• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bileziklerim ?

Üç bilezik 15000 eder mi yahu? Trabzon burması mı bunlar??? Bence ver canım. Eşine güveniyorsan ver. Benim eşim harcamaya yanaşmıyor. Öylece duruyor. Değeri düşüp gidecek. Güne girdim de her ay parasını al eşinden ;)
parayi tekrar verir ben o konuda güveniyorum. altin olarak vermese para olarak mutlaka verir. o konuda sorunm yok. biraz da nakitimiz var bzm. onlarla beraber.

ailenin yanndayken zaten biz para biriktiriyorz. baska masrafimiz yok. en azndan ailesnn yannda otururken biraz mal sahibi olalim istiyoruz. farkettiysen o sorun cozuldu diyorm. zaten guvenmesem boyle bu ise kalksmam.

ver o zaman.

Benim altınlarımla araba aldık, 3 senedir kullanıyoruz. Araba,ev vb bence altın gibi yatırımlıktır. Takmadığım bir şeyi saklayacağımıza yine değeri kaybolmayacak,istediğimizde satabileceğimiz,o süreçte de yararlanabileceğimiz bir yatırıma çevirdik. Tereddütünüz bana saçma geliyor,lütfen kusura bakmayın

*** Eşinizin iş durumunu filan bilmeden yaptım yorumu yalnız :) Çalışmayı sevmeyen biriyse ya da Allah korusun maddi bir hasar olunca sizi çok zor durumda bırakacak bir şeyse araba almaya yanaşmayın bence. Yıllık masraflarına yetebilecek durumdaysanız ve işiniz iyiyse alın
masraflara yteriz. sorun yok artik eskisi gbi.

Cnm biz bozduralı 1 ay oldu bende şuan bilmiyorum ne kadar ama bizim düğün zamanı pahalıydı en azından aldığımız fiyata yakın olunca bozdurduk ilerde daha fazla zarar etmeyelim diye. Paramız duruyor arsa falan bakıyoruz olursa alıcaz.

Eşin savurgan bir adam değilse bence araba için bozdurabilir sin sonuçta araba ikinizin olacak
savurgan degl yok.

kizlar daha once paylasmistim esimin is sorunlarini. cok sukur hallettik . simdi bi araba almayi dusunuyoruz. hazirda nakitimiz yok o yuzden kredi cekelim dedik. bi kac banka arastirdik ama onlarda kredi vermedi bize. belli bir süre sigortali olmak gerekiyormus ikimizin de o kadar sigortasi yatmadi. simdi maasini cektigi banka ise olumlu yanit verdi diger ayin basinda 15000e kadar nakit verebilirmis ama tam ne kosullarda bilmiyoruz konusmadik onu hic. esimde diyo ki hadi banka vermesse sen uc bilezigini ver (yeni evliyiz) ben onlari tekrar yapacam sana diyor. yani kredi cekmis gibi sana geri odeme yapacam diyor. kizlar sizce vereyim mi bileziklerimi bana bi yardimci olur musunuz. altininda parasinda degilim valla sadece onlari gelecegimize yatirim olarak sakliyorum. boyle bi durum icin bozdurmam sorun olur mu?
Şimdi vermeyeceksen ne zaman vereceksin

kizlar daha once paylasmistim esimin is sorunlarini. cok sukur hallettik . simdi bi araba almayi dusunuyoruz. hazirda nakitimiz yok o yuzden kredi cekelim dedik. bi kac banka arastirdik ama onlarda kredi vermedi bize. belli bir süre sigortali olmak gerekiyormus ikimizin de o kadar sigortasi yatmadi. simdi maasini cektigi banka ise olumlu yanit verdi diger ayin basinda 15000e kadar nakit verebilirmis ama tam ne kosullarda bilmiyoruz konusmadik onu hic. esimde diyo ki hadi banka vermesse sen uc bilezigini ver (yeni evliyiz) ben onlari tekrar yapacam sana diyor. yani kredi cekmis gibi sana geri odeme yapacam diyor. kizlar sizce vereyim mi bileziklerimi bana bi yardimci olur musunuz. altininda parasinda degilim valla sadece onlari gelecegimize yatirim olarak sakliyorum. boyle bi durum icin bozdurmam sorun olur mu?

evde hazırda paranız varken verin ne olacak ki vermez iseniz eşiniz de üzülecek birde problem yaşayacaksınız.Yan başka birşey deseydiniz belki düşünün başka çareler ama araba için istiyor her ikinizin hayatınız kolaylaştıracak bir etken.Yani kredi çekseniz onun faizide var yazık günah bence....

Arabayı üstüne yaptır.emin ol o bilezikler geriye gelmez.hatta 3 bilezik yetmez.sigortası şuyu buyu.en az 5 bilezik eder bu.lafın gelişi sana 3 demiş.ben olsam geri dönüşün olmayacağını kabullenip arabayı üstüme yapma şartıyla verirdim.eşin dahil kimseye güvenmeyeceksin para konusunda
Benim dugun bileziklerim 10 sene once 5 milyarlikti.buyuk kizimin dogum altinlarinada esim aynisini soyleyerek aldi.ama ne geri gelen var ne bisi.sakin vermeyin geri geldigini ben h8c gormedm

ben bılezıklerımı araba ıcın verdım....düğünden az bı zaman sonra ıkıncı el bı araba aldık. ama masrafı okadar cok olduki....2,5 sene sonra sattık malesef...ben ısteyerek verdım esımın araba ıcın kredı cekmesındense bılezıklerı vermeyı tercıh ettım.lakın gıden gelmez onu unut. benım esım sorumluluk sahıbı bır adam. ama yerıne koyabıldımı hayır.ımkansız.artık bebıste oldu.bılezıkler carcur oldu yanı....
ıkıncı el araba masraf kapısı demek....ıstıyorsan ver tabıkı bılezıklerı ama gerı gelecegını dusunuyorsan verme

araba için altınlarını veren üstüne birikmiş paramı da verdim. araba benim üstüme oldu. ha üstüme olmasaydı da hukuken ortak sayılıyor. fark etmezdi.

ama kredi ve aracın masraflarını üstlenebilecekseniz bu işe girin. vergisi harcı, benzini kar lastiği normal lastiği ve acemiyseniz kazası baya bir pahalıya patlıyor. üstüne kredi ödeyeceksiniz.

Vereceksen geri vermesini bekleme, hibe olarak ver. Çünkü geri yapmayacaktır büyük ihtimalle. Riske atmaya gerek yok.
Araba için biraz daha para biriktirip üzerine kredi çekin daha iyi. Dediğiniz gibi ilerde ev vs. alınırsa o zaman bozulabilir ancak. Araba içinbozmayın. Araba günden güne değer kazanmıyor,hatta değer kaybediyor.
Düğünümde takılan küçük altınlarımı araba almak için bozduk. kendi rızamla verdim zaten öyle plamlamıştık. Ama ona bile üzüldüm yani keşke bozdurmasaydım.Arabaya çok ihtiyacımız olmasa bozmazdım.
Bileziklerime hiç dokunmadım ilerde ev arsa vs. olursa o zaman olabilir. Çünkü ev ve arsa değeri durduğun yerde artan şeyler.

Bileziklerimin hepsini araba almak için verdim. Eşimin üzerine alındı. Benden habersiz satmayacağından da eminim. Ayrılık gibi bir durumda herşey ortak zaten. Yeniden bilezik yapılır mı diye düşünmedim zaten ikimizde birikim için çalışıyoruz. Bu arada arabadan zarar etmedik şu an karda bile sayılırız, aldıktan sonra ikinci el piyasası resmen fırladı, 3-4 bin lira arttı aracın değeri. Ben takmadığım için üzülmedim ama takmayı seviyorsan ve geri gelmeyeceğini düşünüyorsan, eşinle de aran bozulmayacaksa vermeyebilirsin.

Eslerimizin bigün bizi ortada bırakackmıs gibi planlar yapmak bence cok yanlis..
Eger ki esim bnm parami yiyip beni ortada birakacak biriyse altinlarimi mi kurtarmam gerek boyle bi adamdan yoksa hayatimimi..
Bu insanlar bizlerin eşleri ya..Yarın başımıza bi durum gelse maddi acidan bu insanlar arabami satamam kredi cek masraflarini öde mi dicek bize..ama suraya bi arkadas konu acsa maddi ihtiyacm vardi ama esim karsilamadi kredi cek ode veremem gelecegimz dedi dese ooo adama demedigimizi birakmayiz..:) ama biz kadinlarsa bunu yapan arabayi üstune al he diyoruz direk..:)
Sahsen ben erkek olsam esim bana para verse ve bnm ustume yapicaksin dese inaninki sogurum ondan..
evet insan aklini kullanmali ama kendimi guvence altina almam gereken bi esim varsa once ondan kurtularak guvrnce altina alirm kendimi...
bir diger konuda dugun altinlarmla birlikte babamin bana verdigi 5bin tl yi esime bende verdim arti ustune 6binde ailemden borc olarak..o sekilde aldik arabamizi..
o arabayi esim tek basina kullanmiyr saginda baska biri yok ben varim..
eşim o bnm ya...ailemden daha cok yanimda olan,ayıbım varsa örten,tum maddi kisisel ihtiyaclarimi karsilayan,beni mutlu eden kızımın babası yoldasim hayat arkadasm o bnm...nasıl ben bu insana birlikte kullanacagimiz bisey icin sırtımı döneyim...
ki esin bankaya basvrmus olumsuz sonuc gelmis adam ztn darbe almis bu tarz seyler erkeklerin cok gururunu incitir bide siz vereyim mi vermeyim mi demissiniz...
sizi bilmem ama ben asla esimi hicbiseyde yalniz birakmam...

Eslerimizin bigün bizi ortada bırakackmıs gibi planlar yapmak bence cok yanlis..
Eger ki esim bnm parami yiyip beni ortada birakacak biriyse altinlarimi mi kurtarmam gerek boyle bi adamdan yoksa hayatimimi..
Bu insanlar bizlerin eşleri ya..Yarın başımıza bi durum gelse maddi acidan bu insanlar arabami satamam kredi cek masraflarini öde mi dicek bize..ama suraya bi arkadas konu acsa maddi ihtiyacm vardi ama esim karsilamadi kredi cek ode veremem gelecegimz dedi dese ooo adama demedigimizi birakmayiz..:) ama biz kadinlarsa bunu yapan arabayi üstune al he diyoruz direk..:)
Sahsen ben erkek olsam esim bana para verse ve bnm ustume yapicaksin dese inaninki sogurum ondan..
evet insan aklini kullanmali ama kendimi guvence altina almam gereken bi esim varsa once ondan kurtularak guvrnce altina alirm kendimi...
bir diger konuda dugun altinlarmla birlikte babamin bana verdigi 5bin tl yi esime bende verdim arti ustune 6binde ailemden borc olarak..o sekilde aldik arabamizi..
o arabayi esim tek basina kullanmiyr saginda baska biri yok ben varim..
eşim o bnm ya...ailemden daha cok yanimda olan,ayıbım varsa örten,tum maddi kisisel ihtiyaclarimi karsilayan,beni mutlu eden kızımın babası yoldasim hayat arkadasm o bnm...nasıl ben bu insana birlikte kullanacagimiz bisey icin sırtımı döneyim...
ki esin bankaya basvrmus olumsuz sonuc gelmis adam ztn darbe almis bu tarz seyler erkeklerin cok gururunu incitir bide siz vereyim mi vermeyim mi demissiniz...
sizi bilmem ama ben asla esimi hicbiseyde yalniz birakmam...
mesajini cok begendim tsk ederim . dusuncelerime son nokta oldu bu mesaj. Allah razi olsun.

ya dedigim gibi ben altininda bileziginde degilim. altin olmasa nakit olarak biriktirim. altin bozdurmak akil isimi diye düşünüyorum
Krediye faiz odemek daha akillica mi? Oteki turlu en azindan ekstra para cikmaz cebinden...araba luks degil ihtiyac ama yillik vergisi vs en az 1000 lira yer ki bence deger..ama herkesin hesabi kendine tabiki

Krediye faiz odemek daha akillica mi? Oteki turlu en azindan ekstra para cikmaz cebinden...araba luks degil ihtiyac ama yillik vergisi vs en az 1000 lira yer ki bence deger..ama herkesin hesabi kendine tabiki
esim oturdgmuz semte pek guvenmiyo. yani yaz aksamlari falan olsun hadi yuruyuse cikalim desem yok burda olmaz hava kararınca dsari cikamayz snnle diyo. dusun erkek bide. o yuzden bize araba biraz sart gbi. kulustur de olsun lazm.

esim oturdgmuz semte pek guvenmiyo. yani yaz aksamlari falan olsun hadi yuruyuse cikalim desem yok burda olmaz hava kararınca dsari cikamayz snnle diyo. dusun erkek bide. o yuzden bize araba biraz sart gbi. kulustur de olsun lazm.
Ama ikinci eldede fiyatlar ucmus :( hayirlisi olsun Allah gonlunuze gore versin.

Back
X