Bilezik, eşten saklama, oyun terapisi...

Gizli götüreceğim küçük bir ildeyiz zaten, kendisi işte olduğu zaman parka götürüyorum diye götüreceğim. Okulla terapi yeri arası 5 dk uzaklıkta haftada 2 gün 1 saat şeklinde konuştuk.
Ne diye gizli saklı iş çevirip yalan söyleyesiniz ki? Çocuk söz konusuysa bozdurur harcarım. Bana şu kadar para lazım daha düşük ayarlı bileziğe çeviriyorum derim gider yaparım. Adama bak çocuğundan değerli mi bilezik? Eğlenceye lükse oyuncağa vermiyorsunuz o parayı.

İnanın öğretmenimiz önerdi diye hiç araştırma gereği duymadım, nasıl araştırabilirim?

Adı soyadı ile sosyal medyadan arama yapabilirsiniz. Kendisine mezuniyetini yılını okulunu sorup okuldan teyit edebilirsiniz vb. Öğretmen yönlendirmiş olsa da bu kişinin işinin uzmanı olduğunu anlayamayız.

Öğretmenle kendini pedagog/psikolog olarak tanıtan şahıs ortak çalışıyorlar sanki. Böyle bir durumda öğretmenin izleyeceği yol arkadaşına yönlendirmek değil çünkü.

Aramızda sorunlar var ve çocuk buna maruz kalıyor, onun dışında her şeyiyle ilgilenirim benimde arkadaşım yok sadece üniversiteden 1 kişi onun dışında bende kızımda asosyal olduk resmen. Şimdi anaokulundan arkadaşları var şükür ancak yeterli olmuyor aslında çok küçüklükten beri yalnızız. Devlet hastanesine götürmek istemedim çünkü direk test yapıp tanı konuluyor dediler yani çocuk otizm değilse bile ki ben hiç otizmden şüphelenmemiştim araştırdığım kadarıyla

Kendi çocuğunun sağlığını düşünmeyen kocanın güveninin sarsılması çokta önemli değil.

Öğretmenle kendini pedagog/psikolog olarak tanıtan şahıs ortak çalışıyorlar sanki. Böyle bir durumda öğretmenin izleyeceği yol arkadaşına yönlendirmek değil çünkü.

Ben hastanede psikoloğum. Şartlardan dolayı terapi yapmıyoruz. Bana sorduklarında bile mutlaka en az iki isim veriyorum. Gene de kendiniz araştırın diyorum. Bizim burada bir rehber öğretmen var. Ailesinin durumu olan çocukları bulup onları kendi arkadaşlarına yönlendiriyor. Velilerde çocuğumun mobbing e uğramasın, sıkıntı olmasın diye paşa paşa o öğretmenlere götürüyor.

Konudaki koca hakli cikiyor yani. bana da asiri uygun geldi ama bu işin parasi hakkinda fikrim yoktu dogrusu.

Size ismini ve şehiri yazdım ama geldi mi inşallah yanlış yere yazmamışımdır

Yanlış bilgi vermişler. Tabii ki test yapılacak. Testler çocuğun genel durumu hakkında bilgi verir, tek tip test yoktur üstelik. 6 yaşın altındaysa çocuk gelişimi uzmanları değerlendirir, hastanede hangi test yapılıyorsa onu yapar. 6 yaşın üstündeyse zeka testi istenebilir. Onda da evet bir zeka düzeyi belirlenir, ama asıl bakılan çocuğun testteki uyumudur. İşinin ehli olan biri kendi klinik görüşünü de mutlaka belirtir. Eğer bir rahatsızlık varsa da evet tanı konur ama sonraki süreçte rapor çıkarıp çıkarmamak ailenin elindedir.

Güveni batsin pardon ama.

E

Eşimde aynısını söylüyor
Eşiniz panik yapmadığı için daha doğru bir pencereden bakabilmiş. Ancak bunun çözümü çocuğu parka götürmek de değil, o açıdan yanlış. Siz okulda varsa rehber öğretmenle görüşün ya da en iyisi üniversite hastanelerinden falan bir psikiyatrist bulun ona götürün. Bu şekilde daha doğru bir yol izlemiş olursunuz.

Hiç bilgim olmadığı bir durum, coğrafya kaderdir diyorum ya yazı bekleyip sınavdan sonra ailemin yanında doktora götüreceğim yada burada ilgilenmeyeceklerini bile bile götüreceğim hep çıkmazdayım

Cocuk anaokuluna gidiyormus zaten. Ben o olsam o arada bimde a101de parttime kasiyerlik yapar cocugumun terapi parasini cikaririm. Kocami da paralarim sen al parani koynuna sakla ben cocuguma deger veriyorum diye laf ederim.

Esiniz kızınız için 3 bini mi çok gördü ….

Cocuk anaokuluna gidiyormus zaten. Ben o olsam o arada bimde a101de parttime kasiyerlik yapar cocugumun terapi parasini cikaririm. Kocami da paralarim sen al parani koynuna sakla ben cocuguma deger veriyorum diye laf ederim.
Sınava hazırlanıyorum o yüzden çalışmayı hiç düşünmedim, YDS sınavıma girdim temmuzun 14ünde KPSS kaldı

haklı çıkmasa keşke bunu bile karşılayamıyorum daha yükseğine imkanım yok

Eşiniz sorunu terapi yerlerini güvenmek falan değil çocuğun sağlığını önemsemiyor. Sorunu güven olsa kendi araştırır güvendiği bir yer bulurdu. Para vermek istemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…