Bimin şekerparesi

ben şekerpare yaptığım da hamurunu da ben yapıyorum fırından çıkan sıcak sekerparelerin üzerine hafif ılımış ama sıcağa yakın serbesti döküp bekletiyorum. sizde fırına verin sekerpareleri sonra ılımış şerbeti dokun bir de öyle deneyin derim

Ay ben sana şahane bir şekerpare tarifi verirdim ama bulamadım aradım tarafım hemde kaynatmadan yapılıyordu serbeti

Ben normal kakaolu kek yapıp üstüne kendim çikolata sos yapıyorum ve sosun içine hindistan cevizi koyuyorum. Süper oluyor. Tavsiye ederim.
En kısa zamanda deniycem çok severim çikolatalı tatlıları hele hamilelikle birlikte tatlı delisi oldummm:))

Bende öyle hazır alırım ay yılda bi yaparım gayet güzel oluyor dışarda hazır satılanlar hiç güzel değil on kat yumurta sürüyorlar sanırım.

Önce şerbeti iyice kaynatın , ben şekerini söylenen ölçüden biraz daha az katarım hep çok şerbetli olmasın diye .

Limon sıkın kapatmadan önce bi kaç damla yeterli .

Geniş bi borcama şekerpareleri dizin sonra iyice kaynayan şerbeti sıcak sıcak kepçe yardımıyla şekerparelerin üstün de gezdirin.

İyice şerbeti çekene kadar bekletin.

Şerbet havuzu olmalı çekmesi için .

Yani şekerparenin, üstüne çıkmalı şerbet.

1 paket margarin veya sağlıklı olsun derseniz tereyağ
1 tam yumurta 1 de yumurtanın aki(sarısı üzerin e surukecek)
1 cay baragi irmik
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu ve vanilya
yumuşak sağa sola yapışmayan kıvama gelene kdr un. benim tariflerde aşağı yukarı 8-9 kaşığa denk geliyor bazen 10 :)

fırında yarım saat pissin çıkar çıkmaz ılık şerbeti dokuverin bitti gitti afiyet olsun

Yarım paket koyarsan tam tutmaz cnm ayçiçek yağı olmadığında yarısını zeytinyağı yarısını su koyuyorum ağır olmasın diye

Yaa tuh oda benim sansima sanırım:)
Aldım kız bir Ablam var ondan bak yazıyorum yap aynısını çok güzel oluyor bu

1 yumurta
1 büyük cay bardağı sıvı yağ
1 büyük cay bardağı irmik
1 büyük cay bardağı taze yoğurt
1 paket kabartma tozu
Un kulak memesi kıvamında olucak azcık büyük yuvarla koy tepsiye yada borcama sür fırına kızarınca çıkar 1 dakika sonra dökülecek şerbeti
Şerbet icin
3 su bardağından 1 parmak eksik şeker
3 Su bardağı su
1 paket vanilya bunları normal oda sıcaklığında su olcak içine kat erit çıkınca 1 dakika geçince dok serbeti biraz ağzını kapat çok güzel oluyor

Yarım paket koyarsan tam tutmaz cnm ayçiçek yağı olmadığında yarısını zeytinyağı yarısını su koyuyorum ağır olmasın diye
Tamam canm çok teşekkürler ilk fırsatta deniycem ya ama bazı tariflere baktım içinde şeker yağ yok kafami karıştırdı bak mesela bu tarif acaba hangisine Gore yapaym ben

Eklentiler

• Screenshot_20170428-133520.webp
    14,7 KB · Görüntüleme: 58
Tamam çok tskler:) ama sıvıyağ az değil dimi

Tamam canm çok teşekkürler ilk fırsatta deniycem ya ama bazı tariflere baktım içinde şeker yağ yok kafami karıştırdı bak mesela bu tarif acaba hangisine Gore yapaym ben

Benim verdiğim tarif devamlı yaptığım tarif farklı da denedim aynı kurabiye gibi oluyor cidden bu hazırlar gibi tadı

Benim verdiğim tarif devamlı yaptığım tarif farklı da denedim aynı kurabiye gibi oluyor cidden bu hazırlar gibi tadı
Aaa bide bisey daha unutmadan sorayim ya kusura bakmayın çok sordum ama benim fırınım çok çabuk pişiriyor kekleri felan mesela 150-160da en fazla 10-15 dkda pişiyor da ben şekerpare leri gene 160a felan atsam olur mu yani kızarana kadar pişircem degilmi

Normalde evet kızarana kadar ama içi pişer mi fırınızı siz daha iyi biliyorsunuz olmazsa derecesini biraz kısık tutun

Normalde evet kızarana kadar ama içi pişer mi fırınızı siz daha iyi biliyorsunuz olmazsa derecesini biraz kısık tutun
Canim sana teşekkür etmek istedim birebir tarifini uyguladim ve harika oldu ayni hazır gibi eşim bayildi hep bundan yap dediii :)) 2 kere yaptım . amaa özellikle son yaptığımda sanki biraz margarin kokusu var gibiydi . hamurumda yagliydi zaten. Bana biraz koku geldi ama acaba margarini azaltsam sorun yaşar mıyım sole nin margarini kullandım, sıvıyağ 1 caybardagi kullandim

Önce şerbeti hazırla. Şeker pareleri tam sigacak bi tepsiye diz, gereğinden büyük olmasın. Kaynar şerbeti hepsinin üzerine eşit şekilde dok. Üzerine bi tepsi ortersen güzelce çekecektir. Sonra ters düz de çevirebilirsiniz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…