Bilinçsiz anne

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
Akşam üzeri çarşıya gitmek gerekti. Hava sıcakmı sıcak... Asfalttan duman çıkıyor..
Bir anne,bebek arabası sürüyor eteğine asılmış,küçük bir kız çocuğu da sürekli ağlıyor ..Sıcaktan perişan ama yola çıkmışlar bir kere.Az sonra küçük kız tökezleyip düşüyor,dizi kanıyor. Daha çok ağlıyor...Anne iki tokat yapıştırıyor çocuğa “Önüne baksana,güzel yürü,ne vızıldıyorsun” Çocuk düştüğüne mi yansın,anneden yediği tokata mı,hâla yürüdüğüne mi..
Az sonra dondurmaları görüp tutturuyor..Dondurma istiyorum dondurmaaa...Anne “Eve gidelim sorarım ben sana” Çocuk tepiniyor dondurma diye..İki tokat daha patlatıyor “Akşam babana bir bir anlatacağım bunları” “O zaman su ver bana” “O kardeşinin suyu az bekle evde veririm”
Anneye sinir oluyorum..Millet sıcakta dondurma yiyor,elindeki suyu kafasına döküyor. Bizim kahraman anne sıcakta iki çocukla yürüyor...Çocuk,salya sümük ağlarken yine düşüyor..Kafasına iki tokat daha yiyor ve ben dayanamayıp devreye giriyorum...Çocuğu kucaklıyorum...Önce dondurma sonra su alıyorum ..Ama bu arada anneye sıralıyorum

Kim ne derse desin,ben dayanamam.Böyle durumlarda karışırım.Hele dayak yiyen çocuk görürsem..O sıcakta keyfi sokağa çıkıp,hırsını çocuktan alan anneye karışırım..
“Sıcakta evde oturamadım,şöyle bir dolaşmaya çıktık”demez mi.. “İyi halt ettiniz”..“çocuk sıcakta yorulmuş,,düşmüş bir de sen niye vuruyorsun,dondurma istiyor niye almıyorsun”.. “Her istediğini alırsak”diyor...“kızım senden oyuncak istemedi ki Çocuk bunlar isterler...Hadi dondurma almadın,niye su taşımıyorsun yanında..” soruyorum..Beni kim tutar. Daha neler sıraladım da.... Anne “Sana ne”dese diye bekliyorum,demiyor...Mahçup önüne bakıyor...Keşke iki tokat atsaydı da bu lâfları yemeseydim demiştir kesin..

Haklıyım,keyfi yola çıkmış.Sen söyleme,ben söyleme kim söyleyecek.
Çocukları babayla korkutuyor,dövüyor,sıcakta yollarda sizi bilemem ben dayanamam...
Çocuk mutlu,anne mahçup,bebek hiç uyanmıyor,sıcaktan baygın..Herkes yoluna..
Bilemem,dediklerimi yapar mı ama beni unutmayacağı kesin...

Yeşilimin duygularıa.s.

Yesilim ah o anneler yokmu o anneler kendi zevki icin cocugu disari cikaran kendi yorulan ama cocuk robot oldugu icin yorulmayan acikmayan susamayan oyle goren duyarsizlar, beni heran sinir ederler, kac kere mudahale etmek istedim buralarda da var bir tek biskuvi yi yere dusurdu diye cocuga vuruyor cocuk ikincisini bu sefer aglarken tekrar dusuruyor ama olmazki , hele sicakta cocuga su al meyve suyu al golgede bir yerde otur cocuklar nefes alsin oh sanki orada senin yanindaydim gibi oldum bir an, inan bende senin gibi yapardim ama anlayana,

İşte budur, gerektiği zamanda gerekeni yapmak.
Yeşilim eminim, o anne de, çocukta unutmayacaklardır ve
dersler çıkaracaklardır kendilerine.
Ben küçük kız olsam mesala, bana güzel bir örnek olurdu
senin davranışın. İleride bu anımı hatırlardım çocuğum olduğunda yada sokakta benzer bir olayla karşılaştığımda,
ve gördüğüm o davranışı sergilerdim eminim.
Doğru olanın ne olduğunu öğrenmiş oldu, anne almadıysa
bile o küçük kız için çok çok güzel birşey yapmışın.

Bütün sokakta beşkardeş ile tanışan, küçük kızlara yeşilim gibi yoldan geçenler nasip etsin.

:icecream::icecream::icecream:
:eek:klava::eek:klava::eek:klava:

işte bu ifadeler tutmayın yeşilim geliyor.
:sm_cool:

Bende bazen rastlıyorum bu tarz olaylar yeşilim inan üzülüyorum çocuga tabiki her istedigin yapmıcan ama bu kadarınada karşıyım

Ne iyi etmişsin... Ağzına sağlık, iyi yapmışsın diyorum. Bir yandan da senin anlattığın bu anne tipi gözümde canlanıyor, anlatış tarzından zaten görüntüler bile oluştu kafamda. Ancak sorun şu ki böyle bir davranışı "anne" kavramıyla bağdaştıramıyorum. Bu canımı sıkıyor, küçük bir çocuğa bu yaşta tehdit ve değersizlik duyguları empoze eden bir anne...

"Babana anlatayım da gör sen" bir tehdit mi derseniz, o yaştaki bir çocuk için çook büyük cinsinden bir tehdit hem de. İleride annesiyle birşey paylaşmak istediği zaman neyden korkacak küçük kız? Yanlış birşey yaparsa babasına iletilmesinden.... Karakter çok küçük yaşarda kazanılmaya başlanır ve bunda en büyük rol model annedir. Küçüğüm benim, umarım annen senin için iyi bir örnek olur ilerde... Ki, bundan şüpheliyim.

Tekrar ağzına sağlık diyorum...

Yesilim ah o anneler yokmu o anneler kendi zevki icin cocugu disari cikaran kendi yorulan ama cocuk robot oldugu icin yorulmayan acikmayan susamayan oyle goren duyarsizlar, beni heran sinir ederler, kac kere mudahale etmek istedim buralarda da var bir tek biskuvi yi yere dusurdu diye cocuga vuruyor cocuk ikincisini bu sefer aglarken tekrar dusuruyor ama olmazki , hele sicakta cocuga su al meyve suyu al golgede bir yerde otur cocuklar nefes alsin oh sanki orada senin yanindaydim gibi oldum bir an, inan bende senin gibi yapardim ama anlayana,

Ayşeciğim ..Anne var annecik var..Bunlar annecik.Hiç birşeyin farkında olmayan tipler,duyarsızlar..Eminim sende müdahale ederdin Sağol canım.

Anne var annecik var..Bunlar annecik. Ablacim Annem konustu sandim.Annemde cok söyler bu sözü vede cok dogrudur..cok güzel yapmissin keske iki tanede patlatsaydin.O sicakta dayak yemek nasil oluyormus bakalim.malesef bilincsiz Anneler.Ne düsünüyor acaba cocuguna vururken.Helede "o kardesinin suyu" ne demek acaba?.dediklerini yapacagini zannetmiyorum cünkü öyle gelmis öyle gidecektir.Yazik olan o cocuga onun gibilerine...
sagol Ablacim paylasimin icin.Iki günden beri gidip gelp bakiyorum konu acmismisin diye yok..Bugün görünce daldim.Arayi cok acma lütfen...

İşte budur, gerektiği zamanda gerekeni yapmak.
Yeşilim eminim, o anne de, çocukta unutmayacaklardır ve
dersler çıkaracaklardır kendilerine.
Ben küçük kız olsam mesala, bana güzel bir örnek olurdu
senin davranışın. İleride bu anımı hatırlardım çocuğum olduğunda yada sokakta benzer bir olayla karşılaştığımda,
ve gördüğüm o davranışı sergilerdim eminim.
Doğru olanın ne olduğunu öğrenmiş oldu, anne almadıysa
bile o küçük kız için çok çok güzel birşey yapmışın.

Bütün sokakta beşkardeş ile tanışan, küçük kızlara yeşilim gibi yoldan geçenler nasip etsin.:icecream::icecream::icecream:
:eek:klava::eek:klava::eek:klava:
işte bu ifadeler tutmayın yeşilim geliyor.
:sm_cool:
Sen beni çok güldürüyorsun Camdankalbim..Ne yazsam,aklıma yazacağın güzel yorumlar takılıyor ... Teşekkürler canım

Azem,duyarlı insanlarız tabi ki tepki veriyorsun..sağol
Bilgegökçe,teşekkür ederim sende yorumlamışsın..Anne,düşündüğün gibi inan..
Ceyhanlı "O kardeşinin suyu" çünkü o kardeş bebek erkek:):)
Ayrıca yazacağım bir konu...Yakında.Sağol canım.Yorumlarınıza seviniyorum.

be kadın sıcakta ne işin var sokakta iki çocukla pes yani eline ağzına sağlık yeşilim.

Yeşilim, dillerine sağlık iyi etmişin toplum olarak göz yumarsak bu tip anneler yaptıkları hatanın farkına varmazlar.

bende birçok kez karsılaştım bud durum la ayıp be yazık küçüçük seyler onlar daha....aptal olduğu o sıcakta cocukları dışarı cıkardığından belli

Rüya,Hasibem69,Yağmur,Derya73,Gümüş,Hıztutkunu..
Hoş geldiniz,yorumlar katmışsınız teşekkürler

ağzına sağlık yeşil ablam nede güzel yapmışsın
bende tepki veremeden duramam böyle tiplerle karşılaştığımda
sinir oluyorum böyle insanlara neden hırslarını o küçücük yavrulardan çıkarmaya çalışırlarki :mymeka:

ağzına sağlık yeşil ablam nede güzel yapmışsın
bende tepki veremeden duramam böyle tiplerle karşılaştığımda
sinir oluyorum böyle insanlara neden hırslarını o küçücük yavrulardan çıkarmaya çalışırlarki :mymeka:

Sevgili İlona bende çözemedim ama bencil ve merhametten yoksun insanlar işte teşekkürler canım

eminim o anneninde cocuklarini sevdigine fakat egitimsizlik elden ne gelirki. herkez anne olmayi hak etmiyor herkez anne gibi davranamiyor... annelik icten gelen bir duygu once sevmesini bilceksin bu kimin cocugu olursa olsun, isterse dusmaninin cocugu olsun..... dayanamayip mudahale etmissin aslinda cok iyi etmissin belki o annede biraz olsun toparlanip ne yaptigina soyle bir bakar.....

sevgili yeşilim,yine tüm kalbin ve inceliğinle el atmışsın olaya iyi yapmışsın.Çoğu Türk kadınının özelliğidir babadan korkutmak bir anne olarak baba kadar otorite kurmak lazım ama döverek kızarak değil,sevgiyle doğruyu yanlışı anlatarak...Birde annenın bilinçsizliği konunun başından belli oluyor hiç bu sıcakta el kadar çocuklar çıkartılırmı sokağa... Var tabi böyle tipler,onaylamasamda birşeyden eminimki bunların başı hep eğitimsizlik...Bizlerde gördüğümüz yerde uyarmalıyız,yanlış yanlış doğrunun ne olduğunu anlatmalıyız...teşekkürler.

X