BİLSEM Mİ BİLMESEM Mi?

Olur çok bilgili sayın Hocam,
bundan sonra size tere satmam.
Evet o kelimede ben de yanlış yapmışım, bundan sonra daha dikkatli olurum.
Birisi beni uygun üslupla eleştirdiğinde veya hatırlatmada bulunduğunda savunmaya geçip, üniversite sınavında yaptığım netleri ve başarılarımı sıralayıp sonra da tabiri caizse 'ağzının payını' vermektense özeleştiri yapmayı daha uygun buluyorum çünkü.
Elestirinizi, hatirlatmanizi goruyorum zaten kiymetli hocam.Ben de eksik gordugunuz sizde de tam degil. Yeterliligimi sorgulamak yerine keske asil soruma, secimime, fikir belirtip duyarlilik gosterseydiniz. Uslubumda sıkınti yok. Yazdiklarimda da konuyu dagitacak, carpitacak kadar dilbilgisi hatasi yok.
Universite sinavi, netler konusunu hic anlamadim. Ben oyle bir sey yazmadim. İyi okumak, gormek, anlamak gerek.
Oz elestirimi her daim yapar akla karayi ayirip bir kenara koymayi iyi bilirim. Maksadiniz bagciyi dovmek gibi geldi bana. İyi calismalar diliyorum. Gununuz aydin olsun.

Elestirinizi, hatirlatmanizi goruyorum zaten kiymetli hocam.Ben de eksik gordugunuz sizde de tam degil. Yeterliligimi sorgulamak yerine keske asil soruma, secimime, fikir belirtip duyarlilik gosterseydiniz. Uslubumda sıkınti yok. Yazdiklarimda da konuyu dagitacak, carpitacak kadar dilbilgisi hatasi yok.
Universite sinavi, netler konusunu hic anlamadim. Ben oyle bir sey yazmadim. İyi okumak, gormek, anlamak gerek.
Oz elestirimi her daim yapar akla karayi ayirip bir kenara koymayi iyi bilirim. Maksadiniz bagciyi dovmek gibi geldi bana. İyi calismalar diliyorum. Gununuz aydin olsun.
Sizi imla konusunda eleştiren üye ben değilim, ben sadece bu üyenin iyi niyetli bir hatırlatma yaptığını söyleyerek kendisini destekledim.
Ne sizin Türkçe yeterliliğinizi sorguladım,
ne de 'sizde eksik olan bende tam' iddaasında bulundum.
Asıl sorunuza yani derdinize de ilk mesajımda cevap verip yorumda bulundum.
İsterseniz mesajlarıma tekrar göz atın.

Maksadım niye bağcıyı dövmek olsun?
Öyle olsa ilk mesajım bu yönde olurdu.
Siz 'tereciye tere satmayın olur mu?' Deyince haklı olarak benim de yaklaşımım değişti, kısacası etkiye tepki meselesi.

Bu arada başarılarını ve üniversite sınavındaki netlerini sıralayan siz değilsiniz evet, sizinle aynı fikirde olan bir diğer üye. Ona ithafen yazdım.
Eğer bu cümlelerimi üzerinize alınacağınız şekilde yanlış ifade ettiysem sizi tenzih ederim.

Şurda hatalı olduğumu kabul ediyorum.
Asıl konudan bağımsız farklı bir konuda yorum yapmayabilirdim, yapmış bulundum.
Konuları takip eden genç arkadaşlara da belki bir hatırlatma olur diye düşünmüştüm ama bundan sonra bu tip durumlarda bir kere daha düşüneceğim.
Sevgiyle kalın.

Sizi imla konusunda eleştiren üye ben değilim, ben sadece bu üyenin iyi niyetli bir hatırlatma yaptığını söyleyerek kendisini destekledim.
Ne sizin Türkçe yeterliliğinizi sorguladım,
ne de 'sizde eksik olan bende tam' iddaasında bulundum.
Asıl sorunuza yani derdinize de ilk mesajımda cevap verip yorumda bulundum.
İsterseniz mesajlarıma tekrar göz atın.

Maksadım niye bağcıyı dövmek olsun?
Öyle olsa ilk mesajım bu yönde olurdu.
Siz 'tereciye tere satmayın olur mu?' Deyince haklı olarak benim de yaklaşımım değişti, kısacası etkiye tepki meselesi.

Bu arada başarılarını ve üniversite sınavındaki netlerini sıralayan siz değilsiniz evet, sizinle aynı fikirde olan bir diğer üye. Ona ithafen yazdım.
Eğer bu cümlelerimi üzerinize alınacağınız şekilde yanlış ifade ettiysem sizi tenzih ederim.

Şurda hatalı olduğumu kabul ediyorum.
Asıl konudan bağımsız farklı bir konuda yorum yapmayabilirdim, yapmış bulundum.
Konuları takip eden genç arkadaşlara da belki bir hatırlatma olur diye düşünmüştüm ama bundan sonra bu tip durumlarda bir kere daha düşüneceğim.
Sevgiyle kalın.

Lutfen uyarmaya decam et , ben burada yazan gencleri gordukce kahroluyorum ve heryerde anlatiyorum yeni nesil gencler ve hatta genc ogretmenler derdini anlatmaktan aciz , virgul koymayi bilmiyor , kendini ifade edemiyor diye

Bu platform toplumun bir aynasi , burada imlaya dikkat et derken aslinda kast edilen uc nokta koy , apastrofla ayir , buyuk harf kucuk harf ayirimi yap vs vs degil

Kendini duzgun ifade et , karsinda olan insanlara saygi duy , okuyacak olan derdini anlasin , kendini ifade edemeyen bir insan hayatta nasil var olabilir ki??

Yazili olarak kendini ifade etmek icin de paragraf , virgul ve nokta gibi en azindan 2 tane noktalama isaretinin kullanilmasi sart

Burada virgul kullan diyrnler bunu anlatmaya calisiyor yoksa hicbirimiz cok da super dikkatli yazmiyoruz ama en azindan kendimizi ifade edebiliyoruz , anlasilir yaziyoruz

Lutfen bir ogretmen olarak pes etmeyin :)

Konu sahibi yorumumun sizinle bir ilgisi yok , sadece cok muzdarip oldugum konuda arkadasa katildigim icin yazmadan edemedim , sevgiler

Sevgili Mune Mune konum amacinin disinda cok farkli bir noktaya geldi. Ben alacagimi aldim. Yorum yapan, fikir belirten tum uyelere tesekkur ederim. Konumu kapatabilirsiniz.

Bilsem bu aşamada cazip geliyor

Ama özellikle akşam çalışma yorucu olabilir

Zira öğrenci 5 te okuldan çıkıyor sonra size geliyor zaten yorgun vs oluyorlar

Bir de yeni açılan yerde cidden kadro ve materyal sıkıntısı oluyor bir gidip ayrı yılı konuşun

Öğrenciye ulaşmak da önemli zaten bir tık üst olan ve okulda sıkılmış olan çocuğa tekrar aynı tarz ders anlatan öğretmen gelince kıyamet kapabiliyor zira çocuklar gitmek istemiyor

Bir de siz içindesiniz daha iyi bilirsiniz ama bence bilsem öğrencisiyle iletişim kurmak da zor zira arada kalmış konumdalar

Bilsem bu aşamada cazip geliyor

Ama özellikle akşam çalışma yorucu olabilir
9
Zira öğrenci 5 te okuldan çıkıyor sonra size geliyor zaten yorgun vs oluyorlar

Bir de yeni açılan yerde cidden kadro ve materyal sıkıntısı oluyor bir gidip ayrı yılı konuşun

Öğrenciye ulaşmak da önemli zaten bir tık üst olan ve okulda sıkılmış olan çocuğa tekrar aynı tarz ders anlatan öğretmen gelince kıyamet kapabiliyor zira çocuklar gitmek istemiyor

Bir de siz içindesiniz daha iyi bilirsiniz ama bence bilsem öğrencisiyle iletişim kurmak da zor zira arada kalmış konumdalar
Dayanamadim yazdim:) Sayin halden anlayan. Cok haklisiniz. O ogrenciler duz anlatim, tumevarim ya da tumden gelim anlayisiyla ders islenince sıkılıyor. Cevaplardan ziyade sorular, sorunlar buldurmak mesele. Sasirttiginizda, hic bilmedigi bir bilgiyi, bakis acisini sundugunuzda size guveniyor ve istekliligi artiyor. Destek egitimde dersim varsa mutlaka on hazirlik yapardim Ales' ten sozel mantik sorulari alirdim. Hafiza teknikleri, farkli ve etkileyici romanlar bulurdum. Bir gun uyandiginda bocek olan Gregor gibi. Dunya basininda cikan evrensel bir haber videosu bulup cozum uretmelerini isterdim, bukumlu dillerin mantigini verip kelimelerin anlamini cozmeyi ogretirdim vs. Onlarin yaraticiligini, uretkenligini eselemek gerekiyor. Bulundugum sartlar dolayisiyla enerjimi iki esit parcaya bolebilir miyim diye endiselendim. Yorumunuz icin tesekkur ederim.

KK' nin Pek Sevgili, Pek Kiymetli Hanimefendileri...
Hepinizi en icten duygularimla selamliyor; derdimi anlattigim kalbim kadar temiz bu sayfaya hoş geldiniz diyorum.
Ben on bes yila yakindir ortaokulda ogretmenlik yapan, bes yasinda ve bes aylik cocuklari olan, arastirmaci bir kadinim. Derdim kariyer planlama.
İkinci yavrucani rahat rahat Bowlby'in guvenli baglanma kuramina gore buyuteyim diye sene basinda bir yillik ucretsiz izine ayrildim. Okullarin acildigi hafta telefonum caldi ve karsidaki ses yeni acilan Bilseme ogretmen alinacagini soyledi. Calismak ister misin? Ucretsiz izinde oldugumu soyledim ama ders saatlerinin ayarlanabilecegini, zorluk yasamayacagimi da ekledi. Ben de cok sevindim tabi cok isterim normal sartlarda Bilsemi. İkinci doneme ya kismet... Bilsem ustun zekaya sahip; resim, muzik gibi ozel yetenekli ogrencilere hizmet veren bir kurum. Burada ogretmenlik yapabilmek icin sinavlara, mulakatlara girmek gerek. Konuda bahsi gecen bilsem henuz kurulus asamasinda gorevlendirme ogretmen ariyor. Bu asamada girmek de onemli tabi.Simdi kafamda nicedir ne yapsam diye soru isaretleri.
Siz olsaydiniz ne yapardiniz? Fikirlerinizi istiyorum.
1. Cocugumu buyuturdum. Calismazdim.
2. Bilsem firsatini kacirmazdim. Calisma saatleri 4-8 arasi. Dersim 5- 6 gibi baslar . Ogrenci sayim 3-5 kisi ve donanimli. Proje tabanli ogretim var. Gereksiz ayrintilarda bogulmuyorsun. Esim 6'da isten geliyor. Cocuk babasiyla kalabilecek ben okuldayken.
3. Kadromun bulundugu okulda devam ederdim. Oradaki arkadaslarim, idarecilerim cok iyi, severim, sevilirim ama siniflar 40 kisi. Sabahci-oglenci sistem.
süreki olarak 4-8 arası çalışacaksanız iznin bitimindede devam edecekse bu olay evet derdim. maaş falanda aynı ise çalışma şartı çok iyi..

Kadrolu olani tercih edin ve bilsem cumartesi de calışıyor .
Aksam 6-7gibi bittigi oluyor hafta ici .

Ne guzel yazmissiniz. Cok tesekkur ederim. Noktalama benim isim de saydiklariniz onceligim. Her goruse saygim var ancak yoluma isik olanlar ayri degerli.
Derdim biraz da alistigim, mutlu oldugum ortami birakmak. Ben kendi okulumda da her yil yerel bir proje hazirlarim. İki ustun zekali ogrencimiz var. Destek egitim odasinda ders veriyorum. Ulusal ve uluslararasi proje yarismalarinda derecelerimiz var. Tezli yuksek lisansim, alanimla ilgili yayimlanmis kitap, bildirilerim. Virgul ile sinanip kucumsenmeyi cok da hak ettigimi dusunmuyorum. Neyse herkesin cani sag olsun...
Yani zaten kariyer anlamında kendinizce çalışıyor, emek sarfediyorsunuz.
Bilsem'de belki 5 yıl sonra yine çalışma şansınız olacak ama bebeğinizle yaşadığınız anların tekrarı yok.

X