• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bina görevlisinin sorumluluklari

Taşımalı çok olmadı ama ilk geldiğimiz de yaz sonuydu 355 tl ödemiştik. Haklı olarak soruyoruz bu paralar nereye gidiyor diye. Fakat sürekli bir gider.

Sadece kapıcı değil yönetici de yiyordur. Valla kapıcı dediğin kapıda durur, apartmanı temizler, servis saatinde servise çıkar ve çöp alır.

Biz çöp toplama, haftalık merdiven temizliğine ve bahçenin temizlenmesi sulanmasina aylık 70 lira ödüyoruz İstanbuldayız. 12 daireli bir apartmanız. Oradan hesap yap işte. 50 daireli bir apartmanın yaz ayında 15 bin ne gideri olabilir.

Sizin kapıcılık kavramınızla benimki bir değil demek.
Çok oturumlu sitelerde bina görevlilerinin görünmeyen birçok işi vardır.
Temizlik, dağıtım dışında, siteyle alakalı herhangi bir aksaklıkta onun ilgilenmesi gerekir.
Emin olun dairede musluk tamirinden tutun, kışın yerlerin tuzlanması, çiçek dikimi, otopark bakımı vs gibi sayılamayacak birçok iş var.
Bizim danışmamız işten çıkarıldığından beri, bina görevlisinin canı çıkıyor.
Hergün bir yere düzenleme yapılıyor, adam hep başlarında.
Çimento da taşıyor, tadilat da yapıyor geri kalan zamanda kendi işine dönüyor.
Ayrıca maaşının 4bin tl olduğundan yüzde yüz emin miyiz?
Bana 4bin tl maaş verseler ama 50 dairenin günde 4 defa çöpünü almam istense, inanın yapmam.
Çöp saati diye bir şey var belediyelerin kamyonla çöp toplama saatine yakındır bunun belirlenmesi, buna bile uymayan neredeyse keyfi çöpünü atan insanların peşinde koşacağıma başka iş ararım kendime daha iyi.
Sizin bu yazdıklarımızın hiç biri yapılmıyor bizde. Sadece yazdıklarım yapılıyor. Çöpler saat 9-12-15-17 saatlerinde alınıyor. Bizde insanız zaten o kadar çöp çıkmıyor ki. Sadece adı var ışte günde 4 kere diye

Biz bilmiyorduk böyle olduğunu. Bize apartmanda görevli var. Kafasına göre herkes giremiyor denmişti.satis politikası uyguladılar. Aidat 150 tl dediler biz ödedikce sok olduk. Bu arada lüks semt değil. Normal bir semt.
Binanızın olanakları nelerdir?
Açık-kapalı otopark, çocuk parkı, bahçe düzenlemeleri, spor salonu gibi şeyler mevcut mu?
Mevcut ise ödediğiniz aidat az bile.
Ama salt binadan bahsediyorsak, asansör bakım onarım, bina tadilat, temizlik, demirbaş giderleri için fazla bir rakam olabilir.
Yasal hakkınızdır ayrıntılı döküman almak, hatta kendileri vermeliler.
Mesela asansör bakımında bile hangi firma çağırıldı, talep edilen ücret nedir, kaç eleman kaç saat çalıştı gibi şeyleri kalem kalem dökümanlayıp, size bildirmek zorundalar.

Sadece kapıcı değil yönetici de yiyordur. Valla kapıcı dediğin kapıda durur, apartmanı temizler, servis saatinde servise çıkar ve çöp alır.

Biz çöp toplama, haftalık merdiven temizliğine ve bahçenin temizlenmesi sulanmasina aylık 70 lira ödüyoruz İstanbuldayız. 12 daireli bir apartmanız. Oradan hesap yap işte. 50 daireli bir apartmanın yaz ayında 15 bin ne gideri olabilir.
ahh anlasam. Sonradan geldik birşey desek hemen ortalık karıştıran oluyoruz

Sizin kapıcılık kavramınızla benimki bir değil demek.
Çok oturumlu sitelerde bina görevlilerinin görünmeyen birçok işi vardır.
Temizlik, dağıtım dışında, siteyle alakalı herhangi bir aksaklıkta onun ilgilenmesi gerekir.
Emin olun dairesine musluk tamirinden tutun, kışın yerlerin tuzlanması, çiçek dikimi, otopark bakımı vs gibi sayılamayacak birçok iş var.
Bizim danışmamız işten çıkarıldığından beri, bina görevlisinin canı çıkıyor.
Hergün bir yere düzenleme yapılıyor, adam hep başlarında.
Çimento da taşıyor, tadilat da yapıyor geri kalan zamanda kendi işine dönüyor.
Ayrıca maaşının 4bin tl olduğundan yüzde yüz emin miyiz?
Bana 4bin tl maaş verseler ama 50 dairenin günde 4 defa çöpünü almam istense, inanın yapmam.
Çöp saati diye bir şey var belediyelerin kamyonla çöp toplama saatine yakındır bunun belirlenmesi, buna bile uymayan neredeyse keyfi çöpünü atan insanların peşinde koşacağıma başka iş ararım kendime daha iyi.

Acayip kendinle celisiyorsun. Kadın diyor ki temizlikten ve çöpten başka bir işi yok. Başka ne işi olabilir diye soruyor. Önce bir çöpün fazla olmasından vuruyorsun. Sonra sen diyorsun ki musluk tamirinden çiçek dikimine bir sürü işi var bizdekinin. Sonra yine çöp olayını açıyorsun. Ben 4000 e yapmam diyorsun. Adam kameradan bakıp çöp varsa asansörle alıp geliyor. Muhtemelen de kapıdaki konteynera atıyor. İş mi bu?

Sen iyi niyetli yazsan tadilatı, çimentoyu, çiçek dikmeyi bunları yazarsın sonra da dersin ki konu sahibine belki sizinki de yapıyordur bir araştır dersin. Kadın bilmiyor soruyor. Sen kadını yok adamın parasında gözün var ile yaftalama derdindesin.

Binanızın olanakları nelerdir?
Açık-kapalı otopark, çocuk parkı, bahçe düzenlemeleri, spor salonu gibi şeyler mevcut mu?
Mevcut ise ödediğiniz aidat az bile.
Ama salt binadan bahsediyorsak, asansör bakım onarım, bina tadilat, temizlik, demirbaş giderleri için fazla bir rakam olabilir.
Yasal hakkınızdır ayrıntılı döküman almak, hatta kendileri vermeliler.
Mesela asansör bakımında bile hangi firma çağırıldı, talep edilen ücret nedir, kaç eleman kaç saat çalıştı gibi şeyleri kalem kalem dökümanlayıp, size bildirmek zorundalar.
Sadece mahallede kullanılan 20 araçlık açık otopark var. Ne havuz ne bahçe ne spor salonu hiç biri yok

Acayip kendinle celisiyorsun. Kadın diyor ki temizlikten ve çöpten başka bir işi yok. Başka ne işi olabilir diye soruyor. Önce bir çöpün fazla olmasından vuruyorsun. Sonra sen diyorsun ki musluk tamirinden çiçek dikimine bir sürü işi var bizdekinin. Sonra yine çöp olayını açıyorsun. Ben 4000 e yapmam diyorsun. Adam kameradan bakıp çöp varsa asansörle alıp geliyor. Muhtemelen de kapıdaki konteynera atıyor. İş mi bu?

Sen iyi niyetli yazsan tadilatı, çimentoyu, çiçek dikmeyi bunları yazarsın sonra da dersin ki konu sahibine belki sizinki de yapıyordur bir araştır dersin. Kadın bilmiyor soruyor. Sen kadını yok adamın parasında gözün var ile yaftalama derdindesin.
Ben size cevap verdim, konu sahibine değil.
Konu sahibine bambaşka bir cevap yazdım.
Ayrıca kendimle çelişmem derken?
Size danışmanın görevlerinin apartman görevlisine yüklendiğinden bahsettim.
Ayrıca hangi insan tüm gün bu görevliyi gözetliyor, sanki siz kendi gözünüzle görmüş gibi anlatıyorsunuz da?
Evet, 4000bin tl ye çöp atma saati bile belirleyemeyen bir binada çalışmam.
İnsanların toplu kuralları uyması bu kadar zor ise, bu çalışana verdikleri değer ortadadır.
Bu arada bana 'sen' diyebilecek seviyede değilsiniz, gereksiz laubalilikten hiç ama hiç hoşlanmam.

Biz bilmiyorduk böyle olduğunu. Bize apartmanda görevli var. Kafasına göre herkes giremiyor denmişti.satis politikası uyguladılar. Aidat 150 tl dediler biz ödedikce sok olduk. Bu arada lüks semt değil. Normal bir semt.
Kafasina göre herkes giremiyor denmisse hakkinizdir bi toplanti yapilabilir giderlerin belgesini görmeyi talep edin ayri ayri faturalari inceleyin yoksa normal değil o kadar paranin birden artmasi eğer tadilat yapildiysa çati dis iç yalitim lagarlar borular hani normal bu paranin artisi ev sahibiyseniz eğer normal kiraciya ödetilemez ayrica öyleyse bunlarin hiç biri yoksa taşinali çok az zaman olmuşken bu kadar fazla ek para saçma yoksa toplanti yapilsin incrlensin bence hakli olarak.

Sadece mahallede kullanılan 20 araçlık açık otopark var. Ne havuz ne bahçe ne spor salonu hiç biri yok
O zaman işin peşine düşmeniz gerekir.
Yöneticiniz birey mi şirket mi bilmiyorum ama, acilen toplantı isteyin ve faturalarla masrafları talep edin bina sakinleri olarak.
Yanlış anlamadıysam 350 tl ye ısınma hariçti değil mi?
Benim sitemde 350+150 sadece aidat olarak ödüyorüz ama bahsettiğim şeyler mevcut, ayrıca 10dan fazla çalışan var.
Çok fazla daire olsa da, giderler karşısında bizlerin ödediği miktar normal, zaten her şeyi 3 ayda bir dökümanlardan inceleyebiliyoruz.
Ama sizin başka gider olabilecek kalem yokken, 350 tl ödemeniz gerçekten olağan dışı bir durum.

O zaman işin peşine düşmeniz gerekir.
Yöneticiniz birey mi şirket mi bilmiyorum ama, acilen toplantı isteyin ve faturalarla masrafları talep edin bina sakinleri olarak.
Yanlış anlamadıysam 350 tl ye ısınma hariçti değil mi?
Benim sitemde 350+150 sadece aidat olarak ödüyorüz ama bahsettiğim şeyler mevcut, ayrıca 10dan fazla çalışan var.
Çok fazla daire olsa da, giderler karşısında bizlerin ödediği miktar normal, zaten her şeyi 3 ayda bir dökümanlardan inceleyebiliyoruz.
Ama sizin başka gider olabilecek kalem yokken, 350 tl ödemeniz gerçekten olağan dışı bir durum.
Işte bir tek ben konuşuyorum. Herkes sorgusuz sualsiz yatırıyor.artik kendimden şüphe duymaya başladım. Ben mi çıkıyım gereksiz düşünüyorum diye

Işte bir tek ben konuşuyorum. Herkes sorgusuz sualsiz yatırıyor.artik kendimden şüphe duymaya başladım. Ben mi çıkıyım gereksiz düşünüyorum diye
Evet, yöneticinin kapısına dayanacaksınız.
Çünkü sizin orada ikamet eden biri olarak, gider tablosunu görmek en doğal hakkınız.
Kendimden örnek verdim, olağandışı bir aidat ödüyoruz ama olanaklarla değerlendirildiğinde normal oluyor.
Fakat dediğim gibi biz sakinler olarak her şeye hakimiz.
Zaten inanın sakinlerden habersiz bir işlem uygulansa, hemen insanlar örgütleşiyor, yasal haklarını kullanıyor.
Siz de öncü olabilirsiniz, hakkınızı ararken başkalarını yanınızda aramanıza gerek yok.
Bu verdiğiniz aidata bina görevlisinin yanında, güvenlik ya da bahsettiğimiz danışman çok rahat çalışır.

Evet, yöneticinin kapısına dayanacaksınız.
Çünkü sizin orada ikamet eden biri olarak, gider tablosunu görmek en doğal hakkınız.
Kendimden örnek verdim, olağandışı bir aidat ödüyoruz ama olanaklarla değerlendirildiğinde normal oluyor.
Fakat dediğim gibi biz sakinler olarak her şeye hakimiz.
Zaten inanın sakinlerden habersiz bir işlem uygulansa, hemen insanlar örgütleşiyor, yasal haklarını kullanıyor.
Siz de öncü olabilirsiniz, hakkınızı ararken başkalarını yanınızda aramanıza gerek yok.
Bu verdiğiniz aidata bina görevlisinin yanında, güvenlik ya da bahsettiğimiz danışman çok rahat çalışır.
En ufak bir örnek. Bu ay dedim Ki neden bu kadar yüksek. Aldığım cevap, yönetici geçen ay dan daire başına 70 tl az yansıtmış. E diyorum ben geçen ay la aynı yaktım. Doğalgaza zam geldi. Herşeye kulp var

Bence yoneticilige talip olun. Bir defa yapin o isi ve gorun masraflar nelermis. Akla hayale gelmeyecek paralar harcanabiliyor ve aidat yatiranlar bu isi yapmadikca anlayamiyor bile.
Bir tek siz bu fikirdeyseniz,apartmanindiger sakinleri sorgulamiyorsa bile kapicinin maasini ve yaptigi isleri,kusura bakmayin ama haksizsinizdir muhtemelen ve bize bazi seyleri de eksik anlatmissinizdir.

Kapıda durmasını kargo beklemesini bekleyemezsiniz. Bu kapıcının görevi değil. Böyle bir isteğiniz varsa güvenlikli sitede oturmalısınız.
Ama günde dört kere çöp alması saçma geldi bana. Günde dört kere çöp alana kadar bunu günde ikiye düşürüp ekmek gazete servisi yapmasını isteyebilirsiniz.
Bizim kapıcı da yapmıyor ama normalde o apartmanda yaşayan kapıcı servise çıkmalı.
Siz bir sonraki toplantıda günde dört kere çöp almasına gerek yok ama sabah gazete ekmek servisine çıkmasını istiyorum diyebilirsiniz.

konu sahibi yöneticilik kadar zor birşey yok daha önce yaptım 40 dairelik bir sitenin burnumdan geldi ,emin olun sanki maddi bir kazançla yapılıyormuş gibi sorguya tabi tutuluyorsunuz her ay panoya giderler asılmasına rağmen .öncelikle her ay sizin dediğiniz gibi yönetimde para toplanmıyor çoğu vermiyor bu sefer denkleşmiyor,her ay düzenli aidat ödeyen görmedim ben şahsen.toplantıya katılmayan ertesi gün bu niye böle olmuş bu niye şöyle olmuş diye soranımı ararsın,koskaca bahçe duvarını bizim yaptırmamız gerekirken bina olarak, belediyeye ücretsiz yaptırdım bir Teşekkür etme yerine her bişeyine kulp takanımı ararsın ,akşam isten dönerim selam vermek yerine o bozuldu bura su akıtıyor diyeni mi say say bitmez.bir kere sizin binada çöp toplama saati olmalı ,öyle kameradan bakıp adam hazır olda çöp toplanmaz.yıllık bütçe hazırlanır bunu yönetici size vermek ve onayınızı almak zorundadır.ayrıca kapıcının bir görev tanımı vardır bunun dışına çıkılamaz yapması gereken işleri yapmıyorsa o zaman oy birliğiyle çıkartabilirsiniz,yani maaşına göre görev tanımında olmayan bir iş verilemez.

Kapıda durmasını kargo beklemesini bekleyemezsiniz. Bu kapıcının görevi değil. Böyle bir isteğiniz varsa güvenlikli sitede oturmalısınız.
Ama günde dört kere çöp alması saçma geldi bana. Günde dört kere çöp alana kadar bunu günde ikiye düşürüp ekmek gazete servisi yapmasını isteyebilirsiniz.
Bizim kapıcı da yapmıyor ama normalde o apartmanda yaşayan kapıcı servise çıkmalı.
Siz bir sonraki toplantıda günde dört kere çöp almasına gerek yok ama sabah gazete ekmek servisine çıkmasını istiyorum diyebilirsiniz.
Gercekten 4 defa cop ne mantiktir anlamadim. Bir de 4000 lira maas veriyoruz demisler,inandirici gelmedi acikcasi.

Gercekten 4 defa cop ne mantiktir anlamadim. Bir de 4000 lira maas veriyoruz demisler,inandirici gelmedi acikcasi.

Ne mana anlamadım atölye fabrika fln mı var da sürekli çöp toplanıyor. Dört kere çöp alana kadar günde iki kere servise çık bir kere çöp topla yeter de denebilir mesela. Ki herkesin de işine gelir kabul ederler

Gereksiz iş derken size para havadan geliyor sanirim

Havadan gelmedigi icin kapiciya daha fazla ne yaptirabilirimin derdinde olamayacak kadar yogunum.
Diger mesajlarinizda gordum aidatiniz cok fazla. Bize de ilk tasindigimizda fazla gelmisti. Ilk sorguladigim kalem isinma olmustu. Uzun uzun aciklama yaptirmistim neden boyle diye. Kapicinin maasi aklimin ucundan gecmedi. Size de ona gelene kadar diger kalemleri sorgulamanizi oneririm. Tum giderleri size ispatlamak zorundalar. Birileri haksiz kazanc elde ediyor olabilir ama bu kapici degil. Kapicinin aldigi 4 bin sebep olmaz o aidata.

Ne mana anlamadım atölye fabrika fln mı var da sürekli çöp toplanıyor. Dört kere çöp alana kadar günde iki kere servise çık bir kere çöp topla yeter de denebilir mesela. Ki herkesin de işine gelir kabul ederler
Adamin da isine gelir. Marketle anlasiyorlar hep ayni yerden aliyorlar ve market sahibi de onlari goruyor,kapici ailesine mesela bedava veriyor ekmegi ufak tefek seyleri. Kapici da dairelerden bahsis topluyor bir yandan. El kapisinda cop toplamak,milletin agiz kokusunu cekmek kolay degil,adam gunde bin tane laf duyuyordur Allah yardimcisi olsun. Her kafadan bir ses cikar apartmanlarda

Back
X