Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bana bipolar teşhisi kondu.bende kırılganlık hassaslık sinirlilik isyankarlık var bunlar hastalığın verdiği bişey olabilir mi?yoksa mizaç mı?
girdiğim ortamlarda yalnız kalan bir insanım.bu hep böyle mi kalır?benim sakin ve anlayışlı biri olmam mümkün mü?
mümkün canım 2 sene önce bana da o teşhisi koymuşlardı ben artık kendime zarar verme aşamasına kadar gelmiştim 6 ay kadar ilaç kullandım. daha sonra kendi kendime bıraktım ilacı düzelmen için hem kendin istemelisin hemde etrafındakiler sana yardımcı olmalı. bende şimdi bazen çok sinirleniyorum sinir krizi geçiriyorum ama eskisi kadar değil bazen sinirlenmemek için konuyu değiştirmeye çalışıyorum gülüyorum derin nefes alıyorum filan eskisi kadar herşeyi herkesi kafama takmıyorum. unutma kimse kimseden değerli değil kimse için kendini yıpratma sinirlenme relax ol![]()
Bence birkaç doktora daha görün. Doğru teşhis olmayabilir.
Kaç doktorla görüşme yaptın bilemiyorum tabii.
Eğer 1-2 tane ise daha fazla insanla görüş.
Kırılganlık çoğu insanda olabilen bir şey zaten.
Bipolar çok ciddi bir rahatsızlık çünkü.
Atak geçirmeden teşhis edilemiyor.
Atak sonrasında mı atak anında mı teşhis koyuldu sana?
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
sizde kırılganlık var mıydı ve hangi ilacı kullandınız?salı günü doktora gideceğim.dicem ilaçları kullansam da sinirli ve kırılgan oluyorum diye.
Bence birkaç doktora daha görün. Doğru teşhis olmayabilir.
Kaç doktorla görüşme yaptın bilemiyorum tabii.
Eğer 1-2 tane ise daha fazla insanla görüş.
Kırılganlık çoğu insanda olabilen bir şey zaten.
Bipolar çok ciddi bir rahatsızlık çünkü.
Atak geçirmeden teşhis edilemiyor.
Atak sonrasında mı atak anında mı teşhis koyuldu sana?
rica ederim. isimlerini hatırlamıyorum çünkü ilaçları yaklaşık 2 sene önce bıraktım ama mutlaka doktora söyle uyku yapmıcak seni sosyal ortamdan uzaklaştırmayacak ilaçlar versin. ben ilaç kullanıyodum sürekli gündüz de uyumak istiyodum gündüz uyuyunca bu sefer gece uyuyamıyodum. bi gün sabah 6-7 gibi bi uyudum akşam 9 da uyandım hemden hiç uyanmadan. ayrıca ilaç kullanırken robot gibi oluyosun bütün duyguların alınmış sanki gülsen gülüyomuşşsun gibi durmuyo ağlamak istesen ağlayamıyosun düşün yani yazın ortasında herkes gezip tozarken denize orada burada eğlenirken ben bütün gün evde uyuyodum gözlerimi açamıyodum uykudan
ben bir dönem çok hareketliydim günde 8 saat müzik dinleyip dans ediyordum.bunu anlattım.öyle koydu teşhisi.bir de kafamda hayal kurup onlara yoğun bir şekilde inandığım bir dönem oldu.
ilk doktorum şizofren başlangıcı olabilir dedi.ikinci doktorum doçentti psikoz dedi.
üçüncü doktorum yani şu anki doktorum bipolar bozukluk dedi.bu doktor profesör.
ama bende fazla kırılganlık ve fazla sinirlilik var.normal bir insanda bu kadar olmaz diye düşünüyorum.
Ben de depresyona girdiğimde aşırı kırılganlık ve aşırı hassasiyet olmuştu.
Acaba o düzeyde bir şey mi dedim.
Ama diğer dediklerini okuyunca anladım ciddiyeti.
Yine de ilaçlarını bırakmışsın ve öyle yaşayabiliyorsun ya bu da güzel.
Ağır hasta olunca ilaçsız olmuyor.
İlaç bırakıldığında tekrar eski hallerine dönüyorlar.
Bir tanıdığım sebebiyle aşinayım bu hastalığa ve pek çok şey biliyorum hakkında.
ilaçlar sanki daha çok hasta ediyo.demi?
Pardon yaa ilaçları bırakan ayisigi88 miş. Ben karıştırdım.
evet ben bıraktım![]()
Benim bipolar tanıdığım kişi ben iyiyim diyerek ilaçları kullanmayı kesince akıl hastanesine yatırıldı. :/
Bir süre kaldı çıktı. Şimdi yeniden yatırdılar. Hala hastanede. :/
Bipolar olup ilaç kullanmadan yaşayabilen biri olmuyor diye biliyordum ben.
Ömür boyu sürmeliymiş, çünkü beyindeki salgılarla alakalıymış bu durum.
O yüzden lityum alınıyor genelde o salgılar dengelensin diye.
Şaşırdım o yüzden senin durumuna.
ilaç uyuşturuyo beni son 1 haftadır.doktora dicem.
doktora diceklerimi unutmamak için bir kağıda yazdım.![]()
bana bipolar teşhisi kondu.bende kırılganlık hassaslık sinirlilik isyankarlık var bunlar hastalığın verdiği bişey olabilir mi?yoksa mizaç mı?
girdiğim ortamlarda yalnız kalan bir insanım.bu hep böyle mi kalır?benim sakin ve anlayışlı biri olmam mümkün mü?
Geçmiş olsun canım 15 yıllık bir bipolar hastasıyım eğer tedavini bırakmaz kontrollerine düzenli gider ve ilaçlarını kullanırsan bu hastalık korkulacak birşey değil özellikle erken teşhislerde şu anda sadece tek bir ilaç kullanıyorum koruma amaçlı her ay kan tahlili yaptırıyorum kanımdaki ilaç düzeyi koruma için yeterlimi değilmi bunu öğreniyoruz aynen şeker tansiyon ilaçları gibi ömür boyu bu ilacı almak zorundayım
bizlere duyguların aşırısı yasak cnm aşırı üzüntü aşırı sevinç vs bunları dengelemek için bu ilaç gerekli malesef geçici bir hastalık değil
girdiğin ortamlarda yalnız kalmanı bilemiyorum ben hiç böyle bir sorun yaşamadım her zaman mı böyleydin yoksa son zamanlardamı oldun
eğer yeniyse tedaviyle eski haline dönersin cnm sakın yan etkileri yüzünden ilacını bırakma tek tavsiyem bu sevgiler cnm takıldığın her konuda yardımcı olmaya hazırım
çok teşekkür ederim
ben bipolar olmadığımı düşünmeye başladım.bunu doktora söylesem mi?
çünkü aşırı sevinç aşırı üzüntü olduğunu düşünmüyorum ben.
kırılganlık ve insanların arasına katılamama vardı hep.
ama asıl yalnız kaldığım dönem çok ağladığım,çok sinirlendiğim lise dönemiydi.