- 2 Eylül 2007
- 17.020
- 12.637
- 823
kizlar kilo yapiyormu sizdede ben kilo aliyorum bu son zamanlarda biotindenmi diye düsünmeye basladim
Biotinin fazlası vucutta depo edilmez canım yani kilo yapmaz, yediklerine dikkat et biraz...
arkadaşlar bu biotin hapı sac uzamasınamı yardımcı oluyor yoksa hem sac uzatıp cıkartıp sac dökülmesinimi engelliyor saçlarım cok dökülüyor ve seyreldi lütfen kullanan arkadaşlar yardımcı olsunlar..
Yaklaşık 2 aydır,nature's bounty 5000 mcg biotin hapı kullanıyorum.Aynı markanın çinko hapınıda aldım günde birer tane içiyorum.Biotinin görülmüş bir yan etkısı yok,vucutta birikmeyen fazlası idrarla atılan bi vitamin (B7 vıtamını ).Vucudumda kıllanma söz konusu değil,benim sorunum dökülmeninde ötesinde,saçlarımda açılma olduğu için tavsiye üzerine eczaneden aldım.Başımın sağ ve sol ön bölümünde azalma vardı,kahkul kestırdım bellı olmasın diye,hapı kullandıgımdan beri soldaki bölge tamamen saçla kapandı dıyebilirim.Kullanmaya devam edeceğim.Yıllardır saçlarım dökülüyor,zayıf ve cok az,bır kac ayda komple bır değişim olması imkansız,Biz hemen etki etsin istıyoruz ama bu işler sabır istiyor.
Kızlar saf biotin tüylenme yapmaz(solgar, gnc vs de bulabilirsiniz), med biotin tüylenme yapar saf değildir... Ayrıca sürekli yazıyorum ama vucudun günlük biotin ihtiyacı sadece 300 mcg yani 300 mikrogramdır, bunuda iki dilim ekmek veya bir kaşık pirinçten karşılıyorsunuz zaten. Normal bir insanda biotin eksikliği çıkması zor ihtimal ancak hipoglisemi, diabet tip I, tip II hastasıysanız veya gli düşük yiyeceklerle besleniyor ekmek, pirinç, makarna tüketmiyorsanız bu eksiklik oluşur...
Günde 5000 mcg biotin alınmasının bir mantığı yok zira biotin depo edilebilir vitaminlerden değildir, vucut 300 mcg yi alır kalan 4700 mcg yi ise idrar yolu ile vucuttan uzaklaştırır...İlle biotin içecekseniz 300 mcg için. Ayrıca biotin kilo aldırmaz...
çok güzel anlatmışsın. tşk'ler.ellerşne sağlık :) bana dr tırnaklarım için verdi. 5 mg. herkes saçları için kullanıyormuş. kan tahlillerim de herhangi bir biotin eksiği yok. hipoglisemi sorunum var. biton yanında zinco-c verdi. sağda solda kıllanmayı duyunda tırsıp almadım. zaten çünkü kıla tüye para harcıyorum. daha ötesi ve önemlisi. acı çekiyorum. yüzüme epilasyon yaptırıyorum. yanaklarımda tüyler var. birde yenilerini çekemem demiştim.. sağol
Ne biotin ne zinco tüylenme yapmıyor gönül rahatlığı ile kullanabilirsin. Hipoglisemi hastasıymışsın, şuan biotin miktarın yerinde olabilir ama ilerleyen zamanlarda eksikliğini hissedebilirsin çünkü mecburen glis düşük yiyecekler tüketmek zorundasın bence 300 mcg günlük biotin kullan tatlım...
Şu kıl tüy konusu içinde aycangülün tüy sorunumuza birde bu açıdan bakalım başlığına bir bak istersen...
Kızlar merak ettiğim konu su ben de biotin kullanmaya baslıcam.Solgar,GNC,Medobiotin sanırım mevcut markalar.İçerik olarak bir farklılık var mı?Ya da hangisini önerirsiniz.Yardımcı olursanız sevinirim.
Öyle maalesef, bu tarz vitaminleri en az 3 ay düzenli kullandıktan sonra etki gösterdiğini görüyoruz zaten ama özellikle bir yıllık kullanımda sonuç muazzam, sende erken etki etmeye başlaması güzel bir şey, demek ki ciddi manada biotin ve çinko eksikliğin varmış... Çinko hakkında benim bir sorum var sana, herhangi bir mide ağrısı veya kabızlık gibi bir durum yaptı mı?
zinco 220 kullanıyorm söyledigin yan etkilerin yanında bende mide bulantısıda yaptı
İşte ben bu yüzden Çİnko ve demir haplarından nefret ediyorum, midesi cidden sağlam olmayan herkesi mahvediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?