• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bileziklerim ?

Altin dahada yukselmez...uc bilezik 15 bin yapiyorsa mantiken bozdurmak daha akillica. Sen gidip 15 cekicen ustune faiz koyup daha cok odeyeceksin ee birde altin duserse ki dunya piyasalarinda o kadar yildizda degil bileZiklerinde para kaybedecek. Ama bozdurursan bende sanmiyorum geri gelecegini. Belki ayda 500 tl kredi odeyeceksen 300 bir kenara koydursan o kadar gram altin aldirabilirsin. Misal bilezikler toplamda 100 gram geldiyse sende her ay 2 gram altin aldir oyle oyle toparla.
ya dedigim gibi ben altininda bileziginde degilim. altin olmasa nakit olarak biriktirim. altin bozdurmak akil isimi diye düşünüyorum

altin fiyatlarndanda haberim yok ki benim. bozdursak zarara girmeyiz inşallah demi

Cnm biz bozduralı 1 ay oldu bende şuan bilmiyorum ne kadar ama bizim düğün zamanı pahalıydı en azından aldığımız fiyata yakın olunca bozdurduk ilerde daha fazla zarar etmeyelim diye. Paramız duruyor arsa falan bakıyoruz olursa alıcaz.

Eşin savurgan bir adam değilse bence araba için bozdurabilir sin sonuçta araba ikinizin olacak

kizlar daha once paylasmistim esimin is sorunlarini. cok sukur hallettik . simdi bi araba almayi dusunuyoruz. hazirda nakitimiz yok o yuzden kredi cekelim dedik. bi kac banka arastirdik ama onlarda kredi vermedi bize. belli bir süre sigortali olmak gerekiyormus ikimizin de o kadar sigortasi yatmadi. simdi maasini cektigi banka ise olumlu yanit verdi diger ayin basinda 15000e kadar nakit verebilirmis ama tam ne kosullarda bilmiyoruz konusmadik onu hic. esimde diyo ki hadi banka vermesse sen uc bilezigini ver (yeni evliyiz) ben onlari tekrar yapacam sana diyor. yani kredi cekmis gibi sana geri odeme yapacam diyor. kizlar sizce vereyim mi bileziklerimi bana bi yardimci olur musunuz. altininda parasinda degilim valla sadece onlari gelecegimize yatirim olarak sakliyorum. boyle bi durum icin bozdurmam sorun olur mu?
o bilezikler gittimi gelmez 9 tane bileziğim gitti 4 sene olduu gelmedi geleceğie yok :KK24::KK24:

ama eşin ile birlikte birşeyler yapmak istiyorsun verebilirsin ,benim eşim kardeşinle ortak işi için aldıı çok zoruma giti kendimize birşey almak için alsaydı hiç lafını etmezdim .

eşine güvenin tam sa altınları vermende bir sakınca yok, ayrıca ne zaman geri ödeyeceğini kararlaştırın.
her türlü ihtimali düşün ona göre karar ver. ayrılık, anlaşamamazlık gibi
yatırım açısından düşünüyorsan da eğer araba çok ama çok lazım sa alın fakat değilse yanlış bir yatırım aracı almış olursun. araba yatırım aracı değildir.

Arabayı üstüne yaptır.emin ol o bilezikler geriye gelmez.hatta 3 bilezik yetmez.sigortası şuyu buyu.en az 5 bilezik eder bu.lafın gelişi sana 3 demiş.ben olsam geri dönüşün olmayacağını kabullenip arabayı üstüme yapma şartıyla verirdim.eşin dahil kimseye güvenmeyeceksin para konusunda
dogrusun. zaten arabayi ustume alacam. ya ben altininda parasinda degilim birikim olsun elimizde kotu gunler icin sakliyordum. altin olarak degilde para olarak bile briktirsek bana yeter

Bu eşinize güveninize bağlı. Şahsen ben olsam, kenarımda altınım varken, kredi işine bulaşmam.. Ama diyorsanız ki; giden geri gelmez, o zaman krediyi çekin..
ben elimizdeki hazir altini bozdurmayalim direk borclanalim diye altini bozdrmak akil isi mi diye dusundm

Bilezikleri versen: % 100 geri gelmeyecek, karı koca arasında paranın lafı olmaz diyecektir muhtemelen , siz de bileziklerimi geri istiyorum diyemeyeceksiniz bence.yani geri gelmeyecek
Bilezikleri vermesen: o zaman da esin trip atacaktir :) bana guvenmiyor musun falan diyecektir

Yani zor bir karar :)

Bozdurun altınları. Ortalama bir hesap yapın. Her ay paranızı biriktirin.Böylece faiz yükünden kurtulmuş olursunuz. Karlı çıkarsınız.

Peki konu sahibi sizin fikriniz nedir?
ben aslinda önce bileziklerimi vermekten yana degildim. kredi cekelim oderiz diye dusunuyodm. ama kredi cekersek 15000 geri 17000 olarak odeyecegiz. burdaki yorumlara da bakarak bilezikleri verme tarafna egildm. biraz nakit bide benm bileziklerm aliriz zaten istedgmiz arabayi. cnki pahali alamayz smdilik. aylik borclanacagmz parayida biriktiririz. su anki dusuncem boyle

Esin sorumluluk sahibi borc odeyebilecek edinilen mallara sahip cikabilecek yetenekte bir adamsa hic dusunmeyin verin bilezikleri sonucta arabaniz olacak o arabayi siz de kullanacaksiniz ve maddi degerini kaybedecek birsey degil o da yatirim sonucta
Ben esime is kurarken de ev alirken de araba alirken de destek oldum bu sayede mal mulk sahibi olduk hayat musterek hicbir sey tektarafli olmaz
yanii. cok sagoln.

Arabamızı borçla almadık çok şükür. Bananm verdi 30 bin tl ve 20 binde benim bileziklerim tuttu. Geri gelmeyeceğini biliyorum ama şuan altımda arabam var ve keyfini sürüyorum. Yatırımsa araba da bir yerde yatırım. İhtiyacım olursa onu da satarım sonuçta... Altın evet kıymetli ve değerli ama bir yerden de araba büyük bir ihtiyaç
ya altni kullanmiyorm. tam basa bela. hirsiz korkusu falan filan bilirsnz. en azndan altmzda arabamz olcak istedgmz yere istedgmz saatte gdecegz.

önceki hikayelerine baktım ben kimsenin hakkı için demiyorum ama ALLHIM yanlış anlatmamı küçümseme gibi göstermesin canım aile yanında oturuyorsun ömrünüzün sonuna kadar mı oturacaksınız ve bu durumda araba istiyor ve iş problemi yaşayan biri çalışmak istemeyen biri çalışmayı sevmiyor mu kredi çekseniz çalışmazsa o iş daha kötü bilezikleri pek yapar gibi gelmiyor canım ama eninde sonunda bu olmasa başka bir bahaneyle alır. hoş bizde aynı senin durumdayız ben ev isterim eşim araba ve ailemin yanında oturuyoruz ister istemez bu benim sinirimi bozuyor canım... kaç yaşındasın canım çalışıyorsan kenara kimsenin haberi olmadan para koymanı tavsiye ederim canım
ailenin yanndayken zaten biz para biriktiriyorz. baska masrafimiz yok. en azndan ailesnn yannda otururken biraz mal sahibi olalim istiyoruz. farkettiysen o sorun cozuldu diyorm. zaten guvenmesem boyle bu ise kalksmam.

Back
X