Bipolar bozukluk tedavisi görenler yardım edin lütfen

profilinize psikolog olduğunuz bilgisi var verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. hastalığımı gayet iyi tanıyorum. epey araştırdım. ama neticede daha yeniyim. mesela bazı bipolarlar atağın geliyor olduğunu hissedip dr a gidiyorlarmış, ne güzel ama ne yazık ki ben atağın geldiğini anlamadım acaba tecrübesizlikten mi ? keşke atağı hissetsem hemen dr a koşarım. ben hissedememekten korkuyorum. neticede o an hastalanmış oluyoruz. ilaçlarımı düzenli içiyorum. ama gene de atak geçirme korkum var. lityum kullanıyorum sadece başka bir ilacım yok . o da ancak %70 koruma sağlayabiliyormuş. ya %30. ben atak esnasında saçmalayan biriyim. eşimin beni öyle görüp benden soğumasından korkuyorum ve birde hastalığımı nasıl söyleyeceğimi bilmediğim için şuan özel hayatımı dondurmuş durumdayım. nasıl olsa öğrendiği an beni istemeyecek diye düşünüyorum ve bu fikirden kurtulamıyorum ki bir adım atayım. hastalığımı psikiyatride yatarak tedavi gördüğümü nasıl söyleyeceğim ? fikir verir misiniz ?

canım benim bak şimdi..
ben atağımı şöyle anlıyorum.. çok yoğun stres yoğun konuşma isteği, heyecan fazlalığı, hareketlilik anında direkt doktordayım..
çevrem de diyo zaten ne çok konuşuyosun bu ara diye..
sen azcık bile hissetsen git..
geçen doktorum bana kendini çok iyi mi hissediyorsun o zaman doktora git dedi..
çoktan kastımı bilirsin..
fazla özgüven.. kastı o..
benim hastalıkta yaptıklarımı bilsen of of of..
ama demiştim ya suçlama kendini..
isteyerek yapsan evet suçla.. ama biliyosun o durumu..

suçlama artık kendini.. affet ya.. önce kendini affet..
insanız..
herkes ne hatalar yapıyo.. hem de bilinçli hatalar..
en azından normalin değildi.. bu ayrıma var..

ANAHTAR KELİME: KENDİNİ AFFET ÖNCE..
Sonra da kendini sev..

bu arada sanırım hepimiz kendimize çok acıyarak bakıyoruz.. bunu da bırakmak lazım..
bana kimse acımıyo valla..
: D

evet planlar yapma.. seni strese sokacaktır..
çocuk da yaparsın neden yapmayasın..
2 sene değil hemen bile yaparsın doktorunla o durumda temas halinde olaman lazım...
psikolog desteği alman iyi olabilir.. bunu düzelmek için değil düşüncelerini düzene koymak için yapabilirsin...
ben almıyorum böyle bir destek ama keşke ilk ataklarımda alsaymışım..
çok büyük utançlar yaşadım hayata küstüm ama benim bi ablam var onun desteğini hep görürüm..
ailemin katkısı oldukça fazla..
beni sorgulamıyorlar artık.. ve psikolojik desteği onlar veriyorlar..
kendimi hobilere verdim bu da çok işe yaradı..
ortamlara gir canım..
dans, müzik, resim.. hobilerin olsun ve akşam kurslarına gitmeni tavsiye ederim..

hayat o kadar güzel ki..
şimdi ben bunu söylüyorum..

herkese hastalıktan bahsetme..
bunu anlayacak çok az insan var..
bu bir sır değil ama herkes de o olgunlukta değil..
sağlıkçı insanlar bunu anlayabiliyorlar..
hemşire arkadaşlarım doktor arkadaşlarım hiç yadırgamıyorlar beni..
diğerleri dangalaklık yapıyor bazen..

hayatın bu hastalıktan ibaret değil bak bunu iyi anla..
herşeyi hastayım ben gözüyle değerlendirme..
normal bi insansın aslında sen de..
bunun farkındasın değil mi?

psikolojisi bozuk insan ne demek sence?
bence sapık insanlar sapkın insanlar o gruba giriyor..
sapkın değiliz çok şükür...

lütfen dediklerime kulak ver..
çünkü sana tecrübelerim sonucu edindiklerimi yazıyorum..
çok zaman kaybettim ben pişmanlıklarımla..
şimdi gerçekten anlayabiliyorum..
ve kaybettiğim zamana kişilik aşınmalarıma yanıyorum..
o kadar gerilere gittim ki kişilik olarak kendimle ve hastalığımla ilgilenmeye daldığım için...
sadece basit bi rahatsızlık..
abartılacak bişey yok.. inan buna..

ben merak ediyordum ataklarımda çok kötü şeyler yapar mıyım diye ve doktoruma sordum..
'kişiliği temiz birisin merak etme olmaz bişey' dedi..
ve hakikaten ne kadar saçma sapan atak yaşadım ama yanlış hiç bişey yapmadım çok şükür..
yapmayacağım da inşallah..

kabul görmek açısından bakınca olaya şunu değerlendir
normal hayatında ne kadar kabul görüyorsun? ne kadar seviliyorsun?
bu değişmiyor..
eğer sen kendine dalmazsan ileri gidersin bu konuda ama kendine fazla dalarsan küçük bir çocuk gibi oluyorsun..
her ortamdan kendini soyutluyorsun..
hata yapmamak için daha çok hata yapıyorsun..
bırak hayat akışıyla gelsin...

Son düzenleme:

aurorascığım atağı nasıl hissettiğini anlatmışsın, ama bende b belirtiler olmadı zaten ben birden düşünce bozukluğu yaşadım, hani önden bi kıpırtı olsa belki anlarım ya da daha çok yeniyim belki ondan. atak esnasında pek bişey yapmadım zaten sadece saçmalıyordum, boynum kırıldı diye tutturmuştum anneme tabii o annem olduğu için ondan utanmıyorum, kendimi affetmiyorda değilim, yanlış anlama ben kendimle barışık bir insanım, zaten atak dışında gayet normalim, kendini normal bulmuyor musun demişsin, dediğim gibi atak dışında birçok insandan daha normalim hatta:) sokaklar psikopat kaynıyor... ama ben sadece eş adayıma durumu nasıl kabul ettireceğimi bilmiyorum, psikiyatride yatmış olmak biz tecrübelilere göre gayet normal insani bir durum ama toplumun bakış açısı maalesef çok farklı. bunu paylaştığımda kırılmaktan korkuyorum. böyle düşünmeme neden olan olay da talibimin geçirdiğim yumurtalık ameliyatını duyduğunda çocuğu olmaz belki diye benden vazgeçmesi. düşünsen bir de manik depresifi psikiyatri kliniğini duysalar ne olur demek ki, ben bunu anlayışla karşılayacak birini bulacağıma inanmıyorum belki de çünkü inan benim çevremde herkes kendisinden daha üstününü arıyor, kimse sorun istemiyor. bilmiyorum işte.

bakın kızlar bugün bir tanıdığım gene beni evlendirmek için harekete geçti, hemde kimle biliyormusunuz ameliyat olduğumu duyup benden vazgeçen ailenin oğluyla, neymiş efendim başta çocuğu olmaz belki diye çekinmişler ama sonradan durum açıklığa kavuşmuşmuş. şimdi problem şurada ben bu çocukla o olduğunu bilmeden tesadüfen tanıştım ve itiraf etmek gerekirse beğendim. ama ben daha bu insanlarla tanışmadan önce ameliyatı bahane eden aile olduğunu bilmiyordum tabi. ee şimdi bugün bana bu haberi veriyorlar. ben çok zor beğenen biriyim yıllardır beğendiğim biri olmadı, seneler sonra tam gördüğüm an etkilendiğim biri çıktı karşıma o da bu ailenin oğlu çıktı çıka çıka.... ee bana başında ameliyatla ilgili problem çıkaran bir aile varken ortada be oğullarına bipolar olduğumu nasıl söyleyeyim ya kimseyi beğenmem beğenmem beğendiğim de benim durumumu taşıyabilecek biri değil .

auroras msj hakkım dolduğu an sana tel no mu vereceğim konuşmaya çok ihtiyacım var

canım sana bi mesaj attım.. mesaj kutuna bi bak istersen..

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, bende uzun yıllardır Bipolarım. Ancak son dönemde büyük bi anormallik olduğunu hissederek doktora gittim. Doktorum hastalığım ilerleyerek boyut değiştirdiğini ve "Hızlı Döngülü Bipolar" olduğumu söyledi. İçinizde Hızlı Döngülü Bipolar olan var mı? Gün içinde çok sayıda Manik, Depresif ve Hipomanik ataklar yaşıyorum. Hepsini tek güne sığdırmak ruhumu ve bedenimi yoruyor. İlaçlar yetersiz geldiği için doktorum dozu 2 katına çıkarttı. 2 hafta sonra Dahiliyeden başlayarak diğer bölümlere de görünmem gerekiyormuş.
Hızlı Döngülü Bipolar olan varsa lütfen yaşadıklarınızı ve atak sıklıklarınızı paylaşır mısınız?

geçmiş olsun yakarmcim , ben henüz yeni bipolarım dolayısıyla hızlı döngülü mü değil mi onu henüz bilmiyorum açıkçası. inşallah değilimdir. ama yaptığım araştırmalara göre hızlı dönü yılda en az 4 kez mani atağı geçirmeyi gerektiriyor. sen bipolar 1 misin yoksa bipolar 2 misin eğer bipolar 2 isen o yaşadığın hipomani olabilir. hiç manik epizod geçirdin mi ?

canım hızlı döngülüde gün içi atakları da olabiliyor...
'sabah manik öğlen depresif akşam manik' gibi... belki abartı bir anlatım oldu ama buna benzer..
tam bilgim olmamakla birlikte bunu bir yerde okumuştum..
yakarm sana da çok çok geçmiş olsun...

Hızlı Döngülü Bipolar1'im. Günde birçok defa atak geçiriyorum. auroras 'ın dediği doğru ama benim günde çok fazla sayıda atağım oluyor. Yani bazen 8-10 defa peş peşe manik-depresif-hipomanik ataklar geçiriyorum. Hastalığın hakkını da veriyorum bu arada. Hepsi çok uç noktalarda oluyor. Tabi çok yoruyor. Çok sık görülmeyen bir türmüş ama olabiliyormuş malesef Gittiğim doktora da pek güvenemiyorum. Sanki hastalığım hakkında yeterli bilgi sahibi değilmiş gibi geliyor. Tüm doktorlarda aynı hisse kapılıyorum. Sürekli başka bir doktora gitmek istiyorum.

Hepimize çok geçmiş olsun. Allah daha beterinden korusun

mrb kızlar hepinize çok geçmiş olsunn...
Benim annem 20 yıldır bipolar iç sesi var Bununla yaşamayı öğrenin ve ilaçlarınızı ASLA bırakmayın...zor bi hastalık ama tedavinizi bırakmadığınız da kontrol altına alabiliyor... Malesef benim annem bir kaç kere ilaçlarını bıraktı ve her seferinde ataklar daha da kötü oldu ve tedaviyi baştan almak zorunda kaldı doktorları ve daha sürdü o yüzden ilaçlarınıza dikkat edin annemin doktoru gerekirse her şeyden önemli bu ilaçların gerekirse ekmek almayacaksın bu ilaçları alacaksın demişti...Bi de doktor çok önemli bu konuda....

canım allah yardımcın olsun çok zor bir durum allah hepimize şifa versin inşallah. benimki ağır bir ataktı ve psikozluydu anladığım kadarıyla seninkiler tam mani şeklinde değil, hipomani. ama çok yorucudur. ilaçların faydasını göremedin mi hiç ?

geçmiş olsun cnm, benim de anneannem bipolardı, bu hastalığın genetik geçişi var piyango bana vurdu ben ilaçlarımla barıştım sayılr kabullendim yani, mecburum içeceğim yeterki bi daha öyle bi atak geçirmeyeyim. ama özel hayatımı nasıl şekillendireceğim onu bilmiyor ve kaygılanıyorum

Kızlar bu arada dün akşam hani bahsettiğim önce geçirdiğim miyom ameliyatından dolayı beni istemekten vazgeçip sonra tekrar karar değiştirdiği söylenen aile ne hikmetse bize çay içmeye geldi :O yani böyle bir taleplerine ilişkin bişey konuşulmadı, sadece çok fazla soru soruyorlar, evin odalarını bile gezmek istediler. meraklarından mı yoksa anlam çıkarmalı mıyım bilemedim. ilk başta bizi tanıştırmaya çalıştıklarına o vazgeçen aile olduklarını bildiğimi belli etmiyorum ben hiç. onlarda bi bahaneyle tanıştılar zaten bizimle. ama amaçları beni istemek de olsa ben bu durumda nasıl evleneceğim, onlara hastalığımı nasıl söyleyeceğim bilemiyorum başında yumurtalığımdaki problemi duyup vazgeçti bu insanlar sonra başkaları yok öyle bir problem deyince bana yakınlaştılar bahanelerle, bipoları duyduklarında kesin gene vazgeçerler haksız mıyım... belkide sadece ahbaplık etmek için geldiler aracı olanlar aklımı karıştırıyo, anlamadım ben bu işten bişey

Asil onemli olan koruyucu tedavidir.
İlaclar cok onemli, duygu durumu duzenliyici denir.
Gelen ataklarin hafif gecirilmesi saglanir.
Kimi durumda hasta hayati boyunca hic atak gecirmeyebilir.
Koruyucu tedavi 5 yila kdr uygulanir
Sizin cabaniz ve gayretiniz cok onemli.
Koruyucu doneme ozen gosterin.

Evlenen cok insan var, ilaclarini duzenli kullanip atak yasamayan cok var.
Bu hastalik evlenmeden once cikabilecegi gibi evlendikten sonra da cikabilir.
Dr, unuzun dediklerini harfiyen uygulamaniz cok onemli.

merhaba...öncelikle geçmiş olsun...ben hastalığı çok iyi tanıyorum...yazıkki çok acı bir şekilde tanıştım...sana tavsiye edebileceğim tek şey ne hissedersen hisset mutlaka tedavine düzenli devam et. yakınlarının uyarılarına mutlaka kulak ver. ben iyiyim deme sakın...eğer düzenli tedavi görürsen hayatın boyunca çok verimli ve özel bir insan olarak yaşarsın..

inşallah seni sevip değer verecek insanı bulursun
böyle birini bulduğunda zaten hiç birşeyi önemsemeden sana gelecektir eşin
değer vermeyecekse de zaten uzak olsun
Allah şifa versin

Merhaba arkadaşlar
Öncelikle hasta olan tüm insanlara rabbim acilen ve acilen şafii isminin hürmetine şifalar ıhsan eylesin...
Benim annemde bipolar bozukluğu var ve çok değil ama yılda 1 kere geçiriyordu bu sene iki sefer geçirdi ve ağırdı tedaviye başladı çok zor bir dönem geçirdik yani annem o esnada zaten yıpranıyor ama ben ona bakarken eriyordum ya insan annesini öyle görmeye dayanamıyor insaallah iyi olacak inanıyorum...arkadaşlarında dediği gibi doktor çok önemli ilgisi alakası uzmanligi herşeyi önemli...konu sahibi arkadaşa gelincede bu allah muhafaza delilik gibi birşey değil ki sadece duyularin kontrolünü kaybediyorsun ve insaallah tedavisı mümkün bir rahatsızlik şükür etmeliyiz daha nice nice ağır hastalar var ben annemi hastaneye götürdüğüm zaman görüyorum aklını kaybeden hastalati filan tedavisi yok çok çok zor allah yardımcıları olsun ve eğer kaderinde evlenmek var ise zaten o birgün mutlaka gerçekklrsir ama kaderinde yoksa istersen tüm dünyayı dolaş melek gibi insanlari bul ama kaderde yoksa yine evlenemezsin nasip bunlar rabbim gönlünüze göre hayırlı eş nasip eylesin :)

Tüm yorumlarınızı okuyamadım konu sahibesi,
sanırım bipolardan ziyade, bipolar olup evli ve anne olanlarla iletişime geçip bilgi almak istiyorsunuz.
Bekarım, 6 yıldır bipolarla mücadele ediyorum.
Hastalık hakkında evlilik ve anne olmak dışında paylaşmak, danışmak istediğinizde görüşebiliriz.

Konu, içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…