Bipolar bozukluk,iki uçlu duygu durum bozukluğu yada manik depresif.. Günlük yaşamda herkesin duygusal dünyasında inişler çıkışlar olur. Öfke,sevinç, keder, coşku, huzursuzluk, endişe gibi.. Ancak bipolar bozuklukta yaşamsal olaylarla kısmen veya tamamen ilişkisiz olarak süren ve yoğun duygu-durum değişimleri olur. bu değişimler düşünceleri, fiziksel sağlığı, davranışları ve kişinin işlevlerini, yaşamını etkiler..
Bipolar bozukluk eğer erken tanı ve tedavi edilirse;
- Okul, evlilik ve iş sorunları
- Alkol / madde kullanımı
- İntihar girişimleri engellenebilir korkulacak hiçbirşey yok yani..
gelecekle iligili kaygılarınızın olması çok normal çünkü her insan gelecek kaygısı yaşar sadece siz duygularınızı daha yoğun yaşadığınız için daha çok kaygılanıyosunuz ama tedavi oluyorsanız ve düzenli ilaçlarınızı kullanıyorsanız hiçbir problem yaşamazsınız.
bu arada bipolar bozukluk sizi duygusal ve fiziksel strese daha duyarlı hale getirecektir. tedaviniz hayat boyu olmasada biraz uzun sürecektir. İlaçlarınızı ben iyiyim ve artık kullanmıcam düşüncesiyle değil hekiminize danışarak yavaş yavaş bırakmalısınız..
evlilik hayatınızda tedavinizi eksiksiz yerine getirdiğiniz sürece herkes kadar sorunlarınız olur diye düşünüyorum. şuan genel konuşuyorum sizdeki tam durumu bilemiyorum çünkü..
aklınıza takılan herhangi bişey olursa sorabilirsiniz..
geçmiş olsun..
canım benim bak şimdi..
ben atağımı şöyle anlıyorum.. çok yoğun stres yoğun konuşma isteği, heyecan fazlalığı, hareketlilik anında direkt doktordayım..
çevrem de diyo zaten ne çok konuşuyosun bu ara diye..
sen azcık bile hissetsen git..
geçen doktorum bana kendini çok iyi mi hissediyorsun o zaman doktora git dedi..
çoktan kastımı bilirsin..
fazla özgüven.. kastı o..
benim hastalıkta yaptıklarımı bilsen of of of..
ama demiştim ya suçlama kendini..
isteyerek yapsan evet suçla.. ama biliyosun o durumu..
suçlama artık kendini.. affet ya.. önce kendini affet..
insanız..
herkes ne hatalar yapıyo.. hem de bilinçli hatalar..
en azından normalin değildi.. bu ayrıma var..
ANAHTAR KELİME: KENDİNİ AFFET ÖNCE..
Sonra da kendini sev..
bu arada sanırım hepimiz kendimize çok acıyarak bakıyoruz.. bunu da bırakmak lazım..
bana kimse acımıyo valla..
: D
evet planlar yapma.. seni strese sokacaktır..
çocuk da yaparsın neden yapmayasın..
2 sene değil hemen bile yaparsın doktorunla o durumda temas halinde olaman lazım...
psikolog desteği alman iyi olabilir.. bunu düzelmek için değil düşüncelerini düzene koymak için yapabilirsin...
ben almıyorum böyle bir destek ama keşke ilk ataklarımda alsaymışım..
çok büyük utançlar yaşadım hayata küstüm ama benim bi ablam var onun desteğini hep görürüm..
ailemin katkısı oldukça fazla..
beni sorgulamıyorlar artık.. ve psikolojik desteği onlar veriyorlar..
kendimi hobilere verdim bu da çok işe yaradı..
ortamlara gir canım..
dans, müzik, resim.. hobilerin olsun ve akşam kurslarına gitmeni tavsiye ederim..
hayat o kadar güzel ki..
şimdi ben bunu söylüyorum..
herkese hastalıktan bahsetme..
bunu anlayacak çok az insan var..
bu bir sır değil ama herkes de o olgunlukta değil..
sağlıkçı insanlar bunu anlayabiliyorlar..
hemşire arkadaşlarım doktor arkadaşlarım hiç yadırgamıyorlar beni..
diğerleri dangalaklık yapıyor bazen..
hayatın bu hastalıktan ibaret değil bak bunu iyi anla..
herşeyi hastayım ben gözüyle değerlendirme..
normal bi insansın aslında sen de..
bunun farkındasın değil mi?
psikolojisi bozuk insan ne demek sence?
bence sapık insanlar sapkın insanlar o gruba giriyor..
sapkın değiliz çok şükür...
lütfen dediklerime kulak ver..
çünkü sana tecrübelerim sonucu edindiklerimi yazıyorum..
çok zaman kaybettim ben pişmanlıklarımla..
şimdi gerçekten anlayabiliyorum..
ve kaybettiğim zamana kişilik aşınmalarıma yanıyorum..
o kadar gerilere gittim ki kişilik olarak kendimle ve hastalığımla ilgilenmeye daldığım için...
sadece basit bi rahatsızlık..
abartılacak bişey yok.. inan buna..
ben merak ediyordum ataklarımda çok kötü şeyler yapar mıyım diye ve doktoruma sordum..
'kişiliği temiz birisin merak etme olmaz bişey' dedi..
ve hakikaten ne kadar saçma sapan atak yaşadım ama yanlış hiç bişey yapmadım çok şükür..
yapmayacağım da inşallah..
kabul görmek açısından bakınca olaya şunu değerlendir
normal hayatında ne kadar kabul görüyorsun? ne kadar seviliyorsun?
bu değişmiyor..
eğer sen kendine dalmazsan ileri gidersin bu konuda ama kendine fazla dalarsan küçük bir çocuk gibi oluyorsun..
her ortamdan kendini soyutluyorsun..
hata yapmamak için daha çok hata yapıyorsun..
bırak hayat akışıyla gelsin...
canım sana bi mesaj attım.. mesaj kutuna bi bak istersen..aurorascığım atağı nasıl hissettiğini anlatmışsın, ama bende b belirtiler olmadı zaten ben birden düşünce bozukluğu yaşadım, hani önden bi kıpırtı olsa belki anlarım ya da daha çok yeniyim belki ondan. atak esnasında pek bişey yapmadım zaten sadece saçmalıyordum, boynum kırıldı diye tutturmuştum annemetabii o annem olduğu için ondan utanmıyorum, kendimi affetmiyorda değilim, yanlış anlama ben kendimle barışık bir insanım, zaten atak dışında gayet normalim, kendini normal bulmuyor musun demişsin, dediğim gibi atak dışında birçok insandan daha normalim hatta:) sokaklar psikopat kaynıyor... ama ben sadece eş adayıma durumu nasıl kabul ettireceğimi bilmiyorum, psikiyatride yatmış olmak biz tecrübelilere göre gayet normal insani bir durum ama toplumun bakış açısı maalesef çok farklı. bunu paylaştığımda kırılmaktan korkuyorum. böyle düşünmeme neden olan olay da talibimin geçirdiğim yumurtalık ameliyatını duyduğunda çocuğu olmaz belki diye benden vazgeçmesi. düşünsen bir de manik depresifi psikiyatri kliniğini duysalar ne olur demek ki, ben bunu anlayışla karşılayacak birini bulacağıma inanmıyorum belki de çünkü inan benim çevremde herkes kendisinden daha üstününü arıyor, kimse sorun istemiyor. bilmiyorum işte.
bakın kızlar bugün bir tanıdığım gene beni evlendirmek için harekete geçti, hemde kimle biliyormusunuz ameliyat olduğumu duyup benden vazgeçen ailenin oğluyla, neymiş efendim başta çocuğu olmaz belki diye çekinmişler ama sonradan durum açıklığa kavuşmuşmuş. şimdi problem şurada ben bu çocukla o olduğunu bilmeden tesadüfen tanıştım ve itiraf etmek gerekirse beğendim. ama ben daha bu insanlarla tanışmadan önce ameliyatı bahane eden aile olduğunu bilmiyordum tabi. ee şimdi bugün bana bu haberi veriyorlar. ben çok zor beğenen biriyim yıllardır beğendiğim biri olmadı, seneler sonra tam gördüğüm an etkilendiğim biri çıktı karşıma o da bu ailenin oğlu çıktı çıka çıka.... ee bana başında ameliyatla ilgili problem çıkaran bir aile varken ortada be oğullarına bipolar olduğumu nasıl söyleyeyimya kimseyi beğenmem beğenmem beğendiğim de benim durumumu taşıyabilecek biri değil .
auroras msj hakkım dolduğu an sana tel no mu vereceğim konuşmaya çok ihtiyacım var
canım sana bi mesaj attım.. mesaj kutuna bi bak istersen..
Arkadaşlar merhaba, bende uzun yıllardır Bipolarım. Ancak son dönemde büyük bi anormallik olduğunu hissederek doktora gittim. Doktorum hastalığım ilerleyerek boyut değiştirdiğini ve "Hızlı Döngülü Bipolar" olduğumu söyledi. İçinizde Hızlı Döngülü Bipolar olan var mı? Gün içinde çok sayıda Manik, Depresif ve Hipomanik ataklar yaşıyorum. Hepsini tek güne sığdırmak ruhumu ve bedenimi yoruyor. İlaçlar yetersiz geldiği için doktorum dozu 2 katına çıkarttı. 2 hafta sonra Dahiliyeden başlayarak diğer bölümlere de görünmem gerekiyormuş.
Hızlı Döngülü Bipolar olan varsa lütfen yaşadıklarınızı ve atak sıklıklarınızı paylaşır mısınız?
canım hızlı döngülüde gün içi atakları da olabiliyor...geçmiş olsun yakarmcim , ben henüz yeni bipolarım dolayısıyla hızlı döngülü mü değil mi onu henüz bilmiyorum açıkçası. inşallah değilimdir. ama yaptığım araştırmalara göre hızlı dönü yılda en az 4 kez mani atağı geçirmeyi gerektiriyor. sen bipolar 1 misin yoksa bipolar 2 misin eğer bipolar 2 isen o yaşadığın hipomani olabilir. hiç manik epizod geçirdin mi ?
geçmiş olsun yakarmcim , ben henüz yeni bipolarım dolayısıyla hızlı döngülü mü değil mi onu henüz bilmiyorum açıkçası. inşallah değilimdir. ama yaptığım araştırmalara göre hızlı dönü yılda en az 4 kez mani atağı geçirmeyi gerektiriyor. sen bipolar 1 misin yoksa bipolar 2 misin eğer bipolar 2 isen o yaşadığın hipomani olabilir. hiç manik epizod geçirdin mi ?
Hızlı Döngülü Bipolar1'im. Günde birçok defa atak geçiriyorum. auroras 'ın dediği doğru ama benim günde çok fazla sayıda atağım oluyor. Yani bazen 8-10 defa peş peşe manik-depresif-hipomanik ataklar geçiriyorum. Hastalığın hakkını da veriyorum bu arada.Hepsi çok uç noktalarda oluyor. Tabi çok yoruyor. Çok sık görülmeyen bir türmüş ama olabiliyormuş malesef Gittiğim doktora da pek güvenemiyorum. Sanki hastalığım hakkında yeterli bilgi sahibi değilmiş gibi geliyor. Tüm doktorlarda aynı hisse kapılıyorum. Sürekli başka bir doktora gitmek istiyorum.
Hepimize çok geçmiş olsun. Allah daha beterinden korusun
mrb kızlar hepinize çok geçmiş olsunn...
Benim annem 20 yıldır bipolar iç sesi varBununla yaşamayı öğrenin ve ilaçlarınızı ASLA bırakmayın...zor bi hastalık ama tedavinizi bırakmadığınız da kontrol altına alabiliyor... Malesef benim annem bir kaç kere ilaçlarını bıraktı ve her seferinde ataklar daha da kötü oldu ve tedaviyi baştan almak zorunda kaldı doktorları ve daha sürdü o yüzden ilaçlarınıza dikkat edin annemin doktoru gerekirse her şeyden önemli bu ilaçların gerekirse ekmek almayacaksın bu ilaçları alacaksın demişti...Bi de doktor çok önemli bu konuda....
Merhaba ben bipolar olduğunu ağır bir manik atak geçirmesi sonucu öğrenmiş biriyim. taburcu olduktan sonra dr ların verdiği tedaviyi eksiksiz uygulamama rağmen hastalığı yeni öğrenmiş olmaktan mıdır bilmem geleceğe yönelik aşırı kaygı içerisindeyim. 35 yaşındayım ve bekarım evlenmeyi elbette ben de istiyorum ama bu hastalığa yakalandıktan sonra yaşamım nasıl etkilenecek bilmiyorum. eş adayıma hastalığı nasıl izah edeceğim evlendikten sonra atak geçirirsem bu eşimin benden soğumasına sebep olur mu vs bir sürü kaygım var.
aranızda bipolar tedavisi görürken evlenen ve anne olabilenler var mı, hastalık özel hayatınızı nasıl etkiledi, eğer deneyimlerinizi paylaşabilirseniz bu bana çok büyük bir umut olacak. sevgiler...
Merhaba ben bipolar olduğunu ağır bir manik atak geçirmesi sonucu öğrenmiş biriyim. taburcu olduktan sonra dr ların verdiği tedaviyi eksiksiz uygulamama rağmen hastalığı yeni öğrenmiş olmaktan mıdır bilmem geleceğe yönelik aşırı kaygı içerisindeyim. 35 yaşındayım ve bekarım evlenmeyi elbette ben de istiyorum ama bu hastalığa yakalandıktan sonra yaşamım nasıl etkilenecek bilmiyorum. eş adayıma hastalığı nasıl izah edeceğim evlendikten sonra atak geçirirsem bu eşimin benden soğumasına sebep olur mu vs bir sürü kaygım var.
aranızda bipolar tedavisi görürken evlenen ve anne olabilenler var mı, hastalık özel hayatınızı nasıl etkiledi, eğer deneyimlerinizi paylaşabilirseniz bu bana çok büyük bir umut olacak. sevgiler...
teşekkür ederim, ama hastalığın tüm detaylarını neredeyse bir dr kadar iyi biliyorum, araştırmaktan uzman oldum :) ben sadece benim gibi bu hastalıkla mücadele eden ve anne olabilen var mı onu merak ediyorum. ve atakların evlilikleri üzerindeki etkisini de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?