Merhaba ben bipolar olduğunu ağır bir manik atak geçirmesi sonucu öğrenmiş biriyim. taburcu olduktan sonra dr ların verdiği tedaviyi eksiksiz uygulamama rağmen hastalığı yeni öğrenmiş olmaktan mıdır bilmem geleceğe yönelik aşırı kaygı içerisindeyim. 35 yaşındayım ve bekarım evlenmeyi elbette ben de istiyorum ama bu hastalığa yakalandıktan sonra yaşamım nasıl etkilenecek bilmiyorum. eş adayıma hastalığı nasıl izah edeceğim evlendikten sonra atak geçirirsem bu eşimin benden soğumasına sebep olur mu vs bir sürü kaygım var.
aranızda bipolar tedavisi görürken evlenen ve anne olabilenler var mı, hastalık özel hayatınızı nasıl etkiledi, eğer deneyimlerinizi paylaşabilirseniz bu bana çok büyük bir umut olacak. sevgiler...
Bipolar bozukluk,iki uçlu duygu durum bozukluğu yada manik depresif.. Günlük yaşamda herkesin duygusal dünyasında inişler çıkışlar olur. Öfke,sevinç, keder, coşku, huzursuzluk, endişe gibi.. Ancak bipolar bozuklukta yaşamsal olaylarla kısmen veya tamamen ilişkisiz olarak süren ve yoğun duygu-durum değişimleri olur. bu değişimler düşünceleri, fiziksel sağlığı, davranışları ve kişinin işlevlerini, yaşamını etkiler..
Bipolar bozukluk eğer erken tanı ve tedavi edilirse;
- Okul, evlilik ve iş sorunları
- Alkol / madde kullanımı
- İntihar girişimleri engellenebilir korkulacak hiçbirşey yok yani..
gelecekle iligili kaygılarınızın olması çok normal çünkü her insan gelecek kaygısı yaşar sadece siz duygularınızı daha yoğun yaşadığınız için daha çok kaygılanıyosunuz ama tedavi oluyorsanız ve düzenli ilaçlarınızı kullanıyorsanız hiçbir problem yaşamazsınız.
bu arada bipolar bozukluk sizi duygusal ve fiziksel strese daha duyarlı hale getirecektir. tedaviniz hayat boyu olmasada biraz uzun sürecektir. İlaçlarınızı ben iyiyim ve artık kullanmıcam düşüncesiyle değil hekiminize danışarak yavaş yavaş bırakmalısınız..
evlilik hayatınızda tedavinizi eksiksiz yerine getirdiğiniz sürece herkes kadar sorunlarınız olur diye düşünüyorum. şuan genel konuşuyorum sizdeki tam durumu bilemiyorum çünkü..
aklınıza takılan herhangi bişey olursa sorabilirsiniz..
geçmiş olsun..