• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bipolar bozukluk tedavisi görenler yardım edin lütfen

Bipolar oldugumu yeni ögrendim demissiniz de dikkatimi cekti: manik atak gecirmeden önce anti-depresan kullanmis miydiniz? Cünkü bazi kisilerde antidepresan kullanimi manik ataga sebep oluyormus. Bu durumda doktorun ilaclari dengeli bir sekilde ayarlamasi gerekiyor. Siz de ilaclari düzenli olarak kullanir, tedavinizi aksatmazsaniz günlük hayatinizda zorlanmazsiniz diye düsünüyorum.
Es adayi konusunda belki söyle yapabilirsiniz; doktorunuz veya psikologunuzla iletisim kurun, bir gün o da sizinle gelsin ve doktorunuzla konussun. Hem aklinda soru kalmaz, hem de doktorun aciklamalari icini rahatlatir. Kulaktan dolma sözlerle, etrafin yorumlariyla hareket etmez.

evet ben 35 yaşındayım ve bipolar olduğumu yeni öğrendim. yıllar önce depresyon geçirmiştim ve o dönem antidepresan kullandım ama manik epizod geçirdiğimde antidepresan kulanmıyordum. şimdi de kullanmıyorum zaten bipolarda antidepresan yasak
dediğin gibi eş adayımı doktoruma götürmeyi zaten doktorumla konuştum. devlet hastanesinde tedavi olduğum halde devlet hastanesi şartlarında gene de sağolsun eş adayımla konuşmayı kabul eden bir doktor bulduğum için şanslıyım sanırım :) ama genede internetten vs abuk sabuk bilgiler okur ve beni istemez diye korkuyorum. bir de eğer günün birinde evlenirsem ve atak geçirirsem o anki halimden dolayı evliliğimin bozulmasından korkuyorum. birkaç gün sonra 36 yaşında olacağımanne olmak için zamanım tükeniyor. dr ancak 3 sene sonra anne olabileceğimi söyledi :( benim bir yuvam olamayacak sanırım :(

Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin.

çok teşekkür ederim .... cümlesine bana da inşallah

belki ben henüz yeni olduğum için böyleyimdir zamanla belki bu durumdan dolayı acı çekmemeyi öğrenirim. şu sıralar çevremde herkes evlenmem için görücü usulüyle beni birileriyle tanıştırmaya çalışıyor. bense acaba bipolar olduğumu bilseler gene bana talip bularlarmıydı diye düşünmeden edemiyorum. atak dışında o kadar normalim ki insanların akıllarının ucundan geçmez. ama evlendikten sonra atak geçirirsem eşim benden soğur mu diye çok korkuyorum :(

ahh aurorascığım kilonu hiç takma tek derdimiz o olsun. ben sadece lityum kullanıyorum, içmeden önce 52 kiloydum bir ara 61 e kadar çıktım ve ömrümde ilk kez rejim yaparak şimdi 58 e inebildim :(
bence kimsenin bilmesine gerek yok..
dediğim gibi tepkiler çok saçma sapan oluyor..
kimse de tanıştırmaz seni o durumda hakikaten..
kafana gerçekten yatan biri olur o zaman düşünürsün hem..
doğmamış çocuğa don biçme şimdiden : D
ya şu var canım ben her atağımdan sonra hala pişman oluyorum yaptıklarımdan dolayı.. çevremdekiler çok mantıklı baksalar da insan yediiremiyor kendine..
ama zaman geçince ben unutuyorum.. unutmaya çalışıyorum..
hep diyorum insanlara benim bir çöpüm var oraya atıyorum hatırlamıyorum olanları..
aklıma gelince hatırlama hatırlama diyorum kendime..
bi faydası yok çünkü geçmişi deşip durmanın...
kilo konusunu takmadan edemiyorum.. eskiden 60larımdaydım.. bi ara 100lere çıktım.. 70lere indim.. şimdi yine 90lardayım maalesef..
nasıl kilo veririm bilemiyorum.. geleceğin şeker hastası adayıyıym...
kilo çok kötü bişey.. bakalım hayırlısıyla onu da versem rahatlayacağım..

ayrıca canım benim neden gelecek için o kadar kaygı duyuyorsun..
boşveeeeeerrr oluuur gider..
olmazsa da hayat güzel..
çocuk koca bunlar hep olacak şeyler ama sen eğer kendini böyle negatif yüklersen
olacak olan da olmaz
sen yeter ki olaylara pozitif bak..
gün gelecek olacak de..
ne düşünürsek onu çekeriz ben bu ara buna inanıyorum..

hem böyle negatif olursan somurtursun koca adayları da kaçar valla : D
neşe dolu ol..
kimse eksiksiz değil..
karşına çıkacak mükemmel mi sanıyorsun..
her şey insanlar için..
bunu bilen olgun kişilerle karşılaşırsın umarım..

auroras iyiki çıktın karşıma , beni bu kadar iyi ancak benim yaşadıklarımı yaşayan biri anlayabilirdi o da sensin. kilo verme konusunu dr unla konuştun mu ne ilaç kullanıyorsun bilmiyorum ama belki değiştirebilir. msj hakkım dolmuş olsa sana özelden msj yazacağım ama daha çook var. bak ben sabahları aç karnına kiraz sapı kaynatıp içiyorum sonra en az yarım saat hiç birşey yemiyorum. ve çoook az yemek yiyorum. gene de ancak 2 kilo verebildim :( bir ara bir baktım füze gibi fırlıyo kilom. ama ooo kadar hızla kilo aldım ki panikledim. şimdiki yeme düzeninde karnım aç olduğu halde kilom düşmüyo. demek ki bir de yemek yesem ne olacağım :)

bu arada, kafana gerçekten yatan biri olursa o zaman düşünürsün demişsin. bunun olabilmesi için önce tanımam gerekmez mi. ama ben nasıl olsa sonu gelmeyecek düşüncesinden tanışmaya yanaşamıyorum ki :( sorun orada zaten. çünkü benimle taşanlar genelde beni beğeniyor, ama manik depresifi nasıl söyleyeceğim, söylediğimde ne tepki alacağım mesele bu. nasıl olsa olmayacak diye hiç birşey yaşayamıyorum ben. sence tanışmalı mıyım ?

hastalığımı birine söylemek bana çok zor geliyor ne hikmetse. galiba kırılma korkusu bu :(

bu arada, kafana gerçekten yatan biri olursa o zaman düşünürsün demişsin. bunun olabilmesi için önce tanımam gerekmez mi. ama ben nasıl olsa sonu gelmeyecek düşüncesinden tanışmaya yanaşamıyorum ki :( sorun orada zaten. çünkü benimle taşanlar genelde beni beğeniyor, ama manik depresifi nasıl söyleyeceğim, söylediğimde ne tepki alacağım mesele bu. nasıl olsa olmayacak diye hiç birşey yaşayamıyorum ben. sence tanışmalı mıyım ?

hastalığımı birine söylemek bana çok zor geliyor ne hikmetse. galiba kırılma korkusu bu :(
tabiiki tanışacaksın.. neden tanışmayasın..
diyorum ya herkes mükemmel de bi sen ben mi kusurluyuz..
tamam zor bi hastalık ama karşına seni seven anlayışlı biri de çıkabilir..
neden çıkmasın..
kimlerin karşısına kimler çıkıyor...
zaten ilaçlarını kullanır da bırakmazsan emin ol atakların daha az sorunla geçer..
sana diyorum ya bu hastalık normal bir hastalık..
delilik değil..
insanlar dengesiz sanıyorlar bipolarları ama ben kendimi dengeli buluyorum..
sadece belli dönemlerde ruhsal değişmeler oluyor..
misal mevsim geçişleri insanlar mutlu neşe dolu olurlar ya bu dönemler biz de mutlu neşe dolu oluyoruz ama normal insanların salgıladıklarından daha fazla mutluluk salgılıyoruz..
o yüzden mevsim geçişlerinde mani ortaya çıkabiliyor..
zaten bi süre sonra hareketlenmelerinden de anlıyorsun.. kontrolü kaybetmeye 1 tık kala diyorsun geliyo mani diye..
ben son manimde herkese dediydim bakın gircem maniye dikkat edin bana diiye..
keşke kontrollere daha sık gitseymişim..
bu arada kontrollerini aksatma..
mutlaka en az 3 ayda bir uğra..
mevsim geçişlerinde ayda 1 uğra hatta..
hareketlenmen varsa da 15 güne bir kontrolde doktoruna söyle ilerlemeni..
ilaçları da bence hiiiiiiiiiiiiiiiiiçç bırakma ömür boyu kullanmak gerekiyor çünkü aslında bu ilaçları bildiğim kadarıyla..
benim kilom ilk maniden sonra kontrolden çıktı..
birden 60dan 80e çıktım..
sonra 100!! dönem dönem veriyorum.. işe girsem yine gider o kilolar..
ilaçlarım şimdilik iyi.. tekrar bi ayarlama yapılacak ama..
bakalım işte

Son düzenleme:
Merhaba ben bipolar olduğunu ağır bir manik atak geçirmesi sonucu öğrenmiş biriyim. taburcu olduktan sonra dr ların verdiği tedaviyi eksiksiz uygulamama rağmen hastalığı yeni öğrenmiş olmaktan mıdır bilmem geleceğe yönelik aşırı kaygı içerisindeyim. 35 yaşındayım ve bekarım evlenmeyi elbette ben de istiyorum ama bu hastalığa yakalandıktan sonra yaşamım nasıl etkilenecek bilmiyorum. eş adayıma hastalığı nasıl izah edeceğim evlendikten sonra atak geçirirsem bu eşimin benden soğumasına sebep olur mu vs bir sürü kaygım var.
aranızda bipolar tedavisi görürken evlenen ve anne olabilenler var mı, hastalık özel hayatınızı nasıl etkiledi, eğer deneyimlerinizi paylaşabilirseniz bu bana çok büyük bir umut olacak. sevgiler...

Geçmiş olsun...

Öncelikle bipolar hastası olanlar fazlasıyla "benmerkezci" dir...Kendilerine hiç bir koşulda toz kondurmazlar...
Bir sorunu bu kişiyle kolay kolay konuşamazsınız...
Hele ki sorunun kaynağı kendisiyse..
Asla kabul etmezler..
"Siz kimsiniz de konuşuyorsunuz ben gibi haşmetlinin yanıda" havasındadırlar...

Bize çok anormal gelen şeyler, onlara normal gelir..
Hayatlarında her şey 4-4 lük gitse bile, egoları hiç bir zaman tam manasıyla tatmin olmaz ve bu da onlara mutsuzluk getirir..
Bu sebeple hep bir arayış içindedirler..

Bunların hepsi özel hayatı ve ilişkileri fazlasıyla etkileyen durumlar olsa da, sizi korkutmasın...Bu hastalığın seviyeleri vardır..Kimi çok hafif atlatır, kiminin ki böyle ağır geçer...
Bipolar olup ta, bunun farkında olmayan o kadar fazla insan var ki..

Tedavinizi asla bırakmayın...

Son düzenleyen: Moderatör:
tabiiki tanışacaksın.. neden tanışmayasın..
diyorum ya herkes mükemmel de bi sen ben mi kusurluyuz..
tamam zor bi hastalık ama karşına seni seven anlayışlı biri de çıkabilir..
neden çıkmasın..
kimlerin karşısına kimler çıkıyor...
zaten ilaçlarını kullanır da bırakmazsan emin ol atakların daha az sorunla geçer..
sana diyorum ya bu hastalık normal bir hastalık..
delilik değil..
insanlar dengesiz sanıyorlar bipolarları ama ben kendimi dengeli buluyorum..
sadece belli dönemlerde ruhsal değişmeler oluyor..
misal mevsim geçişleri insanlar mutlu neşe dolu olurlar ya bu dönemler biz de mutlu neşe dolu oluyoruz ama normal insanların salgıladıklarından daha fazla mutluluk salgılıyoruz..
o yüzden mevsim geçişlerinde mani ortaya çıkabiliyor..
zaten bi süre sonra hareketlenmelerinden de anlıyorsun.. kontrolü kaybetmeye 1 tık kala diyorsun geliyo mani diye..
ben son manimde herkese dediydim bakın gircem maniye dikkat edin bana diiye..
keşke kontrollere daha sık gitseymişim..
bu arada kontrollerini aksatma..
mutlaka en az 3 ayda bir uğra..
mevsim geçişlerinde ayda 1 uğra hatta..
hareketlenmen varsa da 15 güne bir kontrolde doktoruna söyle ilerlemeni..
ilaçları da bence hiiiiiiiiiiiiiiiiiçç bırakma ömür boyu kullanmak gerekiyor çünkü aslında bu ilaçları bildiğim kadarıyla..
benim kilom ilk maniden sonra kontrolden çıktı..
birden 60dan 80e çıktım..
sonra 100!! dönem dönem veriyorum.. işe girsem yine gider o kilolar..
ilaçlarım şimdilik iyi.. tekrar bi ayarlama yapılacak ama..
bakalım işte

kontrollerimi aksatmıyorum zaten, eğer atak geçirmezsem ilacı 3 yıl sonra kesecekmiş doktorum ama sonra atak geçirir miyim bilmem :P belki henüz yeni oluşundan ben atağın yaklaştığını anlayamıyorum auroras, keşke anlasam hemen dr a giderim :( sen kaç yıldır bipolardın ? ilk zamanlar atağın gelişini hissedebiliyor muydun , acaba tecrübeyle alakalı mı diye soruyorum, bir de yatarak tedavi gördün mü hiç

Geçmiş olsun...

Öncelikle bipolar hastası olanlar fazlasıyla "benmerkezci" dir...Kendilerine hiç bir koşulda toz kondurmazlar...
Bir sorunu bu kişiyle kolay kolay konuşamazsınız...
Hele ki sorunun kaynağı kendisiyse..
Asla kabul etmezler..
"Siz kimsiniz de konuşuyorsunuz ben gibi haşmetlinin yanıda" havasındadırlar...

Bize çok anormal gelen şeyler, onlara normal gelir..
Hayatlarında her şey 4-4 lük gitse bile, egoları hiç bir zaman tam manasıyla tatmin olmaz ve bu da onlara mutsuzluk getirir..
Bu sebeple hep bir arayış içindedirler..

Bunların hepsi özel hayatı ve ilişkileri fazlasıyla etkileyen durumlar olsa da, sizi korkutmasın...Bu hastalığın seviyeleri vardır..Kimi çok hafif atlatır, kiminin ki böyle ağır geçer...
Bipolar olup ta, bunun farkında olmayan o kadar fazla insan var ki..

Tedavinizi asla bırakmayın...

teşekkür ederim mellodii, ben bir bipolar olarak dediklerine katıldığımı söyleyemeyeceğim, yazdıklarınız sizin hastalığı tanımıyor oluşunuzdan sanırım. bipoların benmerkezci olması ancak iyilik döneminde de kişi bencilse hastalık döneminde belki bu durumu daha da artar. bencillik, benmerkezcilik bir karakter özelliğidir bipoların özelliği değil. ben tam tersine çevre merkezciyim örneğin hep başkalarına endekslenmiş olduğum için mutlu olamıyorum. aman millet ne der, ya şöyle olursa vs. diye takmaktan eş adayım ve ailesi bipolar olduğumu duyunca ne olacak korkusu geldi yenemiyorum :(

kontrollerimi aksatmıyorum zaten, eğer atak geçirmezsem ilacı 3 yıl sonra kesecekmiş doktorum ama sonra atak geçirir miyim bilmem :P belki henüz yeni oluşundan ben atağın yaklaştığını anlayamıyorum auroras, keşke anlasam hemen dr a giderim :( sen kaç yıldır bipolardın ? ilk zamanlar atağın gelişini hissedebiliyor muydun , acaba tecrübeyle alakalı mı diye soruyorum, bir de yatarak tedavi gördün mü hiç
ben 5-6 yıldır bipolarım canım..
yatarak tedavi oldum..
ne demek olduğunu iyi biliyorum..
çok utanç verici : D kimseye anlatamıyorsun durumu : D
ama hastanem iyiydi..
hemşirelerimi severdim.. hastalar da mevsim nedeniyle hep bipolardı..
1 tane şizofren vardı onunla da iyiydik gayet...
çok farklı bi durum..başa geldiğinde herkesin kaldırabileceği bir durum değil..
bu arada MeLLoDii sanırım kuyruk acın var asıl sana geçmiş olsun : D

dip not: bipolarlık kişilikle alakalı bir hastalık değildir.. bir kişilik bozukluğu da değildir.. sinirler arası iletimi sağlayan maddelerin düzensizliğiyle ilgili bir hastalıktır...

Son düzenleme:
Mevsim geçişi de yaşamıyoruz ama, hayırdır inşallah?
Bu ne güzel uslup, ne güzel bir ifade...
önce bir üslubuna bakman lazım şekercim bana bunu demeden önce.. iki mesajında da mükemmel üslup hataları yapmışsın..
her gördüğün bipolar aynı değildir.. neden bu başlığa girip böyle bir içini boşalttın anlamadım doğrusu..
bir kuyruk acın olduğunu düşündüm şahsen..

neyse öğrenmişsindir umarım bipoların kişilikle ilgili bir problem olmadığını..

bu arada arkadaş zaten kendini kötü hisseder bi şekilde açmış konuyu sen neden saydırdın saydırdın ki bipolarlara..
yani sonuçta insan kaybetmek insan silikleştirmek kolaydır... yapıcı olmak zor..
biraz destek olsaydın sana öyle yazmazdım..
ilk gördüğümde sinirim tepeme fırladığı yazdığına..
ne alaka yani..
kaç tane bipolar tanımış olabilirsin ki (psikiyatri servisinde çalışıyor olma ihtimalini söylemim dışında tutuyorum)
100-150 denek bulursun hepsinde aynı şeyi görürsün ondan sonra dersin bunu..
neyse..

konuyu bilmemene veriyorum tutumunu..
:51:

Son düzenleme:
önce bir üslubuna bakman lazım şekercim bana bunu demeden önce.. iki mesajında da mükemmel üslup hataları yapmışsın..
her gördüğün bipolar aynı değildir.. neden bu başlığa girip böyle bir içini boşalttın anlamadım doğrusu..
bir kuyruk acın olduğunu düşündüm şahsen..

neyse öğrenmişsindir umarım bipoların kişilikle ilgili bir problem olmadığını..

bu arada arkadaş zaten kendini kötü hisseder bi şekilde açmış konuyu sen neden saydırdın saydırdın ki bipolarlara..
yani sonuçta insan kaybetmek insan silikleştirmek kolaydır... yapıcı olmak zor..
biraz destek olsaydın sana öyle yazmazdım..
ilk gördüğümde sinirim tepeme fırladığı yazdığına..
ne alaka yani..
kaç tane bipolar tanımış olabilirsin ki (psikiyatri servisinde çalışıyor olma ihtimalini söylemim dışında tutuyorum)
100-150 denek bulursun hepsinde aynı şeyi görürsün ondan sonra dersin bunu..
neyse..

konuyu bilmemene veriyorum tutumunu..
:51:

Genelde bu bölüme girer konuları okurum...Özellikle girdiğim bir başlık değil...

Konu sahibesine yaşayabileceği sıkıntıları yazdım...Pollayannacılık oynayamazdım...Çünkü bipolar, kişiyi ve çevresini ciddi şekillerde etkileyebilir, ilaç dizginlemesinin yanında muhakkak pisikoterapinin de görülmesi gereken bir hastalıktır..

Bipolar karakterle ilgili bir rahatsızlıktır demedim, bir duygudurum bozukluğudur..İleri seviyelerdeki hastalarda, bastırılan duygular ortaya çıkar..
Yazdıklarım birer karakter bozukluğu değil, duygudurum bozukluklarına ilişkin bir kaç örneklemedir..

Genelde, kişi çok çaresiz kaldığı durumlarda, gerçekliğe "ben" kavramı ile tutunur..
Sevgi toplamak, beğenilmek adına, "ben güçsüz değilim, zayıf değilim"(inkar) mekanizmasıyla hareket eder..
Pek tabi kendine toz kondurmama duygusu kadar, "hiç bir işe yaramıyorum" durumu gibi aşırı özgüvensizlik gibi bir duygu da ortaya çıkabilir..(Tamamen örneklendirmeye çalışıyorum)...Kişi, cennet ve cehennemi aynı anda yaşayabilir yani..

Son olarak, pek tabi bipolar olmayan, sizlerin neler yaşadığını anlayamaz...İçeride, dışarıdan görünenin elbette mislisi oluyordur...Bu nedenle kıracak bir cümlem olduysa affola...
Ama benim de birebir gözlemlediğim davranışlar bunlardır...

Herhangi bir kuyruk acımı, bir rahatsızlığı kullanarak çıkarırsam, kendimden de şüphe etmem gerekir..
Bu yüzden, uslup cidden kötüydü..

Geçmiş olsun tekrar...

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde bu bölüme girer konuları okurum...Özellikle girdiğim bir başlık değil...

Konu sahibesine yaşayabileceği sıkıntıları yazdım...Pollayannacılık oynayamazdım...Çünkü bipolar, kişiyi ve çevresini ciddi şekillerde etkileyebilir, ilaç dizginlemesinin yanında muhakkak pisikoterapinin de görülmesi gereken bir hastalıktır..

Bipolar karakterle ilgili bir rahatsızlıktır demedim, bir duygudurum bozukluğudur..İleri seviyelerdeki hastalarda, bastırılan duygular ortaya çıkar..
Yazdıklarım birer karakter bozukluğu değil, duygudurum bozukluklarına ilişkin bir kaç örneklemedir..

Genelde, kişi çok çaresiz kaldığı durumlarda, gerçekliğe "ben" kavramı ile tutunur..
Sevgi toplamak, beğenilmek adına, "ben güçsüz değilim, zayıf değilim"(inkar) mekanizmasıyla hareket eder..
Pek tabi kendine toz kondurmama duygusu kadar, "hiç bir işe yaramıyorum" durumu gibi aşırı özgüvensizlik gibi bir duygu da ortaya çıkabilir..(Tamamen örneklendirmeye çalışıyorum)...Kişi, cennet ve cehennemi aynı anda yaşayabilir yani..

Son olarak, pek tabi bipolar olmayan, sizlerin neler yaşadığını anlayamaz...İçeride, dışarıdan görünenin elbette mislisi oluyordur...Bu nedenle kıracak bir cümlem olduysa affola...
Ama benim de birebir gözlemlediğim davranışlar bunlardır...

Herhangi bir kuyruk acımı, bir rahatsızlığı kullanarak çıkarırsam, kendimden de şüphe etmem gerekir..
Bu yüzden, uslup cidden kötüydü..

Geçmiş olsun tekrar...
genelde hastalık anını tasvir etmişsiniz..
zaten iki ucu da hastalık anında yaşıyoruz..
bipolar kişilerin psikoterapi almaları gerektiğine ben de katılıyorum..
çünkü hastalık anında yaşanan duyguları normale çeksek hepsi birer travma..
ve tabiki insanın ruhunda iz bırakıyor..

birbirmizi yanlış anlamışız o zaman..
dileklerin için teşekkürler..

genelde hastalık anını tasvir etmişsiniz..
zaten iki ucu da hastalık anında yaşıyoruz..
bipolar kişilerin psikoterapi almaları gerektiğine ben de katılıyorum..
çünkü hastalık anında yaşanan duyguları normale çeksek hepsi birer travma..
ve tabiki insanın ruhunda iz bırakıyor..

birbirmizi yanlış anlamışız o zaman..
dileklerin için teşekkürler..

Evet evet...Hastalık anında kişinin girdiği durumu anlatmaya çalıştım..
Belki ifade edemedim..

Yalnız gözlemlediğim şöyle bir durum da var, bipolar olduğunun farkında olmayan, dolayısıyla tedavi olmayan yüzlerce insan var...
Tedavi olunmadığı zaman da maniler sürekli bir hal alabiliyor maalesef...
Böyle bir tanıdığım teşhis konulmasına rağmen ısrarla inkar ediyor durumu...

Bu arada kilo konusuna takılma, ben de zamanında 26 kilo kadar verdim...Adım at ve ilk zamanlar biraz dişini sık yeter..Gerisi gelecektir:34:

Cuma yarışmalarında motive olabilirsin..

Evet evet...Hastalık anında kişinin girdiği durumu anlatmaya çalıştım..
Belki ifade edemedim..

Yalnız gözlemlediğim şöyle bir durum da var, bipolar olduğunun farkında olmayan, dolayısıyla tedavi olmayan yüzlerce insan var...
Tedavi olunmadığı zaman da maniler sürekli bir hal alabiliyor maalesef...
Böyle bir tanıdığım teşhis konulmasına rağmen ısrarla inkar ediyor durumu...

Bu arada kilo konusuna takılma, ben de zamanında 26 kilo kadar verdim...Adım at ve ilk zamanlar biraz dişini sık yeter..Gerisi gelecektir:34:

Cuma yarışmalarında motive olabilirsin..
şöyle bir durum var zaten mani halinde kişi kesinlikle durumunu kabul etmez..
ben bilinçli olduğumu düşünüyorum hastalık konusunda ama beni bir de hastayken görün : D (Allah korusun bi daha olmam inşallah bu arada)
iç görü dedikleri bişey var psikiyatride onu kaybediyor hasta..
kendini peygamber zannedenler oluyo..
olağanüstü şeylere inanıyor insan falan..
zor bi hastalık.. hastalık anında kişiyi zaptedebilmek de çok zor..
ama elde olan bi durum değil..
gerçekten hiç bir bipolar hastası öyle davranmak öyle kırmak öyle korkmak öyle hayallerle yaşamak istemez..

kilo vermek kolay olmuyor.. ben de bir 30 kilo verdim 2 yıl önce(çalışıyordum o zaman) ama sonra 20 kilosu tekrar geldi(evdeyim şimdi).. kilo olarak 90lardayım.. en az 30 kilo vermem lazım eski halime dönmem için..
17 gün diyeti diye bir diyete başlamayı düşünüyorum.. kitabını aldım bi kısmını okudum annemi de ikna etmem lazım..
bakalım..

Aydan görülüyorum ben ne yazıkki : D...:ssz: (karikatürü bile var)

bipolarları anlatan bi elkitabı okudum geçen..

hipomani diye bir durum var.. manik olmaya yakın ama manik değil..
onu şöyle anlatıyor: 'herşey çok güzel.. konuşurken kendimi enerjik hissediyorum.. enerjim bitmiyor.. çevremde hayranlık topluyorum..'

bir de mani anını anlatıyor:
'zihnim karışık, düşünceler hızla geçiyor.. bir düşündüğüm diğerini tutmuyor.. olayları/ durumları birleştiremiyorum.. kaygı ve korku duyuyorum'

buna benzerdi.. benim aklımda kalan bu...
bi de bunlara psikozlar eşlik etti mi al sana korku şöleni...

psikozsuz da geçebiliyormuş mani anı.. benim hep psikoz oldu..
psikozsuzları ben ayırt edebilir miyim bilmiyorum ama psikozu şak diye anlarım sanırım : D
dediğin doğru MeLLoDii çevrede çok bipolar var.. sanırım hipomani oluyor onlar emin değilim..
biraz bu beyin kimyasallarıyla alakalı işte..
herkesin ara ara bozuluyor olabilir..
ben de çok yaygın olduğunu görüyorum..
çevremde duyduğum en az 5 bipolar var.. (hastanedeyken tanıştıklarımı saymıyorum mevsim nedeniyle hepsi zaten bipolardı :52:)
herkese Allah kolaylık versin valla.. yaşamak zor zati...

bipolarları anlatan bi elkitabı okudum geçen..

hipomani diye bir durum var.. manik olmaya yakın ama manik değil..
onu şöyle anlatıyor: 'herşey çok güzel.. konuşurken kendimi enerjik hissediyorum.. enerjim bitmiyor.. çevremde hayranlık topluyorum..'

bir de mani anını anlatıyor:
'zihnim karışık, düşünceler hızla geçiyor.. bir düşündüğüm diğerini tutmuyor.. olayları/ durumları birleştiremiyorum.. kaygı ve korku duyuyorum'

buna benzerdi.. benim aklımda kalan bu...
bi de bunlara psikozlar eşlik etti mi al sana korku şöleni...

psikozsuz da geçebiliyormuş mani anı.. benim hep psikoz oldu..
psikozsuzları ben ayırt edebilir miyim bilmiyorum ama psikozu şak diye anlarım sanırım : D
dediğin doğru MeLLoDii çevrede çok bipolar var.. sanırım hipomani oluyor onlar emin değilim..
biraz bu beyin kimyasallarıyla alakalı işte..
herkesin ara ara bozuluyor olabilir..
ben de çok yaygın olduğunu görüyorum..
çevremde duyduğum en az 5 bipolar var.. (hastanedeyken tanıştıklarımı saymıyorum mevsim nedeniyle hepsi zaten bipolardı :52:)
herkese Allah kolaylık versin valla.. yaşamak zor zati...

Hımmm..Bak evet bu çok daha doğru bir bilgi oldu...
Benim de gözlemlerim anlam kazanmış oldu şimdi...
Evet kesinlikle çoğu insanda gördüğümüz hipomani olabilir..

Şu dönemde, kimsenin ruh sağlığı yerinde değil...Türkiye'de hemen hemen herkeste majör depresyon var zaten...
Bu rahatsızlıkları bedensel rahatsızlıklardan ayırt etmek çok yanlış...

Bu arada ben de panikatak ve majör depresyon tedavisi görüyorum...
Çok şükür ataklarım yok denecek kadar azaldı...

Senin de atlatmana çok sevindim..

Hımmm..Bak evet bu çok daha doğru bir bilgi oldu...
Benim de gözlemlerim anlam kazanmış oldu şimdi...
Evet kesinlikle çoğu insanda gördüğümüz hipomani olabilir..

Şu dönemde, kimsenin ruh sağlığı yerinde değil...Türkiye'de hemen hemen herkeste majör depresyon var zaten...
Bu rahatsızlıkları bedensel rahatsızlıklardan ayırt etmek çok yanlış...

Bu arada ben de panikatak ve majör depresyon tedavisi görüyorum...
Çok şükür ataklarım yok denecek kadar azaldı...

Senin de atlatmana çok sevindim..
sana da çok geçmiş olsun.. depresyon zor oluyor.. ben de manilerin ardından mutlaka bi depresyon geçiriyorum..
kilolarımı da hep depresyonda alıyorum çoğu çoğu..
panikatakla ilgili çok az bi bilgim var..
psikiyatrik rahatsızlıklar oldukça arttı hakikaten..
çaresini bulurlar inşallah dicem de ilaç sektörlerinin işine gelmiyo böle şeyler pek sanırım..
zaten bipolarlık için de şimdilik bi çare yok ömür boyu ilaç tedavisi..

evet psikiyatrik rahatsızlıklar tehlikeli olabiliyor bunu kabul etmek lazım..
kişi çevresine ve / veya kendisine zarar verebiliyor ama dediğin doğru hepsi de bedensel rahatsızlıklar..
vücutta çok veya az salgılanan herşey bir şeye neden olabiliyor..
kişilik bozukluğu olmadıkça sinir hastalıkları yine de tehlikeli değil..
bu hastalıklara sahip kişilerin kişilik bozukluğu da varsa olay tamamen değişebiliyor..
öyle biliyorum yanlışım varsa affola..

Son düzenleme:
yarama tuz basıldı resmen malesef bende bipolarım hemde çift uçlu olanından benmki mizaç bozukluğu....hemçocuk hem eş evlilik nasıl gidiyor birde bana sor...şuan muhasebedeym eve gidince yazıcam detaylı inş....:31:

Back