Bipolar oldugumu yeni ögrendim demissiniz de dikkatimi cekti: manik atak gecirmeden önce anti-depresan kullanmis miydiniz? Cünkü bazi kisilerde antidepresan kullanimi manik ataga sebep oluyormus. Bu durumda doktorun ilaclari dengeli bir sekilde ayarlamasi gerekiyor. Siz de ilaclari düzenli olarak kullanir, tedavinizi aksatmazsaniz günlük hayatinizda zorlanmazsiniz diye düsünüyorum.
Es adayi konusunda belki söyle yapabilirsiniz; doktorunuz veya psikologunuzla iletisim kurun, bir gün o da sizinle gelsin ve doktorunuzla konussun. Hem aklinda soru kalmaz, hem de doktorun aciklamalari icini rahatlatir. Kulaktan dolma sözlerle, etrafin yorumlariyla hareket etmez.
evet ben 35 yaşındayım ve bipolar olduğumu yeni öğrendim. yıllar önce depresyon geçirmiştim ve o dönem antidepresan kullandım ama manik epizod geçirdiğimde antidepresan kulanmıyordum. şimdi de kullanmıyorum zaten bipolarda antidepresan yasak
dediğin gibi eş adayımı doktoruma götürmeyi zaten doktorumla konuştum. devlet hastanesinde tedavi olduğum halde devlet hastanesi şartlarında gene de sağolsun eş adayımla konuşmayı kabul eden bir doktor bulduğum için şanslıyım sanırım :) ama genede internetten vs abuk sabuk bilgiler okur ve beni istemez diye korkuyorum. bir de eğer günün birinde evlenirsem ve atak geçirirsem o anki halimden dolayı evliliğimin bozulmasından korkuyorum. birkaç gün sonra 36 yaşında olacağımanne olmak için zamanım tükeniyor. dr ancak 3 sene sonra anne olabileceğimi söyledi benim bir yuvam olamayacak sanırım
Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin.
çok teşekkür ederim .... cümlesine bana da inşallah