• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bileziklerim ?

Araba senin adına olsun
çünkü geri gelir diyip de ne gelmeyen bilezikler altınlar gördük biz...

3 bilezik, 15 bin.
Tanesi yani 5bin lira.:KK57:

Neyse, konuya döneyim.
Benim kocam dahil, çevremde çoğu evli erkek 'altın' durdukça rahatsız oluyor.
Onu illa bir 'araba'ya çevirmek istiyorlar.
Hiç ihtiyacı olmamasına rağmen benim eşim bile bu konuda baskı yapıyor bana.
Çok saçma buluyorum, ortak olmak istiyorlar herhalde altına.
Hastalığı var, kötü günü var, batması çıkması var.
Hayat bu yani.
1 saat içinde istediğiniz yerde nakte çevirebileceğiniz bir güvenceniz dururken; kullandıkça değeri düşecek, yatırımdan son derece uzak bir mantıkla 'araba'ya çevirmek nedir?
Kısaca, vermeyin!

Düşünmeden verin bence. Kefenın cebi yok. Şimdi ölseniz yanınızdamı götürüceksinz. Yaşadığınız surece her zaman birikim yparsınız demek istiyorum yani. O sizin eşinz. Fedakarlık yaaprsanız,fedakarlık görrürsnüz..

ayrıca burda altınları vermeyin diyenlere suclama gibi bi bakıs var neden
bana kac tane erke gösterin ya esi istedi diye arabayı satan yada araba almayı karıası istemiyo diye almayan erkeklerin hangisi dinliyo kızlar siz siz olun altınlarını vermeyin......
sonra ne gelir bide o arabayla gezemezsiniz de o biter esiniz diger arabaya icin ceker sizde ömür boyu kollarınız bos kalır haa takmam zdiyen olucaktır arsa al arkadasım 20 30 bine silivri civarında arsa dolu al dursun al sana

Siz anormallere denk gelmissisnz..
ayrıca burda altınları vermeyin diyenlere suclama gibi bi bakıs var neden
bana kac tane erke gösterin ya esi istedi diye arabayı satan yada araba almayı karıası istemiyo diye almayan erkeklerin hangisi dinliyo kızlar siz siz olun altınlarını vermeyin......
sonra ne gelir bide o arabayla gezemezsiniz de o biter esiniz diger arabaya icin ceker sizde ömür boyu kollarınız bos kalır haa takmam zdiyen olucaktır arsa al arkadasım 20 30 bine silivri civarında arsa dolu al dursun al sana yatırım

Arabayla gezerimde gezdirirde..surekli problem cikartiyo araba ben.diyorm kredi cek daha duzgun bise alalim..hersey mustetrk..ne yapacak arsayi?belki bir gun ortada kalirik paranoyasi ile.olene kadar saklayacakmi? Arsa kotu bir yatirim demiyorum..evli kaldiklari surece.faydalanacaklari imkanlar ortak..

Bu zamana kadar tekrar yapıcam sana bu altınları diyip yapabileni görmedim açıkçası ama arabada iyi bir yatirimdir o yüzden altininda degilseniz işin ki değilim demişsiniz o zaman mesele değil bence verilebilir. Arabaların değeri kolay kolay dusmuyor çok eskimedikce ve büyük bir kaza yapılıp parçaları büyük ölçüde değişmediği sürece. Mantıksız değil kisacasi. Verilebilir.

Benim altinlarimla araba aldik. Gerci ben teklif etmistim de neyse. Esim araba kullanmayi da ogretti. Her yere arabayla gidiyorum, arada kizlari toplayip gezmeye cikiyoruz, kafam her estiginde arabaya atlayip anneme gidebiliyorum. Eger bileziklerimi bozdurmasaydim arabasiz ne yapardim bilmiyorum o kadar alismisim ki.

Bana gore bileziklerinizi vermenizde bir sakinca yok ama esinizi tanimiyorum, en kotu ihtimalle yeniden bilezik yapilacak diye cokta umut etmeyin. Ama araba da bir nevi yatirimdir. Bizim araba aldigimiz gunden beri deger kazanmis mesela. Bir de araba alip sulalesini gezdirecekse hic bulasmayin yok size araba kullanmayi ogretip sizin de rahatligindan sonuna kadar yararlanmanizi saglayacaksa alin derim.

Bazilari musterek hayati yanlis mi anliyor, yoksa ben mi safim...
Es icin malini vermekten niye komsuya altin verir gibi bahsediliyor ki? Evlilik nedir? Sanki adam altini alip kendi yiyecek. Araba bu yani, ailede herkes icin yapilan bir harcama. "Asla vermem, erkektir" bilmemne. Kadina gelince adam tum maasini getirsin kadinin onune, kadina baksin, ac acikta birakmasin, mecbur cunku. Ama kadin elini tasin altina aman ha koymasin, sakin malini mulkunu "esine" yedirmesin, enayi olmasin. Valla yazik diyorum bu tur evliliklere. Guven yok, mustereklik yok. Birlik yok, birbiri tarafindan kaziklanmamaya calisan iki taraf var.

Ben altinlarin sadece kadinin olduguna inanmam zaten. Baskasindan evlilik yoluyla gelen altin, o evlilige, iki ese de yardim amacli yapiliyordur benim zihniyetime gore. Kadina alsin taksin, aman kimseye kaptirmasin diye verilen kisisel bir hediye degil. Ya da ilerde kocasiyla sorun yasarsa rahat bosansin etsin diye de degil. Altinlara benim de benim diye konmayi, kocasinin muhtac durumunda bile altini esirgemeyi bencilce ve iyi niyetten uzak buluyorum. Velhasili, araba gibi bir yatirima altin verilir bana gore.

Ama butun bunlar bir yana, bir arkadasimizin da bahsettigi gibi, daha maddi olarak belinizi yeni dogrultmusken, onunuzu gormeden bu tur harcamalara girmeyin bence. Araba luks, ve masrafli bir sey. Sizin ne olacaginiz belli mi, onunuzu goruyor musunuz? Boyle buyuk harcamalar maddi durum oturtulunca yapilmali diye dusunuyorum.

ben bileziklerimin bir kısmını eşimin dersanesi için,bir kısmını araba alırken,bir kısmınıda ev alırken bozdurdum ,yerine hala yapmadı ama bir evim ,arabam ve en önemliside mutlu huzurlu bir yuvam var çok şükür bilezik olmasada olur.

size de bana da konu sahibine de nice diğer kadınlara da; kimse durduk yere takmıyor bilezikleri değil mi ?
bir düğün oluyor, yakınlarımız bu yeni yuvamız için bize hediye ediyorlar...
bize hediye ediyorlar...

o para pul kaçırdığımız adamlar olmasa , bilezikler bize takılamazdı neticede... kimse durduk yere geçirmiyor kolumuza halkaları..
o yüzden sadece kadının hakkıdır bilezik, o ne isterse onu yapar olayını anlamıyorum...
o adam da evlendi? onunda düğünü oldu.. üstelik en büyük masrafa da erkek giriyor...eee o da bir şeyler kar edeydi madem bu düğünden ?

birlikte çıkılan yol nasıl ortaksa altınlarda ortaktır.. bana göre böyle..
araba alınacaksa da sonuçta bizim arabamız olacak... ev alınacaksa da bizim evimiz olacak...

elbetteki sıkışık durumda, ya da bir yatırım ihtimalinde bilezikler ortaya çıkmak zorunda..çok da iyi yapmışsınız vererek...
yerine konsun ya da konmasın efendim çok da mühim değil ki zaten, eşiniz işini yoluna sokmuş evinizi almışsınız, arabanızı almışsınız..
eee daha ne olsun ?
bozdurup bozdurup gezip eğlenmemişsiniz ki, har vurup harman savursaydınız ah vah ederdik de ev almışsınız, araba almışsınız gerekli bir şeye harcamışsınız...
o yüzden huzurunuz var zaten...
Allahım da bozmasın... çok iyi yapmışsınız...

bence ver bilezikleri altın şu anda yüksek seviyelerde,zaten kredi çekseniz de yine siz zora girip ödeyeceksiniz.yani 3 bileziğin lafı dahi edilmemeli bence.düşünüyorum da ben eşimden bi ihtiyaç için böyle bişey istesem o da vermese çok çok üzülürdüm.karşımızda ki insana da biraz güvenmemiz lazım değil mi?

ayrıca araba senin üstüne olsun demişler ancak zaten kanunlarda edinilen mallar ortaktır,yine de arabayı üstüme yapalım diye teklif edebilirsin.

Back
X