• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bilmek istediğim bir soru

gsyasmin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2010
1
0
36
İstanbul
merhabalar benim öğrenmek istediğim bişey var çeyizlerde tülbent havlu patik lif vs.. kaçar tane konmalıdır . (havlu 10 tane olsa yeterlidir gibi) siz nasıl yaptınız etrafımda duydum böyle bişeyi havludan şu kadar şundan şu kadar yapılmalı diye. cvplar için teşekkürler.

benım 50 tane tulbentım var 40 tane havlum var 60 tane patıgım 20 tane lıfım var kendım kapalı oldugum ıcın cok tulbent yaptırdım hala yaptrmayı dusunuyorum.....2 tane dantel pıke takımım 2 tane dantel nevresım takımım var gıdıcegın yer pek onemsemıyrsa dantelıde sevmıyosan yeterlı bence okadar....ılla bı sayıda koyulcak dıe bısey yok yanı ne kadar yaparsan ............

canım bende şöyle yaptım 40 tane tülbent oyalı 30 tane patik ve 20 tane mevlüt için tülbent 30 tane lif...15 tanede havlu kenarlı...evimde kullanacagım havlularda kenar dantel falan olmasını istemediğim için sadece bhçalar için havlu kenarı aldım yada yaptırttım...dantelli nevresim takımım veya pike takımımda yok kullanmıcam için almadım...

böyle bir şart yok bence.ben açık açık belirttim nişanlımın ailesine dantel sevmem.öyle klasik çeyiz bohça işine girmeyelim.gereken ne ise onu alalım koyalım bohçalara dedim.onlar da benim kafadandılar.oyüzden bir sorun çıkmadı.20 havlu 50 tülbent de neyin nesi ki?bence çoook gereksiz.dertten başkja bişey değil.ilk önce karşı tarafla konuşun,eğer illaki isterim ben gelenekçiyim derse ayıp olmasın diye yaparsınız.yok gerek derlerse senin de elinde patlamasın sonra yaptıkların.

Tülbent belki özel günlerde dua ederken kullanırım
patik hiiç kullanmam
havlu desen öle süslü püslü şeylerede zaten yüzümü silemem (ayrıca kağıt havlu kullanıyorum zaten ben :)
benim için hepsinden 2-3 tane olsa yeterde artar bile
eğer kullanacaksan bol bol olsun tabii

allah aşkına ne bu 40 havlu 60 patik iyice abartılmış bunlar bence sen içinden ne geliyosa neyi kullanacaksan onu al en güzelininden kaliteli yap veya yaptır o kadar

abartmaya gerek yok valla. 10 tane falan havlum var. valla onlar bile fazla geliyor. keşke eskiseler de yenilerini alsam diyorum. ama eskimez kolay kolay. patik hiç yapmadım kaloriferli evlerde gerek yok.tülbent de özel olarak yaptırmadım. aldık ya da olanları getirdim zaten kullanmam

Abartmaya gerçekten gerek yok ama annem sağolsun benimde neredeyse 70 tülbent, yine bir o kadar havlum vardı.(halen duruyorlar sandık bekçileri) patik konusunda fakirdim ama:1:

Canım kaç tane olacağı önemli değil de bohça verecekseniz o zaman fazla yaparsanız iyi oluyo yoksa kalanlar sandık bekliyo evlendikten sonra içiniz yanıyo keşke bu kadar yaptıracağıma altın alsaydım diyosunuz (Ben bu sözü çok söylüyorum)o kadar dökülen paraya insan acıyo...

arkadaslar gereksız felan demıssınız 60 tane felan ama bazı ınsanların orfu adetı farklıdır oyuzden ..........benım 60 tane patıgımın olmasının sebebı ananemın yapmasından dolayı ve hepsı kullanılacak dıye bısey yok bızım oranın adetlerınde yenı evlendıgınde senı yemege cagırana hedıye verırsın 60 tanesıde evde durmuyo yanı .........tulbentımın cok olmasının sebebıde kapalı bı bayan oldugum ıcın acıklama geregı duydum bıraz kırıldım yorumlara....................

arkadaslar gereksız felan demıssınız 60 tane felan ama bazı ınsanların orfu adetı farklıdır oyuzden ..........benım 60 tane patıgımın olmasının sebebı ananemın yapmasından dolayı ve hepsı kullanılacak dıye bısey yok bızım oranın adetlerınde yenı evlendıgınde senı yemege cagırana hedıye verırsın 60 tanesıde evde durmuyo yanı .........tulbentımın cok olmasının sebebıde kapalı bı bayan oldugum ıcın acıklama geregı duydum bıraz kırıldım yorumlara....................

canım kırılma..herkes fikrini söylemiş...bizde de tülbent kına gecesinde bekarlara hediye verilir.o yüzden çok fazla var benimde...patiktende ben vazgeçemiyorum alışkanlık meselesi biraz soğuk olsun hemen giyerim ayaklarıma...zaten bohça yapmayıda ben istiyorum...erkek tarafına ufak bir hediye olacak...ama mecburiyetten deil kendi içimden geldiği için bohça yapmak istiyorum...herkes nasıl isterse öyle yapsın :)

tülbenti anlarım ama herşeyin fazlası banada gereksiz geliyor. Örf adet diye evin içini ıncık cıncık dolduruyoruz sonra onları dağıtıyoruz. Dağıtmadıklarımız sararıyor kalıyor öyle. ele yazık göze yazık emeğe yazık. kullanacak kadar olmalı bencede.

bende bir dolu var annem sağolsun ama ben sadece 4-5 tane havluyu kullanıyorum, diğerli kocaman kocaman dantelli, yüzünü silemiyosun doğru dürüst.
hatta evlendikden sonra gittim özdilekden düz, kendinden fistolu iki havlu aldım en çok onları kullanıyorum

ah canım annem neler neler yapmış bana,bi dünya patik,deste deste tülbent,havlu kenarları,vitrin ve mutfak takımları, bi de çok güzel yelekler..kulanmaya kıyamamkiii :utangac:

dantele düşkün olmadıgım icin o işe annem bakıyor.. bboşa emek oldugunu dusunuyorum cunku..ertraf yok demesin die 50 ye yakın patik aldı yaptı..
havlular süs havlularıyla beraber 30-40 tane vardır
30 a yakında başörtüsü var ,kaynanamda da 10 tane var vercegi.
mutfak havlum yaptırmadım sade aldım ben..
birde annemın ayrıyetten 11 tane bohca danteli ayırdıkları var..
birde sardırılan pike mutfak takımı var..
2 tane yatak odası ıcın örtü takımı var..2 tane de salon icin takım .
2 gün sonra anneme geri getircem tabi.:dilcikar:

eğer bohca verecekseniz çok olması o açıdan iyi.yoksa eşe dosta hediye etmek için bayramda falan iyi oluyor.ama fazlası da gereksiz.kullanılmıyor zaten.ancak misafire falan.

Back
X