Bilgece ile Sohbete ;)))

Ayy Allah yardimciniz olsun. Biz de ev alicaz ama kredi isine karsiyiz o yuzden toplanmasini bekliyoruz. Insallah seneye almayi dusunuyoruz ama inan burda en iyi ev 1 trilyon. Su an oturdugum evi adam 400e satiyor.
Allah yardimcimiz olsun.
Sizi de borclarinizdan kurtarsin feraha cikarsin insallah.
Ev fiyatlari cok artti. Ne olacak bu is bilmiyorum..

istanbul'da aşırı abartı fiyatlar zaten ya.
aslında ben de kredi işine girmek hiç istemiyorum ama biriktirmeyi de beklersem aynı hesaba gelecek zaman olarak.
peşinat olarak düğün takıları var, onlar da anca 20bin.
1150 tl kira veriyoruz, bu ay da zam gelir 1200 olur o, millet o parayla ev alır diyorum, valla o kadar kira vermek zoruma gidiyor.
bulunduğum yerdeki en fazla miktardaki kiralardan, yakıt-aidat da hariç bir de.
inşallah Allah nasip eder bizlere de ev sahibi olmayı.

düğün zamanı da kredi çekmek zorunda kalmıştık, biri mayıs biri de bu eylülde bitecekti.
erken ödeyip bitirdim şükür, aslında nefret ediyorum borçlu olmaktan ama malum memuruz para biriktirmek zor iş bize.

Aynen ben de cok kira veriyorum maalesef. Amin Allahim hayirli yoldan nasip eder canim.
Ya seni korkutmak istemem ama ne kadar krediye girip faize bulasan tanidiklarim varsa hep ev huzurlari bozuldu, bi sure sonra battilar. Hatta cok daha kötü seylerle sonuclandi. O yuzden cok korkuyorum. Ben daha evlenmeden esimin kardeşleri kredi cekmisler. Maalesef baslarina gelmeyen kalmadi. Hatta bir canla bile sonuclandi.
O yuzden aman uzak olsun diyorum cok korkuyorum.
Ahirda yatayim ama sevdiklerimi basimdan eksik etmesin Rabbim diyorum. Huzurumuz bozulmasin diyorum.

Ya bi de cok acik ayet var ya hani 'faiz alan da veren de Allah ve Resulune savas acmis gibidir" diye.
Rabbim insallah kimseyi faize bulastirmaz..

Cok korktugum icin sana da bunlari anlatiyorum canim lutfen kirilma.. yanlis anlamani istemem.

yok yok kesinlikle yanlış anlamıyorum.
ben de hiç bulaşmak istemiyorum ama ben çok savruk olduğum için başka türlü de birikmez gibime geliyor işte.
2 senedir evliyim hala sıfır birikim.
gerçi dediğim krediler mayıs ayında bitti, bir de başka borç vardı elden 11 bin kadar verildi, 2 ayda 12'de 2200 üniversite kredisi devlete geri ödüyorum.
usandım borçtan.
kiram çok olmasa acele etmem aslında.

resmen böyle olduk

Hshshshjaajjajajaa ay Allah yardimciniz olsun ya. Borctan kurtulma duasi var her gun Vakia suresini oku tavsiye ederim. Zenginlik suresidir.

Aynen ben de esrarengiz seylere bayilirim. Hatta bir konum var kapanmisti hadi basla sen )
Dur az düşüneyim :))

aman rüzgargülü, hamilesin zaten, doğurursun filan neme lazım
hoş senin bebiş 38 haftalık olmuş zaten, artık her an gelebilir.
Yok yok birşey olmaz. Ben çılgın bir bayanım
Evet ya sancılar yokluyor ara sıra :)

12 yaşındayım Kuran kursuna gidiyodum. Tırnakta upuzun bir etek elimde Kur'an camiden çıktım eve gidiyorum. Arkamda yaşlı bir adam. Beni takip ettiğini düşündüm. Öyleymiş te zaten. Dedim içimden bi yol değişeyim gelirse peşimden tabanlara kuvvet o zaman korkmuştum ama şimdi güldüğüme bakmayın. Karşı kaldırıma geçtim o da geçti. Bir de pis bakışı vardı ki anlatamam. Aklıma gelmiyor bi markete girip biri beni takip ediyor demek felan

Ben korkudan eteği toplayıp kaçmaya başladım. Bacaklar çöp gibi bir de koştukça ayaklarım popoma değiyor nerdeyse Adam kaçtığımı görünce peşimi bıraktı. Babama söyledim gittik beraber ama adamı bulamadık. Çok korkunçtu ama valla

Esim yurtdisinda buyudugu icin turkce telafuzlari pek iyi degildir,bir gun evden cikiyoruz anahtari bana uzatti ve al sunu munasip bi yerine sok dedi
Ben sok oldum gorumcen kaynanam eltilerim felan ordaydi nasil utandim herkes gulmeyebasladi tabi sonra acikladim kendilerine

Alıntıladım

ayy pis sapik herif. Akilli kizmissin vesselam

Ha bir de rezillik anlatayım. Eşinize ne zaman rezil oldugunuz topiğinde yazmıştım uzun süre önce
Aa link atsana. Benimkiler daha cok esrarengiz

hahahahhahaha anaaaam aanaaaam

Aynen insallah amin amin ee bayramda cok agir vakalar oldu mu ya? Cok uzuluyorum ben..
valla canım baya bi çalıştık o gün, hiç durmamıştık da öyle önemli bişi yoktu.
bi sonraki nöbetimde bi kadın kendisini benzinle yakmıştı ya da kocası da yakmış olabilir diyorlardı.
2. derece yanıkları vardı, 3 gün sonra ölmüş sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…