• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bina görevlisinin sorumluluklari

Eger gorev taniminda cop alacak, temizlik yapacak, vs. var ve bunlari yapiyorsa bos vakitleri olmasini sorun yapmayin bence. Ayrica kargo karsilamak falan bunlar guvenlikle ilgili konulardir, gorevliyi ilgilendirmez.

Kapicinin girişte bankosu varsa mesai saatleri içinde orada oturabilir. Kargo karşılayabilir. Kargo karşılamak güvenliğin işi değil ki.

Asgari ücretten biraz fazla deyince maks. 1500 lerde sandim 2000 kadar normal geldi bence sertifika alsin güvenlik yapsin aldiği parayi hak etsin . :) 4000 e güvenlik +temizlik yapan haftada 2 defa haftada birde çöp tamamdir bir arada tutulur .
Eski yöneticiler 2500 den başlatmış. Sonrada akrabalık ilişkilerinden dolayı işin şekli değişti. Maaş düşürme olamaz. Adam apartmanla ilgili herşeyi bilgisi için çıkartmakta mümkün değil.

Eski yöneticiler 2500 den başlatmış. Sonrada akrabalık ilişkilerinden dolayı işin şekli değişti. Maaş düşürme olamaz. Adam apartmanla ilgili herşeyi bilgisi için çıkartmakta mümkün değil.

E o olmaz bu olmaz onu demiyorsunuz bunu kastetmiyorsunuz. Tam olarak ne istiyorsunuz.

genel aidat + özel ısınma + bina ısınma + apartman giderleri( mesela bu ay bunlar maaşı ve sigortası falan 30.500 du sanırım gider: daire başına 610 tl
Çok fazla değil mi bu mevla hani isinma falan icinde olsa bile bina basi 400 den fazlasi çok gibi çok aşiri lüks bi muhitte bina sanirim.
Bizde merkezi sistem yok kendimize bağli isinma giderleri falan sadece temizlik +aidat çöp haftada 4 bina basi 50 ek giderler olursa ona göre bölünüp hesaplanir.

Merkezi sistem mi? Isınma da dahil ise sen yaz fiyatını şöyle. Her türlü çok veriyormussunuz zaten.
Bir de önce komşular ile görüşmeye başla. Çok ödüyoruz diye. sonra yöneticiye çok ödüyoruz demeye başla. Girişte dursun bari gelen kargoyu alsın, evlere servis yapsin vs demeye başla.

Apartman yöneticisi olarak emekli albay bulabilirseniz o görevliyi muma çevirir :KK70:

Aldığı maaş çok değil, apartman görevliniz işe başladığında iş tanımı nasıl yapıldıysa nasıl anlaşıldıysa , sizin görevlinin yapacağı iş o kadardır.fazlası hele ki güvenlik personeli gibi apartmanı gözetmesi angaryadır. Kargo da aynı şekilde. İsterse alır, istemezse almaz.

Çok fazla değil mi bu mevla hani isinma falan icinde olsa bile bina basi 400 den fazlasi çok gibi çok aşiri lüks bi muhitte bina sanirim.
Bizde merkezi sistem yok kendimize bağli isinma giderleri falan sadece temizlik +aidat çöp haftada 4 bina basi 50 ek giderler olursa ona göre bölünüp hesaplanir.
Işte bende soruyorum. E bu para veriliyorsa başka hizmette verilmeli bence. En azindan gazetemiz ekmeğimiz alınsın.

Mesela yerinde durmasını isterdim. Kapıma bazen su'cu bazen kargocu gelmekte. Bina görevlisi yerinde dursa ve apartmana tanınmayan biri girdiğinde kime kaçıncı daireye geldiğini sorup ona göre yönlendirmesini isterdim. Bu işi yapan birine asgari ücretten fazlasının verilmesine karşıyım. Eğer sadece temizlik ve cop alımı yapılacaksa, haftalık gelecek şekilde merdivenci tutulup yerler temizlenebilir ve herkes kendi çopunu atabilir diye düşünmekteyim. Fakat insanlarin da ekmeginden edilmesine de gozyumamam. Ortak kararlar alınıp düzeltmeler yapilabilinir diye düşünmekteyim.
O bahsettiğiniz eleman, bina görevlisi değil resepsiyonist, danışma görevlisidir..
Yani rezidans olarak yapılaşmış sitelerde mevcuttur.
Bizim sitemizdeki danışmayı işten çıkardılar yakın zamanda.
Çünkü çocuğuna baktıran, market alışverişi yaptıran, arabasını parkettiren ve daha bir sürü saçma sapan iş buyuran burnu büyükler olunca, yönetim şirketi buna karar kılmış.
Yanlış anlamayın ama, ha bizim danışmaya alışveriş yaptıran insanlar ha sizin bina görevlinizden hiçbir yasal hakkı bulunmadan insanlara çetere tutmasını istemeniz tamamen aynı mantık.
Herkes kendi işini yapsın, artı iş yüklemek ancak kaliteyi azaltır.

O bahsettiğiniz eleman, bina görevlisi değil resepsiyonist, danışma görevlisidir..
Yani rezidans olarak yapılaşmış sitelerde mevcuttur.
Bizim sitemizdeki danışmayı işten çıkardılar yakın zamanda.
Çünkü çocuğuna baktıran, market alışverişi yaptıran, arabasını parkettiren ve daha bir sürü saçma sapan iş buyuran burnu büyükler olunca, yönetim şirketi buna karar kılmış.
Yanlış anlamayın ama, ha bizim danışmaya alışveriş yaptıran insanlar ha sizin bina görevlinizden hiçbir yasal hakkı bulunmadan insanlara çetere tutmasını istemeniz tamamen aynı mantık.
Herkes kendi işini yapsın, artı iş yüklemek ancak kaliteyi azaltır.

Yaw hangi kapıcı 4000 maaş alıyor. Kadın haklı.

Yaw hangi kapıcı 4000 maaş alıyor. Kadın haklı.
Sizin kapıcılık kavramınızla benimki bir değil demek.
Çok oturumlu sitelerde bina görevlilerinin görünmeyen birçok işi vardır.
Temizlik, dağıtım dışında, siteyle alakalı herhangi bir aksaklıkta onun ilgilenmesi gerekir.
Emin olun dairede musluk tamirinden tutun, kışın yerlerin tuzlanması, çiçek dikimi, otopark bakımı vs gibi sayılamayacak birçok iş var.
Bizim danışmamız işten çıkarıldığından beri, bina görevlisinin canı çıkıyor.
Hergün bir yere düzenleme yapılıyor, adam hep başlarında.
Çimento da taşıyor, tadilat da yapıyor geri kalan zamanda kendi işine dönüyor.
Ayrıca maaşının 4bin tl olduğundan yüzde yüz emin miyiz?
Bana 4bin tl maaş verseler ama 50 dairenin günde 4 defa çöpünü almam istense, inanın yapmam.
Çöp saati diye bir şey var belediyelerin kamyonla çöp toplama saatine yakındır bunun belirlenmesi, buna bile uymayan neredeyse keyfi çöpünü atan insanların peşinde koşacağıma başka iş ararım kendime daha iyi.

Back
X