Bipolar bozukluk tedavisi görenler yardım edin lütfen

canım takma ismine bayıldım.. annemle benim de raporumuz var...
ama ilaç raporu tabii ki onlar hep..
: D
bu arada adı mizaç bozukluğu hastalığın..
ama hastalığı sürekli birşeymiş gibi görmemeni tavsiye ederim
sadece belli dönemlerde beliriveren birşey bu hastalık..
günlük döngüde olanlar bile öyle..
doktor arkadaşlarım nezle gibi düşün diyorlar bana..
öyle yap sen de..
bekliyorum yorumlarını..

Son düzenleme:
öncelikle geçmiş olsun arkadaşlar...şimdi şöyle birşey var hastalık kötü,ok ama hastalığın farkında olmak,birde tedavi görmek varya mükafat yani.hele birde doktorunuz işinin ehli ise sakın bırakmayın derim tedavinizi.

ben yazın başlarında klinik tedavisi gördüm yaklaşık 1 ay kadar.3.doktorumdu gittiğim..sürekli kriz geçiriyodum artık iğnelerde işe yaramıyodu.sivicit düşünceleri ve ağlama krizlerim vardı.majör depresyon teşhisi ile klinikte yatırıldım..odönemler gerçekten tehlikeliydim hem kendime hem çevremdekilere karşı..bende o hale nasıl geldim bir anlam verememiştim..sonra birşey çok mutlu olduğum ve birden tam tersine iyileştim çokkk mutluydum ve bir an önce çıkmak istedim...arada verdiğim kararları değişen duygularımı hayatımı hiç irdelemiyorum bile...zaman geçti ve teşhisim koyulu iki uçlu bipolar mizaç bozukluğu.. bakalım bir aydır ilaç kullanıyorum ama berbat bir durum...doktordan çıkınca ağladım ama ne ağlama..baktım 2 dk sonra gülüyorumişte böyle

ilaçların bırakılmasına ben karşıyım arkadaşlar....
ömür boyu ilaç tedavisi şart bence..
doktorlar da bıraktırmıyor bana şimdilik zaten..
koruyucu tedavi sanırım..
klinik tedaviden sonraaaaa ilaç kullanmak ne kadar zor olabilir?
aynı zamanda sürekli doktor kontrolü de şart..

Son düzenleme:
bu bir kanser değil,bulaşıcı bir veremde değil,tedavi görüp kurtulacağın bir hastalıkta değil..bununla yaşamak nasıl gerçekse..onu bizim için kolaylaştırmakta bizim ve bilinçli olması gereken çevremizdekilerin elinde..ben iki uçlusunu yaşıyorum..sürekli uçlarda,ya çok mutlu yada çok depresif.mutluyken öyleki bir buçuk ölçek uyku ilacı bile etki etmiyor sabah 4.5 dedinmi ayaktayım..bütün gün enerjik..ama depresyon dönemimde şizofren hastalarından tehlikeli geçiyor..ilaclarıma başladım bakalım hayırlısı..
bunu abartmak hastalık hastalığı haline getrmek yersiz..ben bekar olsam ilk tanıştığımda değilde birkaç görüşmeden sonra bu rahatsızlığımın olduğunu ama ilaçlı bir tedavi olduğunu söylerdimm..nevar yani şeker hastalarıda her gün iğne vuruluyor..

http://www.kadinlarkulubu.com/norol...visi-goren-hamileler-gelin-birlik-olalim.html

Arkadaşlar bu forumu takip etmenizi okumanızı öneririm Bahar arkadaşımız 6 adet antidepresan kullanarak sağlıklı bir çocuk dünyaya getirdi..
Bende anskiyete bozukluğu ve depresyon hastasıyım şuanda günde 1 ilaç kullanarak hamileliğimi devam ettiriyorum...
Eşim ataklarımda kötü zamanlarımda hep yanımda oldu.. Çok kötü günler geçirdim hamileliğimde zor geçiyor hormonlarda hastalığı fazlalaştırdı..
Burayı okumanızı ve Bahar arkadaşımızın hamilelik sürecini takip etmenizi öneririm...

korkacak birşey yok. her hasta farklıdır, herkes aynı olacak değil, sanrıları olan psikozlu bipolarlar da vardır, hafif geçirenler de.
öncelikle ilaçlarını her daim kullanır, doktorunla irtibatta kalırsan, bilinçli kalırsan şimdiye kadar yaşadığın hayatından daha güzel bir hayatın olucaktır. sonuçta kontrolde olacaksın. korkman gereksiz, kafanda büyütme derim. internette fln çok araştırıp da çok uç şeyleri görüp de korkma derim.

Benim de abim bipolar hastası 8.yılına girdi. Çok zor günler geçirdi canım abim ilk zamanlar kabullenemedi, geçeceğini düşündü ama artık alıştı o da biz de bugününe şükrediyoruz. Stres, huzursuz ortam baya etkiliyor hastalığını, olabildiğince sakin bir yaşamı olmalı ama gerçekten de seneler geçtikçe hasta bilinçleniyor ne zaman atak yaklaşsa önlemini alıyor.
Allahım herkese şifa versin kolay bir hastalık değil tabi ama sonuçta bizlerden hiçbir farkınız yok sadece ilaçlarınıza dikkat etmeniz lazım.

özellikle bazı erkekler çok acımasız, bipolar değilim ama anksiyete tedavisi görüyorum. en ufak bir kavgada bu hassas sıkıntınızı bel altı vurarak yüzünüze çarpmaya çalışıyorlar. o yüzden konu sahibini hastalığımız aynı olmasa da çok iyi anlıyorum. bizim hayatta tek dostumuz önce kendimiz. güvendiğiniz sırrınızı verdiğiniz hayat arkadaşınız bir gün size "neyse ki sorunlu kişiliğini bulamamış birinin görüşlerine önem vermiyorum,toplum sağlığı için tedavine devam et" diyebiliyor...

Son düzenleme:
arkadaşım da yaşadı benzer bişeyi..
geçmişinde psikoz yaşamıştı boşanma arifesinde kocası kızın tüm çevresine zaten sorunlu o psikolojik tedavi görüyo dedi..
kızın da önemli iş ilişkileri var falan...
bu durumda zati karaktersiz olan adamın kendisi.. eşin sırrı öyle herkese verilmez kardeşim.. mertliğe sığmaz..

Son düzenleme:

okuyunca sinirim bozuldu gece gece ya işte bu korkular yüzünden ben beni beğenenlere şans veremiyorum, görücü usuu tanıştırmaları kabul edemiyorum. offff hep yalnız kalacağım sanırım ne yapacağım ben ya

daha önce yazdıklarımı okuyup benimsemen lazım..
bunu yapan adamı görsen zaten evlenmezsin öyle biriyle..

artı, doğru dürüst anlatırsan durumu ben sanmıyorum bunu problem etsin..
kıza çamur atacak yer aradığından yaptı.. sen bunu yaşayacaksın diye birşey yok..
ama oluyor...

sen böyle değerlendirmeyecek kişiler seçmelisin..
aşkın da gözü kördür ayrıca..
ablamla konuşuruz bazen bu konuları sorardım ablama bipolarım diye benimle evlenen olmazsa diye..
o zaman aşıktım bana 'şimdiki aşık olduğun kişinin şizofren olduğunu söyleseler sen vazgeçer misin ondan?ben böyle bişey bilsem sevmişsem vazgeçmem ' demişti..

sen düşün bi bunu..
olgunluk başka bişey..
olgun birini bul...
sana diyorum ayrıca kötü senaryoları düşünme hep iyisini iste...
ben inanıyorum..
çok sevdiğim çok sevildiğim bir evlilik yapacağım...
sana da tavsiyem bunu her gün içinden tekrarlaman (çok sevdiğim çok sevildiğim bir evlilik yapacağım)..

Son düzenleme:

6,5 senelik evliyim eşimle tanıştıktan 2buçuk sene sonra evlendik ozamanda hastaydım şimdide öyleyim bu durumu bile bile evlendi.. Eminim evlenirken geçer elbet diye evlenmiştir ama geçmedi.. Ve asla ne yüzüme vurdu ne de hor gördü.. Aksine bana hep destek oldu... Doktorlara para dökmekten, benim ağlama krizlerimden, depresyonumdan bıktığı zamanlar olmuştur adım gibi eminim.. Çünkü ben bile kendimden bıkıyordum o nasıl bıkmasın.. Ama bana hiç belli etmedi hep iyi olmam için uğraştı..
Evlilik kumar gibi diye düşünüyorum.. Ama herşeyi yalansız baştan anlatmak lazım.. Birde istediğin kadar kork evlenmekten kaderin kimse o seni elbet bulur diye düşünüyorum.. Yaşayacaklarının önüne geçemiyor insan..
Benim en büyük fobim hamile kalmaktı herkes çocuk diye can atarken benim hep ödüm koptu hamile kalmaktan.. Nedeni saçma takıntılar işte bilirsiniz...
Ve korunurken hamile kaldım.. Oysaki senelerdir aynı şekilde korundum hep..
Ama işte vakti gelmiş.. Öğrenince yaşadıklarımı size anlatamam krizler geçirdim.. Eşim çocuk çok istemesine rağmen senden önemli değil hiç birşey aldıralım dedi...
Ama Allah'a çok sığındım bu günahı işletme bana Rabbim dedim hep.. Allah yardım etti hep biryerden döndüm aldırmadım..
Şimdi Allah nasip ederse bir kızım olacakmış...
Hala yoğun anksiyeteler geçiriyorum.. Ama hep dualarla ayakta durmaya çalışıyorum..
O yüzden arkadaşlar şundan daha çok emin oldum ki siz istediğinizi yapın yada istediğiniz kadar korkun birşeyden kaderinizde yazılan gerçekleşiyor..
Zamanı gelince...

doktorum bana bu hastalıktan bahsedene kadar yaşadıklarıma anlam veremiyordum..ama hastalığı söyleyipte yaşadıklarımı bağdaştırınca dank etti.şimdi beni neyin tetikleyip neyin tetiklemediğini biliyorum..onagöre uzaklaşıyorum o ortamdan..çok zor günler geçirmiştim git gidede büyüyordu hastalığım 12 kilo verdim 40lara indim yani.ben depresyonun bukadar beterbir hastalık olacağını bilmezdim diyordum meğer depresyonumu tetikleyen nedenler varmış..bazen sinir olduğum insanlara karşı iyi oluyor bahanem,moralimi bozuyor uzak durmalıyım diyrum
kızıma hamile kaldığımdada kötüydüm doğum yaptıktan sonrada kötü..zamanla dahada kötüleştim kliniklik oldum yani..belkide kızımdan önce bilseydim gebe kalmaktan korkardım.şimdi yine bir çocuk istiyorum.ama önce zemin hazırlıyorum ilaçlarımı içmeli iyileşmeliyim tam olmasada.. kendimi olacaklara hazırlamalıyım..rabbim hakkımızda hayırlısını eylesin.

Son düzenleme:
Allah kazasız kavuştursun canım...
ben de evlilikten değil de çocuk konusundan korkuyorum...
kumar tabiri çok doğru olmuş... doğru insanlarla karşılaşırız inşallah..
yaşamamız gereken neyse onu yaşıyoruz..
saklamak gizlemek doğru değil.. ama doğru zamana kadar da saklamak gerektiğini düşünüyorum ben..
her karşına çıkana durumunu anlatsan 3 kişi anlasa 5i anlamayacaktır..
o yüzden oluruna bırakmak lazım..

Amin inşallah canım heleki bizim gibi hassas insanların yakınlarının anlayış göstermesi çok önemli..
Kesinlikle herkese anlatılmaz ancak işin ciddiye bineceğini ve iki tarafında duygularından tam anlamıyla emin olunduğu zaman söylenmeli..
Rabbim bu mubarek gecede hepinize özellikle bu konuda anlayışlı eşler nasip etsin..
Ve korkusuz hamilelikler inşallah.. Çünkü evlat sahibi olmak istiyor insan çevremdekileri görünce hep ağlıyordum benim çocuğum olmayacak diye
Evlatlık alalım bile demiştim eşime..

amin canım..
hayırlı doğumlar sana da..

Bipolar bozukluk,iki uçlu duygu durum bozukluğu yada manik depresif.. Günlük yaşamda herkesin duygusal dünyasında inişler çıkışlar olur. Öfke,sevinç, keder, coşku, huzursuzluk, endişe gibi.. Ancak bipolar bozuklukta yaşamsal olaylarla kısmen veya tamamen ilişkisiz olarak süren ve yoğun duygu-durum değişimleri olur. bu değişimler düşünceleri, fiziksel sağlığı, davranışları ve kişinin işlevlerini, yaşamını etkiler..
Bipolar bozukluk eğer erken tanı ve tedavi edilirse;
- Okul, evlilik ve iş sorunları
- Alkol / madde kullanımı
- İntihar girişimleri engellenebilir korkulacak hiçbirşey yok yani..

gelecekle iligili kaygılarınızın olması çok normal çünkü her insan gelecek kaygısı yaşar sadece siz duygularınızı daha yoğun yaşadığınız için daha çok kaygılanıyosunuz ama tedavi oluyorsanız ve düzenli ilaçlarınızı kullanıyorsanız hiçbir problem yaşamazsınız.

bu arada bipolar bozukluk sizi duygusal ve fiziksel strese daha duyarlı hale getirecektir. tedaviniz hayat boyu olmasada biraz uzun sürecektir. İlaçlarınızı ben iyiyim ve artık kullanmıcam düşüncesiyle değil hekiminize danışarak yavaş yavaş bırakmalısınız..
evlilik hayatınızda tedavinizi eksiksiz yerine getirdiğiniz sürece herkes kadar sorunlarınız olur diye düşünüyorum. şuan genel konuşuyorum sizdeki tam durumu bilemiyorum çünkü..
aklınıza takılan herhangi bişey olursa sorabilirsiniz..
geçmiş olsun..

iyisini istemek pozitif düşünmek lazım elbette ama belki ben hastalığımla tanışalı yeni olduğu için böyleyimdir. gelecek kaygım had safhada . çok kötü bir atak geçirdim ben auroras tekrarlarsa eğer gene o kadar ağır mı olur bilmiyorum, korkuyorum. ilaçları düzenli içtiğim halde korkuyorum. dr un gelecek planı yapma demesi beni çok kötü etkiledi. ben sordum anne olmak için 2 yıl bekleyeceksin ama plan yapma diyor. bu ne demek insan kendi hayatını planlayamaz mı yani bu o kadar mı her an herşey olabilir tarzında bir hastalık. çok korkutucu

melekciğim allah tamamına erdirsin :) hayırlısıyla al yavrunu kucağına ve bana da dua et lütfen allah bana da nasip etsin. dr hamilelikte atak geçirirsem ekt yapmak zorunda kalabileceklerini söyledi, çok korktum. elektroşok bana çok korkunç geliyor. allahım korusun ama inanır mısın sonradan yeter ki benim yanımda olacak bir eşim olsun ben ekt ile de olsa anne olmaya razıyım diye düşünmeye başladım. anne olma isteğim bu kadar fazla anlayacağın

Doktorun söylediğinden kendimce şunu çıkardım..yaptığımız planlar olmadıkça hastalığımızı tetikleyecek duygular gelişiyo..plan yapıyorum olmuyor sanki mecburiyet hissediyorum çevremdekilerde geriliyor.olmadıkça bende bunalım başlıyor..ben akışına bırakıyorum artık.herşey dört dörtlük olamaz napalım herşeye kendimizi hazırlıklı hissedersek daha az zarar görürüz olaylardan..ben artık kimseye güvenmemekten başladım böylece sırtımdan vurduklarında depresyona girmicem...aklımca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…