• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilmediğim bir konu...yardim

ya işinin ehline sormak lazım aslın da biz ne desek boş ama var yani çevremde böyle durumlar mesela görümcem de de var aynı durum

Agır gelen isim muhammed'dir resul'dur samet'tir yani. Başka ne olcak? Agır gelmek nedir ayrıca? Çok iddialı isim koymaya da gerek yok bence.

Şimdi böyle konular okuyunca diyorum acaba çocuğa başka isim verdik kaderini başka çizdik böyle birşey olamaz değil mi yani. Ay sacmaladim. Bu isim konularını okuyunca çok da inanan görünce sasiriyorum kendimi.

Şimdi böyle konular okuyunca diyorum acaba çocuğa başka isim verdik kaderini başka çizdik böyle birşey olamaz değil mi yani. Ay sacmaladim. Bu isim konularını okuyunca çok da inanan görünce sasiriyorum kendimi.
Sen bence bi hocaya sor
Ama kader isme göre şekillenmez bence
Çoktan yazılmıştır

Kızlar burda gördüğüm isim hakkindaki konuyu okuyunca aklıma geldi. Bazen düşünürüm acaba yanlış mı yaptık diye. Düşüncelerinizi duyumlarinizi yazarmisiniz?
Ben hamileyken çocuğumun adını rüyamda görmüştüm. Yani rüyamda o isimle sesleniyorum ona. Ama o ismi koymadım . Dini icerikli bir isim de degildi modern bir isimdi. Acaba koymalı miydik bu konu hakkında birseyler biliyor musunuz?

babam bir sabah uyandı rüyamda sarışın bir çocuk gördüm ahmet diye sesleniyordum oğlummuş dedi annem 36 yaşındaydı o zaman. birkaç ay sonra annemin hamile olduğunu öğrendik hatta babam o rüyayı gördüğünde annem hamileymiş bizimki menopoza giriyorum sanıyomuş. kardeşim doğdu sarışın erkek gözümün nuru birtanem benim. annem başka isim istedi babam ahmet olsun dedi bizde 2 isim koyduk

Ufak tefek olmak genetik arkadaslar. Bir arkadaşım var adı Begüm. Gayet Türk adı yani, Kuran da da gecmiyor ama çok ufak tefek bir kız. Benim adimda Kuran da geçiyor bende ufak tefegim ama benimle adas bir ogretmen vardı okulda Masallah kızda bir boy vardı. Kilosu da gayet iyiydi. En basiti kısmetse olurda Nur var mesela degil mi? Yanlış bilmiyorum yani? O kizin mesela boyu da kilosu da gayet normal. Bence fiziksel durumlar genetikle alakali ama hastalık durumunu bilemem.

Lütfen böyle safsatalara inanmayınız! Bir çocuğun isminin Kuran'da geçiyor olmasının ona ne faydası ne de zararı vardır. Kaldı ki Allah bile Kuran'dan koyun demez (çünkü saçmadır) ama sözde din alimleri böyle buyururlar! Bakara Kuran'da geçen bir kelime hatta sure. Ama kimse çocuğuna bakara ismini koymaz çünkü "sığır" manasına gelir. Kuran'da geçiyor diye abuk sabuk isimler koyuyor insanlar çocuklarına. Kuran Arapça ve orada geçen kelimeler bizim dilimizde yok. Duyduğumuz zaman bizim için anlamlı da değil. Amacı ne o zaman? İsmin ağır gelmesi falan bunlar hurafe şeyler, aklı bulandırmamak lazım.

Bazısı çok rüya görür herşeye yorar.ben nasıl saçma bulurdum anlatamam rüyamda dendi demelerini:))

Ben az ve öz görürüm diyeyim.daha hamile bile değilken kucağıma bir bebek verildi" bu senin x'in,imtihanın olacak" dendi.imkansız dedim ama aradan zaman geçti ve hamileydim.ben koydum o ismi.kimisi aman arapçada böyle farsçada böyle dese bile bazen sallıyorlar.

Büyük çocuğumda da görmüştüm ama eşim koydurmadı, eniştesinin adıydı ve sevmezdi .dinlediğim için pişmanım.

insanın kaderi ana rahmine düşünce yazılırmış çokta alakası yok bence isimle

Mesela ben kızım 4 aylıkken ameliyat geçirdiği için ağır geldiğini düşünüyorum,karnında tümör vardı. Hatta yanlış bilmiyorsam Demet Akalının kızının ismi de aynı,onun da kızının karnında kitle varmış. Bunlar tesadüfi de olabilir inş. öyledir.
geçmiş olsun beni de şey ettiniz kızımın adı nisanur Birleşik asla nisa demem. nur isminin anlamı aydınlıktır ışıktır neden ağır gelsin ki
ben aydın kadın olsun diye bu ismi seçmiştim

o zaman benimde ismim ağır gelmiş ailenin en cücesi benim 157 çocuk doğurana kadar hep 45 kiloydum :))
olabilir ama bakıldığındığın da tıbbi hiçbir açıklamaı yokken geçerli oluyo bu durum benim bildiğim yani herşeyi de buna yormamak gerek

geçmiş olsun beni de şey ettiniz kızımın adı nisanur Birleşik asla nisa demem. nur isminin anlamı aydınlıktır ışıktır neden ağır gelsin ki
yalnız nur ismi sona konmamalı benim bildiğim ya da hiç konmamalı

olabilir ama bakıldığındığın da tıbbi hiçbir açıklamaı yokken geçerli oluyo bu durum benim bildiğim yani herşeyi de buna yormamak gerek
bi sürü tahlil yaptırmıştık annem çok dr a götürdü vitaminler balık yağları kan iğneleri ay işkence gibiydi :))

ismin anlamları önemliymiş bi arkadaşın çocugunun adı Bahadırdı çok yaramazdı anlamı savaşcı demekmiş ondan böyle diyordu .

ay bilmiyorum ya araştırmak lazım ama koyduk artık :KK43:
off bu konu da bende doluyum çok önceden bi gün oğlum olursa adını x koyacağım diye niyet etmiştim ama aradan yıllar geçti tabi unuttum bu niyetimi ismini farklı koydum kimlği çıktıktan sonra aklıma geldi

Allahın isimleri olduğundan ağır deniyor veya sure isimleri ağır geliyor.
Nur'da Allahın esması.

Canım ben bunu duydum ve kendim de hamiş olduğum için ufak ufak bakıyorum.
Bu ismi ağır gelmiş dedikleri şey, harfler-tınılar ve bunun çocuğun karakterine yansıttığı etki.
Anlayacağın gayet altı dolu bir konu. Öfkeli tepkili uyumsuz, zor çocuklar için söylenir genelde, "Daha yumuşak bir isim mi baksanız" ...
Ama hastalık için söylendiğini duymadım.

Nasıl örnek verebilirim ki bunu, isim uzmanları - davranış bilimciler var biraz araştırmak lazım.

Bu diğer konuya yorumum. Basit bi hurafe değil arkadaşlar bu. Analizleri var bunun. Eski yöntemlere dayanarak yapılanı var (Bu yüzden hurafe diye kestirip atılıyor), yeni yöntemler geliştirilerek yapılanı var. Numerolojisinden tut, harflerin frekanslarına kadar... Ayrıca her isim herkeste aynı etkiyi göstermiyor. Karakter-isim uyumu aranıyor.

Bunlar benim yarım yamalak araştırılarım, yetersizler henüz.
Sonra bir de dini ayağı var. İsim, evladın, anne baba üzerindeki ilk haklarından ve ismin güzel anlamlı olması tavsiye ediliyor.
Ama illa Kur'anda geçmesi de gerekmiyor diye düşünüyorum. Eğer en birincil şart bu olsaydı, Şeytan, Firavun filan da geçiyor Kur'anda onları mı koyalım isim diye? :)

Rüya ile de amel edilmez derler. Bilmiyorum naçizane olaya bakışım...

Back
X