• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bileziklerim ?

Esin sorumluluk sahibi borc odeyebilecek edinilen mallara sahip cikabilecek yetenekte bir adamsa hic dusunmeyin verin bilezikleri sonucta arabaniz olacak o arabayi siz de kullanacaksiniz ve maddi degerini kaybedecek birsey degil o da yatirim sonucta
Ben esime is kurarken de ev alirken de araba alirken de destek oldum bu sayede mal mulk sahibi olduk hayat musterek hicbir sey tektarafli olmaz

önceki hikayelerine baktım ben kimsenin hakkı için demiyorum ama ALLHIM yanlış anlatmamı küçümseme gibi göstermesin canım aile yanında oturuyorsun ömrünüzün sonuna kadar mı oturacaksınız ve bu durumda araba istiyor ve iş problemi yaşayan biri çalışmak istemeyen biri çalışmayı sevmiyor mu kredi çekseniz çalışmazsa o iş daha kötü bilezikleri pek yapar gibi gelmiyor canım ama eninde sonunda bu olmasa başka bir bahaneyle alır. hoş bizde aynı senin durumdayız ben ev isterim eşim araba ve ailemin yanında oturuyoruz ister istemez bu benim sinirimi bozuyor canım... kaç yaşındasın canım çalışıyorsan kenara kimsenin haberi olmadan para koymanı tavsiye ederim canım

Arabamızı borçla almadık çok şükür. Bananm verdi 30 bin tl ve 20 binde benim bileziklerim tuttu. Geri gelmeyeceğini biliyorum ama şuan altımda arabam var ve keyfini sürüyorum. Yatırımsa araba da bir yerde yatırım. İhtiyacım olursa onu da satarım sonuçta... Altın evet kıymetli ve değerli ama bir yerden de araba büyük bir ihtiyaç

bence bozdurma, simdiye kadar hiç duymadim giden bilerzigin geri geldigini ben
biraz dha bekleyin sigortaniz yetince alin kredinizi arabanizi
tamam bi ihityaç olabilir ama çok zaruri oldugunu dusunmuyorum

Arabayı üstüne yaptırınca nolacak ki?? Evlilikte mallar zaten ortak kendi üstüne de olsa yarısı ona ait eşinin üstünede olsa yarısı ona ait.. Ayrıca ben evliliklerde mal para pul mevzularından hoşlanmıyorum eşine güvenemiyorsa bir kadın boşansın zaten..

kizlar daha once paylasmistim esimin is sorunlarini. cok sukur hallettik . simdi bi araba almayi dusunuyoruz. hazirda nakitimiz yok o yuzden kredi cekelim dedik. bi kac banka arastirdik ama onlarda kredi vermedi bize. belli bir süre sigortali olmak gerekiyormus ikimizin de o kadar sigortasi yatmadi. simdi maasini cektigi banka ise olumlu yanit verdi diger ayin basinda 15000e kadar nakit verebilirmis ama tam ne kosullarda bilmiyoruz konusmadik onu hic. esimde diyo ki hadi banka vermesse sen uc bilezigini ver (yeni evliyiz) ben onlari tekrar yapacam sana diyor. yani kredi cekmis gibi sana geri odeme yapacam diyor. kizlar sizce vereyim mi bileziklerimi bana bi yardimci olur musunuz. altininda parasinda degilim valla sadece onlari gelecegimize yatirim olarak sakliyorum. boyle bi durum icin bozdurmam sorun olur mu?
Üç bilezik 15000 eder mi yahu? Trabzon burması mı bunlar??? Bence ver canım. Eşine güveniyorsan ver. Benim eşim harcamaya yanaşmıyor. Öylece duruyor. Değeri düşüp gidecek. Güne girdim de her ay parasını al eşinden ;)

Eski konuları simdi hatırladım. Calısmaktan hoşlanmayan bi koca icin ben bileziklerimi bozdurmazdım sanırım.

Benim altınlarımla araba aldık, 3 senedir kullanıyoruz. Araba,ev vb bence altın gibi yatırımlıktır. Takmadığım bir şeyi saklayacağımıza yine değeri kaybolmayacak,istediğimizde satabileceğimiz,o süreçte de yararlanabileceğimiz bir yatırıma çevirdik. Tereddütünüz bana saçma geliyor,lütfen kusura bakmayın

*** Eşinizin iş durumunu filan bilmeden yaptım yorumu yalnız :) Çalışmayı sevmeyen biriyse ya da Allah korusun maddi bir hasar olunca sizi çok zor durumda bırakacak bir şeyse araba almaya yanaşmayın bence. Yıllık masraflarına yetebilecek durumdaysanız ve işiniz iyiyse alın

Son düzenleme:
Eşine güveniyorsan ver tabi ki ne olacak, bankadan kredi çekip niye faiz ödeyesin ki, arabayı aldıktan sonra yine geleceğe yatırım yaparsınız

Ben olsam vermezdim ben 25 bin liralik takilarimi verdim ama geri gelmedi. Ama kesinlijle esime guveniyorm geri alacagindan gic suphem yok ama 8 aylik evliyiz ve hamileyim, cocuk dogduktan sonra cok zor olacak. Ben yerinizde olsam ne olursa olsun vermezdim onlarda sizin bir guvenceniz sonucta..

kizlar daha once paylasmistim esimin is sorunlarini. cok sukur hallettik . simdi bi araba almayi dusunuyoruz. hazirda nakitimiz yok o yuzden kredi cekelim dedik. bi kac banka arastirdik ama onlarda kredi vermedi bize. belli bir süre sigortali olmak gerekiyormus ikimizin de o kadar sigortasi yatmadi. simdi maasini cektigi banka ise olumlu yanit verdi diger ayin basinda 15000e kadar nakit verebilirmis ama tam ne kosullarda bilmiyoruz konusmadik onu hic. esimde diyo ki hadi banka vermesse sen uc bilezigini ver (yeni evliyiz) ben onlari tekrar yapacam sana diyor. yani kredi cekmis gibi sana geri odeme yapacam diyor. kizlar sizce vereyim mi bileziklerimi bana bi yardimci olur musunuz. altininda parasinda degilim valla sadece onlari gelecegimize yatirim olarak sakliyorum. boyle bi durum icin bozdurmam sorun olur mu?
Verirsen eğer unut o bilezikleri. Ben giden bileziklerin geri döndüğünü görmedim hiç :)

Eğer banka krediyi veriyorsa verme bileziklerini. Hatta unutun o kenarda duran bileziklerinizi.

Elinizdeki bileziği bozdurup araba alacaksanız eğer bu bana yerinde saymak gibi geliyor.
Ama bilezikleri ellemeyip 15bin kredi çekip o şekilde araba alırsanız eğer, ileride bileziklerinizin üzerine birde araba paranız eklenir diye düşünüyorum.

- Ben bu şekilde yaptım, evet belki arada zorlanıyorum ama aç kalmıyorum. Borç olmadanda birşeye sahip olamıyorsun. Eğer kredi çıkarsa ve ödemede çok çok zorluk çekmezseniz bileziklerini ellemeyin hiç. En azından kredi ödeyerek para biriktirmiş oluyorsunuz.

Evet bilezik geçecek için önemli ama ucu olmayanbir iş yapmıyor" araba alacak. Verin gitsin :) hem bana güvenmiyor tribine girmez. :)

Canım herkesin fikirleri farklı benimde nacizane fikrim kenarda bileziğim var ise ki zamanında herkes gibi benimde vardı,bankadan kredi çekip borca girmek yerine verirdim bizde araba aldık ben vermişdim hee geri aldımı hayır :KK43:Geri istiyorsan verme giden gelmiyor canım:KK61:

eşiniz tutumlu bi adamsa. o bilezikleri yerine koyacaktır.
ya da bi şekilde yeniden para biriktirecektir.
verirsiniz vermezsiniz.
size kalmış.

Back
X