• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bina görevlisinin sorumluluklari

Bence kendinize gereksiz iş edinmişsiniz. Neden bu kadar önemsediğinizi de anlamadım açıkçası. Aidatınızı mı çok buluyorsunuz da adama asgari ücretten fazla verilmesi sorun oldu sizin için. Vergilerimizden hiç haketmedikleri halde uçuk maaşlar alan milletvekilleri daha çok rahatsız ediyor beni açıkçası. Apartman görevlimizin maaşını hiç merak etmemiştim. Ne yapıyor bütün gün dert de edinmedim.
Gereksiz iş derken size para havadan geliyor sanirim

Bizce diye birşey yok resmî gazete de yayımlanmış görev tanımı var.Sizde bir bakın isterseniz güvenlik buna dahil değil, güvenlik dediğiniz şey ayrıca belge alınarak yapılıyor. Görevlerini yerine getiriyormuş zaten günde 4 defa çöp alındığını ilk defa duyuyorum sitede oturdum günde 1 kere toplanırdı. Para veriyorsunuz diye iliğini kemiğini sömürmeyeceksiniz herhalde
Iligini kemiğini derken? Ben burada başka ne görevi vardır diye sorguladım ki en tabi hakkım. Sizler çok kolay kazanabilirsiniz parayı, ya da aidatla verdiğiniz parayı onemsemeyebilirsiniz. Kaldı ki bizlerde çalıştık. Işçi olmak demek karsindakini ezmek değildir. Bizlerde bu yollardan geçtik yolunu yordamini biliyoruz. Emin olun ki sizlerde böyle bir ortamda yasasaydiniz bir takım şeyleri sorgulardiniz.

Apartmani silen ekmek alan cop toplayan gorevli ayri kapida bankoda guvenlik amacli duran kisi ayridir.
Ustelik gunde sadece 4 defa 50 tane zil calin kapi gezin asgari ucretten fazla alan insanlar bos oturuyor gibi gelirmi.
50 daire bir kisinin maasini karsilayamiyormusunuz.
Bizim apartman gorevlisini soyleyeyim size elektrik su dogalgaz ev bedava maasli sizin gunluk toplanan cop sayisi haftada toplaniyor ve daire sayimiz sizinkinin yarisindanda az.

Bizim her gün çöp, günde 3 servis ve temizlik. Görünende bu ama görünmeyen adam bin tane torba taşır koli taşır servis saati dışında gönder yine gider. Kargolara sahip çıkar. Korur kollar apartmana göz kulak olur. Daire sayımız 18. Aidatımız 150 tl. Biz söylenmiyoruz, siz 50 daire bir görevli maaşı karşılayamıyor musunuz.

Böyle sizin gibi ücret veriyoruz o halde sürünmeli mantığında bi kaç kişi apartmanda işten çıkarılmasını istiyor arada. Ağızlarının payını veriyorum.

Iligini kemiğini derken? Ben burada başka ne görevi vardır diye sorguladım ki en tabi hakkım. Sizler çok kolay kazanabilirsiniz parayı, ya da aidatla verdiğiniz parayı onemsemeyebilirsiniz. Kaldı ki bizlerde çalıştık. Işçi olmak demek karsindakini ezmek değildir. Bizlerde bu yollardan geçtik yolunu yordamini biliyoruz. Emin olun ki sizlerde böyle bir ortamda yasasaydiniz bir takım şeyleri sorgulardiniz.
Biz ne iş yapıyoruz ki? Babadan kalma holdingimiz yok. Bina görevlisi iş tanımı resmî gazete de yayımlanmış görevleri belli ektsra iş veremezsiniz, ha ektsra para verirsiniz yapmak isterse yapar. Sizin ki görevi ne diye araştırmaktan çok aldığı paraya daha ne görevler ekleyebilirim telaşı gibi duruyor. Farkındaysanız Yatarak para kazanmıyor, işinin karşılığında para alıyor, lütfetmiyorsunuz öyleymiş gibi davranmayın.

Eger gorev taniminda cop alacak, temizlik yapacak, vs. var ve bunlari yapiyorsa bos vakitleri olmasini sorun yapmayin bence. Ayrica kargo karsilamak falan bunlar guvenlikle ilgili konulardir, gorevliyi ilgilendirmez.

Apartman görevlisinin de aldığı maaşı sorgulamayalım bence. Emek isteyen işleri var. İster az çalışsınlar ister çok. Bizimkisi her gün çöp alır temizler başka ne yapar bilmem bile. Helal olsun parası da. Bu zamanda geçinmek çok zor. Asgari ücretten fazla almasın demişsiniz de ayıp ya. Kim geçinebiliyor bu ücretle? Ayrıca Kapıcı'nın görevi binaya gelenleri her daireye bildirmek değildir, onun için ayrı bir güvenlik vardır. Artı kamera sistemi vardır. Çok isterseniz öyle bir siteye taşınırsınız ama aidatları da yüksektir.
Bence herkese gereğinden fazla iş yüklenmemeli. 3 kuruş para veriyoruz diye de insanların canını da almayalım.
Böyle bir konu açmanız bile ayıp!

Eski isyerimdeki patronun kizlardesine benzettim sizi. Sekreter bos durmasin diye dosyalari her gun indirtir, sildirir, once kronolojik sirayla dizdirir, sonra vazgectim der alfabetik dizdirir. Uzerine on muhasebe tutturur, cay kahve servisi yaptirir. Yine de acaba fazla mi veriyoruz diye dusunur.

Apartmani silen ekmek alan cop toplayan gorevli ayri kapida bankoda guvenlik amacli duran kisi ayridir.
Ustelik gunde sadece 4 defa 50 tane zil calin kapi gezin asgari ucretten fazla alan insanlar bos oturuyor gibi gelirmi.
50 daire bir kisinin maasini karsilayamiyormusunuz.
Bizim apartman gorevlisini soyleyeyim size elektrik su dogalgaz ev bedava maasli sizin gunluk toplanan cop sayisi haftada toplaniyor ve daire sayimiz sizinkinin yarisindanda az.
Hanımefendi çalışan çok olduğu için günde inanın çok az toplanıyor çöp.

Gereksiz iş derken size para havadan geliyor sanirim
50 daire bi adama kac lira veriyo olabilirsinizki asgari ucretten fazla bile alsa ...size düsen komik bi parayla adam ozel islerinizide yapamaz heralde...yaptigi 4 kere cop almak ve temizlikle bence aldigi parayi hak ediyo demektir..

Mesela yerinde durmasını isterdim. Kapıma bazen su'cu bazen kargocu gelmekte. Bina görevlisi yerinde dursa ve apartmana tanınmayan biri girdiğinde kime kaçıncı daireye geldiğini sorup ona göre yönlendirmesini isterdim. Bu işi yapan birine asgari ücretten fazlasının verilmesine karşıyım. Eğer sadece temizlik ve cop alımı yapılacaksa, haftalık gelecek şekilde merdivenci tutulup yerler temizlenebilir ve herkes kendi çopunu atabilir diye düşünmekteyim. Fakat insanlarin da ekmeginden edilmesine de gozyumamam. Ortak kararlar alınıp düzeltmeler yapilabilinir diye düşünmekteyim.
Bunlar için güvenlik tutulabilir apartman görevlisi çöpü günde bir kere yada maksimum 2kere alabilir temizlik haftada 2 veya 3 normal maksimum yerinde duramaz asgari ücretten biraz fazlaysa ek olarak ekmek getirebilir anlasilirsa ortak yonde yada dediğiniz gibi haftada 2 temizlige sirket tutulabilir bina basi ayda 25 tl olabilir bina basi aydatla birlikteyse 35 civari 50 hanede gayet cüzi miktar bana göre .

ne guzel... demek ki isini yapior; aldigi para helaldir merak etmeyin. cop cikmiyor diye evden adamin maasini dusuremezsiniz de sonucta.
Maaşını dusurmekmi? Çok komik böyle birşey olamaz. Biz beyefendiye sadece bu iş için maaş vediyoruz aldığı ücretten sigortası. Bir öğretmen ya da doktor maaşı. Neyse çözülecek birşey değil burada. Bir kişi yazıyor arkasından hurrrraaa.

Maaşını dusurmekmi? Çok komik böyle birşey olamaz. Biz beyefendiye sadece bu iş için 4000 maaş vediyoruz aldığı ücretten sigortası. Bir öğretmen ya da doktor maaşı. Neyse çözülecek birşey değil burada. Bir kişi yazıyor arkasından hurrrraaa.
Asgari ücretten biraz fazla deyince maks. 1500 lerde sandim 2000 kadar normal geldi bence sertifika alsin güvenlik yapsin aldiği parayi hak etsin . :) 4000 e güvenlik +temizlik yapan haftada 2 defa haftada birde çöp tamamdir bir arada tutulur .

Back
X