- 2 Eylül 2007
- 17.020
- 12.637
- 823
piyasadaki cinko hapları yüksek oranda çinko içerdiği için böyle bir sorun var aslında 50mg cinko cok fazla bir miktar günlük kullanım için :/ kapsulun yarısını boşaltıp kullanmayı denicem bakalım
Solgar ve GNC saf biotin, medbiotinde katkı var Solgarı tavsiye ederim veya internette bir araştır Türk markalarındada klasik biotin var fiyatları daha uygun...
Kızlar saf biotin tüylenme yapmaz(solgar, gnc vs de bulabilirsiniz), med biotin tüylenme yapar saf değildir... Ayrıca sürekli yazırum ama vucudun günlük biotin ihtiyacı sadece 300 mcg yani 300 mikrogramdır, bunuda iki dilim ekmek veya bir kaşık pirinçten karşılıyorsunuz zaten. Normal bir insanda biotin eksikliği çıkması zor ihtimal ancak hipoglisemi, diabet tip I, tip II hastasıysanız veya gli düşük yiyeceklerle besleniyor ekmek, pirinç, makarna tüketmiyorsanız bu eksiklik oluşur...
Günde 5000 mcg biotin alınmasının bir mantığı yok zira biotin depo edilebilir vitaminlerden değildir, vucut 300 mcg yi alır kalan 4700 mcg yi ise idrar yolu ile vucuttan uzaklaştırır...İlle biotin içecekseniz 300 mcg için. Ayrıca biotin kilo aldırmaz...
Kılıçbalığı slm. kafama takıldı, biraz nette bakındım. sana tekrar sorayım istedim. dogru mu anlamışım: medobiothin diye bir ilaç var ondan bahsediyorsun değil mi?
Medobiohtin 5 mg. 60 Tablet - Ürün Kategorileri
Hayır canım medbiotin-medhobiotin ürünün adı, biotin vitaminin adı... Medbiotin veya muadilleri yerine klasik saf biotin al bence...
Tamam şekerim. bu şekliyle sorucam eczaneye), sonra yine şunu aldım diye danışıcam ama :) bilgimin çok az olduğu bir konu olduğundan biraz titiz davranıyorum. hazır da işten anlayan birini yakladım. paylaşımın ve desteğin için çok tşk ederim . sevgiler.
kızlarr benim saçlarım birkç yıldır dökülüyor..ve son 4 aydır kaşlarım da dökülmeye başladısaçlarım zaten cansız ve zayıftı, ama kaşlarım baya gürdü.saçlarım için minoxil kullanmaya başladım, 1 ay oldu..forumlarda biotinin saçları kuvvetlendirdiği ve minoxile destek sağlayacağı yazıyodu, bnde solgar 5mg biotin aldım.ama burda okuyunca tırstım biraz..vücudum aşırı tüylü değil ama hazır tüyler yetiyo bana, ek tüylenme yapmasın birde 5 mg bir 23 yaşında bir bayan için fazla mı? kapsül olunca bölme şansım da yok maalesef..2 günde 1 içsem bi fark olurmu acaba? sizce?
Biotin tüylenme yapmaz yalnız minoxidili kullanırken dikkat et, losyon formda kullanıyorsan eldiven ile kullan yoksa kurt kadına dönersin...
Mg nin yaş ile alakası yok, ihtiyaç ile alakalı, yine bu konuda için rahat olsun... Biotin suda çözünen bir vitamindir depo edilmez, vucut ihtiyacı olanı alır kalanları idrar yolları ile atar...
Bu arada geçmiş olsun, ben bir ay evvel o dönemi atlattım çok şükür, umarım sende dökülme problemine acil çözüm bulursun canım...
sprey şeklinde kulanıyorum canım, dikkat ediyorum çok sağol..saçıma ve kaşlarıma yararı olur inş ya, zararı olmasında geçtim ben :) inş canım herkesin şifasını versin Rabbim..
Yararı olur yalnız kullanmayı dökülüp yeniden çıkacak o saçlar kaşlar, şok geçirme...
minoxilden mi bahsediyosun canım? minoxili kaşlarıma yapmıyorum sadece saçıma yapıyorum..biotinin faydası olur inş demek istemiştim...:)
Eğer halihazırda gıdalardan zaten yeterli biotini alıyorsan ve biotin eksikliğin yoka biotinin saç uzatmaya faydası olmaz ama saçları çok güçlendireceği kesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?