Annelik kaygisi, sorumlulugu hakkini vererek yerine getirmek uzun vadeli aldigim kararin surpriz sekilde degisime acilmasi vb. Ustun yetenekli ogrencilerle ilgili tecrubem var okulumda destek egitim sinifinda ders verdim hatta tanilanmasina vesile oldum. Kendime bilgi acisindan guveniyorum ama yine de sorumlulukar konusunda bi dusunceliyim.Bu soruyu sorduran nedir? Aşırı manevi yüklü annelik hissi mi?
Kariyerin ileride çocuğunun övüncü olacak.
Maas konusunda bilgim yok. Kaliciligim girdigim sure zarfinda olmaz ama kadro acildiginda da yasadigim yerdeki personele gore sansim az degil. Tercih edilecek kadar mesleki birikimim var.Maaş karşılaştırması nasıl?
Ve bilsem’de kadrolu haklarınız ve kalıcılığınız garanti mi?
Eğer hiç bir fark yoksa tabi ki bilsem’i kaçırmaz başlardım.
Tercih edilme garantisi olmayan bir yer için memuriyetten istifa etmeniz gerekiyor o zaman?Maas konusunda bilgim yok. Kaliciligim girdigim sure zarfinda olmaz ama kadro acildiginda da yasadigim yerdeki personele gore sansim az degil. Tercih edilecek kadar mesleki birikimim var.
Kadrolu işinizi bırakmayın derim, şuanda planladığınız bir hayatı yaşıyorsunuz zaten. Bebeğinizle istediğiniz gibi vakit geçirip dilediğiniz gibi büyütüyorsunuz, bu bence çok önemli bir şey. Ülkemizde 3 aylık bebeğini bırakıp çalışmak durumunda olan kadınlar var. Kariyer demişsiniz ama zaten bir işiniz ve kariyeriniz de var. Bilsem'e gidince çok inanılmaz bir değişiklik olacak mı hayatınızda? Diğer çocukları eğitirken kendi çocuğunuzu dilediğiniz gibi eğitemeyecek olmanızın bence bir telafisi yok...KK' nin Pek Sevgili, Pek Kiymetli Hanimefendileri...
Hepinizi en icten duygularimla selamliyor; derdimi anlattigim kalbim kadar temiz bu sayfaya hoş geldiniz diyorum.
Ben on bes yila yakindir ortaokulda ogretmenlik yapan, bes yasinda ve bes aylik cocuklari olan, arastirmaci bir kadinim. Derdim kariyer planlama.
İkinci yavrucani rahat rahat Bowlby'in guvenli baglanma kuramina gore buyuteyim diye sene basinda bir yillik ucretsiz izine ayrildim. Okullarin acildigi hafta telefonum caldi ve karsidaki ses yeni acilan Bilseme ogretmen alinacagini soyledi. Calismak ister misin? Ucretsiz izinde oldugumu soyledim ama ders saatlerinin ayarlanabilecegini, zorluk yasamayacagimi da ekledi. Ben de cok sevindim tabi cok isterim normal sartlarda Bilsemi. İkinci doneme ya kismet... Bilsem ustun zekaya sahip; resim, muzik gibi ozel yetenekli ogrencilere hizmet veren bir kurum. Burada ogretmenlik yapabilmek icin sinavlara, mulakatlara girmek gerek. Konuda bahsi gecen bilsem henuz kurulus asamasinda gorevlendirme ogretmen ariyor. Bu asamada girmek de onemli tabi.Simdi kafamda nicedir ne yapsam diye soru isaretleri.
Siz olsaydiniz ne yapardiniz? Fikirlerinizi istiyorum.
1. Cocugumu buyuturdum. Calismazdim.
2. Bilsem firsatini kacirmazdim. Calisma saatleri 4-8 arasi. Dersim 5- 6 gibi baslar . Ogrenci sayim 3-5 kisi ve donanimli. Proje tabanli ogretim var. Gereksiz ayrintilarda bogulmuyorsun. Esim 6'da isten geliyor. Cocuk babasiyla kalabilecek ben okuldayken.
3. Kadromun bulundugu okulda devam ederdim. Oradaki arkadaslarim, idarecilerim cok iyi, severim, sevilirim ama siniflar 40 kisi. Sabahci-oglenci sistem.
İstifa etmiyorum o kurum da devlet bunyesinde. Kadrolu olarak baska biri alinirsa ben yine asıl okula donerim.Tercih edilme garantisi olmayan bir yer için memuriyetten istifa etmeniz gerekiyor o zaman?
Yanlış mı anladım?
Nokta dışında da noktalama işareti var.Annelik kaygisi, sorumlulugu hakkini vererek yerine getirmek uzun vadeli aldigim kararin surpriz sekilde degisime acilmasi vb. Ustun yetenekli ogrencilerle ilgili tecrubem var okulumda destek egitim sinifinda ders verdim hatta tanilanmasina vesile oldum. Kendime bilgi acisindan guveniyorum ama yine de sorumlulukar konusunda bi dusunceliyim.
Bilsem'de öğretmenlik yapmak kolay iş değil.İstifa etmiyorum o kurum da devlet bunyesinde. Kadrolu olarak baska biri alinirsa ben yine asıl okula donerim.
burası akademik bir platform değil ki isteyen istediği şekilde yazar yeter ki anlaşılır olsun.Edebiyat bölümü birincisiydm lise de unıversite sınavında sadece 3 yanlışım vardı Türkçe de .Ama burda kafama göre yazarım imla kuralı şu bu takmam.neden mi .çünkü öncelikle insanlara yardım etmek ve hayatı tanımak için burdayım ikincisi bir eş ve anneyim.konuları okurken de yazarken de bir gözüm eşim de bir gözüm kızım da ya da okuduğum kitapta ya daaaa Google da açtığım 2. 3. sayfalarda ki araştırmalarımdadır.sizi severim ama burda lütfen öğretmencilik oynamayalım olur muNokta dışında da noktalama işareti var.
Okuyamadım bir solukta.
Yani sizi burdan sınava tabii tutacak değilim, ama güvenmiyorsanız, yabancı sularda yüzmek pek de mantıklı değil.
Bunlar özel insanlar, olağandışı sabır ister, bekar erkekler o yüzden tercih edilir yoğunlukla