Öncelikle herkese selamlar. Konu sahibi arkadaş hala okuyor mu bilemiyorum ama ben de 10 seneden fazladır bipolar bozukluk hastasıyım ve 3 seneyi geçti çok şükür mutlu bir evliliğim var(yaklaşık 6 senedir de beraberiz) ve bu aralar bebek sahibi olma çalışmalarındayız. 1 buçuk 2 senedir ilaçlarım kesildi. 2001 senesinde üniversitenin 2. senesinde benim hastalığım ortaya çıktı. Bir arkadaş burda bu rahatsızlığı şeker hastalığına benzetmiş; o kadar doğru bir saptama ki
Doğru doktor, doğru ilaçlar, ve doğru dozajla hallolmayacak bir rahatsızlık değil çok şükür ki. Çevrende sana destek veren insanların olması çok önemli, seni yargılamayan, eleştirmeyen, kınamayan Mani dönemlerinde sizi frenleyecek, depresyon dönemlerinde de sizin kolunuza girip ayağa kaldıracak birileri
Benim nacizane tavsiyem bir ilişki ihtimali bile olsa rahatsızlığı hemen karşı tarafa söylemek. Zaten anlayabilecek zekada, sizi koşulsuz sevebilecek insan bunu dert etmez. Siz de bu yeterlilikte olmayan bir adam için ilişkinize onca yatırım yapmamış olursunuz. Zaten hastalık kontrol altına alınmadan bir beraberlik de çok zor oluyor. En azından benim durumumda böyleydi. Kendine 3-4 sene ver, ilaçlarını çok düzgün al, hiç atlama ki kanda belli bir yoğunluğa ulaşsın. Bir de kendine bir hedef, amaç belirlemek gerekiyor. Benim için üniversiteyi bitirmekti bu mesela. Doktor değiştirmekten de korkmamak lazım. konuşabileceğiniz, sizi anlayan bir doktor bulamak baya zor, eh bir elin parmakları bir mi? Birinin "müthiş doktor" dediği kişiyle siz rahat edemiyebiliyorsunuz. Kendimi tekrarlamış gibi olucam ama asla kimsenin sizi yargılamasına kınamasına izin vermeyin. Biz hasta olmayı seçmedik sonuçta. Evet, mani döneminde de depresyon döneminde de yaptıklarım çok uzun süre yüzümü kızarttı,sakladım, konuşmak istemedim. Şöyle düşünmeye başladım sonraları; "bunları yapan ben değildim, hastalıktı". Bunlarla barıştım galiba sonunda. Ve en azından bana anlatmak iyi geliyor, bunu fark ettim.
sevgili nusco yazdıkların bana ilaç gibi geldi, çok çok teşekkür ederim. söylediklerinin her kelimesi çok doğru. ama ben bu kadar zamana rağmen aynı psikolojideyim ve hastalığın istikbalimi, özel hayatımı etkilemesinden hala çok korkuyorum.
umarım benim kaderim de seninkine benzer ve ben de bu hastalığa rağmen bir yuva kurma şansını yakalarım bunun için bana dua et lütfen.
yalnız söylediklerinden biri yani karşı tarafa hastalığı hemen söyleme fikri beni korkutuyor. sonuçta kimdir kimin nesidir belli olmadan paylaşmak bana göre değil. inan benim rahatsızlığımı ne bir komşum ne de arkadaşım bilmez. ben atak geçirdim hastanede yattım taburcu oldum ve nerelerdeydin diye soranlara şehir dışındaydım dedim, onlar da şüphelenmedi bile. ama söylesem dilden dile yayılacak, bana bir sürü soru sorulacak belki hasta muamelesi yapılacak, inan bunları kaldıramam çünkü atak dışında birçok insandan çok daha sağlıklıyım. beni en iyi sen anlarsın
rica etsem bana eşine bipolar olduğunu nasıl söylediğini anlatabilir misin, bu konuda yardıma ihtiyacım var da malum
mani halinde yaptığım şeylerden dolayı çevrem ve ailem beni asla kabul etmedi, ailem psikolojik tanı koyulduğu için benimle kimsenin evlenmeyeceğini düşündü ve panikle kırk yaşında bi adamla evlendirildim o zaman ben 23 yaşındaydım,, bunu asla kendime yediremedim, eşime herşey anlatıldı başta kabul etti ama sonradan sıkıntı çıktı çünkü o benim sessizce yere bakıp akşama kadar koltukta oturacağımı sanmış yaşadığım sinir krizleri ve ağlama nöbetleri onu bunalttı, saolsun onu sevdim alıştım rahat bi hayatım var ama evliliğimizde sayemde iki uçlu oldu, bi gün mutlu mesut kafede otururken ertesi gün boşanmaya karar verebiliyoruz, ve şu an bebeğe karar verdik,, bakalım, umudunuzu kırmak için söylemiyorum sadece bilgi olsun diye anlattım
evet ben 35 yaşındayım ve bipolar olduğumu yeni öğrendim. yıllar önce depresyon geçirmiştim ve o dönem antidepresan kullandım ama manik epizod geçirdiğimde antidepresan kulanmıyordum. şimdi de kullanmıyorum zaten bipolarda antidepresan yasak
dediğin gibi eş adayımı doktoruma götürmeyi zaten doktorumla konuştum. devlet hastanesinde tedavi olduğum halde devlet hastanesi şartlarında gene de sağolsun eş adayımla konuşmayı kabul eden bir doktor bulduğum için şanslıyım sanırım :) ama genede internetten vs abuk sabuk bilgiler okur ve beni istemez diye korkuyorum. bir de eğer günün birinde evlenirsem ve atak geçirirsem o anki halimden dolayı evliliğimin bozulmasından korkuyorum. birkaç gün sonra 36 yaşında olacağımanne olmak için zamanım tükeniyor. dr ancak 3 sene sonra anne olabileceğimi söyledibenim bir yuvam olamayacak sanırım
çok teşekkür ederim .... cümlesine bana da inşallah
Merhaba kendimi hiç iyi hissetmediğim bir dönemdeyim. Napmam gerek onu bile bilmiyorum. Yardımcı olur musunuzmeraba...ben de bir manik depresifim..İlaçla tedaviyi 1 sene önce bıraktım. Zordu ama psikanaliz ve sürekli mücadele ile şimdilik çok daha iyiyim. Yaşadıklarımı blogumda yazıyorum. Bu bir reklam değil sadece birazcık faydası olursa çok sevinirim. adresim Uzun süredir bu savaşın içindeyim, sormak istediğiniz her konuda da burdayım. Kendinizi kötü hissetseniz bile sadece yazabilirsiniz. İyi akşamlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?