binbir derdim var

kayınpederime artık yeğenimi sevmeyecekmişim baba benim çocuğumu öpme diyip duruyo filan diye bağırınca ben de gidip olduğu gibi konuyu anlattım, olaya çok farklı açılardan bakıyorlar baktım anlatsam da anlaşılmayacağım o yüzden sustum sürdürmedim. kayınpederim böyle bir nasihat içerikli konuşma yaptı konu kapanınca da kalktık çıktık.
Niye susuyorsunuz anlamadım. "Öpme demedim dudağından öpme dedim çarpıtma, mikrop var hastalık var, dudaktan hiçkimse öpmeyecek bebeğimi bu kadar basit". Buna benzer bir cümle kurmak neden zor. Anlatsam da anlamayacaklar falan filan, susmayın kardeşim, susup susup da sonra gelip burda ne yapacağım demeyin yani komik oluyor. Biraz sağlam durun insanların karşısında, net olun ki karakterinize, kurallarınıza saygı duysun herkes.

Valla her kim olursa olsun ,bir bebegi ,bir cocugu dudaktan öpmenin hic bir tutar tarafi ,savunulasi hic bir durumu yok.Egitimsizliktir,bilgisizliktir,saygısızlıktır daha bunun gibi pek cok şeydir bunu yapmak.Cok haklisiniz,az bile tepki vermişsiniz.Koyun mesafenizi uslúbunca ,bir kizarlar,iki tatsizlik cikarirlar üçüncüde kötü gelin olursunuz ama en azindan cocugunuz böyle bir duruma mazur kalmaz.Eşinize de masallah yani.Iyi politikaciymis.Bilmiyorum belki bir menfaati vardir maddi manevi aileden ,o yüzden gercek düşüncesini söylemiyordur.
sahici bi insan sarrafıymışsınız evet hem maddi hem manevi destek görüyor ailesinden her konuda, hatta oturduğumuz ev kayınpederimin, her ne kadar eşimin gençlikte çalışarak sonsuz destekler vermesiyle alınmış olsa da...

Ne dudağı ya!
Yanağından bile öpülmez küçük yavrular!
Daha doğrusu hiç bir yerinden öpülmez!!!!!
Bunu bilmeyen insanlarla görüşmeyin!

Niye susuyorsunuz anlamadım. "Öpme demedim dudağından öpme dedim çarpıtma, mikrop var hastalık var, dudaktan hiçkimse öpmeyecek bebeğimi bu kadar basit". Buna benzer bir cümle kurmak neden zor. Anlatsam da anlamayacaklar falan filan, susmayın kardeşim, susup susup da sonra gelip burda ne yapacağım demeyin yani komik oluyor. Biraz sağlam durun insanların karşısında, net olun ki karakterinize, kurallarınıza saygı duysun herkes.
aynı bu cümleyi kurdum ama geçmiyor bazı şeyler karşı tarafa, kayınpederim diyor ki seni anlıyorum anne olarak korumacı yaklaşıyorsun ama biz bir aileyiz vs vs yav ben değiliz mi dedim, işte bu yüzden çok yoruldum algılamakla ilgili sorunları çok fazla çok

Benim görümcem de öpme delisi. İki bebeğimi de şapır şupur operdi. Korona oldu da sarılmak opmek bitti çok sevındım hiç sevmıyodum zaten sarılmayı opmeyi dedim. Sevgi sarılarak operek gosterılır dedi... Her gorusmemizde strese gırıyordum ,oper opmez ıslak mendille sildim. Öper opmez gel kızım yuzubu yukayalım mikrop kapma dedim. Ama hala tam anlayamadı.. sonra ben cocuklarımım opulmesınden hıc hoslanmıyorum ,cocuk opmedem de sevılir dedim , aa bagusıklık kazanması lazım ama dediler , senin pis tükürüğünle mi kazanacak. Şimdi acıtasyona bagladı olayı . Opmuyor ama eşimin yanında bole üzüluo bakışıyla uzaktan dudaktan opucuk yapıo kızıma:))) gercekten komikler . Anne ne ıstıyosa saygı gostermek bukadar mı zor ya ,çok germişti zamsnında bu konu beni. Bu uyarılara ragmem kucugu elınden optu yınede , hemrn sildim elini ,okdr danda bişi olmaz kendini hasta yaparsın takma okdr dedi , eli hep agzında ,acillik oldugunda ben ugrasıyorum hastanelerde dedim. Krese gıdınce nasılsa çok hasta olcak dedi , ozmn olursa bakarz şimdi gerek yok dedim..ay bide laf yetıstırıyolar, bukdr mı zor cocugu opmemek ya .... Ben wc deyken fln da opmedıklerınden emın degılım , sıksık yukıyorum. Üstelik çok kalabalıklara karısıp süreklı aksıran öksüren tipler..

Ay bana sapiklik gibi geliyor ya ufacik cocuklari dudaktan opmek. Boyle bir durum yasasam ilk optugunde napiyorsun, bu benim hic hosuma gitmiyor derim devamda ederse sana mi muhtacim hadi by by der yoluma bakarim. Bir anne (yapilanin ne oldugu farketmez) hosuna gitmedigi anda evladini koruyabilmeli. Ne demek sustum ustunu orttum iste bu gun soyledim ancak falan. Ayrica gorumceniz abimin cocugu diyince hee evlenirken sizin evinizden getirdi sanki diye lafini vermek zor mu? Sizin cocugu sizden cok sahiplenmişler. Anne susmayacak arkadaş, böyle daha çook ezdirirsiniz kendinizi. Benim annemde böyle pisirik, susan, üstünü örten biri oldugu icin çok kuruluyorum böyle olaylara.
üç yıl boyu çocuk sahibi olamadık, sebepsiz infertilite dendi, benim hiçbir sorunum yoktu ama eşimin sperm testinde çok küçük de olsa bi sıkıntı çıkmıştı, etkilemez dedi doktor ama bence nedeni buydu. kayınpederim noktasına virgülüne kadar sponsorluk etti tüp bebek sürecimize. belki de kendinde bu hakkı görmesinin sebebi budur. oysa çocuk sahibi olamazsınız dememişti doktor. belki bi tatil iyi gelecekti ama biz de hemen olsun istedik o nedenle bu işe giriştik sonucu da aldık rabbime şükürler olsun. rabbimden tek dileğim evlenince tıpkı kendileri gibi bi aileye düşsün. ne eksik ne fazla. ben o zaman rahatlarım anca.

Valla güzellikle söylememek gerekiyormuş demek ki böylesine.
Yani ne gerek var mahremiyet vb konuları kenara bırakırsam,ruj vardır dudağında,uçuk olabilir,mikrop olabilir ne alaka.
Ben olsam sert ve kesin bir dille uyarırım,babasına şikayet ettiğinde de tacize girer bu,ne münasebet dudağindan opüyor,insan gibi sevsin sevecekse,yoksa sevmesin der geçerim.
Bir annenin istegine saygı göstermek cok mu zor. Neyin ısrarı bu.

bizim aramız yürüyerek 15 dakika, ahh ah
Öyle de fark etmez gerekirse veririm cvbı olmadı sık sık gitmem yada müsait olmam benim dediğim olacak biraz otoriter olun kendiniz için değil çocuğunuz için .. tamam gelsin sevsin eyw o başka hala teyzedr .. ama annesi olarak ben kıyamazken yavruma sen hayırdır derim yani …

herkese merhabalar, bir yılı aşkındır forumu takipteyim, çok kez konu açma ihtiyacı duymuştum fakat bu kez artık son noktamdayım tavsiyelerinize çok ihtiyacım var, elimden geldiğince kısa tutmaya çalışacağım..

dört buçuk aylık bir kızım var ve görümcem tarafından gereksizce dudaktan öpülerek seviliyor, uzuuuun zamandır örtmeye ve görmezden gelmeye çalışıyordum fakat geçen gün artık yanımda tekrar yaptığı için dile getirdim mümkün olan en düzgün üslupla x'cim lütfen dudaktan öpmeyelim dedim aldığım cevap yeğenimi nasıl istersem öyle severim o benim abimin çocuğu şeklinde oldu. her zaman saygı ve dürüstlükten dem vuran kayınvalidem de sanki ağzından görünmez bi fermuar varmış gibi sustu kaldı.. özellikle onun yanında söylemiştim oysa artık bana karşı değiştiğini ve halis niyetler taşıdığını sanıyordum. görümceme başbaşa özellikle söylemedim ki bire bin katmasın. keşke başbaşa kötü bi şekilde söyleseydim de böyle olmasaydı. konu uzadı da uzadı, içeri gidip kayınpederime artık yeğenimi sevmeyecekmişim baba benim çocuğumu öpme diyip duruyo filan diye bağırınca ben de gidip olduğu gibi konuyu anlattım, olaya çok farklı açılardan bakıyorlar baktım anlatsam da anlaşılmayacağım o yüzden sustum sürdürmedim. kayınpederim böyle bir nasihat içerikli konuşma yaptı konu kapanınca da kalktık çıktık.

aslında bu ilk tatsızlık değil, aslında bunun öncesi çoook fazla problem var ama ben gerçekten asalet gösterip seslenmediğim için tepeme çıkıyor bunu orada söyledim zaten. ben sana ne yengelik ne de abinin karısıyım bana saygı duyculuk yapmadığım için sen hep bu tarzı kendinde hak görüyorsun dedim.

çok uzattım biliyorum ama bu sözkonusu haftalık görüşmeleri artık sürdürmek istemiyorum en azından bir süre. eşim de babasının yanında sessiz kalan hatta onunla taban tabana zıt fikirleri de olsa kendini hep onunla aynı fikirdeymiş gibi lanse eden hatta benden de bunu bekleyen biri. bana ne önerirsiniz gitmemek için bahanem ne olabilir veya bundan sonra nasıl bir tutum takınmalıyım?
Çocuğunuzu koruyun derim sadece. Artık 4 yaşında ve aklı ermeye başlayacak. Kimseye bunun için açıklama yapmak zorunda degilsiniz. Eşinizde bunu görüp bişey demiyorsa yarın öbür gün kızı herkesi dudaktan öpmeye başlarsa şaşırmasin. Çünkü çocuk o ne anlasin yanlış olduğunu. Burda linclenecegim belki ama çocuğu dudaktan öpmek nedir ya bazı anne babalarda görüyorum bunu bu nasıl iğrenç bir davranış şekli. Lafa gelince mahremiyet eğitimi şöyle böyle deriz ama çocuğu dudaktan öpmeyi normal karşılarız. Bu bir kere çocuğun bedenine saygısızlık. Nasıl öğretecegiz bu çocuğa yasaklı bölgelerini. Allah akıl fikir versin

herkese merhabalar, bir yılı aşkındır forumu takipteyim, çok kez konu açma ihtiyacı duymuştum fakat bu kez artık son noktamdayım tavsiyelerinize çok ihtiyacım var, elimden geldiğince kısa tutmaya çalışacağım..

dört buçuk aylık bir kızım var ve görümcem tarafından gereksizce dudaktan öpülerek seviliyor, uzuuuun zamandır örtmeye ve görmezden gelmeye çalışıyordum fakat geçen gün artık yanımda tekrar yaptığı için dile getirdim mümkün olan en düzgün üslupla x'cim lütfen dudaktan öpmeyelim dedim aldığım cevap yeğenimi nasıl istersem öyle severim o benim abimin çocuğu şeklinde oldu. her zaman saygı ve dürüstlükten dem vuran kayınvalidem de sanki ağzından görünmez bi fermuar varmış gibi sustu kaldı.. özellikle onun yanında söylemiştim oysa artık bana karşı değiştiğini ve halis niyetler taşıdığını sanıyordum. görümceme başbaşa özellikle söylemedim ki bire bin katmasın. keşke başbaşa kötü bi şekilde söyleseydim de böyle olmasaydı. konu uzadı da uzadı, içeri gidip kayınpederime artık yeğenimi sevmeyecekmişim baba benim çocuğumu öpme diyip duruyo filan diye bağırınca ben de gidip olduğu gibi konuyu anlattım, olaya çok farklı açılardan bakıyorlar baktım anlatsam da anlaşılmayacağım o yüzden sustum sürdürmedim. kayınpederim böyle bir nasihat içerikli konuşma yaptı konu kapanınca da kalktık çıktık.

aslında bu ilk tatsızlık değil, aslında bunun öncesi çoook fazla problem var ama ben gerçekten asalet gösterip seslenmediğim için tepeme çıkıyor bunu orada söyledim zaten. ben sana ne yengelik ne de abinin karısıyım bana saygı duyculuk yapmadığım için sen hep bu tarzı kendinde hak görüyorsun dedim.

çok uzattım biliyorum ama bu sözkonusu haftalık görüşmeleri artık sürdürmek istemiyorum en azından bir süre. eşim de babasının yanında sessiz kalan hatta onunla taban tabana zıt fikirleri de olsa kendini hep onunla aynı fikirdeymiş gibi lanse eden hatta benden de bunu bekleyen biri. bana ne önerirsiniz gitmemek için bahanem ne olabilir veya bundan sonra nasıl bir tutum takınmalıyım?
sende söyleseydin cocugumuda ben dogurdum kimin öpüp öpmeyeceginede karari ancak ben veririm deyin kaldiki dudaktan öpen anneden gecen mikrop ile bebegini kaybetmis bir sürü anneler var bu dünyada asla dudaktan ne öpün nede kimsenin öpmesine izin verin elalem küsecek diye yavrunuzdan olmayin küsende küssün hic sorun olmasin bu konularda

Bende kucuk erkek yiğenimi 3 yasinda dudaktan öpüyorum ama annesi istemese saygi duyarim.Görümceniz alınganlık yapmis.
yengeniz mi kardeşiniz mi kimbilir içinde ne kızıyordur da söylemiyordur
duyarlı bir ebeveynse
çocuğu dudaktan öpmek ne cahilliktir!!
öpmeyin lütfen

abimin çocuğu dediği an dilimle döverdim edepsizi. sapık mıdır nedir, çocuklar/bebekler dudaklarından öpülmez. gitsin tedavi olsun pis sapık. siz de niye kibarca uyarıyorsunuz hiç anlamadım. ufacık bebek mi korusun kendisini?

Olay ,ben halayim istediğimi yaparım konusu ise o zaman da siz bebeğin annesiniz ve opturmek istemezseniz ,opturmezsiniz. Ayrica hastaliklar var ,çocukların bağışıklık sistemi zayıf ve ağızdaki bakteriler karşı tarafa geçiyor. Kesinlikle taviz vermeyin.opmesin.cok istiyorsa kocasını,sevgilisini dudağından öpsün. Töbe töbe

malesef eşimden hiç destek göremediğim için, daha da aptalca durumlarla karşı karşıya kalmamak için arkamı dönmüş gibi yapmak zorunda kaldım, öyle ki bu boşandırmaya kadar gider biliyor musunuz, berbat bi işin içindeyim ben sizden daha çok kızgınım kendime
Sizde abartmayin.bende kızımi opturmezdim. Hatta açık açık da söylerdim. Eşimin tarafı kalabalık ve yeğenleri, yengeleri pek dikkat etmez.hatta yeğenleri arasında 1 dondurma hepsi tarafından yalanir. Istemedigimi söyledim.arkamdan çok konusmuslardir eminim.hic de umurumda değil.onlar istediklerini yapacaklar diye ben sinir küpü olup ,başağrıları çekemem

O çocuğun annesi sizsiniz, çocuğuma istemediğim bir şeyi babaları bile yapsa panter olurum. Dudaktan öpmeymiş yok abimin çocuğu sen kimsinmiş, o lafları ona yediririm. Ne saygısı idaresi, had bilmeyene saygı duyulmaz tatsızlık çıkmasın diye susulmaz. Dudaktan öpmek nedir arkadaş öpülecek yeri mi kalmadı hoş öyle şap şup kafalarına göre öpmeleri bile bebekler için ne kadar sakıncalı durumlara sebep olabiliyorken gelecek dudağından öpecek 😡
Bahaneye ihtiyacınız yok, bebeğime karşı kafanıza estiği gibi hareket ettiğiniz müddetçe görülmeyeceğim deyin.

Annenin izin vermediği bişeyi başkası inatla yapamaz..
Türkiye’de çocuklar öyle sevilmiyor . Yurt dışında var . Amerika da falan orda normal .
Yani çocuk sevmekte kültürel farklılıklar var . Eskiden kız çocuklarını babaları öperek sevmezdi o kültür zaman içinde Türkiye’de değişti. Yani bu da zaman içinde değişir mi bilmiyorum . Ama şu anda az rastlanan bir durum . Tuhaf kaçıyor

X