Biotin tüylenme yapmaz bu bir gerçek daha önce açıklamıştım fakat biotin suda çözünen bir vitamin olduğundan fazlası kullanılmadan atılır, yani depo edilmez. Yapılan araştırmalara göre günlük ihtiyaç 300 mcg olduğundan ve sizin veya benim gibi günlük ihtiyacını besinlerden karşılayamayacak durumda olan insanlar için biotin kullanımı elzemdir lakin 4700 mcg kullanılmadan idrarla atılacağından psikolojik olarak etki sağlamanın haricinde bir etki sağlamaz , konu hakkındaki bilimsel veriler rahatlıkla ulaşılabilir.Bu sebepten 300 mcg yetiyor olsa 5000 mg vermezdi diyerek yanlış düşünmüş oluyorsunuz. Laf aramızda, biotinin saç ve tırnak üzerindeki etkisine dair bilimsel bir çalışma da bulunmamakta, bu güne kadar saç dökülmesi veya tırnak kırılması için ilk başvurduğumuz vitamin olan biotinin bu yöndeki etkisi yalnızca deneme yanılma yöntemi ile bulunmuş ve doğruluğunu kanıtlamak için bir çalışma yapılmamıştır.Bazıları oyle bı yazmıslarkı sankı prof dr:) 5000 verdı bana profesor dr... İstanbulun en iyi hastanerınde calısıyor ustelık... Kanımda eksık cıktı... Kıllanma yarsa soylerdı ayrıca 300 mg yetıyor olsa 5000 vermezdı... Insanları yanlıs yonlendrmeyın... Dr a gıdın kan degerlerınıze baktrın ona gore kullanın ne lazımsa saglıklı bol saclı gunler
Doktor hanım neden 5000 verdı acaba onu merak edıyor ınsan bana sımdılık ıyı geldı dokulmem azaldı tesekkurlerBiotin tüylenme yapmaz bu bir gerçek daha önce açıklamıştım fakat biotin suda çözünen bir vitamin olduğundan fazlası kullanılmadan atılır, yani depo edilmez. Yapılan araştırmalara göre günlük ihtiyaç 300 mcg olduğundan ve sizin veya benim gibi günlük ihtiyacını besinlerden karşılayamayacak durumda olan insanlar için biotin kullanımı elzemdir lakin 4700 mcg kullanılmadan idrarla atılacağından psikolojik olarak etki sağlamanın haricinde bir etki sağlamaz , konu hakkındaki bilimsel veriler rahatlıkla ulaşılabilir.Bu sebepten 300 mcg yetiyor olsa 5000 mg vermezdi diyerek yanlış düşünmüş oluyorsunuz. Laf aramızda, biotinin saç ve tırnak üzerindeki etkisine dair bilimsel bir çalışma da bulunmamakta, bu güne kadar saç dökülmesi veya tırnak kırılması için ilk başvurduğumuz vitamin olan biotinin bu yöndeki etkisi yalnızca deneme yanılma yöntemi ile bulunmuş ve doğruluğunu kanıtlamak için bir çalışma yapılmamıştır.
Ben uzun süre 5000mcg kullanmanızı tavsiye etmem, bir süre sonra cildinizde pütürlenmeler, aşırı sebum salgısı ve gözeneklerde tıkanma ile beraber sivilceleneme yapabilir, bilginiz olsun.
Kullandığımız vitaminlerin psikolojik etkileri de vardır, geçmişten günümüze her saçı dökülen biotin kullanmaya başladığı için 5000 mcg garanti görünüyor daha düşük dozda versyedi internette araştırıp bu fazla işe yaramaz ben yüksek olan dozu alıp kullanayım diyecektiniz.Biotinin işe yararlığı 3 aydan itibaren başlıyor ve 6 ay düzenli kullanmak gerekiyor fakat 6 ay süre ile 5000 mcg biotin yukarıda da yazdığım gibi cildinizde sorun çıkartma ihtimali yüksek olan bir doz o yüzden bence düşük dozda uzun süre devam edin derim.Doktor hanım neden 5000 verdı acaba onu merak edıyor ınsan bana sımdılık ıyı geldı dokulmem azaldı tesekkurler
Suan sac dokulmem cok azaldı:) ve saclarım ıcın cok gur gorunuyor dıyolar. Ben 50 gun kullanıcam doktorum bu ısı bılıyor psıkolojık falan degıl. Zaten benm bıotınım eksık cıktı. Sız bnce burda uzman gbı yorum yapmayın.Kullandığımız vitaminlerin psikolojik etkileri de vardır, geçmişten günümüze her saçı dökülen biotin kullanmaya başladığı için 5000 mcg garanti görünüyor daha düşük dozda versyedi internette araştırıp bu fazla işe yaramaz ben yüksek olan dozu alıp kullanayım diyecektiniz.Biotinin işe yararlığı 3 aydan itibaren başlıyor ve 6 ay düzenli kullanmak gerekiyor fakat 6 ay süre ile 5000 mcg biotin yukarıda da yazdığım gibi cildinizde sorun çıkartma ihtimali yüksek olan bir doz o yüzden bence düşük dozda uzun süre devam edin derim.
Suan sac dokulmem cok azaldı:) ve saclarım ıcın cok gur gorunuyor dıyolar. Ben 50 gun kullanıcam doktorum bu ısı bılıyor psıkolojık falan degıl. Zaten benm bıotınım eksık cıktı. Sız bnce burda uzman gbı yorum yapmayın.
Solgar 5000lik biotine ben de yeni başladım. Hatta organix biotinli şampuana da. Tıbbi herhangi bir çalışma ile saçı uzattığı gösterilmemiştir denmesine rağmen... Birçok insan olumlu yorumlar da yaptığından denemek istedim. 50 tane var kutuda, 3 ay kullanın diyorlar en az. Dermatoloğa danışacağım tabiki. Boşuna vitamin alıp karaciğerimizi zorlamayalım diye. Solgar SNH de vardı, saç,cilt ve tırnak sağlığı için. Belki bu da denenebilir. Ama ben gerçekten merak ediyorum, biotin kullanıp bundan fayda gören, örneğin saçı ayda 1 cm uzarken bunu 2-3 katına çıkarabilen var mı?
Multivitaminlere pek sıcak bakmıyorum çünkü içeirkte yüksek miktar A vitamini oluyor ve A vitamini düzenli yüksek miktar kullanımda faydadan çok zarar veriyor metabolizmaya bu yüzden Female Multiple içerik olarak iyi bir oranlamaya sahip olsada yine A vitamini açısından pek iyi bir seçim olmaz ama kime göre, sağlıklı bir insana göre... Sen ise hipotiroidi hastasısın normal bir bireye göre A vitamini toleransın bu tarz bir vitamini kullanmaya daha yatkın olabilir fakat buna karar vermek için vitamin değerlerinin kapsamlı biçimde değerlendirilmesi gerekiyor zira hipotiroidi ile A vitamini birbiriyle ilişkili olabiliyor dolayısı ile A vitamini eksikliğin yüksek oranda olabilir ve bu kombinasyon sana uygun olabilir.KilicBaligi Solgar SNH formula ve Female Multiple hakkında ne düşünüyorsunuz? içeriği ile ilgili? ben şimdilik üç ay bunu kullanıp ara veriyorum.o arada biotine geçiyorum.dönüşümlü kullanıyorum yani. Bu arada hipotiroid hastasıyım sabahları düzenli ilaç alıyorum.Bir etkileşimi var mıdır?
Bılmıyorum ne uzmanısında! profesor doktoru kucumseyecek kadar cahılsınız bu kesın. Ayrıca kıytırık bı hastane değil yeditepe üni hastanesinde:)Vucudumda eksıklık var hanfendı yarı yarıya az cıktı. Ve suan sac dokulmem yok denecek kadar az bende ışe yaradı tezınızı curuttugum ıcınmı sınırlısınız acaba burdan herkesede tavsıye edıyorum kesınlıkle eksıklıgınız varsa kullanın kesılıyor dokulme ve saclar daha saglıklı gorunuyor her soylenene ınanmayınUzman gibi değil, UZMANIM! Farmasötik ve Medisinal Kimya doktorası yapan biri var karşında, senin o çok güvendiğin doktorunun tedavi için verdiği ilaçları biz yapıyoruz haliyle çalışma ve tedavi mantığını biz biliriz, sen veya doktorun değil. Bir daha ki sefere yorum yapmadan önce aklına bunu getir. Ayrıca elinizde google gibi harika bir kaynak var, niye araştırmak yerine kulaktan dolma şeyler yazarsınız bilmem ki? Üç günde saçları gürleştiren biotin yapmışlar, duyda inanma! Ayrıca biotin depo edilmez, 50 gün değil ömür boyu kullanacaksın, mecbursun ama doktorun biotinin depo edilmediğini bilmediği için bunu söylemeyi unutmuştur :)
Bılmıyorum ne uzmanısında! profesor doktoru kucumseyecek kadar cahılsınız bu kesın. Ayrıca kıytırık bı hastane değil yeditepe üni hastanesinde:)Vucudumda eksıklık var hanfendı yarı yarıya az cıktı. Ve suan sac dokulmem yok denecek kadar az bende ışe yaradı tezınızı curuttugum ıcınmı sınırlısınız acaba burdan herkesede tavsıye edıyorum kesınlıkle eksıklıgınız varsa kullanın kesılıyor dokulme ve saclar daha saglıklı gorunuyor her soylenene ınanmayın
SNH kullanmanin sana bir zarari yok cunku icerikte cinko da var hatirladigim kadariyla ve senin icin iyi bir sey bu. Konustugumuz gibi kapsamli bir vitamin arastirmasi yapilsin ona gore munazara yapalim.KilicBaligi çok teşekkür ederim cevabınız için, en kısa zamanda vitamin tahlili yaptırıp ona göre kullanacağım yalnız SNH'a devam etsem sıkıntı olur mu bu sürede? bu arada hiptiroid için test yapılırken D vitamini tahlili yapmışlardı.normal demişti doktor. saç ve tırnaklarda sıkıntı yaşadığımı belirttim ama vitamin alıcaksan al deyip geçiştirdi birşey önermedi.
Kılıçbalığı merhaba benim sana biotinle ilgili bi kaç sorum olacak. hp biotin sipariş ettim nasıl bir biotin bilgin var mı bir de 5 mg sipariş ettim,sen diyorsun ki 3mg yetetlidir bir günde o zaman yarıya bölüp içsem doğru olur mu sence ?Multivitaminlere pek sıcak bakmıyorum çünkü içeirkte yüksek miktar A vitamini oluyor ve A vitamini düzenli yüksek miktar kullanımda faydadan çok zarar veriyor metabolizmaya bu yüzden Female Multiple içerik olarak iyi bir oranlamaya sahip olsada yine A vitamini açısından pek iyi bir seçim olmaz ama kime göre, sağlıklı bir insana göre... Sen ise hipotiroidi hastasısın normal bir bireye göre A vitamini toleransın bu tarz bir vitamini kullanmaya daha yatkın olabilir fakat buna karar vermek için vitamin değerlerinin kapsamlı biçimde değerlendirilmesi gerekiyor zira hipotiroidi ile A vitamini birbiriyle ilişkili olabiliyor dolayısı ile A vitamini eksikliğin yüksek oranda olabilir ve bu kombinasyon sana uygun olabilir.
Solgar SNH ise ödüllü ve kabul görmüş bir vitamin ürünüdür fakat Bemiks C gibi basit ama işlevli bir vitamin ile kombinasyon yapılarak içilirse etkisi daha iyi olur.
Yukarıda dediğim gibi senin durumunda farazi konuşmak pek iç açıcı sonuçlar doğurmaz o yüzden kapsamlı değerlendirme yapmak gerekir. Eğer Female Multiple bir tahlile göre verildiyse sıkıntı yok, eğer senin seçiminse bu durumda kesinlikle bir tahlil yaptırıp tüm vitamin değerlerine öğren ona göre tamam mı devam mı karar verilsin.
İlaçların aynı anda alındığında tabii ki etkileşimi vardır bu yüzden sabah hipotiroidi ilacı içiyorsan vitamin türevlerini öğlen veya akşam yemekleri sırasında alman daha makul olur.
ben bilmiyorum sorununu,saçını mı uzatamıyorsun sorun nedirBenim saç uzamasıyla ilgili sorunumu forumdaki herkes biliyordur artık sanırım:) en sonunda 1 mg lık biotin hapı aldım bugün ve saçı içten de beslemeye karar verdim. Umarım bu kez istediğim sonucu alırım. Sonuçları yazacağım arkadaşlar.
Kılıçbalığı merhaba benim sana biotinle ilgili bi kaç sorum olacak. hp biotin sipariş ettim nasıl bir biotin bilgin var mı bir de 5 mg sipariş ettim,sen diyorsun ki 3mg yetetlidir bir günde o zaman yarıya bölüp içsem doğru olur mu sence ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?