- Konu Sahibi melihasaglam
-
slm canım ne kadarda güzel anlatmışsın,evet en büyük sorunumuz gırtlağımız dur demeyi artık bilmeliyiz.bende 30 yaşındayım evli 1 çocuk annesiyim 86 kiloyum,oğlum dört yaşına girecek ama ben hala kilo vermek için uğraşıyorum.Pek çoğumuzun başına gelmiştir. Özellikle de kilosu benim gibi 100'ün üzerinde olanların..
Bi diyet yapar kilo veririz, bi diyet bozar geri alırız. Allahtan ben hep başladığım yere döndüm. Maazallah ya 130-140 olsaydım diye düşünüyorum..Çünkü biliyorsunuz bu tip saçma zayıflama denemelerinde kilo verilir, akabinde fazlasıyla alınır..
Her neyse kaldığım yerden devam ediyorum ve şu an 106 kiloyum sevgili arkadaşlar. 122 kilo ile yeniden başladığım kilo verme sürecimde 1 ocakta 121 iken şu an 106 kiloyum. Çok hızlı kilo vermişsin, gene mi bamyaa demeyin. Biliyorum böyle düşüneceksiniz :) Ama bunun çoğu ödem. Çünkü Dukan diyeti yaptım ve büyük ölçüde ödem attım, önce o gereksiz fazlalıklarımdan arındım.
Her gün yürüdüm, eve 1 ocaktan bu yana arkadaşlar, hep hareket ettim, yürüyüşler yaptım, asla ve asla unlu mamül tüketmedim, kaçamak dahi olsa nefsime yenilip şekerli gıdalar tüketmedim.
Zaten 15 aralıktan bu yana ekmek ve türevlerini tüketmiyorum. Rafine şeker, abur cubur, yok regl oldum canım çikolata çekti, yok bugün ödüllenmem lazım azcık pasta yiyim gibi davranışlara girmedim. Dukan diyetinden miras, yulaf kepeği ile yaptığım diyet fincan kekler var. Bazen yapıyorum. Bi kupa keki 1 haftada yiyorum.
Canım hiç şekerli bişi istemiyor kızlar. Ben ki ekmek hastasıydım kesinlikle ve kesinlikle asla yemem artık.
Evet, şu an 106 kiloyum. Hedefim ilk etapta 80 kilo. Bu diyet değil aslında sağlıklı yaşam İsteyene neler yaptığımı anlatır hatta burda da her gün her saat paylaşırım.
Bu defa, evet kaçıncı bu defa oldu bilmiyorum ama bu defa diyet değil geleceğimi yapıyorum. Benim geleceğim aynalardan uzak, büyük beden reyonlarında kaçamk kaçamk kıyafet aramakla geçmemeli. Kilo muhabbeti olan yerlerde el ile gösterilip aşağılanmamalıyım.
Son olarak neden böylesine motive olduğumu ve karar verdiğimi anlatayım;
Aralık başında aklıma siyah kısa bir trençkot düştü. Şöyle giyerim, tam oturur üstüme, hem zayıf gösterir hem de şık olur diye hayal ettimNeyse, aramaya çıktım. Mağazalara girip her soruşumda tezgahtarlar sözleşmiş gibi hep aynı soru ile başlıyordu söze:
-Kime göre olacak?
Gözün kör mü, bak yalnızım, dedeme alamayacağıma göre?
Demek geçiyordu içimden ama hep tabii ki kendime, diyip sustum. Ve tabii ki 50 beden yoktu. Olanlar da anne model adı altında satılan tuhaf kabanlardı.
Son girdiğim mağazada da aynısı oldu, tezgahtar kız daha önceden beni görüyormuş, yüzüme aşinaymış, işte dedi senin eskiden saçın kızıldı demi, çok şaşırdım bu soruya, evet, kızıldı, nerden hatırlıyorsun, dedim.
Ben üniversitedeyken de oraya gelirdim. Taa ordan yani 2003 yılından beri beni görüyormuş. O zaman 80 kiloydum ama göstermezdim pek. 70 Gibi falan böyle balık etli bişiydim. Sen eskiden bu kadar kilolu değildin, neden kilo aldın dedi, sustum ve sadece gülümsedim.
Tabi kıyafet bulamadığım için ilk dakikadan beri üzgündüm. Beni teselli ediyor işte kendince, üzülme yüzünün güzelliği yeter, çok tatlısın, istesen kilo da verirsin, bu kadar üzülme dedi :)
Kendimi ne kadar zavallı hissettim anlatamam...Bunu kendim kendime yapıyorum. Gırtlağıma dur diyemediğim için. Tek sebep yemek. Yiyoruz evet hepimiz gerekli gereksiz ne bulursak yiyoruz ve sonuç: 122 kilo
30 yaşıma 2 sene kaldı. Hayatımın en güzel yıllarını obez olarak yaşamak istemiyorum ben
aranıza beni de alın arkadaşlar....
son 1 aydır diyet başarı öyküleri okuyorum, gaza geliyorum ama sonuç yok..kendimi diyet gruplarına bile dahil edemedim güvenemiyorum ki şu pis boğazıma..daha az önce iki halley hüplettim gece de olsa yiyorum..bu arada 24 yaşındayım ve hamilelik geçirmememe rağmen 77 kiloyum boyum da 1.65ben de bu gruba dahil olmak istiyorum..malum yarın kandil oruç tutucam, cumartesi de öyle...yani yeni haftanın başlamasıyla bende diyete başlıyorum..önerilerinize açığım..inşallah hep beraber sırt sırta vererek zayıflayacağız..malum önümüz yaz, rahat rahat kıyafet giymek bizim de hakkımız.....takipçinizimmm
Yapicaksin !!!
Hepimiz de yapicaz !!!
Basaricaz Allah'in izniyle !!!
Kilo hic bir zaman iyi birsey degil ne kadar kilo verirsek o kadar kar!
Ve her diyetimize uyarak gecirdigimiz gun de bizim karimiza !!!
Hadi yapalim su isi ya
tebrik ederim arkadaşım çok güzel kilo veriyosun bende 10 kilo verdim 10 kilo daha vermem gerekiyo ama kilolar gitmiyo sen neler yedin nelerden uzak durdun nasıl beslendin yazarmısın bu arada 81 dim şimdi 70 kiloyum inşallah 60 olucam
senin adına çok sevindim ya inşallah bende kilolarımı veririmde bende burda artık fotograflarımı koyarım ahhh ahhh
burdan yazayım bilqe :)
bence dukan cok isabetli bir karar. sen gerci dukan gibi sıkı bir diyet olmadan da guzel kilo vermissin.
benim sahsi tecrubem boyle olmadi. diyetisyenin verdigi diyeti 2 gun yapabiliyor sonra acliktan delirmek uzere hale gelip bozuyordum. hem de ne bozmak... cikolatalar, tatlilar, cipsler, patates kızartmaları, kocaman fast food menuler...
ben diyetisyen esliginde ilk diyetime 2011 aralıkta 123 le basladim.
1-2 ay kadar dogru duzgun uygulayabildim.
113-114 e inmistim.
sonra uygulayamamaya basladim. iki haftada bir deli gibi yiyip, 117 ye cikip, sonra iki hafta ac kalip 114-115 e geri dusuyordum.
subat-mart-nisan-mayis boyle, 2 3 kilo cevresinde debelenerek gecti.
mayisin ortalarina dogru umutsuzluga kapilmaya baslamistim. diyetisyen ile bu isi basaramadigim belliydi. o listeyi uygulamak bana cok zor geliyordu. ama napmam lazimdi?
kendi kendime daha once yaptigim, atkinse benzeyen, dusuk karbonhidratli, yuksek yagli ve proteinli bir diyet geldi. ona benzer bir seyler yapmaya karar verdim.
dukanin yuksek proteinli bir diyet oldugunu biliyordum. dukani yeni diyetim icin temel almayi planlayarak arastirmaya basladim. oncesi-sonrasi fotograflari, insanlarin verdigi kilolar... dukanla ilgili her sey beni etkilemeye basladi. kitabi okudum. 21 mayista dukana basladim.
115*****.
valla kızlar allahın izniyle hepimiz başaracağız... ben de 76 kiloydum 60 a kadar indim, sonra ipin ucunu kaçırdım..şimdi 64 üm hedefim 51 kg olmak ama öncelikle şu 60 lardan kurtulmak yaşım 29 boyum 1.51 o yüzden 51 kilo filan olmak istiyorum..yeter artık ben de zayıf insanalrı görüp onları kıskanmakdan onlara imrenmekden bıktımm..en son gittim test yaptırdım...maalesef ki ... tiroid için ilaç kullanmak zorundayım ve kullanıyorum ama olsun korkmuyorum ayrıca şeker ilacıda kullanıyorum şimdi geriye 14 kilom kaldı ben de bu kiloları 1 sene de vermeye karar verdim 12 ay da allahın izniyle14 kilomu verip kurtulacagım hedefim de her ay 2 kilodan kurtulmak var tabiki her ay iki kilo durmadan verirsem 7 ayda istediğim kiloya inerim ama kendimi strese sokmayacagım sadece kendimce diyet yaparken bana faydası olan şeyleri ögrendim ben genelde kahvaltıda kepekli sandeviç yiyorum ya da omlet -melemen gibi şeyler tüketiyorum bol domates salata 3-4 zeytin şekersiz çay.... akşamları da 6 dan sonra hiçbir şey yemezsem rahat kilo veriyorum hem de bu tiroid insilün direnci olmasına ragmen tek istikrar sağlamam gereken şey spor( sabahları erken kalkıp yapayım diyorum ama uykudan fedakarlık edemiyorum kendime ah nasıl kızıyorum....ama başaran o kadar çok insan var ki başaramamak için bir sebep yok varsa insnaın kendine karşı olan direnişidir sebep.... şimdilik bu kadar ben de artık paylaşımlarda bulunurum allahım hepimizin yardımcısı olsunn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?