Gelinlik Modelleri Binbir Çeşit Gelinlik Modelleri ( devamlı güncellenecek )

özelden mesaj at minenese sayfasını söyle....o mesajı görünce yardımcı olur umarım...

merhaba. bunun gibi üstler eminönünde hazır olarak satılıyor. başka başka bir sürü modelleri var, inci taşlı olanları da var mesela. tül etek yapmaksa en kolay şeylerden biri. 1500e filan bence bu gelinliğe sahip olabilmen lazım, daha ucuza da olabilir. eğer üst olarak tam aynısını istersen, iki seçeneğin var sanırım. birincisi, swarovski taşları tek tek dikebilirler. bir de yanlış hatırlamıyorsam, yine eminönündeki malzemecilerde sıra sıra taşların dizili olduğu şeritler var. hani gövdede dik inen şeritler var ya. onlar gibi işte. metre hesabıyla satılıyorlar galiba. onlardan da alıp dikilerek kolayca bu model olur. eğer gelinliğini iki yerde giyeceksen, şuna dikkat etmen gerekir, kesinlikle taşlar yapıştırma değil, dikim olmalı. yapıştırma taşlı gelinliklerin taşları ilk temizleme hamlesinde patır patır dökülür çünkü.

mutluluklar dilerim...

Günaydın, cevabın için çok teşekkür ederim. Ben Ankara'dayım. Düğünüm tek bir yerde olacak, salon düğünü.Açıkcası çok pahalı bir gelinlik alacak gücü yok nişanlımın o yüzden söylediğiniz fiyat güzelmiş.

Yalnız kafama takılan bişey var. Acaba resimde mi böyle şık duruyor. Sanki diktirince bi potluk olcakmış gibi düşünüyorum. Kafam karıştı. Sence nasıl bu gelinlik minenes?

Dürüst olmak gerekirse, biraz demode bir gelinlik olduğunu düşünüyorum. Eğer prenses tipi gelinlik seviyorsan, geçen gün gördüğüm, aslında birçok gelinin çok beğendiği, eskiden beldeki v şeklini pek beğenmediğim ama bu resmini gördükten sonra çok hoşuma giden şu gelinliği önerebilirim:

Vera Wang markasının, Vakko'da onbinli tl bir rakama sattığı bu gelinliğin çok benzerine, 1500 gibi bir fiyata sahip olunabileceğine inanıyorum.

Bu modelin beline kuşak çok yakışır, istersen gelinlikçine şöyle bir kuşak da yaptırabilirsin, istediğin ışıltılı görüntüyü verir. Ancak bence asla gelinliğin kendi kumaşına swarovski işletmemelisin. Swarovski dantel üstüne serpme işleme dedikleri şeyi yapmak için hiç uygun değildir.

Eğer bütünüyle parlak bir üst istersen, üstteki dantelin üstüne soft işleme denilen inci, beyaz ve renksiz taşlardan yapılan ama ışıkta ışıl ışıl parlayan işlemelerden öneririm. Ama öyle işli bir kumaşa, şöyle bir kuşak gider, ki bence mükemmeldir.

Yalnız işlemenin fiyatı arttırdığını söylemeliyim.

Gelelim gelinliği diktirirken benzer durması için neye dikkat edeceksin. Bir kere, gelinlik kabarık ama altındaki tarlatanının küçük olduğuna inanıyorum. Daha çok tülden sağlanan bir kabarıklık. Gelinliğin en altına, 4-5 kat sert tülden çevirmesi lazım. Metrelerce tül gider der ama dediğim tülün metresi zaten 2 liradan az, kaliteli bir şeyden bahsetmiyorum, sadece etek kabarık dursun diye sağlanan bir destek. Onun üstüne kristal tül, onun üstüne de hayal tül kullanacak. Yani sana kabarık bir tarlatan giydirip üstünden 3 kat hayal tül dolanmayacak.

İstanbulda bir arkadaşımıza kabarık etekli gelinlik diktireceğiz. Sağolsun gelinlikçim, sadece işçilik ücreti almayı, kumaşı dışarıdan getirmemizi kabul etti ve bize gereken kumaş listesini verdi. Ben de sana sunuyorum:
Kom tül 16 metre
Kristal tül 48 m
Hayal tül 14 m
Kristal saten astar 4 m
Amerikan saten astar 1 m

Bir de gövdede kullanacağın dantel var. Aslında gelinliğin orijinalinde fransız danteli kullanılmış gibi görünüyor. Ama fransız danteli çok pahalı bir şeydir, metre hesabı satılmaz, 3er metrelerde satılır ve 3 metrenin fiyatı zaten 1000 liraya yaklaşır. Ama gel gör ki, ispanyol, italyan dantel denen, aynı fransız danteli gibi görünen dantel türleri vardır, malzemesi fransız danteli gibi pamuk değil, sentetiktir, bu yüzden de metresini 50 liraya, yani kuponunu 150 liraya alabilirsin. Daha da ucuz olarak, Çin'de dokunan fransız danteli kopyaları vardır, görmedim kendisini, hiçbir mağaza "biz onlardan getirmiyoruz" diyor, ama metresinin 20 tl civarı olduğunu söylüyorlar. Senin gelinliğine aslında 1 metre filan lazım, ama bu tip dantelden istersen 3 metre alman şart dediğim gibi.

Bu bahsettiğim bütün danteller aşağı-yukarı şöyle görünür:

Bir de bu tip olmayan danteller var, onlar çok ucuzdur diye tahmin ediyorum. Bunların da iyi olanları şöyle görünür:

Piyasada hepsine fransız danteli derler ama aslında değildir. Senin gelinliğin için ikinci gruptan bir dantel de yeterli olabilir. Hem bu grup metreyle satılır, 1, 1-5 metre alsan yeter.

Umarım beğenirsin. Sevgiler...

Minenes sen nasıl bir insansın yaa, Allah senden bin kez razı olsun. Verdiğin şu bilgiler inan gözlerimi doldurdu, bu kadar yardımcı olman inan burda çok az paylaşım yapan beni utandırdı.

Gelelim yorumlarına. Dantel konusunda haklısın, diktirmek o yüzden biraz cesaret istiyor. Açıkcası benim en baştan beri hayal ettiğim prenses gelinlik değildi, ama burada gelinlikleri gördükçe fikrim değişti, çok model bakmamak lazım sanırım. Ben hep kalça kısmı oturan drapeli inen ve sonra kabaran modelleri beğeniyordum ama üst kısmıda sadece drapeli değilde azda olsa gösterişli birşey olsun istiyordum, kafamdaki modeli bir türlü bulamadım, hepsinin sırtı çok açık straplez kısmı çok aşağıda.
Göğüslerim küçük olduğu için straplez modele cesaret edemiyorum, hem nişanlımda çatal kısmının gözükmesini istemiyor yani biraz yukarıda olcak mecburen. Off çok şey istedim değil mi?
Bu arada seninde albümlerini inceledim hem gelinliğini hemde evini çok beğendim. Açıkcası bende IKEA düşünüyroum ama çok pahalı ordaki ürünler. Belki birkaç aksesuarı ordan alabilirim.
Yüreğin kadar yüzünün de güzel olduğunu tahmin ediyorum. Bir ömür boyu mutluluıklar dilerim.

Eğer modelde tam kararlı değilsen zaten diktirme işine girme. Gelinlikçileri gez, hazır modelleri üstünde beğenerek dene. Eğer nişanlın gelinliğin açık olmasını istemiyorsa, straples gelinlik bakma, kollulardan beğenmeye çalış. Çünkü Türk kızlarının gerdanları kısa oluyor, straples üste çekildiğinde kötü bir görüntü ortaya çıkıyor. Zaten benim favori modellerim straples değildir, bilirsin belki.

Evimi,gelinliğimi beğendiğin için teşekkür ederim :) Merak etme Allah evlenenlerin karşısına istediklerini çıkarıyor, yeter ki şükreden olalım. Evlenirken her şeyi almaya da bilirsin, tercih senin. Bütçenin yettiği kadar hayallerinden alıp sonra da tamamlayabilirsin, ya da bütçenin el verdiği yerden alıp ilerde durumunuzun düzelmesini de bekleyebilirsin. Mesela benim antre mobilyam yok, antrede dolaplarım değişmeli vs. vs. bir sürü eksiğim var aslında, ama düğün sırasında bütçe sınırına geldiğimizden sonraya bıraktık. müsait bir zamanda tamamlayacağız inşallah. Allah herşeyi gönlünce versin.

Teşekkür ederim. Bir model paylaşmıştın ama bulamıyorum, dün yada bugün paylaşmıştın. Sırt kısmı dantelli, arkada fiyonk var belden kuşaklı. Onu bulabilirmiyiz? Birde önden resmi varmı acaba onun

valla ben de tam bilemiyorum hangi modeli söylediğini, o kadar paylaştım ki :) sanırım Aqualily'nın konusundakini kast ediyorsun. Straples olmayan modelleri hazır bulmak zor malesef. Küçük bir ihtimal...

ayy minenescim ne kadar çok şey biliyorsun gelinliklerle ilgili
bi gün evlenirsem bana da yardım edersin di mi
yalnız ortada fol yok yumurta yok daha

ayy minenescim ne kadar çok şey biliyorsun gelinliklerle ilgili
bi gün evlenirsem bana da yardım edersin di mi
yalnız ortada fol yok yumurta yok daha

her gün araştırıyorum canım :) zaman ayırıp kendimden geçmiş de olsa Eminönüne gidip malzemeci, kumaşçı geziyorum. kızlarla gelinlikçi geziyorum. iyice araştırmacı oldum artık ;P tabi ki bunları zaten yardım etmek için yapıyorum, ve blogumda yazmak için, sana da ederim neden etmeyim ki. kısmet bu işler, bakalım ne zaman evlenirsin sen...

belki çok ilerde dikim işine de girebilirim, belli olmaz, tasarımlarım var çünkü.

en erken bi sene var gibi bakalım
valla senin gibi bilgili bir gelinlikçi olursa hemen sana gelirim ben :))

minenes aklıma geldi de
sence uzun ya da kısa kollu yani sonuçta kolu olan bir gelinliğe
kuşak olur mu
hani şu renkli göğüs altından bağlanan kalın olanlardan

en erken bi sene var gibi bakalım
valla senin gibi bilgili bir gelinlikçi olursa hemen sana gelirim ben :))

benim gibi vakkoya gidip araştırma yapıyorlar mı onu bilmem ama burada yazdıklarımdan çoğunu zaten gelinlikçilerin bildiklerini biliyorum. ama sanırım piyasa bir şekilde onları belli fiyatlara itiyor. gördüğüm kadarıyla kumaş maliyeli oldukça düşük oluyor onlar için, ama dükkan kirası, yanlarında çalışanların maaşlarının parasını alıyorlar müşteriden. tabi ki markalarda işin üstüne prestij parası biniyor.

yine de aslında daha güzel kopyaları daha iyi fiyatlara yapabilirler, dediğim gibi, bence piyasasını korumaya çalışıyorlar. mesela, önceki postumda bahsettiğim türde, orijinal fransız danteli gibi görünen bir dantel gelinlik için en az 2500 lira isteniyor, o da kışın. aslında gelinlikçi de bal gibi bilir ki fransız danteli değil ispanyol danteli kullansan 1500e de nerdeyse aynısı görünen bir gelinlik dikebilirsin. ama dikmiyorlar. kendi aralarında bir anlaşma varmış misali de hep aynı fiyatları söylüyorlar, aynı şeylere.

ben gelinlikçi olsam, tabi büyük konuşmayım, işin içine girince belki işler farklı yürüyordur ama, dükkanıma fransız danteli ve kopyaları haricinde dantel sokmazdım. çinden olan 20 tllik kopyaları da bulurdum, bir kız bana gelip ünlü bir markanın kopyasını istediğinde ama bütçesi olmadığında bile ona o çin dantellerinden kullanırdım.

yapabilirler, ama yapmıyorlar. şu sıralar, kumaşı kendin alıp gelinlikçiye sadece işçilik ödesen daha iyi olabilir mi onu araştırıyorum. bu cumartesi yine kumaşçı gezeceğim. sonuçlarımı yazarım...

Son düzenleme:
minenes aklıma geldi de
sence uzun ya da kısa kollu yani sonuçta kolu olan bir gelinliğe
kuşak olur mu
hani şu renkli göğüs altından bağlanan kalın olanlardan

kuşak yakışıp yakışmayacağı bence silüetinden belli oluyor, yani eteğin bollaşma yerinden. ya belden bollaşan bir etek olur ve tam bollaşmanın başladığı yere takarsın, ya da balık bir elbise olur, kuşakla eteğin bollaşma yeri arasında belli bir aralık olur, o zaman takarsın. benim gözlemim bu yönde. bu iki kesim haricinde kuşak biraz emanet kalabilir.

saol canım ben de öyle düşünmüştüm tam olarak
ama maalesef boyum 1.58 olduğu için balık bana olmaz diye düşünüyorum ben

yani böyle bişi olur mu ki
tabi buna kol takmak da lazım

bu güzel durmuş ama ben fiyonk da istiyorum şunun gibi ama daha uzun kuyruklu

Son düzenleme:

bu eklediklerin balık denmese de eteğin başlangıcı kalçadan itibaren, önemli olan da bu. dikkat edersen iki modelde de kuşağın üstünde kalan yerle kuşağın altında kalan yer nerdeyse eşit, ortalı duruyor kuşak. bence ideal görüntüyü veren bu. kuşak altında eteğe kadar olan mesafe ile üstündeki mesafe çok farklı olunca hoş olmuyor sanki. yalnız ilk eklediğin modelin göğüs bölümü kalabalık olduğu için yine de bir düşünmek lazım yakışır mı diye. la sposanın modeli galiba bu, halen satılıyorsa Vakkoya gider bir denersin, kuşak da var Vakkoda, getiriyorlar isteyene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…