binbir derdim var

öpecek yer mi kalmadı hanımefendi? amcanız/dayınız da gelip sizi dudağınızdan öpsün şak diye bu kadar normal madem?
Masumune bir öpücüğü abartmayın cocukta onu sevdiğim icin öptüğümün farkinda her zaman değil ara sıra olan bir şeydi ama bundan sonra öpmücem zaten yukarki msjlarimda yazdim.

Masumune bir öpücüğü abartmayın cocukta onu sevdiğim icin öptüğümün farkinda her zaman değil ara sıra olan bir şeydi ama bundan sonra öpmücem zaten yukarki msjlarimda yazdim.
İşte size göre masum ama onların algısına göre değil. Neyse ki yanlış olduğunu anladınız.

ellerini yıkamadan oğlumu sevmeye kalkan bir sürü kişiyle kavga ettim oğlum küçükken, biri ile halen görüşmüyorum. vatan millet sorunu yapmıştı. cahille uğraşmak zor...

bazen kal geliyor sizi anlıyorum ama net tavrınızı takılın gerekirse pedegogların anlattığı şeyleri anlatın kpederinize özellikle o gereğini yapar gibi, yaklaşımı güzel geldi. aslında görümcenizle sorununuzun olmadığını (olsa bile) bu yaptığının ileride bebeğe sapıklar tarafından açık hale gelceği, ayrıca bazı virüsleri kaldıramayacak ayda olduğu için sorun yaşayabileceğini anlatın, olmadı benim gibi direk kavga edesiniz :)

Niye görmezden geliyorsunuz ki? İlk öptüğünde söyleyecektiniz. Uzun zaman susup sonrasında konuşmayın bir daha. Rahatsız olduğunuzu hemen dillendirin. Ayrıca istediğim gibi öperim abimin çocuğu dediğinde de cevabını verecektiniz. Ben sizi çok pasif gördüm

Bende kucuk erkek yiğenimi 3 yasinda dudaktan öpüyorum ama annesi istemese saygi duyarim.Görümceniz alınganlık yapmis.
Yaptığınız hem çocuğun psikolojisi açısından doğru değil hem de sağlık açısından doğru değil. Çocukların özellikle de beş yaş altı çocukların immün sistemleri yeterince gelişmemiştir, siz çocuğu dudağından öptüğünüzde normalde sizde önemli bir problem oluşturmayacak bir hastalığı ona geçirebilirsiniz. Örneğin uçuk. Çok basit bir virüs olarak görürüz ama çocuklarda özellikle de küçük çocuklarda ensefalite kadar ilerleyen bir tabloya sebep olabilir.

Ayrıca dudaktan öpmeyi normalleştirip çocuğun istismarlara karşı savunmasız olmasına neden oluyorsunuz.

Benim görümcem de öpme delisi. İki bebeğimi de şapır şupur operdi. Korona oldu da sarılmak opmek bitti çok sevındım hiç sevmıyodum zaten sarılmayı opmeyi dedim. Sevgi sarılarak operek gosterılır dedi... Her gorusmemizde strese gırıyordum ,oper opmez ıslak mendille sildim. Öper opmez gel kızım yuzubu yukayalım mikrop kapma dedim. Ama hala tam anlayamadı.. sonra ben cocuklarımım opulmesınden hıc hoslanmıyorum ,cocuk opmedem de sevılir dedim , aa bagusıklık kazanması lazım ama dediler , senin pis tükürüğünle mi kazanacak. Şimdi acıtasyona bagladı olayı . Opmuyor ama eşimin yanında bole üzüluo bakışıyla uzaktan dudaktan opucuk yapıo kızıma:))) gercekten komikler . Anne ne ıstıyosa saygı gostermek bukadar mı zor ya ,çok germişti zamsnında bu konu beni. Bu uyarılara ragmem kucugu elınden optu yınede , hemrn sildim elini ,okdr danda bişi olmaz kendini hasta yaparsın takma okdr dedi , eli hep agzında ,acillik oldugunda ben ugrasıyorum hastanelerde dedim. Krese gıdınce nasılsa çok hasta olcak dedi , ozmn olursa bakarz şimdi gerek yok dedim..ay bide laf yetıstırıyolar, bukdr mı zor cocugu opmemek ya .... Ben wc deyken fln da opmedıklerınden emın degılım , sıksık yukıyorum. Üstelik çok kalabalıklara karısıp süreklı aksıran öksüren tipler..
Ya sizin çocuğunuz tabi istediğiniz kurali koyarsiniz ama kendi ailenize de böyle yapıyor musunuz? Kendi kardeşleriniz öpünce de siliyor musunuz merak ettim.

Ben de bebeklerin yüzleri hassas olduğu için yanaktan opmemeyi mantikli bulsam da yeğenimin gıdısından, elinin üstünden ya da tombik kollarından öpemeyeceksem cidden üzülürdüm yani. Bahsettiğim oyle durmadan şap şup degil ama..

abimin çocuğu dediği an dilimle döverdim edepsizi. sapık mıdır nedir, çocuklar/bebekler dudaklarından öpülmez. gitsin tedavi olsun pis sapık. siz de niye kibarca uyarıyorsunuz hiç anlamadım. ufacık bebek mi korusun kendisini?
ben onun annesiyim onun sahibi değil bu yüzden onu gözetmek kollamak benim görevim dedim tabii ki, ama yaygara kopardığı ve benim çocuğum diyip duruyor dediği için ve başka odada söylediğim lafı gidip hemen çevirerek yansıttığı için durum buralara geldi

Olay ,ben halayim istediğimi yaparım konusu ise o zaman da siz bebeğin annesiniz ve opturmek istemezseniz ,opturmezsiniz. Ayrica hastaliklar var ,çocukların bağışıklık sistemi zayıf ve ağızdaki bakteriler karşı tarafa geçiyor. Kesinlikle taviz vermeyin.opmesin.cok istiyorsa kocasını,sevgilisini dudağından öpsün. Töbe töbe
ne kocası var ne sevgilisi, afedersiniz anneannemin bir lafı vardır evlense rahatlayacak... anlayın gerisini

Sizde abartmayin.bende kızımi opturmezdim. Hatta açık açık da söylerdim. Eşimin tarafı kalabalık ve yeğenleri, yengeleri pek dikkat etmez.hatta yeğenleri arasında 1 dondurma hepsi tarafından yalanir. Istemedigimi söyledim.arkamdan çok konusmuslardir eminim.hic de umurumda değil.onlar istediklerini yapacaklar diye ben sinir küpü olup ,başağrıları çekemem
gram abartıyorsam ne olayım, böyle garip bir topluluğa denk geldim yüzleri peyderpey piyasaya çıktı evlenmeden önce balbörektiler ama şimdi işte manzara böyle

Bende kucuk erkek yiğenimi 3 yasinda dudaktan öpüyorum ama annesi istemese saygi duyarim.Görümceniz alınganlık yapmis.
Yaptığınız çok yanlış..

O kadar psikolog, Doktor konuşuyor, anlatıyor böyle bir sevme şekli yok..

Biraz empati kurun, küçük bir oğlunuz olsaydı halasına, tezesine dudaktan öptürür müydünüz?

Niye görmezden geliyorsunuz ki? İlk öptüğünde söyleyecektiniz. Uzun zaman susup sonrasında konuşmayın bir daha. Rahatsız olduğunuzu hemen dillendirin. Ayrıca istediğim gibi öperim abimin çocuğu dediğinde de cevabını verecektiniz. Ben sizi çok pasif gördüm
ya gerçekten çocuğu sakınıyor kıskanıyor muyum diye düşündüm bir süre biliyor musunuz, çok kontrolcü biriyim normalde, yani akıl sağlığım o kadar yerinde ki olması gerekeni yaparayak bile hata bende mi diye düşünüyorum, çok şeye sustum çoook, ama bu benim son damlamdı

herkese merhabalar, bir yılı aşkındır forumu takipteyim, çok kez konu açma ihtiyacı duymuştum fakat bu kez artık son noktamdayım tavsiyelerinize çok ihtiyacım var, elimden geldiğince kısa tutmaya çalışacağım..

dört buçuk aylık bir kızım var ve görümcem tarafından gereksizce dudaktan öpülerek seviliyor, uzuuuun zamandır örtmeye ve görmezden gelmeye çalışıyordum fakat geçen gün artık yanımda tekrar yaptığı için dile getirdim mümkün olan en düzgün üslupla x'cim lütfen dudaktan öpmeyelim dedim aldığım cevap yeğenimi nasıl istersem öyle severim o benim abimin çocuğu şeklinde oldu. her zaman saygı ve dürüstlükten dem vuran kayınvalidem de sanki ağzından görünmez bi fermuar varmış gibi sustu kaldı.. özellikle onun yanında söylemiştim oysa artık bana karşı değiştiğini ve halis niyetler taşıdığını sanıyordum. görümceme başbaşa özellikle söylemedim ki bire bin katmasın. keşke başbaşa kötü bi şekilde söyleseydim de böyle olmasaydı. konu uzadı da uzadı, içeri gidip kayınpederime artık yeğenimi sevmeyecekmişim baba benim çocuğumu öpme diyip duruyo filan diye bağırınca ben de gidip olduğu gibi konuyu anlattım, olaya çok farklı açılardan bakıyorlar baktım anlatsam da anlaşılmayacağım o yüzden sustum sürdürmedim. kayınpederim böyle bir nasihat içerikli konuşma yaptı konu kapanınca da kalktık çıktık.

aslında bu ilk tatsızlık değil, aslında bunun öncesi çoook fazla problem var ama ben gerçekten asalet gösterip seslenmediğim için tepeme çıkıyor bunu orada söyledim zaten. ben sana ne yengelik ne de abinin karısıyım bana saygı duyculuk yapmadığım için sen hep bu tarzı kendinde hak görüyorsun dedim.

çok uzattım biliyorum ama bu sözkonusu haftalık görüşmeleri artık sürdürmek istemiyorum en azından bir süre. eşim de babasının yanında sessiz kalan hatta onunla taban tabana zıt fikirleri de olsa kendini hep onunla aynı fikirdeymiş gibi lanse eden hatta benden de bunu bekleyen biri. bana ne önerirsiniz gitmemek için bahanem ne olabilir veya bundan sonra nasıl bir tutum takınmalıyım?
Çok sevdiği için yaptığını düşünüyorum tabiki doğru değil ama bende bazen dayanamıyorum 2 yaşında oğlumu dudağından öpüyorum ya hatta dilinden 🙀 kötü niyetle tabiki yapmiyordur ama bilmiyorum ya tuhaf bir durum yani hala değilde amca dayı olsa Tabiki çok sakıncalı ama hala teyze abla bunlar kadın olduğu için ben pek sakınmam açıkçası 🤭😀gelsin linclerr

Yaptığınız çok yanlış..

O kadar psikolog, Doktor konuşuyor, anlatıyor böyle bir sevme şekli yok..

Biraz empati kurun, küçük bir oğlunuz olsaydı halasına, tezesine dudaktan öptürür müydünüz?
Evet öyleymiş yanlısmıs bende yeni öğrendim yapmaicam zaten bir daha istismara acik olma durumunu düşünmemiştim.

Benim yiğenim kendisi ben yanağından öpmek isterken dudaktan öperdi 2 yaşındayken sonrasında unuttu ama bile bile de sürekli öpülmez ya hiç sevmiyorum benim çocuğum olsa hoş karşılamazdım belki ilk sefer görmezden gelirim ama bir de sürekli olan bir şey haline getirmeye çalışsa sinir olurdum

X