Bilgisayar Mühendisliği ?

xxmgifq

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2010
44
0
96
İstanbul
Kızlar İstanbul dışı yerleri yazıcam.bilgisayar mühendsiliğinden kararsızım iş olanağı nasıldır.belkide kimya mühendisliği yazıcam.iki meslek hakkında ne düşünüyorsunz yardımcı olur musunz ?

ikisinde de iş olanağı kısıtlı

puanın yetioysa inşaat,makine,elektrik elektronik öneririm

Ben Ankara'da bilgisayar mühendisliği bitirdim ve iş sıkıntısı olmadığını söyleyebilirim. Şu anda bu bölümü bitirip de işsiz olan kimseyi tanımıyorum. Herkes ya çalışıyor ya da akademik olarak kariyerine devam ediyor. Başlarda düşük bir maaşla başlayabilirsin ama 1-2 yıla kadar (tabi kendini geliştirmek şartıyla) maaşın artar.
Bayan için de hiç sıkıntılı bir meslek değil, hatta çoğu mühendislikten daha fazla bayan var (en azından bizim okulda :)).
Elektrik-elektronik mühendisliği bilgisayardan daha zordur. Kimya mühendisliği hakkında bilgim olmadığı için bir şey söyleyemem ama bilgisayarı tavsiye ederim.

Canım bil.müh'te pek kadın erkek arası zorluk yok ama kimya mühendisliğinin üretim departmanlarında var. altındaki işçilere ve çalışanlara karşı biraz sert erkeksi olman gerekiyor onları yönetmek için. Bilgisayar Mühendisliği'nde iş bulamayan yok maaşını beğenmeyen vardır ama eninde sonunda güzel yerlere gelirsin çalışırsan. bence bil.müh.

Bilgisayar mühendisliğinde daha çok iş alanı vardır. Mezun olup da iş bulamayanı nadiren gördüm. Endüstri mühendisliği de eğer tasarım yeteneğin ve el becerin varsa okumaktan fazlasıyla zevk alacağın bi bölüm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…