastaneye yattı....eşimde kilo aldı özel hayatıda etkiledi eşime sen iyi ol ben herşeye razıyım dedim ....

Size bu hastalığı bizzat yaşayan biri olarak sormak istiyorum bu insanlar biriyle birlikteyken ona aşıkken bi anda ayrılıp ardından hemen başka biriyle sözlenmesi normal bi durum mu ben kafamdaki sorulardan bu nasıl oldu nasıl olur dmeekten kendimi alıkoyamıorum napıcamı bilmiyorum çok büyük gayal kıtıklığındayım ki ben ona o kadat anlayışlı saygılı olmuşken hep yanınnda olmaya çalışıp söok sevmişken??

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

evet canım sen haklısın kendini bırakıp ilaçları bırakıp topu karşındakilere atmakla da olmaz.bu derdin dermanı ilaç doktor aile desteği.sen desteğini sevgini vermişsin bide üstüne çocuk vermişsin eşine.demekki eşin durumun pek farkında değil.evli olduğunun çocuğu olduğunun.çok şansta vermişsin.kendine gelmiştir o şimdi kendi düşünsün birazda

Allah hepimizin yardımcısı olsun gerçekten zor hasta olana da yakınlarınada. Babamda dine düşüyor ama çok aşırılık olmuyor. Yani şeytan gibi görmeler fln yok. Ama öyle olsa korkardık. Geçen bir haber okudum kadın kızını deccal olarak görüp öldürmüş bipolar hastalığı varmış onunda. Gerçekten tehlikeli olabilir. Babamın hastalığında annem hep tek başına savaştı bizlerle birlikte. Halam da sağolsun yardımcı oldu arasıra. Annem boşanmayı hiç düşünmedi bizler için savaştı. Şu an bile Babam annemi ne kadar kötülese bile annem hep onu sevip pohpohluyor. Anneme hiç demedim ayrıl diye hep destek oldum ona da. Annem de okb var. Korkuyorum ona da bişey olcak. Ama çocuğunuz çok küçük etkilenmesi muhtemel. Ayrılmaktan ziyade eşinizin hastalık dönemlerinde onu uzak tutabilirsiniz. Anneannesine ya da başka bir yere gönderin derim ben. Ama eşiniz normal halinde de çalışmıyorsa mutlu değilseniz tabii ki sizin kararınız. Biz yalnız bırakmadık babamızı. Normalde muhteşem bir insan. Ama hasta. Bu şekilde düşünüp motive ettik kendimizi.

Eğer atak dönemindeyse gayet normal bence. Benim dediğim gibi Babam anneme düşman oluyorsa, onun da sizi bırakıp başkasına gitmesi normal. Belki Babam evli olmasa o da giderdi.

Öncelikle cevap verdiğiniz için çok saolun evet bnde bi atak dönemimi diye düşünüyorum malum bide tam mevsim geçişi nisan-mayıs ama ailesinin bu denli bu durumu destekleyişi beni şaşırtıyor aile dostlarının kızıyla sözlenmiş çünkü çok alt üst oldum ilişkimiz 4. Ayındayken ilk hastalığını öğrenerek bi şoka uğradım şimdi başkasıyla evleneceğini duyarak hayallerim yıkıldı resmen bi genç kız olarak ailrme karşıda mahçup oldum öprenince kendini aradıpımda ise hiçbişey demeden telefonu suratıma kapadı bi açıklama bile yok

Rica ederim ne demek. Demekki ailesi bu durumunu değerlendirmiş. Çok zordur eminim ama hasta diyerek teselli edebilirsin kendini. Belki de Allah böyle hayırlı görmüştür ssenin için. Çünkü çok zor bir hastalık. Baştan böyle olması senin için daha iyi oldu belkide.

Evet öyle feöekten başla bit çare yok zaten beni bu yoldan vazgeçmemi söyleyen çok kişi olmasına rağmen ki bunları söyleyen bana bu işin içinde olan insanlar olmasına rağmen dinlemedim mücadele ddicem dedim ama ailesi tarafından hem istenmeyen kız oldum üstüne demek ki kurulmuş belirlenmiş birleyle vardı diyorum şuan gidip aile dostlarının kızıyla bikaç hafta içinde sözlenildiğine göre

merhaba eşimde tanımadığı bi kişiyi deccale benzetti çok kötü baktı dövecek sandım ...bende tek başıma savaştım ailesi üst kattaydı ama çok ilgili insanlar değildi... son 3 senedir çocuğum gibi baktım hastalandı çorbasını ağzına tuttum ..hocalarada gittik doktorlarada ittik olmuyor artık ben yoruldum ..kızımı ayrı idare et kocamı ayrı idare et çevredekileri ayrı idare et bunaldım ..eşim hastayken hiç çalışmaz ..ama hasta değilkende çalışmaz zaten düzenli işi yok 2 gün çalışıyor onada benim zoruml gidiyor ...annenizde okb babanızın hastalığından sonramı oldu....benim korkum kızıma bişey yaparmı diye gece kalkıyorum eşim kızımın başında onu okuyor yada beni okuyor illaki gecenin 3 ünde bende korkuyorum tepemde ne yapıyor diye...kızım benden ayrı durmaz zaten eşim atak zamanı çocuğun üstüne çok düşüyor etrafından ayrılmıyor şeytanları uzaklaştırcam diye çocuk bunalıyor artık ...eşim son 2 senedir kendini yatağa verdi bizle ilgi alaka kalmadı sadece uyudu 3 gün hiç kalkmadan uyuduğı bile oldu.. devamlı evde sosyal hayat yok ...eşimi atak zamanında kontrol edemiyorum artık siz babanızı nasıl idare ediyorsunuz ...babanız kaç yaşında hastalandı...

canım benimde kızdığım nokta bu işte diyorumki eşime tek hasta sen değilsin ilaçları içip rahat yaşamak varken neden kendinede bizede eziyet ediyorsun biraz mücadele et sağlam dur hemen bırakma kendini diyorum ama bi kulaktan vurup öbüründen çıkıyor...şimdi bu çocuğa yazık değilmi eşim hiç bir şeyi ciddiye almıyor dava açtım o halen benim döneceğimi düşünüyor o kadar emin yani .sen çalışıyormusun

Belirlenmiş gibi görünüyor gerçekten aile dostlarının kızıysa eğer. Dedim ya şükretmelisin senin için daha kötü bile olabilirdi. O da vazgeçtiyse ve hemen birini bulduysa ataktadır muhtemelen. Acaba iyileşince ne olcak önemli olan burası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…