• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bipolar bozukluk hastalığı

Boncukkiz

Guru
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2014
559
75
323
bana bipolar teşhisi kondu.bende kırılganlık hassaslık sinirlilik isyankarlık var bunlar hastalığın verdiği bişey olabilir mi?yoksa mizaç mı?
girdiğim ortamlarda yalnız kalan bir insanım.bu hep böyle mi kalır?benim sakin ve anlayışlı biri olmam mümkün mü?

bana bipolar teşhisi kondu.bende kırılganlık hassaslık sinirlilik isyankarlık var bunlar hastalığın verdiği bişey olabilir mi?yoksa mizaç mı?
girdiğim ortamlarda yalnız kalan bir insanım.bu hep böyle mi kalır?benim sakin ve anlayışlı biri olmam mümkün mü?

mümkün canım 2 sene önce bana da o teşhisi koymuşlardı ben artık kendime zarar verme aşamasına kadar gelmiştim 6 ay kadar ilaç kullandım. daha sonra kendi kendime bıraktım ilacı düzelmen için hem kendin istemelisin hemde etrafındakiler sana yardımcı olmalı. bende şimdi bazen çok sinirleniyorum sinir krizi geçiriyorum ama eskisi kadar değil bazen sinirlenmemek için konuyu değiştirmeye çalışıyorum gülüyorum derin nefes alıyorum filan eskisi kadar herşeyi herkesi kafama takmıyorum. unutma kimse kimseden değerli değil kimse için kendini yıpratma sinirlenme relax ol :40:

mümkün canım 2 sene önce bana da o teşhisi koymuşlardı ben artık kendime zarar verme aşamasına kadar gelmiştim 6 ay kadar ilaç kullandım. daha sonra kendi kendime bıraktım ilacı düzelmen için hem kendin istemelisin hemde etrafındakiler sana yardımcı olmalı. bende şimdi bazen çok sinirleniyorum sinir krizi geçiriyorum ama eskisi kadar değil bazen sinirlenmemek için konuyu değiştirmeye çalışıyorum gülüyorum derin nefes alıyorum filan eskisi kadar herşeyi herkesi kafama takmıyorum. unutma kimse kimseden değerli değil kimse için kendini yıpratma sinirlenme relax ol :40:

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
sizde kırılganlık var mıydı ve hangi ilacı kullandınız?salı günü doktora gideceğim.dicem ilaçları kullansam da sinirli ve kırılgan oluyorum diye.

Bence birkaç doktora daha görün. Doğru teşhis olmayabilir.
Kaç doktorla görüşme yaptın bilemiyorum tabii.
Eğer 1-2 tane ise daha fazla insanla görüş.
Kırılganlık çoğu insanda olabilen bir şey zaten.
Bipolar çok ciddi bir rahatsızlık çünkü.
Atak geçirmeden teşhis edilemiyor.
Atak sonrasında mı atak anında mı teşhis koyuldu sana?

ben bir dönem çok hareketliydim günde 8 saat müzik dinleyip dans ediyordum.bunu anlattım.öyle koydu teşhisi.bir de kafamda hayal kurup onlara yoğun bir şekilde inandığım bir dönem oldu.
ilk doktorum şizofren başlangıcı olabilir dedi.ikinci doktorum doçentti psikoz dedi.
üçüncü doktorum yani şu anki doktorum bipolar bozukluk dedi.bu doktor profesör.
ama bende fazla kırılganlık ve fazla sinirlilik var.normal bir insanda bu kadar olmaz diye düşünüyorum.

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
sizde kırılganlık var mıydı ve hangi ilacı kullandınız?salı günü doktora gideceğim.dicem ilaçları kullansam da sinirli ve kırılgan oluyorum diye.

rica ederim. isimlerini hatırlamıyorum çünkü ilaçları yaklaşık 2 sene önce bıraktım ama mutlaka doktora söyle uyku yapmıcak seni sosyal ortamdan uzaklaştırmayacak ilaçlar versin. ben ilaç kullanıyodum sürekli gündüz de uyumak istiyodum gündüz uyuyunca bu sefer gece uyuyamıyodum. bi gün sabah 6-7 gibi bi uyudum akşam 9 da uyandım hemden hiç uyanmadan. ayrıca ilaç kullanırken robot gibi oluyosun bütün duyguların alınmış sanki gülsen gülüyomuşşsun gibi durmuyo ağlamak istesen ağlayamıyosun düşün yani yazın ortasında herkes gezip tozarken denize orada burada eğlenirken ben bütün gün evde uyuyodum gözlerimi açamıyodum uykudan

aynen bipoların atakları var ve çok kötü bir atak bunlar ben çok yaşadım. atak geldiği an birini öldürebilirsin bile düşün ya da kendine zarar verirsin. ben 1.80 boyunda 95 kilo adamla birbirimize girdik bende 1.64 boyunda 50 kiloyum. polis çağırdım şikayetçi oldum mahkemeye çıktık mahkemeden bi kağıt geldi mağdur olarak onu yazmışlar :1::9:

rica ederim. isimlerini hatırlamıyorum çünkü ilaçları yaklaşık 2 sene önce bıraktım ama mutlaka doktora söyle uyku yapmıcak seni sosyal ortamdan uzaklaştırmayacak ilaçlar versin. ben ilaç kullanıyodum sürekli gündüz de uyumak istiyodum gündüz uyuyunca bu sefer gece uyuyamıyodum. bi gün sabah 6-7 gibi bi uyudum akşam 9 da uyandım hemden hiç uyanmadan. ayrıca ilaç kullanırken robot gibi oluyosun bütün duyguların alınmış sanki gülsen gülüyomuşşsun gibi durmuyo ağlamak istesen ağlayamıyosun düşün yani yazın ortasında herkes gezip tozarken denize orada burada eğlenirken ben bütün gün evde uyuyodum gözlerimi açamıyodum uykudan

ilaçlar sanki daha çok hasta ediyo.demi?

ben bir dönem çok hareketliydim günde 8 saat müzik dinleyip dans ediyordum.bunu anlattım.öyle koydu teşhisi.bir de kafamda hayal kurup onlara yoğun bir şekilde inandığım bir dönem oldu.
ilk doktorum şizofren başlangıcı olabilir dedi.ikinci doktorum doçentti psikoz dedi.
üçüncü doktorum yani şu anki doktorum bipolar bozukluk dedi.bu doktor profesör.
ama bende fazla kırılganlık ve fazla sinirlilik var.normal bir insanda bu kadar olmaz diye düşünüyorum.

Ben de depresyona girdiğimde aşırı kırılganlık ve aşırı hassasiyet olmuştu.
Acaba o düzeyde bir şey mi dedim.
Ama diğer dediklerini okuyunca anladım ciddiyeti.
Yine de ilaçlarını bırakmışsın ve öyle yaşayabiliyorsun ya bu da güzel.
Ağır hasta olunca ilaçsız olmuyor.
İlaç bırakıldığında tekrar eski hallerine dönüyorlar.
Bir tanıdığım sebebiyle aşinayım bu hastalığa ve pek çok şey biliyorum hakkında.

Ben de depresyona girdiğimde aşırı kırılganlık ve aşırı hassasiyet olmuştu.
Acaba o düzeyde bir şey mi dedim.
Ama diğer dediklerini okuyunca anladım ciddiyeti.
Yine de ilaçlarını bırakmışsın ve öyle yaşayabiliyorsun ya bu da güzel.
Ağır hasta olunca ilaçsız olmuyor.
İlaç bırakıldığında tekrar eski hallerine dönüyorlar.
Bir tanıdığım sebebiyle aşinayım bu hastalığa ve pek çok şey biliyorum hakkında.

ilaçlarımı bırakmadım ben.

ilaçlar sanki daha çok hasta ediyo.demi?

aynen ama doktorunla konuş dediğim gibi uyku yapmıcak seni sosyal ortamdan uzaklaştırmıcak bi ilaç versin sana yoksa da ilaç kullanma ben ilaçları bıraktıktan sonra daha çok kendime geldim şöyle bi düşün seni üzen seni çok fazla sinirlendirip sinirlerini bozan kimler hayatında çok önemli yerleri yoksa çıkart hayatından onları. baktın sinirleniyosun hemen gir duşa sadece 15-20 dakika hiç bişey yapmadan sıcak suyun altında dur derin nefes al o sana çok iyi gelir ya da aç camı temiz hava mis gibi derin derin nefes al. en iyi ilaç sevgidir sevdiğin insanlara sarıl. yeğenin filan varsa onlarla vakit geçir bi çocukla vakit geçirmek insana bütün sıkıntılarını unutturur

Pardon yaa ilaçları bırakan ayisigi88 miş. Ben karıştırdım.

evet ben bıraktım :1: doktor bana da demişti bırakma daha kötü olursun diye bende bıraktım robot gibiydim baykuş gibiydim resmen ama çevrende sana yardımcı olucak birileri olduktan sonra sorunlar azalıyo gerçekten

Son düzenleme:
evet ben bıraktım :1:

Benim bipolar tanıdığım kişi ben iyiyim diyerek ilaçları kullanmayı kesince akıl hastanesine yatırıldı. :/
Bir süre kaldı çıktı. Şimdi yeniden yatırdılar. Hala hastanede. :/
Bipolar olup ilaç kullanmadan yaşayabilen biri olmuyor diye biliyordum ben.
Ömür boyu sürmeliymiş, çünkü beyindeki salgılarla alakalıymış bu durum.
O yüzden lityum alınıyor genelde o salgılar dengelensin diye.
Şaşırdım o yüzden senin durumuna.

ilaç uyuşturuyo beni son 1 haftadır.doktora dicem.
doktora diceklerimi unutmamak için bir kağıda yazdım.:1:

Benim bipolar tanıdığım kişi ben iyiyim diyerek ilaçları kullanmayı kesince akıl hastanesine yatırıldı. :/
Bir süre kaldı çıktı. Şimdi yeniden yatırdılar. Hala hastanede. :/
Bipolar olup ilaç kullanmadan yaşayabilen biri olmuyor diye biliyordum ben.
Ömür boyu sürmeliymiş, çünkü beyindeki salgılarla alakalıymış bu durum.
O yüzden lityum alınıyor genelde o salgılar dengelensin diye.
Şaşırdım o yüzden senin durumuna.

ben ilaçlara bağlı yaşamak istemedim. yarın öbür gün evlenicem çocuğum olsun isticem bu sefer hamileyken ilaç kullanmamam gerekicek ilaç kullanırsam bebek için zararı var ya ilaçtan vazgeçmem gerekiyodu ya da bebekten ben ilaçtan vazgeçmeyi tercih ettim ve düzelmek için elimden geleni yaptım ve yapıyorum. hayatımdan bazı kişileri çıkardım bazı şeyleri değiştirdim şimdi eskisine göre çok daha iyiyim

ilaç uyuşturuyo beni son 1 haftadır.doktora dicem.
doktora diceklerimi unutmamak için bir kağıda yazdım.:1:

çok iyi yaptın bence. doktorun yanına girmeden önce şunu söylicem bunu söylicem diyoruz sonra unutuyoruz doktorun yanından çıktıktan sonra aaa şunu dicektim bunu dicektim diyoruz :40: ilaçları kullanmaya başladığın zaman ilk 1 hafta yan etkisi daha fazla oluyo sen yine de doktora söyle

Geçmiş olsun canım 15 yıllık bir bipolar hastasıyım eğer tedavini bırakmaz kontrollerine düzenli gider ve ilaçlarını kullanırsan bu hastalık korkulacak birşey değil özellikle erken teşhislerde şu anda sadece tek bir ilaç kullanıyorum koruma amaçlı her ay kan tahlili yaptırıyorum kanımdaki ilaç düzeyi koruma için yeterlimi değilmi bunu öğreniyoruz aynen şeker tansiyon ilaçları gibi ömür boyu bu ilacı almak zorundayım

bizlere duyguların aşırısı yasak cnm aşırı üzüntü aşırı sevinç vs bunları dengelemek için bu ilaç gerekli malesef geçici bir hastalık değil

girdiğin ortamlarda yalnız kalmanı bilemiyorum ben hiç böyle bir sorun yaşamadım her zaman mı böyleydin yoksa son zamanlardamı oldun

eğer yeniyse tedaviyle eski haline dönersin cnm sakın yan etkileri yüzünden ilacını bırakma tek tavsiyem bu sevgiler cnm takıldığın her konuda yardımcı olmaya hazırım

Geçmiş olsun canım 15 yıllık bir bipolar hastasıyım eğer tedavini bırakmaz kontrollerine düzenli gider ve ilaçlarını kullanırsan bu hastalık korkulacak birşey değil özellikle erken teşhislerde şu anda sadece tek bir ilaç kullanıyorum koruma amaçlı her ay kan tahlili yaptırıyorum kanımdaki ilaç düzeyi koruma için yeterlimi değilmi bunu öğreniyoruz aynen şeker tansiyon ilaçları gibi ömür boyu bu ilacı almak zorundayım

bizlere duyguların aşırısı yasak cnm aşırı üzüntü aşırı sevinç vs bunları dengelemek için bu ilaç gerekli malesef geçici bir hastalık değil

girdiğin ortamlarda yalnız kalmanı bilemiyorum ben hiç böyle bir sorun yaşamadım her zaman mı böyleydin yoksa son zamanlardamı oldun

eğer yeniyse tedaviyle eski haline dönersin cnm sakın yan etkileri yüzünden ilacını bırakma tek tavsiyem bu sevgiler cnm takıldığın her konuda yardımcı olmaya hazırım

çok teşekkür ederim
ben bipolar olmadığımı düşünmeye başladım.bunu doktora söylesem mi?
çünkü aşırı sevinç aşırı üzüntü olduğunu düşünmüyorum ben.
kırılganlık ve insanların arasına katılamama vardı hep.
ama asıl yalnız kaldığım dönem çok ağladığım,çok sinirlendiğim lise dönemiydi.

çok teşekkür ederim
ben bipolar olmadığımı düşünmeye başladım.bunu doktora söylesem mi?
çünkü aşırı sevinç aşırı üzüntü olduğunu düşünmüyorum ben.
kırılganlık ve insanların arasına katılamama vardı hep.
ama asıl yalnız kaldığım dönem çok ağladığım,çok sinirlendiğim lise dönemiydi.

canım yanlış ifade ettim sanırım inşallah değilsindir doktorunla tekrar konuş bende hayatımda sürekli aşırı sevinç aşırı üzüntü duymuyorum

çok üzücü ya da çok sevinçli bir durumla karşılaşırsam ve eğer ilacımıda bırakmışsam vay halime anlatabildimmi cnm işte o zaman atak geçirebilirim :34:

kullandığımız ilaçlar duygularımızı dengeliyor

Back