Bilmediğim bir konu...yardim

zaman geçince fikirler değişiyor bende oğlum olursa kemal erdem koymak istiyorum ama bakalım daha ortada fol yok yumurta yok eşim kabul eder mi etmez mi

tek başına koyulmazmış evet ay pişman oldum bu konuya girdiğime bi araştırmak lazım bi ara bi kanalda birisi isimle analiz çıkarıyordu
:))
Ya aslında isim işine girince sonu yok gibi.ebced hesapları falanda var.Siz bilmeden koymuşsunuz anladığım kadarıyla.benim tanıdığım biri din alimi olmasına rağmen kızına "Nur" ismini vermiş.sorduğumda ablası mı abisi mi o yokken doğum olunca koymuşlar falan filan.değişmemişler zaten bayan 30-35 yaşında şuan.

Bende ismin insanlar üzerinde(istisnalar olabilir) benzerlikler bıraktığını düşünürüm doğru veya yanlış bilemem.
Mesela "Mehmet" isimlilerin aksi oluşu gibi.

ben çok inanmıyorum bizim sınıfta iki tane mepmeto vaksao atıyorum şimdi biri çok uslu biri çok hırçındı ya da mustafa ilk okulda biraz yetiştirişle alakalı

Rüyamda şarkıcı Teoman'dan kızım olmuştu, adını da Ada koymuştum. Ben napayım şimdi
Ooooo sizin durum çok fena. Babanın ismi arapça değil bebek de öyle. Siz iflah olmazsınız artık :))))

Ben bu tarz seylerde isimin agit gelmesinin cocugun hep huzursuz oldugunu biliyorum yoksa cevremde adi muhammed ,yusuf , ahmet vs isimleri olup asiri kilolu obez denilecek kadar bebekler var

Babannem rüyasında ismimin Buse olduğunu görüp koymaya niyetlenmiş. Babam da destek çıkmış ismi beğenip. Annem çocuğu doğurmam diyip suyu gelmesine rağmen doktora gitmeyince ismim Elçin oldu. Sonuç olarak neredeyse evde doğacakmışım.

İsmin türkçe Arapça olması çok da önemli değil önemli olan anlam diye biliyorum. Peygamber efendimiz s.a.v isminin anlamı miskin kavgacı asi olan sahabelerin adını daha güzel anlamlı isimlerle değiştirmis dahası bu isimlerin kuranda geçtiği de söylenmiyor. Önemli olan anlamının güzel olması yani. Ama ne hikmetse çok kişiden Muhammed Yusuf isminde olan çocukların yaramaz olduğunu duyuyorum sürekli.

Hahhaahahaaaa:)))))) Buseyi niye begenmemis yaa:)) sirf kaynana buldu diyedir yoksa guzel isim:))))
Babaannenin adi b ile mi basliyor yoksa, ruya ayagi mi yapti:))))))

Ben ismimi cok seviyorum iyiki bu ismi koymuslar. Boyum uzun kilom normal.
Babamin onerdigi baska isimlerde olmus iyiki o isimleri koymamislar bana hic yakismazdi diye dusunuyorum.
Ruyada gordum diye kulaga hos gelmeyen isimleri koymanin bir mantigi yok.
2 isim olayinada karsiyim cocugum olsa kisa ve tek bir isim koyarim.

Hahhaahahaaaa:)))))) Buseyi niye begenmemis yaa:)) sirf kaynana buldu diyedir yoksa guzel isim:))))
Babaannenin adi b ile mi basliyor yoksa, ruya ayagi mi yapti:))))))
Aa evet babannemin ismi b yle başlıyor :) hiç düşünmemiştim bunu. Sırf kayınvalidesi koyuyor diye istememiş annem :)

Aa evet babannemin ismi b yle başlıyor :) hiç düşünmemiştim bunu. Sırf kayınvalidesi koyuyor diye istememiş annem :)
Yaaaa ayak var o iste ayakkk:))))))) kaynanalarin hepsi cin:))))) bi tanidik kaynanasinin ismini koymamak icin ruyasinda ilayda gormus:)) ayse fatma girmemis de ruyasina ilayda girmis nedense:)))))
Bi de bi teyze var adi ümmü. Gelinine ummu koymayin ama ü ile baslasin dedi. Gelin gitti kizin adini baska bisey koydu. Ama bebegin isminin son harfi ü :)) gelin sirf kaynanamin dedigi olmasin diye alakasiz bi isim koydu ama bu sefer millet sonu ü diye mi koydun dedi:))) gelin nerden geldigini sasirdi kulaklari kizardi sinirden:))))))) yoo alakasi bile yok dedi ama kizcagiz o minik ayrintiyi kacirmanin pismanligini yasiyor:))))
Benim kaynanamin ismi guzel degil. Bas harfini de koymam:)))) zaten koy demedi ama koycam desem yan cebine koyardi:) oglunun istedigi isim konsun diye inat etti bu sefer. Atiyorum ayse. Daha ben hamileyken basladi ayse soyle ayse boyle:))) o ismi de ben buldugum icin sorun yoktu benim icin zaten onu koydum. Ben buldum oglu koydu:)))))) sevindi yazik:))))

Yapmayın kızlar ya yok böyle ağır geldi diye bişey. Önemli olan ismin anlamlıdır. Ve isim musemma ile ilişkilenir. Yani senin koyduğun isme göre çocuk sekillenebilir.

Mesela ahmed ismi. Ahmed hamd eden demektir. Hamd etmek ise başa bir musibet geldiğinde olur. Bu yüzden ahmet isimli olan kimseler biraz sıkıntı çekerler. Veya selim isimli olanlar daha uysaldır. Bunun gibi ismin manası kişiye tesir eder.

Isim koyarken kuranda geçip geçmemesine bakılmaz. Manaya bakılır.

valla canım benım bende hamıleyken ruyamda dogum yapmısım cocuguma gokhan ısmını koymusum oyle seslenıyodum
dogdu
kızım var
sımdı ben bu kıza nasıl gokhan dıyım

rahat ol sıkıntı yok
bu arada benım ismim nisa
kızımın ısmıde ahsen
ıkımızınkıde dini isim agırda ısım ama zorlugunu agırlıgını yasamıyoruz

Ben bekarım ama rüyamda sürekli cocuklu görüyorum kendimi hatta çoğuna ismiyle hitap ediyorum hepsini koyacak olursam varya bir düzine çocuk yapmam lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…